Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Írta 2010. november 30. - 19:56
1. a lámpáknál megadott lux értékek baromságok nagyjából hasra ütés alapján történt vagy még úgyse.
2.Enyhén szólva is részlehajló hogy a cikk írója az AMbringában üzletvezetõ ami a cikkben szereplõ Busch end Müller M.o. -i forgalmazója
3. kiragadott példa Cateye 135 ill 320 nagyjából a 320-as dupla áron kapható a cikk szerint viszont fényerõben 10x annyit tud 2.6 ill 27 lux röhejes
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. november 30. - 19:28
Nincs. Október 15 körül rendelt cuccom még nincs az országban...
Simán belefér (de persze semmi sem 100%); nemrég rendeltem tõlük és két héten belül itt volt a pakk.
Írta 2010. november 30. - 15:03
Azért az én tapasztalatom szerint nem ez az átlag. Egy idõben nagyon sokat rendeltem külföldrõl, és egészen széles skálán mozogtak a kiszállítási idõk. A rekord 3 hónap volt Angliából, a reptérsztrájk alatt (talán miatt).Nincs. Október 15 körül rendelt cuccom még nincs az országban...
Különben a "nominális" idõ EU-ból 1-1,5 hét, USÁ-ból 2,5-3 hét.
Írta 2010. november 30. - 14:42
Na elvileg feladta a cuccot a DX!
A tapasztaltaktól kérdezném, hogy van esélye annak hogy karácsony elõtt ideérjen?
Üdv: tboy
Nincs. Október 15 körül rendelt cuccom még nincs az országban...
Írta 2010. november 30. - 13:35
A másik a kisütõ áram. Az nem jó ha folyamatosan magas értékü, viszont amikor kicsi akkor nem gyõzöd kivárni mire lemeríti.
A legoptimálisabb a feszültséggel arányosan csökkenõ kisütõ áram a memória effektes cellák formázásához.
Az ilyen akkunál lassan lebomló óriás kristályok keletkeznek (ezért nem terhelhetõ a memória effektes cella),
amit csak lassan, egyre csökkenõ kisütõ árammal lehet jól lebontani, hogy az ezt követõ töltés már sok apró,
összességében nagy felületü mikro kristályok sokaságát hozza létre és ne az óriásokat hízlalja tovább.
Erre jobb híján a szabályzó elektronika nélküli bármilyen egyszerû ledes lámpát is jól lehet használni, mint nagyon jól használod is. A led áramfelvételi karaktere feszültséggel arányosan nagyobb mértékben csökken, ezért meríti optimálisan.
Habár ott is több soros cellára van kötve.. de ez kompromisszum és az így történõ teljes lemerítés végülis nem rendszeres terhelés.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2010. november 30. - 12:08
Na lényeg a lényeg, hogy ezért néztem ki a Voltcraft-os IPC-1 -et és IPC-1L-t, ezek egyesével töltenek, van kisütési funkciójuk, kijelzik a töltöttségi szintet stb. stb. Csak ami az alább linkelt oldalakon látható, ott az a pár technikai adat, az nem világos nekem. Az IPC-1-nél néhány dolognál más számokat látok, és sajnos nem tudom, a drágább verzió hosszú távon jobb választás lenne-e vagy sem. Számszerûsítve IPC-1 vs. IPC-1L:
Max. töltõáram rekeszenként: 1800, 700
Tipikus töltési idõ 2000 mAhs ceruzaakkuhoz: 70, 180 (min?)
Kisütési áram: 500, 350
Töltõáram (babyakku): 1800, 700
Mértékegység nincs sehol, de ha lenne, akkor sem érteném. :-> IPC-1 értékei laikus így szemmel jobbak, csak ugye az nem 9e kemény ropogós HUF, hanem 17e. Érhet ez ennyivel többet? Adnak persze pár extra cuccot is hozzá a sima IPC-1L-hez képest, mint például 8db 2500mAh-s NiMh akksi, hordtáska, autós töltõ és hasonlók.
(Update: a lemerítést meg szoktam néha csinálni, sajnos nem kellõ rendszerességgel, csak néha. Sima ledes lámpába akksik be és hadd "szórjon"!:->)
Írta 2010. november 30. - 11:08
Azt gondolom ismered, hogy a Nimh akkuknál néhány rátöltés után érdemes teljesen 0,9-1V-ra kimeríteni az akku cellát, különben nem tud megfelelõ teljesítményt leadni. Ennek oka a memória effektus.Bicajlámpáknál régi BBB, Cateye és egyéb modellekkel kínlódok, elõl és hátul és szinte minden nap megy a töltõ, mivel szeretek friss akksikkal menni, a GPS-ben is AA-s akksi van (és idehaza minden távirányítõban, +hõmérõben és egyebekben tölthetõ NiMh-k vannak.
Olyan töltõt érdemes használni amiben van akku kisütési funkció.
Másrészt olyan töltõt szinte mondhatom így, tilos venni, amiben sorosan tölti az akku cellákat.
(Vagyis az nem jó amiben csak 2 vagy csak 4 cella tölthetõ együtt, /egy és három nem/.)
Kettõ cella biztosan nem teljesen azonos. Sorosan töltve soha nem is kerül egymáshoz közeli állapotba.
Csakis külön, egyenkénti cella kontrollal rendelkezõ töltõ tudja hosszabb távon rendben tartani a cellákat.
Na meg ami még lényeges, ne felejtsük idõnként a kisütési funkciót is használni Nimh és NiCd akkuknál !
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2010. november 30. - 00:26
A tapasztaltabb fórumtársaknak van ezekrõl véleménye?
Írta 2010. november 29. - 23:43
- legalább azt meg tudom nézni, jók-e még
- nem kel 8-10 órát töltenem a jó akksikat
Kérdésem csak annyi, hogy érdemes-e az IPC-1 -et venni, vagy elég az IPC-1L? Utóbbinál látom, lassabban tölt és néhány adat csak a fele, mint az IPC1-nél. Totál laikus vagyok; szóval, megéri vajon a +9e Ft különbözet a plusz funkciókért és a 8db plusz akksiért?
IPC-1: Conrad - Voltcraft IPC-1 akkutöltõ + 8 db 2500 mAh ceruzaakku
IPC-1L: Conrad - Voltcraft IPC-1L akkutöltõ
Köszi!
Írta 2010. november 29. - 23:29
Írta 2010. november 29. - 21:59
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2010. november 29. - 17:40
Kicsit félve kérdezem meg, hogy valaki csináltatott már a hozé lámpához utólagosan li-ion akksit? Ha igen, akkor mit/hol/hogy érdemes beszerezni/összerakni? Esetleg lehet szerezni készen is ilyen akksi "csomagot", amin csak csatlakozót kell cserélni? Jelenleg a zselés akksija van, ami nagy is és nehéz is és e helyett keresnék egy praktikusabb megoldást, ne adj isten hosszabb üzemidõvel
Köszönet elõre is!
ha rám hallgatsz veszel ilyet:
HobbyKing Online R/C Hobby Store : Turnigy 3000mAh 4S 20C Lipo Pack
14.8V 3000MaH LiPO
14x4x3 cm ; 330gr
2c-vel tölthetõ azaz fél óra alatt feltöltöd
hátránya h kell hozzá speciális balanceres töltõ
19dolcsi
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. november 29. - 16:45
Írta 2010. november 29. - 16:43
Írta 2010. november 29. - 11:54
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2010. november 29. - 11:00
Elvileg 2-eres drótot feltekerve bifiláris tekercs jön létre, nem szabadna sugároznia, viszont a házhoz képest a 2 drót mint antenna simán sugározhat. Legegyszerûbb lenne egy házhoz közel elhejezett zavarszûrõ ferritgyûrûn néhányszor átbújatni a tápkábelt: akkor már lehet, hogy a kritikus alá csökkenne a zavar.Nekem szintén volt hasonló gondom régen, kódolatlan jeles, rádiós Ciclosport 4.4-el. Ha bekapcsoltam a ledes Cateye Uno lámpát, a pulzusmérés összezavarodott és a sebességmérõm jelét nem vette az óra. A lámpa áthelyezésével részlegesen megoldódott a gond, akkor legalább a sebességmérést ki tudtam trükközni, hogy menjen. (Próbálkoztam a lámpa belsejének árnyékolásával - alufólia és társai -, az nem használt, csak az áthelyezés olyan helyre, hogy a stucni és a villanyak lehetõleg a lámpa és a jel "szórásának" útjában legyen, így lett nagyjából oké.)a Polar és bármely hasonló wireless rendszer meghülyül attól, ha a lámpa tápkábelét feltekerem a kormányra? Elvileg szigetelt a kábel, tekercs nem jöhet létre - vagy csak az akkumulátor közelsége zavarja? Nem tudtam rájönni, de tény, hogy nem barátok. Amint a kábelt és az aksit messzire viszem, újra minden tökéletesen üzemel
Írta 2010. november 29. - 02:54
Írta 2010. november 29. - 02:16
Mit kéne tennem ? Ha valami ragasztót bekenek oda a résbe az elég lehet ?
Írta 2010. november 28. - 15:38
Írta 2010. november 28. - 15:33

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére