Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8736 hozzászólás a témában

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Látom, ha az elszínezõdés azt jelenti hogy oldalról kissé barnásnak tûnne?
Elméletileg nem kapott, szinte új... érintkezés úgy tûnik rendben...

Próbálj egy kicsi zseblámpa izzóra két szál vezetéket kötni és
ha üzem közben a led két kivezetéséhez érinted akkor világítania kell.
Esetleg autós helyzetjelzõ kicsi izzó is jó lehet, az is felizzik halványan.
Ha az sem mûködik akkor nem jut feszültség a ledre.

...
Míg el nem felejtem mondani, a ledet sokan említik úgy (még fél hivatalosan is), hogy led izzó. Ilyen nem létezik. Ha egy led felizzik attól azonnal tönkre is menne. Helyette a led fényforrás a helyes kifejezés. Viszont mostanában várható, hogy akik nem tudják mi a fene világít benne, azok könnyen gondolhatnák, hogy ott valami izzik, ahogy korábban meg szokták.

Mint amikor be vezették az elektromos világítást, akkor azt gondolhatták sokan, hogy a deróton megy a petró.. mert korábban az szokott világítani.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Szia!

Erre végtelenül kicsi az esély, inkább az elektronikája lehet kakukk, vagy érintkezési hiba.
Kapott valami csúfságot a lámpa? Pl. túl nagy feszt, házi tunningot...?
Nem ismerem ezt a típust, de ha olyan az optikája hogy látod benne tisztán a LED-et, akkor esetleg felfedezhetsz rajta elszinezõdést.

Üdv

Látom, ha az elszínezõdés azt jelenti hogy oldalról kissé barnásnak tûnne?
Elméletileg nem kapott, szinte új... érintkezés úgy tûnik rendben...

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

egy nagy teljesítményû led izzó kiéghet?(sigma karma lámpa esetén?)
mik a jelei, azon kívül hogy nem megy?

Szia!

Erre végtelenül kicsi az esély, inkább az elektronikája lehet kakukk, vagy érintkezési hiba.
Kapott valami csúfságot a lámpa? Pl. túl nagy feszt, házi tunningot...?
Nem ismerem ezt a típust, de ha olyan az optikája hogy látod benne tisztán a LED-et, akkor esetleg felfedezhetsz rajta elszinezõdést.

Üdv

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
egy nagy teljesítményû led izzó kiéghet?(sigma karma lámpa esetén?)
mik a jelei, azon kívül hogy nem megy?

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Találtam egy másik változatot ,ami még olcsóbb és plusz van hozzá sósisak konzol is :)
http://www.dealextre...ls.dx/sku.29489

Nekem meg az szúrt szemet, hogy egyszerre CREE és SSC is a tipusa :)
Az két külön cég, nem?

MÁS: láttatok itthon valahol 25500-as Li-Ion cellát emberi áron? Vagy barátkozzak meg a netes rendeléssel?
(A baby-elemmel azonos méretû hengeres cella, 4Ah körüli kapacitással.)

http://www.alibaba.c...500_4000mA.html

Köszi & üdv

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

De akkor hogy bírja produkálni a 900 lument? (:

Na igen, ez ellentmondás. A 900 lumen egyébként eleve nem igaz.
2800mA-en egy P7-es (C-fényességosztályú) led csak 700-800 lumen között ad le. A D-fényességosztály tudna 800-900 lument.
Saccra az erõsebb áramra írt lámpa 2400mA-en 600-700 lumen között lehet.

pumpikutya

pumpikutya

törzsvendég

• fórumtag
  • 384 hozzászólás

Ezt én is néztem, de nem 2400mA árammal hajt, hanem:
"Digital Regulated 1000mA Current Output"

Nem tudom mennyire igaz az állítás, de ha igen, akkor gyengébb a fénye.

De akkor hogy bírja produkálni a 900 lument? (: Az a baj,hogy külön olcsón nem találtam sisak konzolt

Itt egy jó teszt róla: http://www.el34world.../BeamShots1.htm

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Találtam egy másik változatot ,ami még olcsóbb és plusz van hozzá sósisak konzol is :)

Ezt én is néztem, de nem 2400mA árammal hajt, hanem:
"Digital Regulated 1000mA Current Output"

Nem tudom mennyire igaz az állítás, de ha igen, akkor gyengébb a fénye.

pumpikutya

pumpikutya

törzsvendég

• fórumtag
  • 384 hozzászólás

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Pumpikutya!

Ha esetleg rendelnél ebbõl a lámpából, tudnál szólni elõtte?
Egyik barátom is most keresgél lámpást, és ez elég jónak tûnik, azt mondta megérne neki egy próbát. Amennyiben rendelsz, beszállhatna õ is?:)

Javaslom a külön rendelgetést. 2-3 lámpa egy csomagban már szemet szúrhat a vámostól kezdve a postai alkalmazottakon át sok mindenkinek.
Mivel a DealExtreme-en ingyenes a posta, ezért mindegy.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Szóval:

[Telehódas Topik Túrák]

103. telehódas HHH
Hely: Budapest
Dátum: 2009. október 4. (vasárnap)
Idõpont: 19:00
Találkozó: Batthyány tér Duna felöli oldala, a HÉV feljáró mellett
Program (Classic): szokásos útvonalon fel a HHH-ra, majd vissza (a szokásos útvonal aszfaltot jelöl, mégpedig Batthyány tér - rakpart kerékpárút - Kolossy tér - Szépvölgyi út - Fenyõgyöngye - HHH). Alternatív útvonalak egyénileg választhatók.
Program (Extra): Rekettyés, zsíroskenyér hagymával, üdítõ, miazmás.
Kötelezõ kiegészítõk: lámpa elõre, hátra!!

Ajánlott kiegészítõk: bukó, pulóver, stb.
Mindenkit szeretettel vár a "Rendezõség"!
Értelmi szerzõ: robi

Szervezõ: esetleges, alapjáraton dhpage

eredeti kiírás:
http://forum.index.h...11469&t=9006401

Daneee527

Daneee527

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Pumpikutya!

Ha esetleg rendelnél ebbõl a lámpából, tudnál szólni elõtte?
Egyik barátom is most keresgél lámpást, és ez elég jónak tûnik, azt mondta megérne neki egy próbát. Amennyiben rendelsz, beszállhatna õ is?:)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.690 hozzászólás
Ez a cég akkor simán tudna készíteni egy pót-akkut a Hozé-lámpához is ?
Marci

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Olyan esetben,ha kellene egy pótaksi (ami erõsebb mit amit adnak ehhez a kínai" cuccoshoz)megoldható lenne,hogy egy hozzáértõ összedobjon cellákból?Körülbelül mennyibe fájhat egy olyan kombó amivel 2-3 órával több üzemidõt ki lehet hozni belõle?(Próbáltam megtalálni a gyári aksi paramétereit ,de sajna nem jött össze. :( )Mivel nem lehet annyira szabályozni a világítás intenzitását,biztosan a 3-4 óra kevés lesz "low" beállításon és miatt gondoltam ilyen megoldásra.Cáfoljatok meg nyugodtan,ha van aki másként gondolja a dolgot ;)

Ott van a kínai linken: "8,4V4,4Ah" = 2×2 cella LiIon 18650-es cellát takarhat ~ kb. 30Wh. "[Discharge Time]180 minutes (100% brightness)" tehát 3 órát bír full fényen, a kisebbiken meg (~30% áram): közel 10 óra üzemidõ várható! :)
Nem tudom, hogy az akkupakkban van-e lektronika, vagy a lámpa/töltõ csinálja a védelmet is... :()
Mindenesetre sima cellákat pl. LiIon kft-nél forrfülezés olcsón összeponthegesztenek, akár hozott cellákat is (pl Dealextremes olcsó cellákból... :)
Vagy vehetsz pl... kamera akkupackot
Ehhez nem tudom, jó e a gyári töltõ... 5Ah LiPo, 4,9Ah LiPo...

pumpikutya

pumpikutya

törzsvendég

• fórumtag
  • 384 hozzászólás
Köszönöm a linkeket és a sok okosságot ,hálás vagyok érte ;)
Gondolom ha a gyári hibáit kijavíom akkor biztosabb megoldás lehet,mint mondjuk egy ennyi pénzbõl összeeszkábált nem túl kiforrott technika.
[ A Lupinak is van egy hasonló szériája ,a Tesla4 csak az nem az én árkategóriám és biztosan nagyon rossz is ... :prosze: (: ]
Olyan esetben,ha kellene egy pótaksi (ami erõsebb mit amit adnak ehhez a kínai" cuccoshoz)megoldható lenne,hogy egy hozzáértõ összedobjon cellákból?Körülbelül mennyibe fájhat egy olyan kombó amivel 2-3 órával több üzemidõt ki lehet hozni belõle?(Próbáltam megtalálni a gyári aksi paramétereit ,de sajna nem jött össze. :( )Mivel nem lehet annyira szabályozni a világítás intenzitását,biztosan a 3-4 óra kevés lesz "low" beállításon és miatt gondoltam ilyen megoldásra.Cáfoljatok meg nyugodtan,ha van aki másként gondolja a dolgot ;)

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Ez azt hiszem, hogy EZ az a kínai lámpa. :)
Talán dhpage rendelt ilyet Dealextremtõl, neki van vele tapasztalata. Úgy rémlik, tetszett neki, és gyáriak közt ~verhetetlen ár-érték arányban, korrekt darab. :)
Picivel nagyobb teljesítményû, mint a "Hozélámpa", erõs szórt fénnyel, azt hiszem szélesebben világít. (Hozé-é spotosabb, nagyobb a központi fényereje)
(valahol, a terminal fórum, lámpaépítõs topicjában találsz errõl a lámpáról bejegyzéseket...)

DealExtreme-nél is van ilyen.
http://www.dealextre...ls.dx/sku.25149
Az a vélemény, hogy érdemes szétszedni az alábbiak miatt
(talán az mtbr.com-on olvastam.
Szerk: igen. itt: http://forums.mtbr.c...ad.php?t=527707)
- a hûtés kivezetése a házhoz valami egyszerû ragasztóval van megoldva. Hõvezetõre kell cserélni
- a ledhez vezetõ vezetékezés gyenge, letörhet, lehet, hogy újra kell forrasztani
- tele van alu forgácsokkal
- töltõ hálózati dugasza amerikai jellegû
- ezeket leszámítva verhetetlen ár-érték

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

szeretném a véleményeteket kikérni errõl a pilácsról: LED-Bike-Light-900-lumen-P7-Li-ion

Ez azt hiszem, hogy EZ az a kínai lámpa. :)
Talán dhpage rendelt ilyet Dealextremtõl, neki van vele tapasztalata. Úgy rémlik, tetszett neki, és gyáriak közt ~verhetetlen ár-érték arányban, korrekt darab. :)
Picivel nagyobb teljesítményû, mint a "Hozélámpa", erõs szórt fénnyel, azt hiszem szélesebben világít. (Hozé-é spotosabb, nagyobb a központi fényereje)
(valahol, a terminal fórum, lámpaépítõs topicjában találsz errõl a lámpáról bejegyzéseket...)

Én régebben készített fejlámpámban is ez a 10Wattos SSC P7-es led van, picit más tükörrel..., meg belekerült egy kiegészítõ lencse is, hogy csökkenjen a szórt fény. Nem tökéletesen homogén a fénye, de én elégedett vagyok vele! :)
Feltöltött kép
Azóta készült egy picit kissebb hasonló, szintén 10W-os, CREE MC-E leddel, Hozé-féle akkupackhoz...
Feltöltött kép

pumpikutya

pumpikutya

törzsvendég

• fórumtag
  • 384 hozzászólás
Sziasztok!
Eddig csak olvasgattam ezt a részét a fórumnak,de most szeretném a véleményeteket kikérni errõl a pilácsról: http://cgi.ebay.com/...id=p3286.c0.m14
Nem olyan régen beszéltem Hozéval de sajna nem akar egy 1.2 es projektet elindítani és valami hasonló tudású (ha lehet,nem túl drága:D ) lámpát szeretnék.Akár házilag barkácsolt csoda is érdekelne.
Bármilyen okosságot szívesen olvasok... (:

Elõre is köszönöm!

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Hogyhogy nincs külön topikja a Teliholdasnak?
Vagy csak én nem találom?

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

"tamaska"-nak igaza van ! Olvasd pl. ezt: http://playboy.hu/ és tényleg írj blogot.
Amúgy biztosan jókat írsz, csak kicsit hosszan. Ennyit képtelenség végigolvasni. Ez talán túl speciális téma, vannak erre kifejezetten elektronikai oldalak v. lámpaépítõ topic-ok. Ott biztosan hamarabb kapnál választ. Például itt:
http://forum.termina...959&start=11000

Ezekben egyetértek! :)

Hát azért ez vicces, hogy mind a terminálra küldözgettek, miközben ott ugyanúgy ott vagy Te is, Balu is, Pinyo is, szinte mindenki.
Nem értem ott miért válaszoltok szívesebben.
Mondjuk tényleg hamarabb kaptam válaszokat. :D