Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8741 hozzászólás a témában

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Hi, tudtok valami olcsó de ár/érték arányban ötös lámpát ajánlani? Kb. 4-5ezerig.
Sikeresen elgórtam valahova a Sigma Illux lámpámat (de elég durván mert nem találtam az egész lakásban:D) úgyhogy most az esti túráknak búcsút kellett intenem amíg nem szerzek egy újjat (és ugyebár ilyen melegben csak akkor van kedve tekerni az embernek, legalábbis én így vagyok vele:))!

nyalkascompo

nyalkascompo

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
sziasztok!

meg tudná valaki mondani,hogy melyik az a chipcadnél kapható, legszûkebbre fókuszálható optika, ami jó xp-g-re?

kösziû!

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

A képet ezen az oldalon találtam. Nekem is van egy ilyen lámpám és az érdeklne, hogy lehetséges-e javítani a fényerején. Légyszi egy konkrét típus nevet mondjatok (ha van), mert a technikai paramétereket úgysem értem.

Huzallábasokban nem vagyok otthon, de Cateyék azért nem a legszarabb ledeket szokták használni, a sarki boltban biztos nem kapsz sokkal jobbat, (egy jó huzallábas kb. 4...10lumen/20-30mA)... Ha mégis sikerülne a legjobbat beszerezni, akkor is csak sacc. 1,5-2×-es fénymennyiséged lessz, ugyanolyan meghajtásnál, (de lehet, hogy az optikával nem fog úgy együttmûködni, ezért kevésbé fogsz vele látni)...

A képek alapján lehet hozzányúlt az elektronikához is, hogy nagyobb teljesítmény jusson a ledre. Úgy tûnik, hogy kapcsoló üzemû cucc, a pacni hajtja meg egy tranyón keresztül a tekercset, és minthogyha az egyik lábán érzékelné a ledáramot... Sajnos olyan rossz a felbontás, hogy nemigen látni mi van. :(

>>> Szerintem kár erölködni, látni átalakítás után se igazán lehetne vele... Jobb helyette egy újabb, nagyobb teljesítményût venni, vagy építeni...
pl. Zoomolható: dealextreme CREE ledes bringalámpa 1,3W; ~110lum/450mA, állítólag bevált... :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Általában könyen átalakítható minden olyan lámpa amibe legalább 4 db (AA-s) ceruca akku bele fér.
Most alakítottam át egy ismerõsnek egy régi, még hagyományos izzóval mûködõ Petzl fejlámpát ledesre. Kiváló fénye van!
Igaz, hogy eredetileg csak két elem v. akku cellát tudott befogadni így a hosszabb üzem idõ miatt
még egy két cellás elem tartót felerõsítettem a fejpánt hátsó részére.

Ezzel négy órán keresztül világít a lámpa jó fényerõvel.
Azután mégegyszer annyi ideig ment de már gyengülõ fénnyel, ami
még a nyolcadik óra után is olyan volt mint az eredeti izzós változat gyári fénye.

Ugyanez két akku cellával is megoldható. Létezik olyan elektronika ami 1Volt alatt is elindul és képes a ledet mûködtetni.
Itt egy ilyesminek a linkje: ChipCAD Kft. Honlapja
Ez nem áramot hanem feszültséget figyel a kimenetén, de létezik hasonló arra a célra is,
habár még gyakorlatban nem foglalkoztam vele a hátrányai miatt.
Kicsi tápfeszültség esetén jóval nagyobb lehet az áram felvétele, hogy a teljesítményt ki tudja hozni belõle.
Ez magával hozza a rövidebb, akár jóval rövidebb üzemidõt.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A képet ezen az oldalon találtam. Nekem is van egy ilyen lámpám és az érdeklne, hogy lehetséges-e javítani a fényerején. Légyszi egy konkrét típus nevet mondjatok (ha van), mert a technikai paramétereket úgysem értem.

【みんカラ】 CATEYE HL-EL120 分解&改造|その他/その他|整備手帳|jamおじさん - 車・自動車SNS(ブログ・パーツ・整備・燃費)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Az tényleg kicsit eltér a szokványostól, jó megfigyelõ vagy! :)
Viszont az 5 chipeshez sz'tem azért gyenge az a felület is.

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
-Mintha a rövidebb lábúnak kicsit hegyesebb lenne a búrája, és távolabb van a csésze résztõl: tehát ez valószínûleg hegyesebb szögben világít -bár ebbe még a búra anyaga is beleszól-.
-Az új lednek mintha nagyobb méretû lenne a csészéje, és az a láb szélesebben jönne ki a házból, ezzel jobb hûtési lehetõséget biztosítva... Szóval ez talán nagyobb áramú valami, lehet hogy "5 chipes" huzallábas (ezek típustól függõen 50...150mA-el hajthatóak, ha a lábra nagyobb felületû hütõfólia rész csatlakozik)
A nagyobb áram sem garancia arra, hogy melyikkel van több fény, jobb hatásfoka...;)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Errõl a tokozásról csak annyit lehet tudni, hogy többnyire 20-30 mA körül hajtható ledrõl van szó.
Ezen belül lehet bármilyen fényü színü és széttartásu. Még a kivezetések polaritása sem szabványos.
Még annyit lehet tudni róla, hogy a led chipet tartó rész többnyire a negatív de vannak kivételek.
Ilyen tokozásban láttam már 0,9 candelástól egészen a 30-50 cd-s -ig mindenfélét.
A széttartása többnyire 15-25 fok körül van.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A kép alapján meg tudnátok mondani, hogy ezek milyen ledek illetve van-e különbség a két led között, valamint ha szeretnék hasonlót venni, milyen a legjobb?

Feltöltött kép

Márton111

Márton111

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok
Ezt találtam ,nem tudom hogy 6-és 24V közt folyamatosan lehet-e változtani a meghajtó áramot ???, mert akkor az én 18V-os aksimról is mûködhetne. A kimeneti 700mA úgytûnik pont megfelelõ, meg a 3-4x2-3W is kb az kb 7w .
LED tápegység kisfeszültségû áramgenerátor 700mA 6-24Vig Részletek Kimeneti áram 700 mA. Bemeneti feszültségek: 6V - 24V - 1, 2, 3 és 4 LED sorosan kapcsolva 700mA-es kimenet 2-3W-os POWER LED-ekhez Méretei (alig nagyobb mint 2 db 100forintos egymás mellé téve)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
marton: köszönöm :) meglepõen gyorsan feltölt egyébként...

pauly: semmi baj vele szerintem, gyors, egyszerû, és szerintem stabil is...eddig legalábbis

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Maggi:Köszi,elõször olyat akartam venni,de arról is olvastam olyat hogy a rögzítése nem a legjobb, végül egy Bikefun Thunder-t vettem,eddig egész stabilnak tûnik,remélem nem lesz vele gond egy jó ideig...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.697 hozzászólás

Hozé-lámpások: ha töltöm akksi, akkor világít ugye a piros és a zöld kis ledecske a panel-en....akkó van feltöltve ha teljesen kialszik a piros?

Amíg tölt, erõs a piros. A töltés végén fokozatosan gyengül a piros de kialudni nem fog. Akkor már leveheted, fel van töltve.
Marci

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
pauly: Cateye hl-el135...web-es áron olyan 4500ft körül van...egész korrekt

Hozé-lámpások: ha töltöm akksi, akkor világít ugye a piros és a zöld kis ledecske a panel-en....akkó van feltöltve ha teljesen kialszik a piros?

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Sziasztok!

Tudnátok ajánlani valamilyen jó ledes elsõ lámpát olyan 3-4-ért kb?Olyat aminek a rögzítése nem egy kalap sz@r.:)
Ahogy olvasgattam meg tapasztaltam, nagyon sok lámpánál hamar eltörik a rögzítõ konzol pl.
Ennyi pénzért van olyan lámpa ami tényleg jó,vagy mindegyik egyforma kb?Vagy milyen lámpák között keresgéljek amiknek jobb a rögzítése?
Köszi!

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Kösszönöm a választ, de sznob országútisként nem tudnám elképzelni az agydinamót, akkor inkább cserélgetek akksit.
Eza magicshine nagyon hasonlít a dealextreme-s lámpára, az ennek az utánzata?

Egy ilyet esetleg? ;)
Feltöltött kép

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás

Persze, annak a huszonnyolcadik féle verziója. A lényeg: P7 led, boom reflector, és kínai tornacipõhöz méltó ár.... :-)

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Milyenekkel találkoztál eddig? Hasonló felépítésû 12voltos ledes SPOT fényforrások voltak azok amelyeken túl kicsi volt a nyílásszög?

Eddig csak 1féle hasonló "Cree ledes 3-as spot" volt a kezemben, ami 220V-os volt...

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Igen csak olyat már nem veszel sehonnan

Biztos ez?
Írj privátot...

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Kösszönöm a választ, de sznob országútisként nem tudnám elképzelni az agydinamót, akkor inkább cserélgetek akksit.