Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8736 hozzászólás a témában

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
Sziasztok!

Ti honnan szoktatok 18650 Li-Ion-cellákat szerezni? Van esetleg tapasztalatotok a külföldrõl olcsón rendelhetõ Trustfire-Surefire-Spiderfire meg hasonló fantázianevû akkukkal? Én sokat használnám õket, heti 2-3 kisütési/töltési ciklust kapnának, bírnák ezek azt? A _tényleges_ kapacitásuk hogy viszonyul a névlegeshez? :) Vannak "protected" verziók is, ezeknek az elektronikájuk mennyire megbízható?

Köszi & üdv

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Valahogy nem lehetne mégis megrendelni ezt az óccsó de jó-féle chinese lámpát, amirõl írtatok korábban?
Ha valaki(k) tervezi(k), hogy többet is rendelnének, szívesen beszállnék a sorba. :)

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Bár most valami "kérdés" azért eszembe jutott. Amit írtál errõl a dinamikus ellenállás leolvasásról, ez az érintõs dolog, rengeteget törtem rajta a fejem, de azóta se értem. :D
...Hogy miért is kell oda érintõ egyenest húzni, és miért pont úgy, és egyáltalán ez mibõl adódik.

irodalom 5. oldal 5-7. ábra. :)

A grafikus (érintõs) módszerrel a karakterisztikáról le tudod olvasni a meredekséget=dinamikus ellenállás, másrészt a küszöbfeszültséget is.

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

:zawstydzo ÁÁÁ boccs nem!:matahara: De láttam, hogy rájöttél ki vagyok...! :)
De mit is kérdeztél?:chin:

Hát tul.képp ezt. ...Hogy jól gondolom-e. :)
:matahara:

Bár most valami "kérdés" azért eszembe jutott. Amit írtál errõl a dinamikus ellenállás leolvasásról, ez az érintõs dolog, rengeteget törtem rajta a fejem, de azóta se értem. :D
...Hogy miért is kell oda érintõ egyenest húzni, és miért pont úgy, és egyáltalán ez mibõl adódik.
Ez a sima X-Y tengely menti leolvasás eddig mindig helyes volt, kiadta jól az MCE teljesítményét is - ezt épp nemrég le is írtam terminalon.

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

DöG! Megbántottalak valamivel, hogy nekem nem válaszolsz?

:zawstydzo ÁÁÁ boccs nem!:matahara: De láttam, hogy rájöttél ki vagyok...! :)
De mit is kérdeztél?:chin:

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
DöG! Megbántottalak valamivel, hogy nekem nem válaszolsz?

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Azt lehet tudni,hogy a töltõben vagy a lámpában van a védelem?
Mondjuk ha véletlenül megnyikkan a töltõje és nem lehet megpreparálni,akkor lehet készíteni hozzá szerintetek?

Teleholdason azt mesélte dhpage, hogy van az akksiban is védõ elektronika. :)
-A töltõn van egy alapból zöld led, ami töltés alatt pirosan világít. Rossz töltõ 1.-sõ bekapcsolásnál pukkant egy halkat, utána csak a zöld égett, nem töltött. :( (Õk se rendeltek új töltõt, hanem valami mást tuningoltak meg ilyen célra...)
-Egyébként a lámpa hátulja is zölden világít bekapcsolt állapotban; de lemerült akksinál, átvált piros színre. :)

Ja, meg még azt mondta, hogy a fekete házról (ez elég jó alu) letekerhetõ az elülsõ ezüst színû gyûrû (ez vacak alu), csak eléggé rá van húzva. Meglátszik a gyûrûn, ha valaki alátét nélkül szorítja meg; csak az elülsõ részénél szabad megfogni, mert a hátsó 3-4mm-be belenyúlik a menet...

pumpikutya

pumpikutya

törzsvendég

• fórumtag
  • 384 hozzászólás
Azt lehet tudni,hogy a töltõben vagy a lámpában van a védelem?
Mondjuk ha véletlenül megnyikkan a töltõje és nem lehet megpreparálni,akkor lehet készíteni hozzá szerintetek?
Már annyira rákészültem a dologra,hogy beszereztem egy ezüstös hûtõzsírt a jobb hõátadáshoz (ha véletlenül rendelek). ;)
Amúgy azért nem rendelünk nagyobb mennyiséget,mert alapból ingyenes a posta és nem kell vámot fizetni rá.Egy kis csomag nem is fog feltûnni a vámosoknak.

mad_a

mad_a

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Sajnos nálunk nem kapni, pedig lenne rá kereslet... :(

eredeti hivatkozás:

Akkor miért nem rendelünk közösen egy nagyobb szállítmányt?

üdv,
mad_a

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Melyik ez az olcsó kínai lámpa?

Sajnos nálunk nem kapni, pedig lenne rá kereslet... :(

eredeti hivatkozás:

Sziasztok!
Eddig csak olvasgattam ezt a részét a fórumnak,de most szeretném a véleményeteket kikérni errõl a pilácsról:
Nem olyan régen beszéltem Hozéval de sajna nem akar egy 1.2 es projektet elindítani és valami hasonló tudású (ha lehet,nem túl drága ) lámpát szeretnék.

Ez azt hiszem, hogy EZ az a kínai lámpa.

DealExtreme-nél is van ilyen.
http://www.dealextre...ls.dx/sku.25149
Az a vélemény, hogy érdemes szétszedni az alábbiak miatt
(talán az mtbr.com-on olvastam.
Szerk: igen. itt: http://forums.mtbr.c...ad.php?t=527707)
- a hûtés kivezetése a házhoz valami egyszerû ragasztóval van megoldva. Hõvezetõre kell cserélni
- a ledhez vezetõ vezetékezés gyenge, letörhet, lehet, hogy újra kell forrasztani
- tele van alu forgácsokkal
- töltõ hálózati dugasza amerikai jellegû
- ezeket leszámítva verhetetlen ár-érték

Találtam egy másik változatot ,ami még olcsóbb és plusz van hozzá sósisak konzol is
http://www.dealextre...ls.dx/sku.29489
Itt egy jó teszt róla:

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Na, - ha esetleg valakit érdekelne - felraktam a Garminos tracklogot is a tegnap estérõl, a Batthyány téri starttól ugyanodáig történõ visszaérkezésemig.
LINK
A log tartalmazza másodperc pontosan az egyes mért pontok idõpontjait, magassági szintet, és a pillanatnyi sebességemet. :)
Bárki könnyen megtekintheti egy MapSource segítségével, amit pld EBBEN talál meg, ez a Topoguide MO térkép, benne a MapSource -szel.
Persze nem árt a track nézéshez alárakni valami térképet is, pld TURISTAUTAK.HU-s térképet(ingyenes), mivel a Topoguide térkép fizetõs, kulcs nélkül alig mutat magából valamit a MapSource-ben. ("okosítással" persze más a helyzet :) )

Tamaska: "Tömöríthetnéd" a hozzászólásaimat, ha gondolod. :) ...köszi

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
DöG: Hû, asszem megvagy. :)
Képtáradat nézegetve arra jöttem rá, hogy azt hiszem veled tekertem visszafele majdnem a Batthiány térig, ahol Te elfordultál egy lámpánál. :)

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Meg kell mondjam, nekem kormánylámpából dhpage 4 MC-E-je (kézben négy kocka) tetszett a legjobban, az adta a legjobban szórt fényt, és távolra is egész jó fényt ad. :)

DöG! Te melyik arc voltál? :)
Akartam kérdezni ottan, csak aztán mindig téma volt, és végül valahogy elmaradt. :(
Volt pld egy sárga pólós srác két lámpával, egy 3MCE-s meg egy 2MCE-sel, olyan fénye volt, mint Balu fejlámpájának.

mad_a

mad_a

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Tegnap, a Teleholdas tekerésen megcsodálhattuk, az elõzõ oldalon szereplõ, olcsó kínai biciklilámpát (P7 leddel; 2×2 LiIonos akksival...). Hát szerintem elég jó fénye van! :) Sokkal spotosabb, mint az enyém.:cry: A spotja jó messzire világít (~kb. majdnem Hozé lámpa), és széles, erõs szórt fénye is van. Mondjuk a spot és a szórt rész között nem egyenletes az átmenet, de nem nagyon zavaró. :chin:
A lámpa kissebb, mint gondoltam (Hozé-féle májkrémes doboz méretnél is kicsit kissebb), a gumigyûrûs megoldás is jól rögzíti. Full fénnyel nem ajánlatos álló helyzetben üzemeltetni, mert nagyon felforrósodik. A széles - több szórt fény miatt szerintem kacskaringós úton használhatóbb, mint a Hozé-féle keskenyebb csóva.
Hasznos, a kissebb fényerejû villogó módja, városban jól látszódik. :)
Állítólag az összeszerelés minõségével néha adódnak gondok, + némelyek töltõje tönkremegy... :(

Hello,

Melyik ez az olcsó kínai lámpa?

üdv,
mad_a

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Tegnap, a Teleholdas tekerésen megcsodálhattuk, az elõzõ oldalon szereplõ, olcsó kínai biciklilámpát (P7 leddel; 2×2 LiIonos akksival...). Hát szerintem elég jó fénye van! :) Sokkal spotosabb, mint az enyém.:cry: A spotja jó messzire világít (~kb. majdnem Hozé lámpa), és széles, erõs szórt fénye is van. Mondjuk a spot és a szórt rész között nem egyenletes az átmenet, de nem nagyon zavaró. :chin:
A lámpa kissebb, mint gondoltam (Hozé-féle májkrémes doboz méretnél is kicsit kissebb), a gumigyûrûs megoldás is jól rögzíti. Full fénnyel nem ajánlatos álló helyzetben üzemeltetni, mert nagyon felforrósodik. A széles - több szórt fény miatt szerintem kacskaringós úton használhatóbb, mint a Hozé-féle keskenyebb csóva.
Hasznos, a kissebb fényerejû villogó módja, városban jól látszódik. :)
Állítólag az összeszerelés minõségével néha adódnak gondok, + némelyek töltõje tönkremegy... :(

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Felraktam a ma esti Telihódason a kerék-LED-rõl készült képet+videókat:
KÉP1
VIDEÓ1
VIDEÓ2
VIDEÓ3
VIDEÓ4

Láttalak Titeket tegnap este, a Szépvölgyi út körül :)
Épp Óbudáról tekertem hazafelé (sajnos csak egy kis tartalék halogénnel... :( ) és láttam hogy jön szembe egy csapat lumenvadász :) , akkor ugrott be hogy olvastam h vasárnap este lesz banzai.
Jól nézett ki a menet, gratula a lámpákhoz! :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Az jó volt! ..és csak nyolc dodó.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Felraktam a ma esti Telihódason a kerék-LED-rõl készült képet+videókat:
KÉP1
VIDEÓ1
VIDEÓ2
VIDEÓ3
VIDEÓ4

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Persze, egyébként semmi gond, inkább csak pontosításnak írtam, bocs. :)

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Próbálj egy kicsi zseblámpa izzóra két szál vezetéket kötni és
ha üzem közben a led két kivezetéséhez érinted akkor világítania kell.
Esetleg autós helyzetjelzõ kicsi izzó is jó lehet, az is felizzik halványan.
Ha az sem mûködik akkor nem jut feszültség a ledre.

...
Míg el nem felejtem mondani, a ledet sokan említik úgy (még fél hivatalosan is), hogy led izzó. Ilyen nem létezik. Ha egy led felizzik akkor azonnal tönkre is megy. Helyette a led fényforrás a helyes kifejezés. Viszont mostanábban várható, hogy akik nem tudják mi a fene világít benne, azok könnyen gondolhaták, hogy ott izzik valami.

Mint amikor be vezették az elektromos világítást, akkor azt gondolták sokan, hogy a deróton megy a petró.. mert korábban az szokott világítani.

Elnézést a kifejezésért, nemigen vagyok otthon a témában, tudom hogy nem izzik, de a megszokás hatalma...