meg olyanoknak, akik csak a gombot akarják lenyomni
haverom is manuálban nyomott mindent, és szarabb képeket csinált, mintha sima automatán hagyta volna
ne legyetek már ilyen fotósznobok 
Csak a fotós tudja, hogy milyen képet szeretne, a gép honnan tudná? Egy fotó elkészítésének lehetőségeinek száma nagyon sok féle lehet, a környezet, ahol a fotót készítjük nagyon változatos lehet, amihez alkalmazkodni kell. Nem véletlenül egy külön szakma. A digitális gép óriási előnye, hogy lehetőség van korlátlan mennyiségű felvétel készítésére különböző beállításokkal, ami azonnal kiértékelhető a kijelzőn, amíg nem kapjuk meg a kívánt eredményt. Kivéve a megismételhetetlen pillanatfotókat, ezekre előzetesen gyakorolni kell. A fotós alapok elsajátításával, odafigyeléssel, törődéssel egy egyszerű kompakt géppel is kiváló képeket lehet készíteni, figyelembe véve annak korlátait.
Inkább NE U2 bin-t, hanem T3,T4,T5-öst vegyél, illetve aminél külön írják hogy neutral white (4-5000°K)! Utóbbiaknak csak minimálisan kissebb a hatásfoka, viszont sokkal kellemesebb a fénye, és nem utolsó sorban, a színeket is jobban látni vele (pl. avar színével kevésbé mosódik össze egy szikla, vagy faág; talán még a sár-tócsák milyensége is jobban érzékelhető...) 
A Lumicycle gyártónak egyébként küldtem kritikát a lámpa színhőmérsékletéről, mert ugyanezt tapasztalom, szemet fárasztó színe van és mindent egybeolvadni látok a terepen. Sokszor belehajtok úgy kövekbe, ágakba, sárba, hogy nem tudom megkülönböztetni a normál talajtól, rossz térhatást kelt. Azt mondták, hogy az alap ledeknek nagy a szórása és sok különböző nemkívánatos felharmonikusa és ők inkább jóval drágább, kimondottan az általuk legjobbnak vélt színhőmérsékletű ledeket használnak. Érdekes módon, sárban, vizes talajon is nagyon jó megvilágítottságot kapok ezzel a színhőmérséklettel, ami viszont előny. Egyébként a lámpák fényereje egyszerűen brutális, a kettőt együtt kb. úgy kell elképzelni, hogy előttem egy 5m széles, 70m hosszú homogén vegvilágított szőnyeg van. Az út széléből még sokat is látok, a fejlámpa miatt bárhova nézek, 50m-re lazán belátok a fák közé, a kanyarokba még jóval előtte belátok mielőtt ráfordulnék. Ha lehullott faleveles vagy világos poros talajon megyek a fényerő brutális. Általában nem is használom a 2*2700 lument, mert túl sok, csak lefelé. Úgy érzem az autóm H4-es tompított lámpáinál erősebb is és nagyobb is a fényfolt. Legalábbis biciklihez képest minimum kétszer jobban látok, mint autóval az autóhoz képest. Az akksikat így vegyesen használom, 2.5 óra alatt még nem tudtam elérni, hogy 30%-ra lemerüljön, még a kisebb kapacitásúnál sem, ami maximumon csak 1,3 órát bír papíron. Elvileg ezek nem cellákból összeállított, hanem kézzel gyártott akksik, meg is látszik a minőségen. Nagyon elégedett vagyok a lámpákkal.