Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Írta 2010. április 10. - 17:07

25 ezer forintos értékhatárig keresek olyan akkumulátoros lámpa megoldást a kerékpáromra, amivel este, közvilágítás nélkül is látok és üzemideje a 3órát bírja, tudnátok tippeket adni? Az apróban találtam 2 db hirdetést, de nem találtam a termékekkel kapcsolatos teszteket, bár lehet csak én voltam ügyetlen. Az egyik: HA-III SSC P7-C a másik Fenix LD20+ , ezekrõl kinek milyen tapasztalatai vannak? Már, ha vannak egyáltalán:) A segítségeteket elõre is köszönöm szépen!
Írta 2010. április 08. - 13:14

KCLP20CR tükröt keresek, a Chipcad-ben sajnos már elfogyott, nincs véletlenûl valamelyikõtöknél elfekvõben egy? Vagy milyet ajánalnátok helyette ami még van a CC-ben készleten, 6 fok körüli és jó hatásfokú?
Köszi
Írta 2010. április 06. - 19:55

Blackburn Flea hátsó villogóról bárkinek tapasztalata? Most vettem (kilométerórával együtt - Cateye), a fénye brutális... Kérdés, hogy mennyire megbízható, mennyire bírja az akksija?
A demo módot mire kikapcsoltam, majd' megõszültem

Elõre is köszi a tapasztalatokat!
Írta 2010. április 05. - 18:22

Írta 2010. április 04. - 08:45

Elsõ lámpára/villogóra és hátsó villogóra van szükségem. Az elsõt az esetek 95%-ában villogóként használom majd, lámpaként igen ritkán van rá szükségem. Fontos, hogy õsszel igen rossz látási viszonyok között is tekerek (szürkületben, ködben), szóval valami erõs fényû eszközre lenne szükségem, ami ráadásul viszonylag hosszan használható (nem szükséges 3 óránként elemet cserélni). "Ceruza" elemes megoldás lenne számomra a legjobb, ilyen akkumulátoraim vannak. Mit javasolnátok, ha szeretném ezt cca 12000ft-ból (kicsi + - ) kihozni?
Válaszokat elõre is köszönöm!
Írta 2010. április 03. - 19:32

DealExtreme: $2.50 Universal Adjustable Bicycle Mount for Flashlights (2cm~4cm Diameter)
DealExtreme: $2.81 Universal Bicycle Mount for Flashlights and Gadgets (2cm~3cm Diameter Adjustable)
DealExtreme: $1.97 Flashlight Mount
DealExtreme: $3.92 Universal Bicycle Mount (22mm~32.8mm)
Írta 2010. március 30. - 13:20

Még csak nem is azt mondom, hogy nem adná át annyira a hõt mint kell, mert
valaki tesztelgette, hogy a szilvalekvár is vezeti annyira a hõt vékony rétegben,
mint erre a célra használt a hõvezetõ anyagok. Sõt még csak nem is lenne rosszabb annál!
Egyébként lehet kapni speciális kerámia v. ezüst alapu ragasztót ami direkt ilyen célra való.
Abban mûgyantába kevert hõvezetõ szemcsék vannak elkeverve.
Nézz körül a Pixel Rendszerház lapján a "kiegészítõk" címü oldalon, ott árulnak ilyesmit.
Most nézegettem, csak hõvezetõ pasztát látok de ragasztójuk is szokott lenni.
Telefonon meg kell kérdezni õket. Lehet, hogy postán elküldik ha van.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2010. március 30. - 13:08

A ledet a hûtõfelületre milyen anyaggal kell ráapplikálni? nagyon vékony réteg pillanatragasztó jó vagy az hülyeség?
köszi!
Írta 2010. március 30. - 12:56

Pl. kínai alu burkolatu könnyû rúdlámpa viszonylag könnyen átalakítható.bingalámpához keresnék valamilyen fém lámpaházat, de sehol sem találok megfelelõt. van valakinek tippje, hogy hol lehetne venni valami olyasmit, amibe bele lehetne építeni 2-3 xp-g-t és a ház legyen a hõelvezetõ rész?
Ezt egy ezres körül árulják a kínaiak.
A kapcsolók és csatlakozók utólag kerültek rá.

Menettel lecsavarható a lencse (v. védõ lap) tartó gyûrü,
a rúdról a kiszélesedõ fej rész és az elemtartó záró vége.
A felülete elegendõnek bizonyult 2 db MC-E (kb. 20-22W felvett teljesítmény) hûtésére
aminek ~65 %-a hõ.
Így néz ki a fej leddel együtt:

Nagyban: http://img6.tar.hu/b...mg/37297602.jpg
Volt már fent ez a kép itt korábban de nem lenne egyszerü vissza keresni, ezért tettem be megint.
A ledek elé a lencseként fel lehet használni régi nagyapám korabeli lapos zseblámpa nagyítóját is.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2010. március 30. - 08:56

hozé honnan szerezte a lámpatestet?
köszi!
Keresett hozzá megfelelõ iparost és legyártatta.
Írta 2010. március 30. - 08:54

bingalámpához keresnék valamilyen fém lámpaházat, de sehol sem találok megfelelõt. van valakinek tippje, hogy hol lehetne venni valami olyasmit, amibe bele lehetne építeni 2-3 xp-g-t és a ház legyen a hõelvezetõ rész?
hozé honnan szerezte a lámpatestet?
köszi!
Írta 2010. március 25. - 17:57

Nem készül belõle több a hajdani nagy sikerre való tekintettel?
Esetleg a "gyártástechnológiát" fel lehet valahol lelni? (kapcsrajz, fotók, stb)
Ha készül/készült még, vagy van eladó belõle, szeretnék venni, de ha nem, megpróbálkoznék a reprodukálással.
Persze csak ha nem sértek jogokat.
Írta 2010. március 20. - 20:24

Nekem kb 4 hét alatt jött meg. Megérte megvárni!Koszi a valaszt! Hat lehet ha ennyit kell varni a dologra veszek egy Sigma Pavat kerdes lesz- e ilyen fenyereje?
Írta 2010. március 19. - 00:22

Megéri várni a DX lámpára !! Bruttttál fénye van. Havernak 3-4 hét alatt jött meg.Koszi a valaszt! Hat lehet ha ennyit kell varni a dologra veszek egy Sigma Pavat kerdes lesz- e ilyen fenyereje?
Csak hogy viszonyítani tudj: Hozé lámpára fél évet vártunk de megérte !
Írta 2010. március 19. - 00:04

Még a közelébe se.
Még akkor se ha azt is számításba vesszük h az állítólagos 900 lumenes fényerõ valójába 6-700 lumen.
Írta 2010. március 18. - 21:49

Írta 2010. március 18. - 19:54

A szállítási idõ több mindentõl függ. A beszerzéstõl, a posta gyorsaságától...
December környékén a beszerzés is hosszadalmas volt, hetekig kellett várni amíg meglett a cucc, utána meg a postán állt hetekig a csomag, mire eljött Hong Kong-ból. Akkor bizony még egy hónapnál is több lehetett mire a megrendeléstõl számítva megkapta a címzett a csomagot.
Mostanában nincs ilyen gond, ha postára adják, akkor egy-két napon belül útnak indul a csomag és onnantól számítva egy héten belül meg is kapod, a beszerzés viszont bizonytalan, mivel nincs raktárkészletük. A tapasztalat az, hogy annyit biztosan kell várni a beszerzésre amennyi idõ a honlapon a lámpánál van (4-7 nap), ha megkapták, akkor 1-2 napig csomagolgatják, majd postára adják... postán kell egy nap mire észreveszik hogy ott a csomag, majd mint írtam 1-2 nap és felpakolják repülõre.
Én most azt tippelem Neked hogy 2,5-3 hét lesz mire megkapod (feltéve hogy nem a megrendelés után kezdik a kis kínaiak forrasztgatni a lámpát

Most legutóbb 2-án rendeltem cuccokat (nem lámpa volt) ma indult el Hong Kong-ból... Februárban volt olyan hogy 2 hét alatt ideért a csomag.
Írta 2010. március 18. - 10:51

valamint kicsit dilemmaban vagyok, mivan ha nem mukodik a lampa vagy esetleg szallitas kozben serul?
Írta 2010. március 17. - 22:45

Írta 2010. március 16. - 15:18

Farnell / Electronic Component Distributors / Suppliers / Electronics, Electrical Parts, Electrical Components and Wholesale Electronics.
Ami azt jelenti, hogy a CHIPCAD-nél nem sokáig lesznek, és ami van azt most kicsit jobb áron lehet megvenni tõlük.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."