Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Arra gondoltam, hogy esetleg hosszabb ideig kell nyomva tartani a kapcsoló gombot valami funkció váltáshoz, de azt azért nem, hogy 20 sec ideig. Végülis lényeg, hogy megvan az oka és módja.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
nos kellemeset csalódtam....írtam a webáruháznak a problémáról, és 1 óra múlva érkezett is az e-mail 1 magyar használati utasítással (hogyezt miértnem tudják adni semmihez sem???!!) és a magyarázattal miszerint....a villogás a túltöltöttség miatt van 1 darabig, a kikapcsolás pedig a demo mód miatt amit a gomb 20 másodperces lenyomásával kell deaktiválni. chh az életbe nemjöttem volna rá, ugyhogy ha valakinek ilyen problémája van vagy lesz itt a válasz ezekre a gondokra:) de köszönöm az elõzõ segítségeket!

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
nem azzal van a gond, igen viágít is egyszer simán, aztán van 1 erõsebb, és van 1 villogó funkció....az addig jó, csak amikor leveszem a töltõrõl(USB számítógép, akkoris villog de gondolom akkor kell) gondol 1 et, és 1 darabig villog magában :D addig megis van bolondulva ha bekapcsolom kikapcsol magától...aztán utána jó.... azért érdekelne hogy ez másnál is van-e mert nem pesti vagyok mire megint posta meg minden, áá remélem nemkell :)

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

...

Skory bringavilágításos oldala az oldal 2/3-ánál találsz agydinamóról infót. Ha van zéner dióda benne, akkor egy bizonyos sebesség fölött kezd érezhetõen fékezni, mivel a zéner egy rá jellemzõ feszültség fölé nem engedi a feszültséget, felemészti, elfûti a "felesleget"... :(

az imént jött meg postán 1 "blackburn flea" elsõ lámpám, de olyan van vele h feltettem tölteni és 1 ideig halványan villog aztán marha erõsen, gondoltam akkor van feltöltve, de ha leveszem 1 darabig akkor is folytatja....esetleg valakinek van vagy volt ilyen hogy mivan vele?! köszi elõre is!

Nem ismerem a konkrét lámpát, de NiMh, vagy NiCd akkuk esetében a jobb töltõk Így viselkednek:
-Ha nagyon túl van merítve az akksi, akkor eleinte csak minimális árammal kezd tölteni, az akku megóvása érdekében; majd a normál lesütött tartományba érve elkezd nagy árammal tölteni (esetleg ezt jelezheti a jelzõ led fényereje ?:confused:)
-DeltaV töltõk, minden új töltési ciklusnál addig töltenek állandó, nagy árammal, míg egy icipicit csökkenni nem kezd a feszültség. Ezt érzékelve "tudja eldönteni", hogy az akku fel van-e töltve teljesen. Egy teljesen feltöltött akkura rátöltéskor is kell egy kis idõ, míg ez a kismértékû feszültségcsökkenés jelentkezik (ilyenkor akku erõsebben melegszik, beindul a gázképzõdés...). Ekkor rövid idõ után lekapcsolódik a gyorstöltés.
-Típusfüggõ, hogy melyik töltõ épp a töltés alatt, vagy a végén jelez. Lényeg a változás... ;)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
A neten rákerestem a nevére és mindenhol vilogóként hirdetik, viszont a leírás szerint kellene lrnni folyamatos üzem módnak is.

flea_elso_villogo
Blackburn Flea szett l
BLACKBURN FLEA ELS

Normál, Erõltetett, és Villogó mód
3 óra Normál, 1 óra Erõltetett, és 6 óra Villogó

Majd nézz körül, hátha valahol megtalálod róla a szükséges infót. Egyébként próbálgasd hogyan lehet átkapcsolni villogóról folyamatosra, talán a gomb hosszabb megnyomásával.. Ez talán így kiderül.

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
az imént jött meg postán 1 "blackburn flea" elsõ lámpám, de olyan van vele h feltettem tölteni és 1 ideig halványan villog aztán marha erõsen, gondoltam akkor van feltöltve, de ha leveszem 1 darabig akkor is folytatja....esetleg valakinek van vagy volt ilyen hogy mivan vele?! köszi elõre is!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Köszi! Én írtam rosszul, agydinamó.:)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Egy olyan kérdésem volna, hogy agyváltós dinamó nem bekapcsolt lámpánál is foghatja a kereket..?

Agydinamó vagy agy generátor, mint az elvébõl adódik. Az agyváltó az más.
Legalábbis én még a kettõ kombójával nem találkoztam, ami lehet egyéni tájékozatlanságom is.

Az agy generátor üresen kézzel megérezhetõen kicsit meg-meg ugorva fogja a kereket, ahogy a mágnes elfut a lágyvas szegmensek elõtt
de az üresen igazán sokat nem fékezhet ha csak nem lett zárlatos, mondjuk a csatlakozónál v. a lámpa vezetékezésénél.
Esetleg az agyban levõ zener (feszültség határoló dióda) /amelyikben van/ is okozhat gondot ha zárlatos lett.

(..ha már az agyváltót is említetted, az abban lévõ gyári zsírzásnak is van akkora csillapítása, hogy
miután (pár éve) kicseréltem benne a zsírt egy házi "könnyebb" keverékre, a korábbi 22-23-as csúcs tempóm 25-26-ra változott.
)

Javasolnám, hogy vedd le az agy generátorról a csatlakozót. Nézd meg, hogy ott láthatóan nincs-e valami "összenövés" zárlat, zöld rézrozsda stb. Aztán próbáld megforgatni úgy a kereket, könnyebb-e.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Egy olyan kérdésem volna, hogy agyváltós dinamó nem bekapcsolt lámpánál is foghatja a kereket, ez normális, ha igen csak azért mert régi a bicó és átmágnesezõdött?

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
KRESZ 54§ 6.pont:
"A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverõ mellényt (ruházatot) kell viselnie."
Engem is megpróbált két éve megbüntetni egy rendõr, mondtam neki jelentsen fel, persze aztán semmi nem történt... Úgyhogy ha ilyen van akkor nem szabad engedni, el kell kérni a jelvényszámát és megmondani hogy jelentsen fel. Az a legjobb ha nem egyedül vagy, mert akkor van tanú hogy mi történt. Ha a rendõr egyedül van (mint az én esetemben is) az eleve gyanús, hacsak nem a helyi sheriff állít meg.

dbala

dbala

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok
Lehet egy h*lye és egyértelmû kérdésem lesz, de nem találtam rá választ.
Kerékpáron láthatósági mellény a kresz szerint csak lakott területen kívül, rossz látási viszonyoknál/éjszaka kötelezõ?
Mert ismerõsöktõl olyat hallottam, hogy lakott területen kívül mindig kötelezõ vagyis a rendõrök büntetnek ha nincs az emberen. És nem saját káromon (büntetés) szeretném megtudni a választ.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Ha PERSONAL ACCOUNTOT-t csinálsz aminél vannak összeg limitek a havi éves stb. pénzforgalomra akkor nem kell semmilyen kártya.
Kártya ahhoz kell hogy "Verified user" legyél és ezeket a limitált összegeket emelni tudd.
ITT elmagyarázza am mi merre hány méter.

Köszi szépen, igazán hasznos!:) A lámpa már úton van,várom mikor lesz jóidõ és persze mikor landol, ugyanis egy jóbarátomnak volt pay pal-je. Ám a következõ már saját pay pal útján lesz beszerezve:)
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Ha PERSONAL ACCOUNTOT-t csinálsz aminél vannak összeg limitek a havi éves stb. pénzforgalomra akkor nem kell semmilyen kártya.
Kártya ahhoz kell hogy "Verified user" legyél és ezeket a limitált összegeket emelni tudd.
ITT elmagyarázza am mi merre hány méter.

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

azt hiszem a ha-iii ssc p7-c lesz a befutó:) már csak a beszerzésének módját kell megoldani valahogy okosan, mer nincs pay palom, otp-ben meg az mondták, hogy olyat nem tudnak nekem csinálni, ami pay pal-osítható lenne:(

Nekem a alap kártyám van és simán tudtam vele úgy fizetni, hogy csak a PP-hez csatoltam a kártyámat.

Olxan 600 lumen közötti az max. ha jobban utánna olvas az ember de a tesztek alapján még így nagyon jó ebben az árkategóriában.

Az lehet, hogy annyi a max, de 600 lumen néven nem fogja megtalálni ;)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás

azt hiszem a ha-iii ssc p7-c lesz a befutó:) már csak a beszerzésének módját kell megoldani valahogy okosan, mer nincs pay palom, otp-ben meg az mondták, hogy olyat nem tudnak nekem csinálni, ami pay pal-osítható lenne:(

OTP-nél van olyan,hogy NET számlacsomag,ahoz kapsz egy webkártyát amivel tudsz paypal-t használni.
GT-Atee

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Dehogy kell.
sima banki átutalással is fel lehet tölteni a paypal számlád.

. ...Az említett magicshine p7 mj-808 900 lumen néven keresd, rengeteg teszt van róla...

Olxan 600 lumen közötti az max. ha jobban utánna olvas az ember de a tesztek alapján még így nagyon jó ebben az árkategóriában.

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
dombornyomott Visa, MasterCard vagy American Express kártya kell hozzá és lehet regisztrálni a http://www.paypal.com oldalon.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Sziasztok!
25 ezer forintos értékhatárig keresek olyan akkumulátoros lámpa megoldást a kerékpáromra, amivel este, közvilágítás nélkül is látok és üzemideje a 3órát bírja, tudnátok tippeket adni? Az apróban találtam 2 db hirdetést, de nem találtam a termékekkel kapcsolatos teszteket, bár lehet csak én voltam ügyetlen. Az egyik: HA-III SSC P7-C a másik Fenix LD20+ , ezekrõl kinek milyen tapasztalatai vannak? Már, ha vannak egyáltalán:) A segítségeteket elõre is köszönöm szépen!

Mind a két lámpát használtam/om. A Fenixet fejlámpának használtam 2 hónapig erdõben is használtam és simán jól lehet vele látni. Ugyan akkor a fénye nagyon fókuszált ezért nem árt mellé egy segéd lámpa, hogy nagyobb teret is lássál, de ez csak terepre igaz. Az említett magicshine p7 mj-808 900 lumen néven keresd, rengeteg teszt van róla. Ez szórt fénnyel rendelkezik és nekem terepen is bõven megfelel, mert nagy szögben látom át vele. Mellesleg a P7 es is kijön 20e alatt és a Fenix is, igaz külföldi rendeléssel.

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
a P7 a dealextreme.com-ról, ha jól emlékszem az apróban jóval drágábban kínálják mint az eredeti vételára...