Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Írta 2013. szeptember 24. - 18:07
Írta 2013. szeptember 24. - 17:09
Úgy van! Régi szép idõk, mikor még minden hétvégén rám lõttek.nekem turnigy accucell 8 van, kb ugyanez mint az imax, és tényleg mindenre jó. (ugye-ugye az airsoftos tapasztalatok igaz DannyL?
...)
De jó is hogy mondod a Turnigy-t, mert eszembe jutott még egy jó bolt a kollégának:
http://www.hobbyking...atSortOrder=asc
Itt is szép választék van.
Írta 2013. szeptember 24. - 15:48
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2013. szeptember 24. - 14:32
Azt tudod-e, hogy professzionális Li-Ion töltõt honnan tudok venni?
IMAX B6
IMAX B6AC Professional Intelligent Battery Balance Charger Discharger US Plug S9 | eBay
- Krokodil végére mágnes, rácsapod a 18650-re és láss csodát.
- Tölt mindent amit csak lehet: NiCD, NiMh, LiPo, LiIon, stb...
- Minden paramétert beállíthatsz a töltéshez.
- Ha valami nem jól van rádugva el se indul. Ha közbe gáz van leáll. Szop, nyal, gombot varr. Tapasztalat nem ígéret.
Írta 2013. szeptember 24. - 09:27
Igen, a reflexió mentesítõ réteg nélküli optikán ki és belépéskor 4-4% a reflexiós veszteség, vagyis 8% összesen.
Ami led hõmérséklet függõ hatásfok csökkenését illeti, azt is jól mondod:
Itt a félvezetõ réteg átmenet hõfoka és az ezzel összefüggõ hatásfok csökkenése, százalékban.
Arra akartam utalni, hogy nem érheti el azokat a magas fény teljesítmény értékeket,
amit sok helyen írnak, hiszen az elméleti maximum is alatta marad annak.
Egyébként erdõben a fejlámpa sokkal többet jelent, mint csak a kormány lámpa önmagában. Mindkettõ együtt a legjobb.
A kormány lámpa folyamatosan az utat világítja elõtted, a fejlámpa meg azt ahova láni akarsz ezen kívül.
Az az érzés valami fantasztikus, amikor ott van "nappal" ahova nézel és nem csak elõtted.
Fejlámpa nélkül hiába forgolódsz a fejeddel, csak a sötétet látod más irányokban.
Írta 2013. szeptember 24. - 08:08
biztos egy hanyagul megtervezett darabot fogtam ki de a tomites miatt nem akart ratekeredni a szelepre illetve magaval forgatta a szelepet is.(tul szoros volt az o gyuru)
ha kivettem a tomitest akkor meg ugye elszokott mellette a levego.
ki is baszarintottam.
Presta-hoz mindig ilyet használtam, tökéletes....kb 200Ft-os alkatrész, de valahol csak hozzádvágják, hogy vigyed
Letekeréskor meg fogni kell a szelepet, mert a szoros o-gyûrû tényleg kitekerheti.
Írta 2013. szeptember 24. - 00:00
OFF Szerintem nem ide akartad írni. Ez mûködik (kizárólag a pumpálás erejéig), de jobb belõle a tömített, amiben van egy kis o-gyûrû. ON
biztos egy hanyagul megtervezett darabot fogtam ki de a tomites miatt nem akart ratekeredni a szelepre illetve magaval forgatta a szelepet is.(tul szoros volt az o gyuru)
ha kivettem a tomitest akkor meg ugye elszokott mellette a levego.
ki is baszarintottam.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2013. szeptember 23. - 23:35
kb. 20 éve bringázom, már akkor is lehetett kapni.ez tenyleg mukodik?
Pumping Up European Tires
egy presta-auto alakito talan meg nem nagy ugy.
Írta 2013. szeptember 23. - 22:45
ez tenyleg mukodik?
Pumping Up European Tires
egy presta-auto alakito talan meg nem nagy ugy.
OFF Szerintem nem ide akartad írni. Ez mûködik (kizárólag a pumpálás erejéig), de jobb belõle a tömített, amiben van egy kis o-gyûrû. ON
Írta 2013. szeptember 23. - 22:25
Írta 2013. szeptember 23. - 22:14
Városba is jó a jó lámpa, kivilagitatlan 100 m is szarul tud esni, de tény, hogy má jellegû világítást érdemes venni városba, mint terepre
de meg mennyire... egyszer bekasmegyerrol boklasztam vissza a margit hidhoz, ugy hogy eletemben nem jartam meg azon a kornyeken, vak sotetben. meg erdoben sem ereztem magam annyira elveszve, mint ott.
Írta 2013. szeptember 23. - 22:11
Igen, a reflexió mentesítõ réteg nélküli optikán ki és belépéskor 4-4% a reflexiós veszteség, vagyis 8% összesen.A lámpákban használt LED-ek teljesítményadatainak már utánanéztem. Ezek az elméleti maximumok, de a hatásfok nem 100%-os. Az optikán van fényveszteség. Feltételezem, hogy a maximumon hajtott LED-ekkel tartósan nem lehet megfelelõ hatásfokot elérni a melegedés miatt. Láttam olyan lámpát, ami pillanatnyilag (percekre) le tud adni magasabb fényerõt is.
Ami led hõmérséklet függõ hatásfok csökkenését illeti, azt is jól mondod:
Itt a félvezetõ réteg átmenet hõfoka és az ezzel összefüggõ hatásfok csökkenése, százalékban.

Arra akartam utalni, hogy nem érheti el azokat a magas fény teljesítmény értékeket,
amit sok helyen írnak, hiszen az elméleti maximum is alatta marad annak.
Egyébként erdõben a fejlámpa sokkal többet jelent, mint csak a kormány lámpa önmagában. Mindkettõ együtt a legjobb.
A kormány lámpa folyamatosan az utat világítja elõtted, a fejlámpa meg azt ahova láni akarsz ezen kívül.
Az az érzés valami fantasztikus, amikor ott van "nappal" ahova nézel és nem csak elõtted.
Fejlámpa nélkül hiába forgolódsz a fejeddel, csak a sötétet látod más irányokban.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2013. szeptember 23. - 21:49
Az mtbr.com teljesen haszontalan. Csak a márkás, értelmetlen, több tíz-százezer forintos lámpákat tesztelik (vagy reklámokat csinálnak nekik). A normális, értelmes kínai lámpákat még csak meg sem említik. Pedig ezeknek reális áraik vannak.
Aki csak az olyan fórumok alapján keres lámpát, azt csak jól lehúzzák. Eleinte én is azt hittem, hogy megfizethetetlen összegeket kell kiadnia az embernek, ha jó lámpát akar. De aztán szerencsére rátaláltam erre a videóra, ami felnyitotta a szemem.
Very Bright Inexpensive Bike Light Review - YouTube
Ez a tesztvideó többet ér, mint az mtbr.com-on lévõ összes teszt együttvéve.
Megnéztem a tesztvideót. Ha a lámpa valóban ezt tudja, nem rossz, de én azt gondolom ezek az akksik nem bírnak ennyit, fõleg mert eleve rossz minõségû vagy használt cellákat raknak bele. A töltõ pedig valószínûleg akku gyilkos (olvass vissza 4-6 oldalt itt a fórumon, valakinél kiderült, hogy a töltõ legyikolta az akksijait).
Gyûjtök még egy kicsit és két Dinotte lesz a vége. A bikerayt meg eladom..
Írta 2013. szeptember 23. - 21:26
Rendes lámpákkal éjjel is úgy lehet vágtatni mint nappal és nagyon nagy élmény. Aki megtapasztalta, tudja. Nem csak filozofálok, nekem van ilyenem, tapasztalatot írok. Túrázgatáshoz, 20-30-as tempóhoz teljesen feleslegesek a többezer lumenek, 500 bõven elég. Én 400 Dinotte Lumennel mentem egyenesben 40-50-eket is, más kérdés, hogy kockázatos, de sosem volt baj.
Írta 2013. szeptember 23. - 20:46
Hát azért ennél még árnyaltabb a kép, mert pl. normál városi közvilágítás mellett eddig nekem mindig elég volt a villogó. Országúton, rosszabb közvilágítású helyekre már tényleg kell az erõsebb és irányítottabb fény.
Erdõben túrázáshoz 10-30km/h sebességhez szintén elég egy erõsebb kormányra szerelt lámpa.
30km/h feletti sebességnél már nagyon nem mindegy mi hova világít.
Városba is jó a jó lámpa, kivilagitatlan 100 m is szarul tud esni, de tény, hogy má jellegû világítást érdemes venni városba, mint terepre
Írta 2013. szeptember 23. - 19:22
Erdõben túrázáshoz 10-30km/h sebességhez szintén elég egy erõsebb kormányra szerelt lámpa.
30km/h feletti sebességnél már nagyon nem mindegy mi hova világít.
Írta 2013. szeptember 23. - 18:21
Erdõbe teljesen mindegy hogy szembõl zavaró -e a lámpa fénye, ergó szórhat ahogy akar. Innentõl kezdve pedig be fogja világítani a kanyart is, akár a kormányon van, akár a fejeden.
A közút az más tészta, mert "terelni" kell a fényt. Itt látom csak indokoltnak a kormányra szerelt változat hátrányait kanyarban.
De hogy konstruktív legyek, az én fejlámpám (lásd lentebb, kormányra szerelve) fókusza változtatható a lámpafej elõre-hátra mozgatásával, így mindkét területre be lehet állítani úgy hogy jó legyen és ne zavarjon senkit.
Amúgy meg kinek a pap kinek a paplan.
Írta 2013. szeptember 23. - 18:08
A BBB BLS 62 Highfocus lámpával van valakinek tapasztalata? Mennyire jó?Jöhetnek ajánlatok hasonló árba ha vannak jobbak ennyiért.
Írta 2013. szeptember 23. - 16:40
Tény, hogy a térérzet eltûnik a fejlámpával, de azért van a rugóút, hogy ezt megoldja. Viszont nagy sebességnél, kanyargós ösvényeken sokkal fontosabb az "oda világítok, ahova nézek" élmény. Anélkül vakon mennék bele néhány kanyarba.
És nem, nincs olyan széles fénycsóva, ami bevilágít a visszafordítóba
Amúgy renso által linkelt videóban van a nagy okosság. Hány darab kínai lámpát veszel egy Lupine árából?
Írta 2013. szeptember 23. - 16:27
Nálunk a csapatban mindenki a kormányon tartja a lámpáját. Akkor valamit rosszul csinálunk ?
Én egyszer fölszereltem a lámpám a sisakra, szörnyû volt, utáltam. A kormányon jobb érzés, jobban érzem a terepet, a térérzet más.
De elfogadom, hogy mindenki mást szerethet.
Azt is elfogadom, hogy a több, sokkal jobb a kevésnél. De hogy a MagicShine-nál többször jobb lámpa legyen csak elég valakinek, azt nehéz megértenem. Pedig nagyon sokat tekertem már éjszaka terepen, kezdve még a halogénes idõszakkal, mikor még majdnem 1 kilós ólomaksit kellett hordani....
De hát ne legyünk egyformák, így színesebb a világ.
Ejnye Sporttárs ! Szerintem ilyet nem illik kérdezni.Csak egy kérdés: honnan volt 300 000 forintod egy lámpára?

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére