Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Írta 2013. október 11. - 00:40
Írta 2013. október 11. - 00:33
Közúti mászáshoz elég a kormányon a Low, terep mászáshoz a kormányon Mid/High (így már nagyon jól látni és elvilágít elég messzire ahhoz, hogy tudjuk hol vagyunk + ezeken a fokozatokon hosszú ideig bírja az akksi), lefelé pedig 2*High már nagyon ütõs, de ha extra fényerõ kell, akkor 2*2700 lumenig növelhetõ, próbáltam, de ez már szerintem túl fényes.
A sár miatt eleve sokkal gyengébbnek látszik a fénye, de 2*High fokozaton mentem és amikor kiértem egy zúzott kõvel felszórt szakaszra, amit már felszárított a szél, olyan érzésem volt mintha mögülem világítanának egy reflektorral, hátra is néztem.
Egy réten nézegettem még sokat, ahol felülrõl láttam a nedves fûre. A kormányon levõ lámpa hihetetlen méretû fényfoltot csinál és az egész fényes, mindeközben a háttérben 40-50m-re levõ fákat is nagy szélességben beragyogja a fény. Ugyanezeken a fákon Low fokozaton is jól látszik a fény, a nagyobb fokozatokon pedig szinte ragyog.
Az optika teljesen más mint amikkel eddig találkoztam. Nagyon kellemes a mintája, van egy egyenletesen fényes folt és kifelé halványodik. Egy lámpával az ösvényen, minimális visszaverõdõ fénnyel Mid fokozaton is látni lehet magát az erdõt elég nagy szögben. Van ennek hátránya is, sajnos az oldalra kilépõ sugarak itt is vakítanak szerintem. A közlekedési táblák még 45°-osnál nagyobb szögben is virítanak. Autóval nem találkoztam, sem gyaloggal, úgyhogy azt nem tudom, de gyanítom nem lenne neki kellemes élmény.
Írta 2013. október 10. - 20:29
Az esõs út felületen ráadásul nem is lehet jól látni semmilyen lámpa fényét sem mert a nedves út eltükrözi
valami olyan irányba ahonnan legfeljebb csillogni látszik de nem szórtan verõdik vissza, ahogy az a jó környezet látáshoz szükséges.
Csak száraz környezetben érdemes próbálni.
Az erdõ hamar kiszárad, fõleg ez a sziklás talaj ami itt van. Most megint összekészültem és ahogy kitettem a lábam elkezdett esni. Kezdem már unni ezt az idõjárást.
Írta 2013. október 10. - 16:54
valami olyan irányba ahonnan legfeljebb csillogni látszik de nem szórtan verõdik vissza, ahogy az a jó környezet látáshoz szükséges.
Csak száraz környezetben érdemes próbálni.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2013. október 10. - 11:39
Ez aztán tényleg brutális fényû lámpa.
Amikor magad akarod fotózni a fényét, akkor csak az exponálás elõtt kapcsold nagy fényûre, mint mondod is. Akkor nem lesz baj a melegedéssel.
Köszönöm, hogy ilyen szavakkal illeted meg. Tegnap adták fel a csomagot angliában DHL Express-el, ma meg fogom kapni, pedig két nappal számoltam. Sajnos az idõjárás kegyetlen hozzám és nem tudom kipróbálni a lámpákat. Sopron általában csapadékosabb, de most eljött a rosszidõ utánam.
Írta 2013. október 10. - 01:38
Ez aztán tényleg brutális fényû lámpa.Addig is ezeket tudom nyújtani, a gyártó dolgozója tette fel, akivel tartom a kapcsolatot: videó 1 videó 2.
Illetve amit már az egyik kedves fórumozó postolt, itt egy nagyobb összehasonlítás. Az MTBR-es tesztbõl tudni lehet egy két lámpa fényerejét lumenben és luxban mérve. Ahhoz képest szemre is elég jól látszanak a különbségek itt. A Lumicycle az egyik legfényesebb.
Amikor magad akarod fotózni a fényét, akkor csak az exponálás elõtt kapcsold nagy fényûre, mint mondod is. Akkor nem lesz baj a melegedéssel.
Írta 2013. október 09. - 21:46
Én most ruhákkal kerültem méret problémás helyzetbe. L-eseket rendeltem mindenbõl és M-est kellett volna. Holnap megpróbálom elsikálni. Ha sikerül, akkor széjjel reklámozom õket.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2013. október 09. - 21:42
Addig is ezeket tudom nyújtani, a gyártó dolgozója tette fel, akivel tartom a kapcsolatot: videó 1 videó 2.
Illetve amit már az egyik kedves fórumozó postolt, itt egy nagyobb összehasonlítás. Az MTBR-es tesztbõl tudni lehet egy két lámpa fényerejét lumenben és luxban mérve. Ahhoz képest szemre is elég jól látszanak a különbségek itt. A Lumicycle az egyik legfényesebb.
A gyártó ma DHL Expressel feladta a kulacs akkumulátort, hozzá kaptam egy ajándék hosszabbító kábelt és kértem optikát, azt is ingyen beletették. Ez az akksi 40 fonttal drágább (tehát megkaptam ajándékba nem beszélve a kábelrõl és az optikáról), mint a kicsi amit vissza fogok küldeni helyette, miután ez megérkezett. Õk írták, hogy addig használjam. Elég korrekt hozzáállás és garancia kezelés. A dolgot tétézi, hogy a pénz egy részét a paypal lefogta, véletlenszerûen kiválasztották vizsgálatra és már egy hete ülnek rajta. Ezt õk még nem is kapták meg, tehát nem is lett volna nekik kötelezõ addig küldeni, mivel a paypal vissza is fordíthatja.
Írta 2013. október 09. - 20:26
Azt nem hinném, hogy bárkinek annyira sürgõs lehetne, hogy az neked bármilyen nagyobb plusz munkát adjon.Az utcánk szûk, nem elég ahhoz, hogy a lámpa mintája látszódjon és a visszaverõdõ fény miatt csalóka. Ezt teljesen beragyogja a fénye. Különben nagyon messzire kellene kimennem, ... remélem ráér. ... ezt majd Sopronban tudom megnézni a referencia helyeimen.
Egyébként egy fotó kamera mindig kevesebbet lát mint a szemünk. Egy fotón lehet annyi utómunkát csinálni valami képszerkesztõvel, hogy a feketéjébõl elõ csalogasd még azt ami ott rejlik. Kb akkor adja vissza közel azt, amit szemmel láttál. A kamera szinte sosam látja meg azt közvetlenül amit a szemmel láttál. Ezt már nagyon sok alkalommal megfigyeltem.
Igaz, az ilyen utómunkánál elég sok zaj is elõ jön, de legalább a megvilágítást közel reálisan adja vissza.
Írta 2013. október 09. - 12:01
nekem volt lighsterem, most meg 750 van, a lighster jó volt, a 750 meg még jobb is (nagyobb fényerõ és jobb használhatóság)
Írta 2013. október 09. - 11:28
Írta 2013. október 09. - 11:04
Országúti felhasználásra milyen lámpát javasoltok? Célszerûen valami gyári megoldás érdekel, mert sajna a barkácstehetségem elég erõsen limitált. (kb. kimerül abban, hogy felszerelem a biciklire )
Nem feltétlenül kínai "olcsó" megoldás érdekel, bár örülnék, ha 100 Euró környékén megúsznám a dolgot.
trelock 950
Írta 2013. október 09. - 10:20
Országúti felhasználásra milyen lámpát javasoltok? Célszerûen valami gyári megoldás érdekel, mert sajna a barkácstehetségem elég erõsen limitált. (kb. kimerül abban, hogy felszerelem a biciklire )
Nem feltétlenül kínai "olcsó" megoldás érdekel, bár örülnék, ha 100 Euró környékén megúsznám a dolgot.
Lumicycle-ben ezek vannak. Bár ez több mint 100 EUR.
Írta 2013. október 09. - 07:45
Írta 2013. október 09. - 00:42
Sajnos a Bikeray X-Fi-vel már nem tudom összehasonlítani, újabb és újabb problémák jöttek vele elõ. Hosszasan osztottam õket, mire sikerült elérnem, hogy azt ígérték, visszaadják a pénzt. Nem volt rossz fénye, kb. olyan lehetett mint ennek, de ezt majd Sopronban tudom megnézni a referencia helyeimen.
Írta 2013. október 08. - 23:40
Arra lennék kíváncsi, hogy milyen a fénye fotón.
Esetleg tudsz róla képet készíteni majd az utcán?
A fotó kamerát állítsd valami módon érzékenyebb éjszakai állásra. Azt nem tudom milyened van, de ha kompakt akkor szimbólumoknál biztosan megtalálod az éjszakai fotózáshoz tartozó állást. Ha meg "komolyabb", akkor azt biztosan ismered hogy állítható érzékenyebbre, magas ISO, nagy blende és hosszabb záridõ állványról v. kitámasztva stabilan.
..vagy rövid videót.
Az többet mond ezer szónál.
Írta 2013. október 08. - 23:37
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2013. október 08. - 23:00
Írta 2013. október 08. - 01:57
Írta 2013. október 07. - 04:00