Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8736 hozzászólás a témában

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Sziasztok!
Nem tudja vki, hogy hol lehet "8-as elemtartót"(nem tudom mi a becsületes neve) AA elemekhez?
Mennyibe kerülhet egy ilyen?
köszi

Fotomarketnel vettem régebben.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Sziasztok!
Nem tudja vki, hogy hol lehet "8-as elemtartót"(nem tudom mi a becsületes neve) AA elemekhez?
köszi

Szia!

Pl.: www.lomex.hu netto 88 Ft, 43-13-11 cikkszámmal keresd.

(Én inkább a 43-09-71 cikkszámúból használnék kettõt sorbakötve, ez sokkal masszívabb és jobban érintkeznek benne a cellák. Talán banálisnak tûnik, de nagyon sok múlik az elemtartó minõségén, 8cellának 16 érintkezési pontja van, ez elég komoly hiba- és áramveszteséget tud jelenteni. A legjobb lenne õket akkupakkba fixre összeépíteni....)

Üdv

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ELEMTARTÓ 8xAA ELEMTARTÓ BH8-AA-1 (FEM) LENGÕ HUZALKIVEZETÉSES.4X2
20 db raktáron
88.00 Ft

lomex.hu

KandÚr

KandÚr

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Sziasztok!
köszi

zerna

zerna

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
hozzászolásombol lemaradt az elsõ rész mx6 ledrõl van szó

zerna

zerna

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Maximális tiszteletem!
állitolag 350mA-nél 100-120lument képes produkálni.De azt mondja az eladó hogy nem lehet optikát kapni hozzá.Ez igaz vagy hamis? Másik brigádot is felhivtam ott a karakter az uj tffc ledet ajánlotta ami 250lument produkál 1500mA-nél. Mer ugye én is szeretem a minél nagyobb fényerõt. Ehez viszont van optika. Mi a vélemény ezzel kapcsolatban? Az mx 6 bekötése hasonló a k2-höz? 8darab ceruza aksival hajtom és ellenállással viszem le az áramot. elõre is kösz a véleményt

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Matt: egy ilyen tuningra énis beneveznék! Melyik este?

Kõszegen van a pákám, szóval elöször LE kéne hozni .)
vagy Neked van cuccod? Igazából forrasztásban sincs sok gyakorlatom .) sose mutatták, hogy kell, de eddig mindent megoldottam :)

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Le tudnád írni részletesen, hogy mi a munkamenet?

Szia!

Igazából ez annyira minimális munka hogy lehetetlen róla pár sornál többet írni :) Szedd szét a villogót, jegyezd meg hogy a LED-ek milyen polaritással vannak a panelon (vagy fotózd le makróban), forraszd ki õket, vágd le az új LED-ek lábait és forraszd be õket a helyükre. A lámpa kialakításától függ hogy a forrasztáshoz a panelt ki kell-e szedni vagy sem.
Ennyi :)

Üdv

plusssuni

plusssuni

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Szerintem nagyon megéri. Én is nemrég cseréltem ilyenekre a hátsó villogóm LED-jeit, egész este színes foltokat láttam miután belenéztem ;-)

Nekem is sikerült kicseréltetni. Ég és föld a különbség. 150 magyar forint volt a 3 LED.
Köszi a tippet!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

ennél a lámpánál is lehet led cserét alkalmazni?

Feltöltött kép

Ez eredtileg milyen? Pont a napokban nézegettem egy ilyet.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ennél a lámpánál is lehet led cserét alkalmazni?

Feltöltött kép

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Szia!

A www.chipcad.hu -n az árlistában a CREE LED-ek közt találsz 5mm-es huzallábas nagy fényerejû zöld és sárga LED-eket is, én ezek közül választanék a helyedben.
Szerintem jobb ha egy power LED helyett több huzallábasat raksz bele, mert a búra úgy fogja jól szórni a fényt és ezáltal biztosítani a láthatóságot.
Ez ráadásul olcsóbb és minimális munkával jár, és a fényerõ így is többszöröse lesz a gyárinak.

Üdv

Le tudnád írni részletesen, hogy mi a munkamenet?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Matt: egy ilyen tuningra énis beneveznék! Melyik este?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

köszi akkor rápróbálok azokra az új Cree ledekre.
Gondolom a hátsónak se árt ha lecserélem õket .)

egyébként tényleg nincs bajom a lámpával, pedig már kb 10 éves!

ha frankó, akkor szólj, és Én is lecserélem az enyémeket.:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Szerintem nagyon megéri. Én is nemrég cseréltem ilyenekre a hátsó villogóm LED-jeit, egész este színes foltokat láttam miután belenéztem ;-)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Mondjuk, lehet, hogy jobban járnál, ha vennél egy új lámpát, akár 1500 Ft-ért:

http://www.bringabut...elso-lampa.html

A régi Cateye (Made In Japan!) cuccok még nagyon jól össze voltak rakva, minõségben és tartósságban a mai bóvlik (beleértve sajnos a mai Cateye-ket is sajnos...) a nyomukba sem érnek. Én nem cserélnék, hanem tunningolnék :) Persze ezt a villogót csak nagyon korlátozottan lehet, de ha csak a láthatóság a fontos akkor annak LED-csere után tökéletesen meg fog felelni.

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Úgy tûnik ez a két megoldás van?
Mivel a mostani gyári zöld ledek, tényleg nagyon haloványak, ezért szerintem ha valami új fehérre cserélném az sokat dobna rajt. Most kb úgy világít mint a telefonom kijelzõje... :(

edit: új lámpát nem szeretnék. Annyira nem fontos. Kormányra meg nem akarok semmit rakni :P

Szia!

A www.chipcad.hu -n az árlistában a CREE LED-ek közt találsz 5mm-es huzallábas nagy fényerejû zöld és sárga LED-eket is, én ezek közül választanék a helyedben.
Szerintem jobb ha egy power LED helyett több huzallábasat raksz bele, mert a búra úgy fogja jól szórni a fényt és ezáltal biztosítani a láthatóságot.
Ez ráadásul olcsóbb és minimális munkával jár, és a fényerõ így is többszöröse lesz a gyárinak.

Üdv

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Ide alacsony nyitófeszültségü led kellene. Az új hatékony ledek ilyenek.

A jobb fényü huzallábas is olyan megoldás ami jó is de kevés is az optimálishoz.

Úgy tûnik ez a két megoldás van?
Mivel a mostani gyári zöld ledek, tényleg nagyon haloványak, ezért szerintem ha valami új fehérre cserélném az sokat dobna rajt. Most kb úgy világít mint a telefonom kijelzõje... :(

edit: új lámpát nem szeretnék. Annyira nem fontos. Kormányra meg nem akarok semmit rakni :P

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Mondjuk, lehet, hogy jobban járnál, ha vennél egy új lámpát, akár 1500 Ft-ért: http://www.bringabut...elso-lampa.html

Úgy látom nem is kell DöG technikai leleményessége ide,

Ezz a megoldás !

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..