Igen, a reflexió mentesítõ réteg nélküli optikán ki és belépéskor 4-4% a reflexiós veszteség, vagyis 8% összesen.A lámpákban használt LED-ek teljesítményadatainak már utánanéztem. Ezek az elméleti maximumok, de a hatásfok nem 100%-os. Az optikán van fényveszteség. Feltételezem, hogy a maximumon hajtott LED-ekkel tartósan nem lehet megfelelõ hatásfokot elérni a melegedés miatt. Láttam olyan lámpát, ami pillanatnyilag (percekre) le tud adni magasabb fényerõt is.
Ami led hõmérséklet függõ hatásfok csökkenését illeti, azt is jól mondod:
Itt a félvezetõ réteg átmenet hõfoka és az ezzel összefüggõ hatásfok csökkenése, százalékban.

Arra akartam utalni, hogy nem érheti el azokat a magas fény teljesítmény értékeket,
amit sok helyen írnak, hiszen az elméleti maximum is alatta marad annak.
Egyébként erdõben a fejlámpa sokkal többet jelent, mint csak a kormány lámpa önmagában. Mindkettõ együtt a legjobb.
A kormány lámpa folyamatosan az utat világítja elõtted, a fejlámpa meg azt ahova láni akarsz ezen kívül.
Az az érzés valami fantasztikus, amikor ott van "nappal" ahova nézel és nem csak elõtted.
Fejlámpa nélkül hiába forgolódsz a fejeddel, csak a sötétet látod más irányokban.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére