Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8736 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

marton-nak nagyon igaza van. Egy jó, szórt fény a kormányon, és a sisakra már nem is kell lámpa, mert már jól meg van világítva az út, minden kanyar stb. .

aha
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Igen, egy lámpa a kormányon és a sisakon együtt valóban jobb fényt jelent. Viszont nem jelent sokkal jobb fényt, mintha csak a kormányon lenne (ezért felesleges).

Ja a kormányon...

renso

renso

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

Megnéztem a tesztvideót. Ha a lámpa valóban ezt tudja, nem rossz, de én azt gondolom ezek az akksik nem bírnak ennyit, fõleg mert eleve rossz minõségû vagy használt cellákat raknak bele. A töltõ pedig valószínûleg akku gyilkos (olvass vissza 4-6 oldalt itt a fórumon, valakinél kiderült, hogy a töltõ legyikolta az akksijait).

Gyûjtök még egy kicsit és két Dinotte lesz a vége. A bikerayt meg eladom..

De olvasd el a feltöltõ hozzászólásait is! Leírta az üzemidõket is.

Valamint pont tegnap töltött fel egy tesztvideót, amiben több lámpát is összehasonlított üzemidõ alapján. Jól teljesítettek az olcsó lámpák is.

Bike Light Testing Time Lapse - YouTube

Egyébként lehet kapni akkumulátorokat és töltõket külön is, és még mindig sokkal olcsóbban megússza az ember.

renso

renso

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

...

Egyébként erdõben a fejlámpa sokkal többet jelent, mint csak a kormány lámpa önmagában. Mindkettõ együtt a legjobb.
A kormány lámpa folyamatosan az utat világítja elõtted, a fejlámpa meg azt ahova láni akarsz ezen kívül.

Az az érzés valami fantasztikus, amikor ott van "nappal" ahova nézel és nem csak elõtted.
Fejlámpa nélkül hiába forgolódsz a fejeddel, csak a sötétet látod más irányokban.

Igen, egy lámpa a kormányon és a sisakon együtt valóban jobb fényt jelent. Viszont nem jelent sokkal jobb fényt, mintha csak a kormányon lenne (ezért felesleges).

renso

renso

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
marton-nak nagyon igaza van. Egy jó, szórt fény a kormányon, és a sisakra már nem is kell lámpa, mert már jól meg van világítva az út, minden kanyar stb. .

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

nekem turnigy accucell 8 van, kb ugyanez mint az imax, és tényleg mindenre jó. (ugye-ugye az airsoftos tapasztalatok igaz DannyL? :) ...)

Úgy van! Régi szép idõk, mikor még minden hétvégén rám lõttek. :D

De jó is hogy mondod a Turnigy-t, mert eszembe jutott még egy jó bolt a kollégának:
http://www.hobbyking...atSortOrder=asc

Itt is szép választék van.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nekem turnigy accucell 8 van, kb ugyanez mint az imax, és tényleg mindenre jó. (ugye-ugye az airsoftos tapasztalatok igaz DannyL? :) ...)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Azt tudod-e, hogy professzionális Li-Ion töltõt honnan tudok venni?

IMAX B6
IMAX B6AC Professional Intelligent Battery Balance Charger Discharger US Plug S9 | eBay

- Krokodil végére mágnes, rácsapod a 18650-re és láss csodát.
- Tölt mindent amit csak lehet: NiCD, NiMh, LiPo, LiIon, stb...
- Minden paramétert beállíthatsz a töltéshez.
- Ha valami nem jól van rádugva el se indul. Ha közbe gáz van leáll. Szop, nyal, gombot varr. Tapasztalat nem ígéret. ;)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Azt tudod-e, hogy professzionális Li-Ion töltõt honnan tudok venni? Tehát nem kínai, hanem ami ténylegesen kíméletesen tölti az akkumulátort és megfelelõ biztonsági védelmekkel van ellátva. 16.8V-os érdekelne most elsõsorban.

Igen, a reflexió mentesítõ réteg nélküli optikán ki és belépéskor 4-4% a reflexiós veszteség, vagyis 8% összesen.

Ami led hõmérséklet függõ hatásfok csökkenését illeti, azt is jól mondod:
Itt a félvezetõ réteg átmenet hõfoka és az ezzel összefüggõ hatásfok csökkenése, százalékban.
Feltöltött kép
Arra akartam utalni, hogy nem érheti el azokat a magas fény teljesítmény értékeket,
amit sok helyen írnak, hiszen az elméleti maximum is alatta marad annak.

Egyébként erdõben a fejlámpa sokkal többet jelent, mint csak a kormány lámpa önmagában. Mindkettõ együtt a legjobb.
A kormány lámpa folyamatosan az utat világítja elõtted, a fejlámpa meg azt ahova láni akarsz ezen kívül.

Az az érzés valami fantasztikus, amikor ott van "nappal" ahova nézel és nem csak elõtted.
Fejlámpa nélkül hiába forgolódsz a fejeddel, csak a sötétet látod más irányokban.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

biztos egy hanyagul megtervezett darabot fogtam ki de a tomites miatt nem akart ratekeredni a szelepre illetve magaval forgatta a szelepet is.(tul szoros volt az o gyuru)
ha kivettem a tomitest akkor meg ugye elszokott mellette a levego.
ki is baszarintottam.

Presta-hoz mindig ilyet használtam, tökéletes....kb 200Ft-os alkatrész, de valahol csak hozzádvágják, hogy vigyed :D
Letekeréskor meg fogni kell a szelepet, mert a szoros o-gyûrû tényleg kitekerheti.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

OFF Szerintem nem ide akartad írni. Ez mûködik (kizárólag a pumpálás erejéig), de jobb belõle a tömített, amiben van egy kis o-gyûrû. ON

biztos egy hanyagul megtervezett darabot fogtam ki de a tomites miatt nem akart ratekeredni a szelepre illetve magaval forgatta a szelepet is.(tul szoros volt az o gyuru)
ha kivettem a tomitest akkor meg ugye elszokott mellette a levego.
ki is baszarintottam.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.691 hozzászólás

ez tenyleg mukodik?
Pumping Up European Tires
egy presta-auto alakito talan meg nem nagy ugy.

kb. 20 éve bringázom, már akkor is lehetett kapni.
Marci

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

ez tenyleg mukodik?

OFF Szerintem nem ide akartad írni. Ez mûködik (kizárólag a pumpálás erejéig), de jobb belõle a tömített, amiben van egy kis o-gyûrû. ON

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ez tenyleg mukodik?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Városba is jó a jó lámpa, kivilagitatlan 100 m is szarul tud esni, de tény, hogy má jellegû világítást érdemes venni városba, mint terepre

de meg mennyire... egyszer bekasmegyerrol boklasztam vissza a margit hidhoz, ugy hogy eletemben nem jartam meg azon a kornyeken, vak sotetben. meg erdoben sem ereztem magam annyira elveszve, mint ott.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

A lámpákban használt LED-ek teljesítményadatainak már utánanéztem. Ezek az elméleti maximumok, de a hatásfok nem 100%-os. Az optikán van fényveszteség. Feltételezem, hogy a maximumon hajtott LED-ekkel tartósan nem lehet megfelelõ hatásfokot elérni a melegedés miatt. Láttam olyan lámpát, ami pillanatnyilag (percekre) le tud adni magasabb fényerõt is.

Igen, a reflexió mentesítõ réteg nélküli optikán ki és belépéskor 4-4% a reflexiós veszteség, vagyis 8% összesen.

Ami led hõmérséklet függõ hatásfok csökkenését illeti, azt is jól mondod:
Itt a félvezetõ réteg átmenet hõfoka és az ezzel összefüggõ hatásfok csökkenése, százalékban.
Feltöltött kép
Arra akartam utalni, hogy nem érheti el azokat a magas fény teljesítmény értékeket,
amit sok helyen írnak, hiszen az elméleti maximum is alatta marad annak.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Az mtbr.com teljesen haszontalan. Csak a márkás, értelmetlen, több tíz-százezer forintos lámpákat tesztelik (vagy reklámokat csinálnak nekik). A normális, értelmes kínai lámpákat még csak meg sem említik. Pedig ezeknek reális áraik vannak.

Aki csak az olyan fórumok alapján keres lámpát, azt csak jól lehúzzák. Eleinte én is azt hittem, hogy megfizethetetlen összegeket kell kiadnia az embernek, ha jó lámpát akar. De aztán szerencsére rátaláltam erre a videóra, ami felnyitotta a szemem.

Very Bright Inexpensive Bike Light Review - YouTube

Ez a tesztvideó többet ér, mint az mtbr.com-on lévõ összes teszt együttvéve.

Megnéztem a tesztvideót. Ha a lámpa valóban ezt tudja, nem rossz, de én azt gondolom ezek az akksik nem bírnak ennyit, fõleg mert eleve rossz minõségû vagy használt cellákat raknak bele. A töltõ pedig valószínûleg akku gyilkos (olvass vissza 4-6 oldalt itt a fórumon, valakinél kiderült, hogy a töltõ legyikolta az akksijait).

Gyûjtök még egy kicsit és két Dinotte lesz a vége. A bikerayt meg eladom..

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Tomidnynek teljesen igaza van. Látszik, hogy nem kerekeztek sokat éjszaka technikás helyen. :) Döngölt, széles földúton valóban elég egy lámpa a kormányra. Trükkös terepen, ösvényen, kanyban, letörésen, vízmosásban, nagy fûben, stb. nincs az a széles sugarú lámpa, ami bevilágítana mindenhova, de fõleg nem a kanyarba. Lehet rakni két lámpát a kormányra, azt széthúzni, hogy jobban terítsen (ez egyébként nem rossz, javítja a térérzetet és csökkenti az árnyékokat), de íves kanyarba, oldalra az sem fog bevilágítani. Aki nem hiszi jöjjön velem egy körre itt Sopronban, majd meglátjuk. :) Ezen kívül, már sokan, sokszor leírtuk, hogy miért nem elég egy lámpa, a tárgyak árnyékot vetnek, rossz térérzetet kelt, illetve ha véletlen lekapcsol gáz van.

Rendes lámpákkal éjjel is úgy lehet vágtatni mint nappal és nagyon nagy élmény. Aki megtapasztalta, tudja. Nem csak filozofálok, nekem van ilyenem, tapasztalatot írok. Túrázgatáshoz, 20-30-as tempóhoz teljesen feleslegesek a többezer lumenek, 500 bõven elég. Én 400 Dinotte Lumennel mentem egyenesben 40-50-eket is, más kérdés, hogy kockázatos, de sosem volt baj.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Hát azért ennél még árnyaltabb a kép, mert pl. normál városi közvilágítás mellett eddig nekem mindig elég volt a villogó. Országúton, rosszabb közvilágítású helyekre már tényleg kell az erõsebb és irányítottabb fény.
Erdõben túrázáshoz 10-30km/h sebességhez szintén elég egy erõsebb kormányra szerelt lámpa.
30km/h feletti sebességnél már nagyon nem mindegy mi hova világít.

Városba is jó a jó lámpa, kivilagitatlan 100 m is szarul tud esni, de tény, hogy má jellegû világítást érdemes venni városba, mint terepre

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Hát azért ennél még árnyaltabb a kép, mert pl. normál városi közvilágítás mellett eddig nekem mindig elég volt a villogó. Országúton, rosszabb közvilágítású helyekre már tényleg kell az erõsebb és irányítottabb fény.
Erdõben túrázáshoz 10-30km/h sebességhez szintén elég egy erõsebb kormányra szerelt lámpa.
30km/h feletti sebességnél már nagyon nem mindegy mi hova világít.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök