A Lumicycle már a legújabb XM-L2 LED-ekkel ellátott lámpákat gyárt, ezek a LED-ek ugyanakkora áramerősség mellett nagyobb fényerőt bocsátanak ki. Az új lámpák elméleti teljesítménye 3500 lumen. A LED paneleket a gyártó felkínálta nekem jutányos összegért, így a jelenlegi lámpáim ugyanazt a fényerőt fogják produkálni. Az akkumulátor idők azonosak maradnak. Miután részletesebb leírást kaptam a LED-ekről, az XM-L2 Cool White (5000-8300K) LED-eket használják (Data Sheet, PDF-ben tölthető le). Eszerint a Neutral White T5 LED fényereje kb. 13%-al kisebb, ellenben 3700-5000K között van a színhőmérséklete. Felvetettem és felkínálták, hogy valószínűleg kapok egy ilyen panelt ajándékba. Ha valóban csak ennyit veszítek a fényerőből, viszont jobban lehet vele látni, lehet hogy végeredményben jobb leszek és kérek még belőle a másik lámpába is.
Egyébként a gyártó nagyon bőségesen kifejtve válaszol minden kérdésemre és nagyon figyelnek a véleményemre. Nagyon elégedett vagyok a lámpákkal, az akkukkal, a kiszolgálással, eddig úgy néz ki megérte. Felkínáltam nekik, hogy szívesen tesztelnék, lehet, hogy még szorosabb együttműködés is lesz a dologból.
Összehasonlításképpen a keskenyebb lencséjű fejlámpa (2700 lumen) olyan fényfoltot csinál az úttestre, hogy az autóm H7-es tompítottjánál (az autó mindkét első lámpája együttvéve) jobban látok vele. A fényfolt szélessége ugyanaz (ezzel is látom az út mindkét peremét és még azon kívül is), a fényfolt távolsága nagyobb és mintha még fényesebb is lenne. Ha a szélesebb és a keskenyebb lámpa együtt megy (5400 lumen), olyan érzés mintha az autóval fél távolsági fényszóróval mennék. Természetesen ez olyan távolságra közel sem tud elvilágítani (bár a táblák 1-2 km-ről is virítanak mint a karáncsonyfa), de ameddig elvilágít addig nagyon jól látni vele. Lehet, hogy megőrültem, de szeretnék egy harmadikat is, kettőt keskeny lencsével a kormányra és egyet a sisakra.
freddyke módosította - 2013. december 22. - 05:30