Elképesztõ amit egy HOZÉ lámpa tud!
Sajnos hiába kerestem ,nem találtam HOZÉ-t.Sõt azt tudtam meg,hogy nem lesz az idén lámpa projekt.
Mivel amit láttam ,nem szolgált sok infóval ,annyit azért mégis sikerült találnom ,hogy egy trispot optikával volt az a lámpa szerelve amit ott és akkor láttam.
...
Luxeon led 350ma on 100lm ,700mA 160lm ebbõl van 3db egy panelon.
Amit ezelõtt magamnak építettem egy kissé robosztus lett ,mert egy K2 trispot +hûtõborda... 10 fokos optikával.A lámpatest alu a hûtés miatt.A csatlakozó valóban egy lengõ jack ...
LIpo akksival üzemel nálam.11.1V.
Szia! Hozé lámpa 1.0-ban Cree XR-E/P4 bin ledek voltak, 1.1-ben XR-E/Q5 bin, max 850mA-el hajtva!
Chipcadéknál kapni a ledet, meg van olyan 3-as optikájuk, amit Hozé is használt.
Mielõtt a véglegeshez hozzáfogsz, jó, ha tudod:
-Most jött ki egy új led, rebel méretben; sokkal jobb paraméterekkel:
Cree XP-G, már kapható, ráadásul nem is drága! Szerintem optika kompatibilis lehet a rebelekkel
XP-G teszt. Chipcadnál 950+áfa az R4bin emitter, árjegyzékben még nem szerepel
(van állítolag staros verziójuk is).
Chipcad>árlista>CREE ledek1, 3, 4, 7 ledes alupanelosat meg pl. innen lehet behozatni.
Cutter>XPG on MCPCB fül-
Ajánlom, hogy próbálj ki néhány optikát, mielõtt végleg döntesz, mert nagy fényerõ különbségek vannak (2-5×-ös is akár), és a szórásképük is más egyes típusoknak, még azonos szögnyílás esetén is! A kissebb átmérõjûek általában kevesebb központi fényt produkálnak, viszont több a szórt fény, ami néha jól jön.Ha kormánylámpának szánod, akkor meggondolandó vizszintesen széthúzott fényt csinálni...
Jack csatlakozó nem praktikus (rövidzár veszély), akkor már inkább adapter, vagy RCA csatlakozó praktikusabb szerintem, de én az akkunál csinálnám bonthatóra, az úgyis védett helyen lessz, ott nem folyik bele a víz (Hozé is ilyen)...A lámpa árban bilincs, akku, töltõ is benne van? Bilincs méret (normál, oversize, van sisakra rögzítési lehetõség is? Mekkora kapacitású, súlyú, méretû az akku? ~Hány % hatásfokú elektronika van a lámpában, van-e hõvédelem (látom, elég pici a lámpa)? Milyen funkciókat tud a lámpa (fokozatos / mentes) áramállítás, villogás, akkufesz jelzés... ?
Jó lenne majd tesztkép is a lámpa fényérõl, (pl Hozé-félével összevetve)...
Azt meg ne írd a hírdetésben, hogy 3 rebell az 55W-os gépkocsi halogénnal egyenlõ, mert az messze nem igaz!!!
Halogén fényerõk