Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Írta 2010. május 26. - 20:44

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2010. május 26. - 19:36

Írta 2010. május 26. - 14:48

Írta 2010. május 26. - 14:46

Skory bringavilágításos oldala az oldal 2/3-ánál találsz agydinamóról infót. Ha van zéner dióda benne, akkor egy bizonyos sebesség fölött kezd érezhetõen fékezni, mivel a zéner egy rá jellemzõ feszültség fölé nem engedi a feszültséget, felemészti, elfûti a "felesleget"......

Nem ismerem a konkrét lámpát, de NiMh, vagy NiCd akkuk esetében a jobb töltõk Így viselkednek:az imént jött meg postán 1 "blackburn flea" elsõ lámpám, de olyan van vele h feltettem tölteni és 1 ideig halványan villog aztán marha erõsen, gondoltam akkor van feltöltve, de ha leveszem 1 darabig akkor is folytatja....esetleg valakinek van vagy volt ilyen hogy mivan vele?! köszi elõre is!
-Ha nagyon túl van merítve az akksi, akkor eleinte csak minimális árammal kezd tölteni, az akku megóvása érdekében; majd a normál lesütött tartományba érve elkezd nagy árammal tölteni (esetleg ezt jelezheti a jelzõ led fényereje ?:confused:)
-DeltaV töltõk, minden új töltési ciklusnál addig töltenek állandó, nagy árammal, míg egy icipicit csökkenni nem kezd a feszültség. Ezt érzékelve "tudja eldönteni", hogy az akku fel van-e töltve teljesen. Egy teljesen feltöltött akkura rátöltéskor is kell egy kis idõ, míg ez a kismértékû feszültségcsökkenés jelentkezik (ilyenkor akku erõsebben melegszik, beindul a gázképzõdés...). Ekkor rövid idõ után lekapcsolódik a gyorstöltés.
-Típusfüggõ, hogy melyik töltõ épp a töltés alatt, vagy a végén jelez. Lényeg a változás...

Írta 2010. május 26. - 14:43

flea_elso_villogo
Blackburn Flea szett l
BLACKBURN FLEA ELS
Normál, Erõltetett, és Villogó mód
3 óra Normál, 1 óra Erõltetett, és 6 óra Villogó
Majd nézz körül, hátha valahol megtalálod róla a szükséges infót. Egyébként próbálgasd hogyan lehet átkapcsolni villogóról folyamatosra, talán a gomb hosszabb megnyomásával.. Ez talán így kiderül.
Írta 2010. május 26. - 12:57

Írta 2010. május 25. - 12:38

Írta 2010. május 25. - 12:26

Agydinamó vagy agy generátor, mint az elvébõl adódik. Az agyváltó az más.Egy olyan kérdésem volna, hogy agyváltós dinamó nem bekapcsolt lámpánál is foghatja a kereket..?
Legalábbis én még a kettõ kombójával nem találkoztam, ami lehet egyéni tájékozatlanságom is.
Az agy generátor üresen kézzel megérezhetõen kicsit meg-meg ugorva fogja a kereket, ahogy a mágnes elfut a lágyvas szegmensek elõtt
de az üresen igazán sokat nem fékezhet ha csak nem lett zárlatos, mondjuk a csatlakozónál v. a lámpa vezetékezésénél.
Esetleg az agyban levõ zener (feszültség határoló dióda) /amelyikben van/ is okozhat gondot ha zárlatos lett.
(..ha már az agyváltót is említetted, az abban lévõ gyári zsírzásnak is van akkora csillapítása, hogy
miután (pár éve) kicseréltem benne a zsírt egy házi "könnyebb" keverékre, a korábbi 22-23-as csúcs tempóm 25-26-ra változott.)
Javasolnám, hogy vedd le az agy generátorról a csatlakozót. Nézd meg, hogy ott láthatóan nincs-e valami "összenövés" zárlat, zöld rézrozsda stb. Aztán próbáld megforgatni úgy a kereket, könnyebb-e.
Írta 2010. május 25. - 08:28

Írta 2010. május 05. - 14:22

"A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverõ mellényt (ruházatot) kell viselnie."
Engem is megpróbált két éve megbüntetni egy rendõr, mondtam neki jelentsen fel, persze aztán semmi nem történt... Úgyhogy ha ilyen van akkor nem szabad engedni, el kell kérni a jelvényszámát és megmondani hogy jelentsen fel. Az a legjobb ha nem egyedül vagy, mert akkor van tanú hogy mi történt. Ha a rendõr egyedül van (mint az én esetemben is) az eleve gyanús, hacsak nem a helyi sheriff állít meg.
Írta 2010. május 05. - 13:48

Lehet egy h*lye és egyértelmû kérdésem lesz, de nem találtam rá választ.
Kerékpáron láthatósági mellény a kresz szerint csak lakott területen kívül, rossz látási viszonyoknál/éjszaka kötelezõ?
Mert ismerõsöktõl olyat hallottam, hogy lakott területen kívül mindig kötelezõ vagyis a rendõrök büntetnek ha nincs az emberen. És nem saját káromon (büntetés) szeretném megtudni a választ.
Írta 2010. április 14. - 23:39

Ha PERSONAL ACCOUNTOT-t csinálsz aminél vannak összeg limitek a havi éves stb. pénzforgalomra akkor nem kell semmilyen kártya.
Kártya ahhoz kell hogy "Verified user" legyél és ezeket a limitált összegeket emelni tudd.
ITT elmagyarázza am mi merre hány méter.
Köszi szépen, igazán hasznos!

És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???
Írta 2010. április 13. - 09:56

Nekem a alap kártyám van és simán tudtam vele úgy fizetni, hogy csak a PP-hez csatoltam a kártyámat.azt hiszem a ha-iii ssc p7-c lesz a befutó
már csak a beszerzésének módját kell megoldani valahogy okosan, mer nincs pay palom, otp-ben meg az mondták, hogy olyat nem tudnak nekem csinálni, ami pay pal-osítható lenne:(
Az lehet, hogy annyi a max, de 600 lumen néven nem fogja megtalálniOlxan 600 lumen közötti az max. ha jobban utánna olvas az ember de a tesztek alapján még így nagyon jó ebben az árkategóriában.

Írta 2010. április 12. - 23:42

OTP-nél van olyan,hogy NET számlacsomag,ahoz kapsz egy webkártyát amivel tudsz paypal-t használni.azt hiszem a ha-iii ssc p7-c lesz a befutó
már csak a beszerzésének módját kell megoldani valahogy okosan, mer nincs pay palom, otp-ben meg az mondták, hogy olyat nem tudnak nekem csinálni, ami pay pal-osítható lenne:(
Írta 2010. április 12. - 22:32

sima banki átutalással is fel lehet tölteni a paypal számlád.
. ...Az említett magicshine p7 mj-808 900 lumen néven keresd, rengeteg teszt van róla...
Olxan 600 lumen közötti az max. ha jobban utánna olvas az ember de a tesztek alapján még így nagyon jó ebben az árkategóriában.
Írta 2010. április 12. - 19:37

Írta 2010. április 12. - 17:59

És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???
Írta 2010. április 11. - 10:44

Sziasztok!
25 ezer forintos értékhatárig keresek olyan akkumulátoros lámpa megoldást a kerékpáromra, amivel este, közvilágítás nélkül is látok és üzemideje a 3órát bírja, tudnátok tippeket adni? Az apróban találtam 2 db hirdetést, de nem találtam a termékekkel kapcsolatos teszteket, bár lehet csak én voltam ügyetlen. Az egyik: HA-III SSC P7-C a másik Fenix LD20+ , ezekrõl kinek milyen tapasztalatai vannak? Már, ha vannak egyáltalán:) A segítségeteket elõre is köszönöm szépen!
Mind a két lámpát használtam/om. A Fenixet fejlámpának használtam 2 hónapig erdõben is használtam és simán jól lehet vele látni. Ugyan akkor a fénye nagyon fókuszált ezért nem árt mellé egy segéd lámpa, hogy nagyobb teret is lássál, de ez csak terepre igaz. Az említett magicshine p7 mj-808 900 lumen néven keresd, rengeteg teszt van róla. Ez szórt fénnyel rendelkezik és nekem terepen is bõven megfelel, mert nagy szögben látom át vele. Mellesleg a P7 es is kijön 20e alatt és a Fenix is, igaz külföldi rendeléssel.
Írta 2010. április 10. - 19:32