Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Találtam egy másik változatot ,ami még olcsóbb és plusz van hozzá sósisak konzol is :)
http://www.dealextre...ls.dx/sku.29489

Ezt én is néztem, de nem 2400mA árammal hajt, hanem:
"Digital Regulated 1000mA Current Output"

Nem tudom mennyire igaz az állítás, de ha igen, akkor gyengébb a fénye.

pumpikutya

pumpikutya

törzsvendég

• fórumtag
  • 384 hozzászólás
Találtam egy másik változatot ,ami még olcsóbb és plusz van hozzá sósisak konzol is :)
http://www.dealextre...ls.dx/sku.29489

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Pumpikutya!

Ha esetleg rendelnél ebbõl a lámpából, tudnál szólni elõtte?
Egyik barátom is most keresgél lámpást, és ez elég jónak tûnik, azt mondta megérne neki egy próbát. Amennyiben rendelsz, beszállhatna õ is?:)

Javaslom a külön rendelgetést. 2-3 lámpa egy csomagban már szemet szúrhat a vámostól kezdve a postai alkalmazottakon át sok mindenkinek.
Mivel a DealExtreme-en ingyenes a posta, ezért mindegy.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Szóval:

[Telehódas Topik Túrák]

103. telehódas HHH
Hely: Budapest
Dátum: 2009. október 4. (vasárnap)
Idõpont: 19:00
Találkozó: Batthyány tér Duna felöli oldala, a HÉV feljáró mellett
Program (Classic): szokásos útvonalon fel a HHH-ra, majd vissza (a szokásos útvonal aszfaltot jelöl, mégpedig Batthyány tér - rakpart kerékpárút - Kolossy tér - Szépvölgyi út - Fenyõgyöngye - HHH). Alternatív útvonalak egyénileg választhatók.
Program (Extra): Rekettyés, zsíroskenyér hagymával, üdítõ, miazmás.
Kötelezõ kiegészítõk: lámpa elõre, hátra!!

Ajánlott kiegészítõk: bukó, pulóver, stb.
Mindenkit szeretettel vár a "Rendezõség"!
Értelmi szerzõ: robi

Szervezõ: esetleges, alapjáraton dhpage

eredeti kiírás:
http://forum.index.h...11469&t=9006401

Daneee527

Daneee527

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Pumpikutya!

Ha esetleg rendelnél ebbõl a lámpából, tudnál szólni elõtte?
Egyik barátom is most keresgél lámpást, és ez elég jónak tûnik, azt mondta megérne neki egy próbát. Amennyiben rendelsz, beszállhatna õ is?:)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás
Ez a cég akkor simán tudna készíteni egy pót-akkut a Hozé-lámpához is ?
Marci

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Olyan esetben,ha kellene egy pótaksi (ami erõsebb mit amit adnak ehhez a kínai" cuccoshoz)megoldható lenne,hogy egy hozzáértõ összedobjon cellákból?Körülbelül mennyibe fájhat egy olyan kombó amivel 2-3 órával több üzemidõt ki lehet hozni belõle?(Próbáltam megtalálni a gyári aksi paramétereit ,de sajna nem jött össze. :( )Mivel nem lehet annyira szabályozni a világítás intenzitását,biztosan a 3-4 óra kevés lesz "low" beállításon és miatt gondoltam ilyen megoldásra.Cáfoljatok meg nyugodtan,ha van aki másként gondolja a dolgot ;)

Ott van a kínai linken: "8,4V4,4Ah" = 2×2 cella LiIon 18650-es cellát takarhat ~ kb. 30Wh. "[Discharge Time]180 minutes (100% brightness)" tehát 3 órát bír full fényen, a kisebbiken meg (~30% áram): közel 10 óra üzemidõ várható! :)
Nem tudom, hogy az akkupakkban van-e lektronika, vagy a lámpa/töltõ csinálja a védelmet is... :()
Mindenesetre sima cellákat pl. LiIon kft-nél forrfülezés olcsón összeponthegesztenek, akár hozott cellákat is (pl Dealextremes olcsó cellákból... :)
Vagy vehetsz pl... kamera akkupackot
Ehhez nem tudom, jó e a gyári töltõ... 5Ah LiPo, 4,9Ah LiPo...

pumpikutya

pumpikutya

törzsvendég

• fórumtag
  • 384 hozzászólás
Köszönöm a linkeket és a sok okosságot ,hálás vagyok érte ;)
Gondolom ha a gyári hibáit kijavíom akkor biztosabb megoldás lehet,mint mondjuk egy ennyi pénzbõl összeeszkábált nem túl kiforrott technika.
[ A Lupinak is van egy hasonló szériája ,a Tesla4 csak az nem az én árkategóriám és biztosan nagyon rossz is ... :prosze: (: ]
Olyan esetben,ha kellene egy pótaksi (ami erõsebb mit amit adnak ehhez a kínai" cuccoshoz)megoldható lenne,hogy egy hozzáértõ összedobjon cellákból?Körülbelül mennyibe fájhat egy olyan kombó amivel 2-3 órával több üzemidõt ki lehet hozni belõle?(Próbáltam megtalálni a gyári aksi paramétereit ,de sajna nem jött össze. :( )Mivel nem lehet annyira szabályozni a világítás intenzitását,biztosan a 3-4 óra kevés lesz "low" beállításon és miatt gondoltam ilyen megoldásra.Cáfoljatok meg nyugodtan,ha van aki másként gondolja a dolgot ;)

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Ez azt hiszem, hogy EZ az a kínai lámpa. :)
Talán dhpage rendelt ilyet Dealextremtõl, neki van vele tapasztalata. Úgy rémlik, tetszett neki, és gyáriak közt ~verhetetlen ár-érték arányban, korrekt darab. :)
Picivel nagyobb teljesítményû, mint a "Hozélámpa", erõs szórt fénnyel, azt hiszem szélesebben világít. (Hozé-é spotosabb, nagyobb a központi fényereje)
(valahol, a terminal fórum, lámpaépítõs topicjában találsz errõl a lámpáról bejegyzéseket...)

DealExtreme-nél is van ilyen.
http://www.dealextre...ls.dx/sku.25149
Az a vélemény, hogy érdemes szétszedni az alábbiak miatt
(talán az mtbr.com-on olvastam.
Szerk: igen. itt: http://forums.mtbr.c...ad.php?t=527707)
- a hûtés kivezetése a házhoz valami egyszerû ragasztóval van megoldva. Hõvezetõre kell cserélni
- a ledhez vezetõ vezetékezés gyenge, letörhet, lehet, hogy újra kell forrasztani
- tele van alu forgácsokkal
- töltõ hálózati dugasza amerikai jellegû
- ezeket leszámítva verhetetlen ár-érték

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

szeretném a véleményeteket kikérni errõl a pilácsról: LED-Bike-Light-900-lumen-P7-Li-ion

Ez azt hiszem, hogy EZ az a kínai lámpa. :)
Talán dhpage rendelt ilyet Dealextremtõl, neki van vele tapasztalata. Úgy rémlik, tetszett neki, és gyáriak közt ~verhetetlen ár-érték arányban, korrekt darab. :)
Picivel nagyobb teljesítményû, mint a "Hozélámpa", erõs szórt fénnyel, azt hiszem szélesebben világít. (Hozé-é spotosabb, nagyobb a központi fényereje)
(valahol, a terminal fórum, lámpaépítõs topicjában találsz errõl a lámpáról bejegyzéseket...)

Én régebben készített fejlámpámban is ez a 10Wattos SSC P7-es led van, picit más tükörrel..., meg belekerült egy kiegészítõ lencse is, hogy csökkenjen a szórt fény. Nem tökéletesen homogén a fénye, de én elégedett vagyok vele! :)
Posted Image
Azóta készült egy picit kissebb hasonló, szintén 10W-os, CREE MC-E leddel, Hozé-féle akkupackhoz...
Posted Image

pumpikutya

pumpikutya

törzsvendég

• fórumtag
  • 384 hozzászólás
Sziasztok!
Eddig csak olvasgattam ezt a részét a fórumnak,de most szeretném a véleményeteket kikérni errõl a pilácsról: http://cgi.ebay.com/...id=p3286.c0.m14
Nem olyan régen beszéltem Hozéval de sajna nem akar egy 1.2 es projektet elindítani és valami hasonló tudású (ha lehet,nem túl drága:D ) lámpát szeretnék.Akár házilag barkácsolt csoda is érdekelne.
Bármilyen okosságot szívesen olvasok... (:

Elõre is köszönöm!

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Hogyhogy nincs külön topikja a Teliholdasnak?
Vagy csak én nem találom?

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

"tamaska"-nak igaza van ! Olvasd pl. ezt: http://playboy.hu/ és tényleg írj blogot.
Amúgy biztosan jókat írsz, csak kicsit hosszan. Ennyit képtelenség végigolvasni. Ez talán túl speciális téma, vannak erre kifejezetten elektronikai oldalak v. lámpaépítõ topic-ok. Ott biztosan hamarabb kapnál választ. Például itt:
http://forum.termina...959&start=11000

Ezekben egyetértek! :)

Hát azért ez vicces, hogy mind a terminálra küldözgettek, miközben ott ugyanúgy ott vagy Te is, Balu is, Pinyo is, szinte mindenki.
Nem értem ott miért válaszoltok szívesebben.
Mondjuk tényleg hamarabb kaptam válaszokat. :D

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Egy led helyettesítõje: egy feszültségforrással sorbakötött kis értékû ellenállás (a led dinamikus ellenállása)!!! (a linkelt görbét adott áramnál érintõ egyenes meredekségébõl leolvasható)
A fenti görbérõl én 600mA-on: ~3,07V-os feszültséget /X tengelyt ott metszi az érintõ/; és ~0,5ohm dinamikus (soros) ellenállást olvastam le /R=(3,37V-3,07V)/0,6A/.:)

?!?
Azt hogy csináltad?

íme: adottmunkapontban érintõ segédegyenes

Áteresztõ üzemben, végig a 0,6A-es ledáramot tartva, átlagos hatásfok 90% körüli... Szerintem ez nem rossz... :) (kissebb ledáramokon = kissebb égésfesz, természetesen rosszabb a hatásfok) :(

Mihez képest?

">85% efficiency"

:D
Jó, tudom, kis áramon áteresztõvel akár 70% alá is mehet a hatásfok, kapcs üzemben meg általában ott javul picit a hatásfok (>90%)

Mások lámpáinak nézegetése pedig tényleg hasznos, fényképrõl nehéz bármit megítélni. Rengeteg eltérõ optikával/tükörrel/lencsével építkezünk, mindenki szereti a sajátját. Nem tudhatod, hogy való életben mi jön be, csak ha megépíted mindegyiket (sok pénz), vagy megnézed másnál (ingyenes)

"tamaska"-nak igaza van! Ez talán túl speciális téma, vannak erre kifejezetten elektronikai oldalak v. lámpaépítõ topic-ok. Ott biztosan hamarabb kapnál választ. Például itt:
http://forum.termina....59&start=11000

Ezekben egyetértek! :)

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Szerinted akkor érdemes ezen MC-E-hez színkiegészítést csinálni?

De jó volna már kész lámpával mennem oda...
Viszont igaz, hogy így legalább megnézhetném mielõtt bármit csinálok. :)

Szerintem nem kell külön színezés. Az egy színes forrás miatt lehet, hogy színes árnyékaid lesznek, ami inkább zavaró lehet. Balunál térben is szépen el voltak oszlatva a színes ledek.
Ez a WG egy igen jó kis szín, ha ennél melegebb kell, még mindig ott van az alacsonyabb színhõmérsékletû neutral white MC-E, bár ez a chipcad-nál nem érhetõ el. (Megj: a WG-n belül is van azért szórás a látott fehérárnyalatban rendesen).

Mások lámpáinak nézegetése pedig tényleg hasznos, fényképrõl nehéz bármit megítélni. Rengeteg eltérõ optikával/tükörrel/lencsével építkezünk, mindenki szereti a sajátját. Nem tudhatod, hogy való életben mi jön be, csak ha megépíted mindegyiket (sok pénz), vagy megnézed másnál (ingyenes)

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

Más volt az expozíció. Meg persze a megvilágított terep is.
A teleholdasos kép áll közelebb a valósághoz.

És valóságban jobb/nagyobb -nak néz ki a fény mint képen, vagy a képen tûnik jobbnak?

Ilyen nézetbõl oldalra meg közvetlenül a verda elé van annyi fénye, mint Baluénak, ahogy ezen a képen látszik?:
Posted Image
NAGYBAN

Az XR-E nekem WC színkódú. Ez a hidegfehérek közül hidegebb árnyalat.
Az Chipcad-es MC-E WG színkódú volt, ez melegebb fehérárnyalat.

Szerinted akkor érdemes ezen MC-E-hez színkiegészítést csinálni?

(Nemsokára lesz megint teleholdas HHH, érdemes lesz lámpanézõbe kilátogatni. Majd beírom, mikor lesz)

De jó volna már kész lámpával mennem oda...
Viszont igaz, hogy így legalább megnézhetném mielõtt bármit csinálok. :)

Amúgy az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha a 3 MC-E amit mondjuk DealExtreme 4in1 optikába teszek, azok mellé egy 4. MC-E-t is raknék, optikán kívülre, teljesen szabadon, a közeli szórt fény miatt.
Vagy akár úgy, hogy kettõ optikában, kettõ meg szabadon.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Pinyo!
KÉPEK
Ezeken a képeken nagyon gyengusz fény látszik, pedig az van odaírva, hogy "3xCree MC-E M WG (DealExtreme sku.1915), 600mA/chip (22,5 Watt)"
Ezeken a képeken ugyan az adja a fényt, mint EZEKEN?
Ha igen, akkor miért látszik az egyiken sokkal jobbnak, a másikon meg gyengébbnek?
És melyik áll közelebb az ember által látott, valós képhez?

Más volt az expozíció. Meg persze a megvilágított terep is.
A teleholdasos kép áll közelebb a valósághoz.

Az XR-E nekem WC színkódú. Ez a hidegfehérek közül hidegebb árnyalat.
Az Chipcad-es MC-E WG színkódú volt, ez melegebb fehérárnyalat.

(Nemsokára lesz megint teleholdas HHH, érdemes lesz lámpanézõbe kilátogatni. Majd beírom, mikor lesz)

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

"tamaska"-nak igaza van ! Olvasd pl. ezt: http://playboy.hu/ és tényleg írj blogot.
Amúgy biztosan jókat írsz, csak kicsit hosszan. Ennyit képtelenség végigolvasni.

Több embernek válaszoltam egyszerre, mégis hogy lehetne rövidebben?
Amúgy fél perc alatt végig lehet olvasni.

Ez talán túl speciális téma, vannak erre kifejezetten elektronikai oldalak v. lámpaépítõ topic-ok.

Pld ez.

Amúgy az jutott eszembe, hogy mondjuk megelégedem azzal, hogy két MaxFlex-szel stabilizálom a LED-ek áramját, az úgy menni fog.
Akkor már csak az a kérdés, hogy hogy tudok 7,4V-ból stabil 5V feszt csinálni ami elbír ezen 5A-t is, és hogy a kinézett aksik elbírnak-e olyan 50-60 Watt terhelést.

Valaki pls segítsen kideríteni, h mennyit bírhat egy ilyen aksi....

Ott biztosan hamarabb kapnál választ. Például itt:

Nayo, hát akkor tegyünk próbát, ha már igy többek is emlegetik.

Pinyo!
KÉPEK
Ezeken a képeken nagyon gyengusz fény látszik, pedig az van odaírva, hogy "3xCree MC-E M WG (DealExtreme sku.1915), 600mA/chip (22,5 Watt)"
Ezeken a képeken ugyan az adja a fényt, mint EZEKEN?
Ha igen, akkor miért látszik az egyiken sokkal jobbnak, a másikon meg gyengébbnek?
És melyik áll közelebb az ember által látott, valós képhez?

Meg, EZEN a képen az XR-E-hez képest nem is hidegfényûnek, hanem inkább melegfényûnek néz ki a 3db MC-E.
Most hogy van ez?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

OFF:
A 8000 karakternek jó része idézet.
Amúgy szerinted mit kéne olvasnom?

Amúgy biztosan jókat írsz, csak kicsit hosszan. Ennyit képtelenség végigolvasni. Ez talán túl speciális téma, vannak erre kifejezetten elektronikai oldalak v. lámpaépítõ topic-ok. Ott biztosan hamarabb kapnál választ. Például itt:
Marci

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
OFF:

szabalyzat alapjan irtam. az a szabalyzat amit regisztralaskor elfogadtal.

bar ahogy nezem neked is inkabb blogot kellene irnod. vagy konyvet. irtal 8000karaktert majd a vegere odateszed hogy tovabbra sem tudod mit tegyel.

nos, ha nem tudod, akkor miert irsz? miert nem olvasol inkabb?

A 8000 karakternek jó része idézet.
Olvastam is, számoltam is és gugliztam is rengeteget!
És azért írok, mert hátha valakinek van valami jó ötlete, vagy ismer valami jó kis elektronikát, ami olcsó is, és megoldaná a dolgot is.

Amúgy szerinted mit kéne olvasnom?
ON: