Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8741 hozzászólás a témában

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
köszi :D
de pl. a zöld v. kék alapon fehér táblákon (ezek ugye a fontosabbak) visszaverõ a felirat ::)
ne vedd kötözködésnek, mert nem azért írtam.
fõleg nem azért, hogy tippeket adjak >:(
el kellett volna jönni a 'Biztonságos utakon a XXI. századba' c. konferencia kiállítására, én onnan zsákmányoltam pár ív mintát a 3M-Scotchlite anyagokból ;D ;D ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
az akksit elektronikai boltokban lehet leginkabb kapni. toltese attol fugg milyet veszel, de alltalaban ahol veszed eltudjak mondani (ha nem futas), es ra is van irva.  a toltes, en egy regi kisvasut trafoval toltom. de lehet massal is pl. szamitogep tapegyseg. vagy veszel biztos lehet kapni is ilyenekt.
nekem a 12v 7ah-s akksi a 12v 20w-os lampat kb 4.5 orat viszi, 12v*7ah=84wh, 84wh/20w=4.2h, ha jol ki szamoltam, de igy kell, ha nagyobb terhelessel kinoznam akkor ez nem allna teljes mertekben de most kb igen!
a tablak en regen ugy csinaltam, hogy a hatlapbol (feher) kapartam az nem annyira zavaro ha hianyzik. a feliratb egyebkent is alltalaban nem fenyvisszas!
de igazad van egyebkent!!!!!!!!!!!!!!

'mivel feltem, hogy lebukom orokre abahagytam. na szevasztok.' belga

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
Sziasztok!
Hol lehet ilyen aksikat kapni és hogy kell ?ket feltölteni?
Mennyi ideig bírta a lámpáitokkal? (20W ill. 10W halogén)

Jajj és a közlekedési táblákat meg egyéb úttartozékokat lécci ne rongáljátok, mer' azzal mások életét veszélyeztetitek! Akár a legkisebb barmolással is!
(pl.:
- mijez? mi vót oadírva, nem láttam a rendesen a szöveget
-az utat figyeld!
-áááááááááá
end of story)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
kormanyra lampat????????!!!!!

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
en ezt ajanlanam ...

http://www.bikemagaz...&num=1036244874

robe

robe

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Tungsram 12V/10W halogen izzo ~300ft
Ba9s foglalat ~70ft
Yuasa 12V/7Ah zseles akku ~1000ft
csuszopapucs ~2*10ft
A foglalatot egy oreg lampatestbe; egy darab drot a vegen
ket csuszopapuccsal az akksira, ami egy kicsit atalakitott
kulacstartoban utazik: jo nehez, de csak sotetben kell...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
amit en vettem philips 12v 20w-os spot lampa 36°fokos nyilassal 2700 lumen fenyerovel. barmely nagy boltban spar, csillaros, elktronikai (ott legalabb ertenek is hozza)
ebbol 12volt ok
20w minel nagyobb annal jobb persze ha birja az akksid.
36fok a fenykup szoge nagyon nagy nem jo tul kicsi sem  ez olyan kb fasza estleg egy 20 fok lenne a tuti de ez erzes dolga. vagy 36fok/8fok, felfele 36-os lefele mindketto!!!
2700 lumen, minel nagyobb annal feherebb a fenye, ez meg olyan  sargas de nem problema (persze dragabb a feherebb).
ja jobban jarsz ha zartat veszel nem kell vele szarakodni, hogy ne koszolodjon, mert akkor csokkeny a fenye.
van meg olyan, hogy hideg tukros vagy meleg tukros,
a hideg az infrat atereszti es hatra fele kuldi de egy kis feny is megy vele (meg hideg a tukor),
a meleg tukros az melegszik, viszont mindent elore kuld fenyt meleget!!
ennyi asszem.
kerdezz irok majd kuldok kepet ha csinalok rola
ganyolas vorever!!!

mrc

mrc

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás
lor: erdekelne, milyen izzot es burat hasznaltal, hol es mennyier kaphato, mert en is tervezek egy hasonlot barkacsolni!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
fenyvissza vero matriva kb 5000 ft metere es csak egy metert hoznak belole altalaban, vagy kaparj a tablakrol nekem regen eleg nagy darabokat sikerult leszednem. ha van dekoros ismerosod neki lehet, hogy van.
lampa: 12v 20W halogen 1000ft akksi 12v 7ah ~5000ft ezeket osszekotni drottal 50ft, felrakni a bukora 2 ora szarakodas. az eredmeny pedig NAPPALI VILAGOSSAG A BUKKBEN AMARRE JAROK!!!! ja es 46km/h-s tempo a savos volgyben!!! tuti petzl... fejlampak elmehetnek a picsaba!!! jok de masra.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
nem tudja valaki véletlenül hol lehet olyan fényvisszaverõ matricát kapni ami a rendõrautókon van?

YOci

YOci

törzsvendég

• fórumtag
  • 545 hozzászólás
Ja!

Engem meg felbujtásért.Tehát ne csináld. >:( ;)

DHR

DHR

vendég

• fórumtag
  • 253 hozzászólás
  • LocationBudapest
Csak vigyázz, hogy a zsaruk el ne kapjanak, mert az nem csak lopás, hanem a közlekedés biztonságának veszélyeztetése -> örülj, ha nem csuknak le.  :P

YOci

YOci

törzsvendég

• fórumtag
  • 545 hozzászólás
;D

Hmm hogyismondjam.Lopd el, szedd ki az aksit aztán szólj egy elektromûszerésznek és köttesd össze a lámpával és máris van egy olcsó de f@sza sokáig vijágító lámpád.

maceee

maceee

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás
hát ezt lazán nem értem de majd te elmondod

YOci

YOci

törzsvendég

• fórumtag
  • 545 hozzászólás
Maceee!

Elég ha veszel olyan halogén lámpát ami 12volt-os és tudod vannak az útfelbontásnál azok a sárgán villogó lámpácskák.Na azok is 12volt-os aksiról mennek. Tehát a lényeget érted.Remélem. :-X

maceee

maceee

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás
aarraa gondolok mint azt le is irtam hogy két fényszorot raknék elõre ,a dizájn miatt meg minden

csak amit a cateye csinál az kicsuit húzós meg eleve másfélkiló és az akkuja a kulacstartóba rakható.
végülis még elviselem azt a sújt mert igy is húsz kiló a szerkezet csak az ára az valami isszonyat.
tehát valami olcsóbbat keresek a konkurens cégektõl és ezért firkantottam ide

maceee

maceee

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás
valaki nem akarna segiteni rajtam?

DHR

DHR

vendég

• fórumtag
  • 253 hozzászólás
  • LocationBudapest
Nekem van Ledes elsõ lámpám Januárban vettem és hetente 1x-2x használtam rövidebb ideig. MÉG NEM CSERÉLTEM BENNE ELEMET! 50 órát biztos ment még mindig lehet vele látni, bár fényereje nem túl nagy új elemekkel sem. Nem éjszakai DH-ra való de haza lehet vele találni. Viszont ahoz elég erõs és kis pontból világít, hogy az autósok biztosan észrevegyenek. Olyasmi szine van mint a Xenon fényszóróknak, picit kékes. hátul teljesen színtelen, átlátszó házas Cateye van, mittudomén hányas. 3 pirosan villogó leddel kb 40mm széles, lapos stb. jobb mint a piros burások, messzebbrõl látható.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
még egy 5let - tudtátok, hogy IR szemüveget már 40e körül lehet kapni? azért szívesen kipróbálnám...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
huhh - szegénynek gondolom teljesen szétbomlott a VP készlete - sz@r ügy - nekem egyszer poénból cikáztak a szemembe halogénes lámpával, utána fél napig (!!!) láttam a szemem elõtt a fény formáját (ahogyan elrántották)

offtopic:
egyébként a profi éjszakai fotósok vaku nélkül fotóznak 800-as filmmel...azért nemtom láttátok-e a foci vb döntõt, hogy a sokezer szurkoló vakuvillogás áradatot csinált - vajon hülyék ezek az emberek, hogy úgy gondolják a vaku fénye 100 m-re is eljut?   ::) mennyi elszúrt fotó!!!