Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Ha van kedve a gyártó embernek kijönni hozzám a boltba, akkor van komoly LUX mérõ mûszerem, és azzal le tudjuk mérni, és akkor itt is mindenki képben lesz, hogy mennyi az annyi.

Hol van az a bolt? Bocs de nem ismerem hol is dolgozol.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Engem mindig zavarnak ezek a mindenféle fényerõk: Lux,Watt,Candela,stb.
Ha van kedve a gyártó embernek kijönni hozzám a boltba, akkor van komoly LUX mérõ mûszerem, és azzal le tudjuk mérni, és akkor itt is mindenki képben lesz, hogy mennyi az annyi.
Jelenleg egy dupla akksis sigma-t cseréltem le egy B&M Ixon IQ-ra, és ugyanazt a fényerõt (40 LUX) tudja 4 cerka akksi elemmel. Sõt a Speed aksijával, mert az 6V-os, az 50LUX-ot is.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Azért annál jóval egyszerûbb mint egy szív transzplantáció!
..persze csak annak aki valamelyest ismeri, mint elek a tronikát.

dhpage

dhpage

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

Azt szögezzük le, hogy én nagyon nem vagyok képben, csak most, hogy visszaolvasgattam a topikban, kedvet kaptam egy kis tuningoláshoz. Tehát, akkor mikre volna szükségem? Hova menjek vásárolni? Forrasztani stb. kell?

Ajajj, akkor ez nem lesz egyszerû. Nem elég bemenni a boltba, kérni 1 kiló ledet és csavarhúzóval belekalapálni, azt csá. :)

Egyrészt a régi ledek helyére egy sík felületet kell valahogy készíteni, aminek viszont a hûtését meg kell oldani. Legegyszerûbb egy félig a házban, félig kint lévõ réz lappal elkészíteni.

Aztán kell ledet és optikát venni, melyekben aztán ezerfajta lehetõség van. Utóbbiakat a chipcad.hu boltban szoktuk vásárolni.

Akkor kell valami elektronika is hozzá, ami vezérli, mert fix árammal kell mûködtetni a ledeket, különben tönkremennek.

Szóval ezekhez egyrészt kellene valami elektronikai alapismeret és természetesen egy forrasztópáka is. Nem úgy mûködik, hogy ezt kicsavarom és becsavarok helyére valami mást és lõn a hatalmas fény... :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

A powerled nem jelenti azt, hogy teljes gõzzel kell hajtani. Azt jelenti, hogy a hatásfoka sokkal jobb, mint a régi huzallábasoknak és egyúttal nagyobb áramokkal is mûködhet.

Esetedben pl. egy Cree XP-G led sokkal! több fényt fog kiadni, ugyanannál a fogyasztásnál, mint a Cateye által belerakott. Akár még ha powerledet is tettek bele.

A mostani Cree XP-G ledek a régi Cree XR-E Q5 ledeknél (Hozé lámpában ebbõl 3 van) több mint 60%-al fényesebbek, ugyanazon a fogyasztáson. Vagyis akár egy Hozélámpában is érdemes lehet kicserélni, ha valaki spórolni szeretne az akksin.
Más kérdés, hogy az XP-G egy új led és még nincs hozzá megfelelõ optika, csak a hasonló méretõ XP-E optikák vannak. Én is egy olyannal építettem át a régi 4x XR-E ledes lámpámat. Azóta pl. 1 fényerõ fokozattal (pl. most a megadott alap áramnál kevesebbel) kisebben tudom használni, mert a fényerõ maradt, csak a fogyasztás csökkent. Ez pedig azt jelenti, hogy azonos akksival tovább fog világítani.

A másik elõnye az új ledeknek, hogy 3,3x3,3mm-es kis kocka a mérete. Ami azt jelenti, hogy a Hozé féle régi ledhez való optika (ugyanakkora szórással) viszonylag nagy mérete helyett elfér egy 25mm-es átmérõjû kis csõben! Helyesbítek, a 25mm-es optikám mögött 4 led van. :D

És ez kisebb súlyt is jelent, mert kisebb lehet a lámpatest.
Nálad persze ez nem elõny, hiszen csak átalakítasz, a lámpa mérete marad.

Mivel gyengébb árammal ad ugyanakkora fényt, így a hõmérséklet is lejjebb megy, tehát a hûtõfelülettel is lehet spórolni.

Most már teljesen összezavartok. :) Azt szögezzük le, hogy én nagyon nem vagyok képben, csak most, hogy visszaolvasgattam a topikban, kedvet kaptam egy kis tuningoláshoz. Tehát, akkor mikre volna szükségem? Hova menjek vásárolni? Forrasztani stb. kell?

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás

Üdv!Nagyon pofás a lámpa,meglehet valahol nézni mûködés közben is?Gábor

köszi, még nincs kész, de ahogy elkészül ki lehet próbálni. (hamarosan)
Azért írtam most, mert vannak szabad prédák. még...

dhpage

dhpage

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

Akkor ez azt jelenti, hogy ne csináljam? És az nem lehet, hogy egy azonos fogyasztású, de modernebb ledet teszek bele (már jó pár éves lámpa)?

A powerled nem jelenti azt, hogy teljes gõzzel kell hajtani. Azt jelenti, hogy a hatásfoka sokkal jobb, mint a régi huzallábasoknak és egyúttal nagyobb áramokkal is mûködhet.

Esetedben pl. egy Cree XP-G led sokkal! több fényt fog kiadni, ugyanannál a fogyasztásnál, mint a Cateye által belerakott. Akár még ha powerledet is tettek bele.

A mostani Cree XP-G ledek a régi Cree XR-E Q5 ledeknél (Hozé lámpában ebbõl 3 van) több mint 60%-al fényesebbek, ugyanazon a fogyasztáson. Vagyis akár egy Hozélámpában is érdemes lehet kicserélni, ha valaki spórolni szeretne az akksin.
Más kérdés, hogy az XP-G egy új led és még nincs hozzá megfelelõ optika, csak a hasonló méretõ XP-E optikák vannak. Én is egy olyannal építettem át a régi 4x XR-E ledes lámpámat. Azóta pl. 1 fényerõ fokozattal (pl. most a megadott alap áramnál kevesebbel) kisebben tudom használni, mert a fényerõ maradt, csak a fogyasztás csökkent. Ez pedig azt jelenti, hogy azonos akksival tovább fog világítani.

A másik elõnye az új ledeknek, hogy 3,3x3,3mm-es kis kocka a mérete. Ami azt jelenti, hogy a Hozé féle régi ledhez való optika (ugyanakkora szórással) viszonylag nagy mérete helyett elfér egy 25mm-es átmérõjû kis csõben! Helyesbítek, a 25mm-es optikám mögött 4 led van. :D

És ez kisebb súlyt is jelent, mert kisebb lehet a lámpatest.
Nálad persze ez nem elõny, hiszen csak átalakítasz, a lámpa mérete marad.

Mivel gyengébb árammal ad ugyanakkora fényt, így a hõmérséklet is lejjebb megy, tehát a hûtõfelülettel is lehet spórolni.

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Y72, ez a lampa nagyon jo lett /most lattam meg csak a pdf-et/, szivesen megneznem eloben is :)
En is epitgetek neha lampat, csak mostanaban szinte semmi idom nincs ra.

dhpage

dhpage

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

ill. még azt kérdezném hogy villogó funkciója van-e a lámpának, de úgyrémlik hogy igen.

Hamár... :)

Van villogója, a gond vele csak az, hogy teljes fényerõn mûveli. Iszonyatosan zavaró, de nem csak a szembejövõnek, hanem a tulajdonosnak is. Akinek van, az nem használja ezt a funkciót, mert értelmetlen.

Viszont mint lámpa nagyon jó és csak ajánlani tudom. A fényerõ az valóban kb. 700 lumen, mert márkás led van benne, aminek tudható a hivatalos mért fényereje.
A lámpatest kivitelezése csúcs, szvsz még a Hozé lámpánál is szebb, egyedül a hûtés necces, mert nagy fényerõhöz túl kicsi.
Ezért álló helyzetben nem ajánlott a használat, csak a kis fokozaton.

Teljesen szigetelt (tényleg, mindenütt gumigyûrûk vannak, még a nyomógomb is gumiból van), a kapcsolója világít, hogy könnyebb legyen megtalálni. Ez egyébként zöldrõl pirosra vált, ha merül az akksi.
Jó a kormányra rögzíthetõsége is. Ha fejlámpának teszi fel valaki, akkor sajnos meg kell toldani a kábelt, mert az oda már rövid, alig ér el a mez zsebéig.

3 ismerõs már használja és meg vannak elégedve vele. Amennyiben nekem elég lenne ennyi fényerõ (ahogy nem ;) ) inkább vennék ilyet, mint barkácsolgatni.
De azért a barkácsolásnak is megvan a maga értelme és elõnye: http://picasaweb.goo...edesMotorlampa#

:D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

bloke: szerintem cateye elég jól összerakja a lámpáit és jól világítanak, ha powerledet raknál bele (pl XP-G-t) a 2db cerka elem nem sokáig bírná nagyobb fényerõn.

Akkor ez azt jelenti, hogy ne csináljam? És az nem lehet, hogy egy azonos fogyasztású, de modernebb ledet teszek bele (már jó pár éves lámpa)?

tgabor71

tgabor71

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Üdv!Nagyon pofás a lámpa,meglehet valahol nézni mûködés közben is?Gábor

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
nem a nyomógombot nyomogatod közvetlenül, hanem egy rudat amin dupla O gyûrû tömítés van.

bloke: szerintem cateye elég jól összerakja a lámpáit és jól világítanak, ha powerledet raknál bele (pl XP-G-t) a 2db cerka elem nem sokáig bírná nagyobb fényerõn.

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
kész harc van itt kialakulóban :D
Annyit meg tudnál mondani, hogy IP67-es nyomógombot honnan sikerült beszerezned?

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Én is beszállnék a jedik saját készítésû lézerkard háborújába :) :
összetákolt, buherált, barkács lámpám: http://ledeslampa.atw.hu
8db lesz eladó sorban kb. 2hét múlva, elsõsorban ismerõsöknek, de szerintem marad belõle pár db. Ha ennél több kell akkor nov. végére tudnék komplettet adni.

Lehet csak házat is kérni, aki szeret barkácsolni annak tökéletes:
-saját áramkört tudsz beletenni, annyival olcsóbb...(pl: skori vagy itt található kapcsolások)
-XR-E és XP-G ledekkel is jó. XP-G hez még nem lehet optikát kapni, egyelõre saját készítésû tükörrel lehet használni ami gyártás alatt van (4db led / lámpa). Errõl nincs fent info.

ár: komoly érdeklõdõk email-ben kereshetnek, de aksi nélkül adnám, kivéve ha összejön annyi ember, hogy érdemes legyen egyben rendelni (én nagyon szeretnék sok akkut rendelni ui. nekem is kell).

Egyediben ennyiért találtam itthon:
14,4V/4600mAh - 8 db 18650 li-ion cellából, munkadíjjal, elektronikával,fóliával, kivezetéssel: br. 18.500Ft + töltõ 12.548 Ft + Áfa

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Látom néhányan nagyon komolyan benne vagytok a lámpa témában. Van egy ilyen lámpám

http://www.cateye.co...duct_detail/264

Lehetne ennek is valahogy javítani a fényerején?

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
HA-III Cree SSC P7-C (SXO) 3-Mode 900-Lumen LED Headlamp Set (4*18650 included)
http://www.dealextre...ls.dx/sku.29489

Errõl a pilácsról tudna vki linkelni videot hogy mégis milyen kb.
Képeket nézegettem azok elég jók, ill. még azt kérdezném hogy villogó funkciója van-e a lámpának, de úgyrémlik hogy igen. 3h fullon az még tûrhetõ de tényleg csak 4,5óra a középteljesítmény ideje? (pontosan nemtudom hol láttam de ennyit írtak)

Mert ha vki rendel több mint valószinû bekapcsolódnák én is egy ilyen ketyerére. A kis hibáit leszámítva.

Szerk:
Itt láttam az idõket: http://www.goodluckb...ight-set-1.html

tgabor71

tgabor71

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Amit ítram az nem mûszaki hanem láthatósági tehát ami a szobában van 55W os spot halogén emellé került a lámpa itt látható a különbség az egyik az hidegfehér fényû a másik sárga. ezért írtam hogy 55W.Jelenleg 350mA rel hajtom ez 300lm.Dea múltkor kipróbáltam 700mA on és iszonyat fény jött elõ.A sötét udvaron világos lett.Lehet,hogy itt nem tudok senkit meggyõzni.Tettem fel képet a hirdetõbe.Köszönöm az észrevételeket.
Gábor

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Elképesztõ amit egy HOZÉ lámpa tud!
Sajnos hiába kerestem ,nem találtam HOZÉ-t.Sõt azt tudtam meg,hogy nem lesz az idén lámpa projekt.
Mivel amit láttam ,nem szolgált sok infóval ,annyit azért mégis sikerült találnom ,hogy egy trispot optikával volt az a lámpa szerelve amit ott és akkor láttam.
...
Luxeon led 350ma on 100lm ,700mA 160lm ebbõl van 3db egy panelon.
Amit ezelõtt magamnak építettem egy kissé robosztus lett ,mert egy K2 trispot +hûtõborda... 10 fokos optikával.A lámpatest alu a hûtés miatt.A csatlakozó valóban egy lengõ jack ...
LIpo akksival üzemel nálam.11.1V.

Szia! Hozé lámpa 1.0-ban Cree XR-E/P4 bin ledek voltak, 1.1-ben XR-E/Q5 bin, max 850mA-el hajtva!
Chipcadéknál kapni a ledet, meg van olyan 3-as optikájuk, amit Hozé is használt.

Mielõtt a véglegeshez hozzáfogsz, jó, ha tudod:
-Most jött ki egy új led, rebel méretben; sokkal jobb paraméterekkel: Cree XP-G, már kapható, ráadásul nem is drága! Szerintem optika kompatibilis lehet a rebelekkel XP-G teszt. Chipcadnál 950+áfa az R4bin emitter, árjegyzékben még nem szerepel (van állítolag staros verziójuk is). Chipcad>árlista>CREE ledek
1, 3, 4, 7 ledes alupanelosat meg pl. innen lehet behozatni. Cutter>XPG on MCPCB fül
-Ajánlom, hogy próbálj ki néhány optikát, mielõtt végleg döntesz, mert nagy fényerõ különbségek vannak (2-5×-ös is akár), és a szórásképük is más egyes típusoknak, még azonos szögnyílás esetén is! A kissebb átmérõjûek általában kevesebb központi fényt produkálnak, viszont több a szórt fény, ami néha jól jön.
Ha kormánylámpának szánod, akkor meggondolandó vizszintesen széthúzott fényt csinálni...

Jack csatlakozó nem praktikus (rövidzár veszély), akkor már inkább adapter, vagy RCA csatlakozó praktikusabb szerintem, de én az akkunál csinálnám bonthatóra, az úgyis védett helyen lessz, ott nem folyik bele a víz (Hozé is ilyen)...
A lámpa árban bilincs, akku, töltõ is benne van? Bilincs méret (normál, oversize, van sisakra rögzítési lehetõség is? Mekkora kapacitású, súlyú, méretû az akku? ~Hány % hatásfokú elektronika van a lámpában, van-e hõvédelem (látom, elég pici a lámpa)? Milyen funkciókat tud a lámpa (fokozatos / mentes) áramállítás, villogás, akkufesz jelzés... ?
Jó lenne majd tesztkép is a lámpa fényérõl, (pl Hozé-félével összevetve)...

Azt meg ne írd a hírdetésben, hogy 3 rebell az 55W-os gépkocsi halogénnal egyenlõ, mert az messze nem igaz!!! Halogén fényerõk

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Gábor, nem éretem pontosan amit írtál. Nem kötekedni akarok,
mert egy kb. 3-szor 160, vagyis 480 lm ~500 lumen fényteljesítményü lámpa
Li-polimer akkuval és töltõvel árban reális 30ezerért, de
azt nem tudom hova tenni amit korábban írtál a fényforrás halogénes megfelelõjérõl, vagyis a következõt:

Luxeon led fényerõ kb.55W os halogénnek felel meg. A lámpa az apróhirdetésben már látható.Üdv Gábor

"Luxeon led ... 700mA 160lm ebbõl van 3db egy panelon."
Vagyis 700 mA-en 160lm szorozva 3db = 480 lumen,
ami megfelel egy db 21 W-os halogén izzó fényének.

tgabor71

tgabor71

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
van néhány darab belõle.