Ugyan ezt a lampat 80$-ert neten meg tudod venni. Szerintem a hirdeto altal kituzott ar kicsit pofatlansag...
lusta vagyok merre lelem e-bay?
Ugyan ezt a lampat 80$-ert neten meg tudod venni. Szerintem a hirdeto altal kituzott ar kicsit pofatlansag...
Köszi az infót, sajnos neten külföldrõl nem rendeltem még és tartok tõle.
üdv.
alapvetõen nem értek az elektronikához csak kicsit. mértékegységek számitása abszolut kinaiul van nekem. az történt hogy csináltam biciklilámpát 5wattos k2-bõl. 2x4 ceruza aksi hajtja 2650mAh/db. ebbõl 4et sorba kötöttem másik négyet pedig párhuzamba az elsõvel igy a kapacitás 5300mAh. A ledet 1000mA-al terhelem.de hamar gyengül a fényerõ kb 1 óra után. most hogy a kapacitás 5300 mA re ment majd az lesz hogy dupla idõt bir fénycsökkenés nélkül?
Az az LM317 az micsoda, és holtudnám beszerezni(és mennyiért)-chipcad, lomex...?
Az elektronika tuti, hogy az áramerõsséget szabályozza?Adtam 1 "lámpafejnek" 2V-ot és megmértem a led két lába közt a feszkót és 2,9V volt:-)
Azt hogy tudom lecsekkolni, hogy áramerõsséget az elektronik szabályozza-e(egy fix értéket kéne mérjek a led lábain, ha 0,5 vagy ha 0,8 A-ert adok rá?
ui:Bocsi az okos kérdésekért...
Szia!
Ez így nem igazán egészséges, jobb lenne a 6V-ból 3V-ot csinálni, és arra párhuzamosan kötni a négy lámpát. Ezt meg tudod oldani pl. egy LM317-es stabilizátorral. (A lámpákban biztosan van elektronika (step-up), ezért szerintem elég lesz a bemenõ feszt korlátozni, az áramerõsséget meg majd megoldja az elektronyika)
+Szorgalmi feladatként kéne még ehhez egy akku-kimerülés jelzõ is,
mert az ólmos akkuk sem szeretik a mélykisülést.
Erre egy -szintén Tescós- fúrógép akkuban láttam a legegyszerûbb megoldást: be volt kötve három LED, mindegyikhez egy-egy ellenállat amivel az akku különbözõ feszültség-szintjeihez volt beállítva a LED-ek nyitó árama.
Üdv
Na, találtam valamit, ilyenem van nekem is. Japánul nem tudom hányan tudtok, de a képek hátha segítenek.
http://minkara.carvi...64194/note.aspx
Sziasztok!
Nem tudom, hog ilyennel van-e tapasztalatotok, de hátha...Szóval vettem 4 Tesco lámpát (2AA-val mûködik) amiben elvileg P4-es ledek vannak.Vettem hozzájuk egy 6V/4,5AH-s aksit(hogy sokáig birják), és ezekbõl (a lámpákból:-) 2-2-t sorba/párhuzamosan kötöttem.
Ha jól gondolom ezekben van vmi elektronika. A kérdésem az lenne hogy ezek zavarhatják-e egymást ,mert az egyik sorba kötött led elöször villogott, majd kialudt(de nem ment tönkre , kipróbáltam ...).Tippek mitõl lehet?Megoldások?
Köszi;-)
Na, találtam valamit, ilyenem van nekem is. Japánul nem tudom hányan tudtok, de a képek hátha segítenek.
http://minkara.carvi...64194/note.aspx
Erre úgy tudnánk válaszolni, ha látnánk mi van benne. Ha szét tudnád bontani, és pár fotót... akkor kiderülne, hogy pl powerled van-e benne, milyen optika, estleg táp IC, kb. el lehetne dönteni, hogy mik a lehetõségek.Akkor lehet olyat, hogy csak a ledet cserélem és semmi mást, vagy nem?
Én már a 2×-es növekedésnek is nagyon örülnék!
A kis Cateyed 2 akksis/ ledes, ami azt jelenti, hogy van benne egy kis teljesítményû feszültség konverter, hogy elég legyen a feszej a lednek. Nem szedtem még szét a zt a lámpát, de ha teljesítményt akarsz növelni, akkor
-valószínûleg új, nagyobb teljesítményû elektronika is kell bele
-új led
-szinte biztos új optika
-+ hûtés
-Akkor már combosabb táp se árt...
Magyarul új lámpa lessz, nem tuning... ide akartak kilukadni a többiek.
Egy 4 akksis lámpát valószínûleg sokkal könnyebb (át)építeni, mint egy ilyent átbuherálni, ebben lehet, hogy sima ledcsere sem egyszerû. Az pedig talán csak ~2×es fényerõ növekedést jelent, szóval még látni ugyan úgy nem fogsz vele, csak kicsit jobban látszódni....
Az mtbr.com lámpás fórumán is most futottak bele abba a problémába, hogy párezer lumen felett beégtek a belsõ megegyezésük alapján készített képek. Így aztán valszeg új "belsõ szabványuk" lesz: ISO100 F4 6sec helyett pl ISO100 F4 1 sec.