Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Sziasztok!
25 ezer forintos értékhatárig keresek olyan akkumulátoros lámpa megoldást a kerékpáromra, amivel este, közvilágítás nélkül is látok és üzemideje a 3órát bírja, tudnátok tippeket adni? Az apróban találtam 2 db hirdetést, de nem találtam a termékekkel kapcsolatos teszteket, bár lehet csak én voltam ügyetlen. Az egyik: HA-III SSC P7-C a másik Fenix LD20+ , ezekrõl kinek milyen tapasztalatai vannak? Már, ha vannak egyáltalán:) A segítségeteket elõre is köszönöm szépen!

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
Sziasztok!

KCLP20CR tükröt keresek, a Chipcad-ben sajnos már elfogyott, nincs véletlenûl valamelyikõtöknél elfekvõben egy? Vagy milyet ajánalnátok helyette ami még van a CC-ben készleten, 6 fok körüli és jó hatásfokú?

Köszi

lacix86

lacix86

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Sziasztok!

Blackburn Flea hátsó villogóról bárkinek tapasztalata? Most vettem (kilométerórával együtt - Cateye), a fénye brutális... Kérdés, hogy mennyire megbízható, mennyire bírja az akksija?
A demo módot mire kikapcsoltam, majd' megõszültem :) Viszont most kis híján kiégette a retinámat...
Elõre is köszi a tapasztalatokat!

Firsh

Firsh

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Mindenképp valami LED-es megoldás lesz neked jó. 1500-1500ért vettem én, elég jó fénye van, ha belenézel az elsõbe vakít. Bár ezek AAA-sok! Ha nem találsz ceruzást, Vaterán vegyél AAA akksit, talán még olcsobb is mint a sima AAA elem a boltban.
Dél-budai bringástársakat keresek, 15-50km-es utakra, aszfalton, bármerre!

Weres78

Weres78

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Sziasztok!

Elsõ lámpára/villogóra és hátsó villogóra van szükségem. Az elsõt az esetek 95%-ában villogóként használom majd, lámpaként igen ritkán van rá szükségem. Fontos, hogy õsszel igen rossz látási viszonyok között is tekerek (szürkületben, ködben), szóval valami erõs fényû eszközre lenne szükségem, ami ráadásul viszonylag hosszan használható (nem szükséges 3 óránként elemet cserélni). "Ceruza" elemes megoldás lenne számomra a legjobb, ilyen akkumulátoraim vannak. Mit javasolnátok, ha szeretném ezt cca 12000ft-ból (kicsi + - ) kihozni?
Válaszokat elõre is köszönöm!

jsipos007

jsipos007

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Azon gondolkodom, hogy veszek egy ilyen lámpát és elébe teszek egy vörös színû fóliát/plexit. Hátulra szánom, erõs villogónak. Mi a véleményetek, mûködne? Egyáltalán, mennyivel lenne erõsebb, mint egy CatEye (pl. az 1000-es, tízledes változat), megéri kísérletezgetni vele?

DealExtreme: $2.50 Universal Adjustable Bicycle Mount for Flashlights (2cm~4cm Diameter)

DealExtreme: $2.81 Universal Bicycle Mount for Flashlights and Gadgets (2cm~3cm Diameter Adjustable)

DealExtreme: $1.97 Flashlight Mount

DealExtreme: $3.92 Universal Bicycle Mount (22mm~32.8mm)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Az nem igazán arra való, nem tudom meddig lenne hõálló.
Még csak nem is azt mondom, hogy nem adná át annyira a hõt mint kell, mert
valaki tesztelgette, hogy a szilvalekvár is vezeti annyira a hõt vékony rétegben,
mint erre a célra használt a hõvezetõ anyagok. Sõt még csak nem is lenne rosszabb annál!

Egyébként lehet kapni speciális kerámia v. ezüst alapu ragasztót ami direkt ilyen célra való.
Abban mûgyantába kevert hõvezetõ szemcsék vannak elkeverve.
Nézz körül a Pixel Rendszerház lapján a "kiegészítõk" címü oldalon, ott árulnak ilyesmit.

Most nézegettem, csak hõvezetõ pasztát látok de ragasztójuk is szokott lenni.
Telefonon meg kell kérdezni õket. Lehet, hogy postán elküldik ha van.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

nyalkascompo

nyalkascompo

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Balu!

A ledet a hûtõfelületre milyen anyaggal kell ráapplikálni? nagyon vékony réteg pillanatragasztó jó vagy az hülyeség?
köszi!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

bingalámpához keresnék valamilyen fém lámpaházat, de sehol sem találok megfelelõt. van valakinek tippje, hogy hol lehetne venni valami olyasmit, amibe bele lehetne építeni 2-3 xp-g-t és a ház legyen a hõelvezetõ rész?

Pl. kínai alu burkolatu könnyû rúdlámpa viszonylag könnyen átalakítható.
Ezt egy ezres körül árulják a kínaiak.
A kapcsolók és csatlakozók utólag kerültek rá.

Posted Image
Menettel lecsavarható a lencse (v. védõ lap) tartó gyûrü,
a rúdról a kiszélesedõ fej rész és az elemtartó záró vége.
A felülete elegendõnek bizonyult 2 db MC-E (kb. 20-22W felvett teljesítmény) hûtésére
aminek ~65 %-a hõ.

Így néz ki a fej leddel együtt:

Posted Image

Nagyban: http://img6.tar.hu/b...mg/37297602.jpg
Volt már fent ez a kép itt korábban de nem lenne egyszerü vissza keresni, ezért tettem be megint.
A ledek elé a lencseként fel lehet használni régi nagyapám korabeli lapos zseblámpa nagyítóját is.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

hozé honnan szerezte a lámpatestet?

köszi!

Keresett hozzá megfelelõ iparost és legyártatta.

nyalkascompo

nyalkascompo

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
sziasztok!

bingalámpához keresnék valamilyen fém lámpaházat, de sehol sem találok megfelelõt. van valakinek tippje, hogy hol lehetne venni valami olyasmit, amibe bele lehetne építeni 2-3 xp-g-t és a ház legyen a hõelvezetõ rész?
hozé honnan szerezte a lámpatestet?

köszi!

Schnitt

Schnitt

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Hozé lámpáról jut eszembe:
Nem készül belõle több a hajdani nagy sikerre való tekintettel?
Esetleg a "gyártástechnológiát" fel lehet valahol lelni? (kapcsrajz, fotók, stb)
Ha készül/készült még, vagy van eladó belõle, szeretnék venni, de ha nem, megpróbálkoznék a reprodukálással.
Persze csak ha nem sértek jogokat.
+ + +

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Koszi a valaszt! Hat lehet ha ennyit kell varni a dologra veszek egy Sigma Pavat kerdes lesz- e ilyen fenyereje?

Nekem kb 4 hét alatt jött meg. Megérte megvárni!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.686 hozzászólás

Koszi a valaszt! Hat lehet ha ennyit kell varni a dologra veszek egy Sigma Pavat kerdes lesz- e ilyen fenyereje?

Megéri várni a DX lámpára !! Bruttttál fénye van. Havernak 3-4 hét alatt jött meg.
Csak hogy viszonyítani tudj: Hozé lámpára fél évet vártunk de megérte !
Marci

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Nem. Nem lesz ebbe biztos lehetsz.
Még a közelébe se.
Még akkor se ha azt is számításba vesszük h az állítólagos 900 lumenes fényerõ valójába 6-700 lumen.

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 hozzászólás

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Szia!

A szállítási idõ több mindentõl függ. A beszerzéstõl, a posta gyorsaságától...
December környékén a beszerzés is hosszadalmas volt, hetekig kellett várni amíg meglett a cucc, utána meg a postán állt hetekig a csomag, mire eljött Hong Kong-ból. Akkor bizony még egy hónapnál is több lehetett mire a megrendeléstõl számítva megkapta a címzett a csomagot.
Mostanában nincs ilyen gond, ha postára adják, akkor egy-két napon belül útnak indul a csomag és onnantól számítva egy héten belül meg is kapod, a beszerzés viszont bizonytalan, mivel nincs raktárkészletük. A tapasztalat az, hogy annyit biztosan kell várni a beszerzésre amennyi idõ a honlapon a lámpánál van (4-7 nap), ha megkapták, akkor 1-2 napig csomagolgatják, majd postára adják... postán kell egy nap mire észreveszik hogy ott a csomag, majd mint írtam 1-2 nap és felpakolják repülõre.
Én most azt tippelem Neked hogy 2,5-3 hét lesz mire megkapod (feltéve hogy nem a megrendelés után kezdik a kis kínaiak forrasztgatni a lámpát :)).
Most legutóbb 2-án rendeltem cuccokat (nem lámpa volt) ma indult el Hong Kong-ból... Februárban volt olyan hogy 2 hét alatt ideért a csomag.

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 hozzászólás
sziasztok szeretem A Deal Extremetol ilyen lampat rendelni : DealExtreme: $80.16 HA-III Cree SSC P7-C (SXO) 3-Mode 900-Lumen LED Headlamp Set (4*18650 included) Mennyi ido alatt szallitjak le? Mert lattam olyan akinek egy honapot is kellett ra varni!

valamint kicsit dilemmaban vagyok, mivan ha nem mukodik a lampa vagy esetleg szallitas kozben serul?

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
köszi mindenkinek a választ! azt hiszem a DX lesz a befutó,ha végre a paypal segít helyrehozni az accountomat...

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Nem tudom volt-e már róla szó, de a CREE cuccokat a jövõben a FARNELL- tõl lehet rendelni.
Farnell / Electronic Component Distributors / Suppliers / Electronics, Electrical Parts, Electrical Components and Wholesale Electronics.
Ami azt jelenti, hogy a CHIPCAD-nél nem sokáig lesznek, és ami van azt most kicsit jobb áron lehet megvenni tõlük.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."