Köszönöm a gyors választ! Nemsokára benézek oda.
Bevallom, eddig a ceruzaakksis megoldáson gondolkodtam, mert úgy az egész lámpa ráfér a kormányra, csakhát azzal jó, ha egy órát bír...
A fórumot olvasva látom, hogy itt többeknek nagyobb/más akksival mûködik a lámpájuk. Ehhez a ledhez (4.2V, 2.8A) milyen tartós megoldást tudnál javasolni?
Még valami: a kormányra rögzítés számomra elég problémás, mert egyrészt vastagabb fajta kormányom van, másrészt nem találok rá sehol olyan kis "bilincset", amibe a lámpát be lehetne kattintani (a mostani eszkábált lámpámra pl átraktam egy régi gagyi lámpa talpát). Persze nem levehetõ (pl csavaros) megoldás is jó lenne, csak nem tudom, azt is mibõl rakjam össze... Van valamilyen javaslatotok?
-Ilyesmikre gondoltál?
bilincsek oldal alján
-SSC P7-nél az a rossz, hogy a nagyméretû lencséje miatt csak 1-2 spéci (nálunk nem kapható) optika jó rá; csak tükrök vannak hozzá (Ledil boom), a nem nyitófeszültségre válogatottaknak nagy az égésfeszültségük. Az anódpotenciálon lévõ hûtõfelület is problematikus lehet...
-Ha jól látom (tudom) chipcadéknak régóta nincs már P7-ük, ami volt elfogyott, azóta csak
Cree MC-E-jük van... Utóbbi szintén 4 chipes, 10W-os led, kicsit jobb hatásfokkal, chipenkénti kivezetéssel (8 lá

tetszõlegesen köthetõ (párhuzamosan, sorosan...), szigetelt hûtõfelületû; elég sok optika kapható hozzá, alacsonyabb a nyitófeszültsége ~3,4V/0,7A (chipenként 1 LiIon celláról kihajtható)... Szóval inkább ezt ajánlanám neked is a jelenleg kaphatókból.
Nagyobb teljesítményû lámpákat többnyire LiIon akksikkal szokás hajtani (könnyebb + drágább mint NiMh); vagy zselés -ólom akkuval (olcsó, de nehéz)...
Remélhetõleg hamarosan nálunk is kapható lessz a Cree legújabb, szuper hatásfokú 1 chipes
XP-G ledje. Ez több mint 350lument is teljesíthet névleges 1A-en!

Állítólag
túlhajtást is elég jól bírja.
Szerintem jó optikával 1 ilyen led is sokmindenre elég lehet (egyenlesesebb szórásképet, illetve nagyobb központi fényerõt lehet vele elérni, mint 4 chipesekkel). 2 ilyen led meg kb. 1db. 10W-os fénymennyiségét tudja, 2/3-ad teljesítménybõl!
Kint már kapható a led!