Tungsram 12V/10W halogen izzo ~300ft
Ba9s foglalat ~70ft
Yuasa 12V/7Ah zseles akku ~1000ft
csuszopapucs ~2*10ft
A foglalatot egy oreg lampatestbe; egy darab drot a vegen
ket csuszopapuccsal az akksira, ami egy kicsit atalakitott
kulacstartoban utazik: jo nehez, de csak sotetben kell...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Indította
YOci
, 2002. március 19. 18:02
Írta 2002. november 06. - 10:41

Írta 2002. november 05. - 19:47

amit en vettem philips 12v 20w-os spot lampa 36°fokos nyilassal 2700 lumen fenyerovel. barmely nagy boltban spar, csillaros, elktronikai (ott legalabb ertenek is hozza)
ebbol 12volt ok
20w minel nagyobb annal jobb persze ha birja az akksid.
36fok a fenykup szoge nagyon nagy nem jo tul kicsi sem ez olyan kb fasza estleg egy 20 fok lenne a tuti de ez erzes dolga. vagy 36fok/8fok, felfele 36-os lefele mindketto!!!
2700 lumen, minel nagyobb annal feherebb a fenye, ez meg olyan sargas de nem problema (persze dragabb a feherebb).
ja jobban jarsz ha zartat veszel nem kell vele szarakodni, hogy ne koszolodjon, mert akkor csokkeny a fenye.
van meg olyan, hogy hideg tukros vagy meleg tukros,
a hideg az infrat atereszti es hatra fele kuldi de egy kis feny is megy vele (meg hideg a tukor),
a meleg tukros az melegszik, viszont mindent elore kuld fenyt meleget!!
ennyi asszem.
kerdezz irok majd kuldok kepet ha csinalok rola
ganyolas vorever!!!
ebbol 12volt ok
20w minel nagyobb annal jobb persze ha birja az akksid.
36fok a fenykup szoge nagyon nagy nem jo tul kicsi sem ez olyan kb fasza estleg egy 20 fok lenne a tuti de ez erzes dolga. vagy 36fok/8fok, felfele 36-os lefele mindketto!!!
2700 lumen, minel nagyobb annal feherebb a fenye, ez meg olyan sargas de nem problema (persze dragabb a feherebb).
ja jobban jarsz ha zartat veszel nem kell vele szarakodni, hogy ne koszolodjon, mert akkor csokkeny a fenye.
van meg olyan, hogy hideg tukros vagy meleg tukros,
a hideg az infrat atereszti es hatra fele kuldi de egy kis feny is megy vele (meg hideg a tukor),
a meleg tukros az melegszik, viszont mindent elore kuld fenyt meleget!!
ennyi asszem.
kerdezz irok majd kuldok kepet ha csinalok rola
ganyolas vorever!!!
Írta 2002. november 05. - 19:21

lor: erdekelne, milyen izzot es burat hasznaltal, hol es mennyier kaphato, mert en is tervezek egy hasonlot barkacsolni!
Írta 2002. november 05. - 18:20

fenyvissza vero matriva kb 5000 ft metere es csak egy metert hoznak belole altalaban, vagy kaparj a tablakrol nekem regen eleg nagy darabokat sikerult leszednem. ha van dekoros ismerosod neki lehet, hogy van.
lampa: 12v 20W halogen 1000ft akksi 12v 7ah ~5000ft ezeket osszekotni drottal 50ft, felrakni a bukora 2 ora szarakodas. az eredmeny pedig NAPPALI VILAGOSSAG A BUKKBEN AMARRE JAROK!!!! ja es 46km/h-s tempo a savos volgyben!!! tuti petzl... fejlampak elmehetnek a picsaba!!! jok de masra.
lampa: 12v 20W halogen 1000ft akksi 12v 7ah ~5000ft ezeket osszekotni drottal 50ft, felrakni a bukora 2 ora szarakodas. az eredmeny pedig NAPPALI VILAGOSSAG A BUKKBEN AMARRE JAROK!!!! ja es 46km/h-s tempo a savos volgyben!!! tuti petzl... fejlampak elmehetnek a picsaba!!! jok de masra.
Írta 2002. november 05. - 16:54

nem tudja valaki véletlenül hol lehet olyan fényvisszaverõ matricát kapni ami a rendõrautókon van?
Írta 2002. augusztus 07. - 21:30

Írta 2002. augusztus 07. - 21:10

Csak vigyázz, hogy a zsaruk el ne kapjanak, mert az nem csak lopás, hanem a közlekedés biztonságának veszélyeztetése -> örülj, ha nem csuknak le.

Írta 2002. augusztus 07. - 20:06

;D
Hmm hogyismondjam.Lopd el, szedd ki az aksit aztán szólj egy elektromûszerésznek és köttesd össze a lámpával és máris van egy olcsó de f@sza sokáig vijágító lámpád.
Hmm hogyismondjam.Lopd el, szedd ki az aksit aztán szólj egy elektromûszerésznek és köttesd össze a lámpával és máris van egy olcsó de f@sza sokáig vijágító lámpád.
Írta 2002. augusztus 07. - 17:01

Írta 2002. augusztus 07. - 13:59

Maceee!
Elég ha veszel olyan halogén lámpát ami 12volt-os és tudod vannak az útfelbontásnál azok a sárgán villogó lámpácskák.Na azok is 12volt-os aksiról mennek. Tehát a lényeget érted.Remélem. :-X
Elég ha veszel olyan halogén lámpát ami 12volt-os és tudod vannak az útfelbontásnál azok a sárgán villogó lámpácskák.Na azok is 12volt-os aksiról mennek. Tehát a lényeget érted.Remélem. :-X
Írta 2002. augusztus 06. - 23:04

aarraa gondolok mint azt le is irtam hogy két fényszorot raknék elõre ,a dizájn miatt meg minden
csak amit a cateye csinál az kicsuit húzós meg eleve másfélkiló és az akkuja a kulacstartóba rakható.
végülis még elviselem azt a sújt mert igy is húsz kiló a szerkezet csak az ára az valami isszonyat.
tehát valami olcsóbbat keresek a konkurens cégektõl és ezért firkantottam ide
csak amit a cateye csinál az kicsuit húzós meg eleve másfélkiló és az akkuja a kulacstartóba rakható.
végülis még elviselem azt a sújt mert igy is húsz kiló a szerkezet csak az ára az valami isszonyat.
tehát valami olcsóbbat keresek a konkurens cégektõl és ezért firkantottam ide
Írta 2002. augusztus 06. - 23:00

Írta 2002. augusztus 06. - 22:41

Nekem van Ledes elsõ lámpám Januárban vettem és hetente 1x-2x használtam rövidebb ideig. MÉG NEM CSERÉLTEM BENNE ELEMET! 50 órát biztos ment még mindig lehet vele látni, bár fényereje nem túl nagy új elemekkel sem. Nem éjszakai DH-ra való de haza lehet vele találni. Viszont ahoz elég erõs és kis pontból világít, hogy az autósok biztosan észrevegyenek. Olyasmi szine van mint a Xenon fényszóróknak, picit kékes. hátul teljesen színtelen, átlátszó házas Cateye van, mittudomén hányas. 3 pirosan villogó leddel kb 40mm széles, lapos stb. jobb mint a piros burások, messzebbrõl látható.
Írta 2002. augusztus 06. - 22:14

még egy 5let - tudtátok, hogy IR szemüveget már 40e körül lehet kapni? azért szívesen kipróbálnám...
Írta 2002. augusztus 06. - 22:12

huhh - szegénynek gondolom teljesen szétbomlott a VP készlete - sz@r ügy - nekem egyszer poénból cikáztak a szemembe halogénes lámpával, utána fél napig (!!!) láttam a szemem elõtt a fény formáját (ahogyan elrántották)
offtopic:
egyébként a profi éjszakai fotósok vaku nélkül fotóznak 800-as filmmel...azért nemtom láttátok-e a foci vb döntõt, hogy a sokezer szurkoló vakuvillogás áradatot csinált - vajon hülyék ezek az emberek, hogy úgy gondolják a vaku fénye 100 m-re is eljut? :
mennyi elszúrt fotó!!!
offtopic:
egyébként a profi éjszakai fotósok vaku nélkül fotóznak 800-as filmmel...azért nemtom láttátok-e a foci vb döntõt, hogy a sokezer szurkoló vakuvillogás áradatot csinált - vajon hülyék ezek az emberek, hogy úgy gondolják a vaku fénye 100 m-re is eljut? :

Írta 2002. augusztus 06. - 21:41

Dante ,vagy nem marad semmi! egyik simerõsöm egy csillagász találkozón volt, és miután felhúzták a távcsövüket ( mint mindenki más a találkozón) neki is álltak az észlelésnek. Éppen a haverja akivel volt használta a mûszert, õ pedig távolabb tartózkodott, amikor arra tám olygott egy kíváncsi riporter.Gondolom nem mond sokat hogy egy 250 mili átmérõjû tükörrel felszerelt nweton távcsõ , lényeg ami lényeg, nagyon szép kis fénygyûjtõ képességgel rendelkezik egy ilyen. Újságíró mit csinál ? Fényképez. Sötét van , hát még szép hogy vakuval. Mit ? Távcsõ nyílást ! a többit el lehet képzelni, az ürge ( aki a távcsövet használta ) 20 percig semmit nem látott.
Írta 2002. augusztus 06. - 19:50

az új cateye ledes széria biztos, hogy király, a ledek lényegesen kisebb fogyasztása miatt
fényerõ passz, de hátulra meggyõzõ
fényerõ passz, de hátulra meggyõzõ
Írta 2002. augusztus 06. - 19:49

sokan mondjátok ezt a pupilla kitágulós izét...
engem pl. sokkal jobban zavar, ha egy kocsi reflektorral kiégeti a retinámat, utána még percekig csak lila foltokat látok
egyébként biológia - megfigyeltétek már a hirtelen éjszakai fényhatás után látszó lilás káprázást a szemetekben? ezt a szemben lévõ visual purple elnevezésû proteinek okozzák, amik egyébként a fényérzékelésnél fontosak, s ha ugyebár a szem nincs felkészülve egy fényszóróra, akkor szépen meg is marad a lenyomata pár másodpercig (vagy akár percekig is durva esetben...)
engem pl. sokkal jobban zavar, ha egy kocsi reflektorral kiégeti a retinámat, utána még percekig csak lila foltokat látok
egyébként biológia - megfigyeltétek már a hirtelen éjszakai fényhatás után látszó lilás káprázást a szemetekben? ezt a szemben lévõ visual purple elnevezésû proteinek okozzák, amik egyébként a fényérzékelésnél fontosak, s ha ugyebár a szem nincs felkészülve egy fényszóróra, akkor szépen meg is marad a lenyomata pár másodpercig (vagy akár percekig is durva esetben...)
Írta 2002. augusztus 06. - 16:40

Ja a lámpákhoz kapcsolódóan: Mit szóltok a CatEye új szériájához? Ehhez a LED-es cucchoz? Vajon mennyivel lehet jobb a gyakorlatban? ???
Írta 2002. augusztus 06. - 16:33

értem én aztat !! 8)
de ha normális az a pont akkor azt jól látod ! Olyan lámpa meg nem hiszem hogy létezik, ami olyan kis területet világít meg, hogy csak arra legyen jó , hogy a pupilládat szűkítse ! a másik meg a z , hogy ez így, hogy a megvilágított földet nézed nem mérvadó a pupilla összeszűkülésére nézve, legalábbis ha olyan gyenge lámpa mint ahogy azt először írtad, akkor nem !de ruff ha egy fényes pontra koncentrálsz (legyen ez esetünkben a lámpa által megvilágított kb négyzetméternyi felület), akkor ugyanúgy szûkül a pupillád, hogy az a fényes pont ne legyen olyan fényes, hanem csak normális... imho