Világlik a dolog.
...
ellenben Thommeyt ,ennél technoratábbnak ismerem.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Majd utána ha fullra töltöd, akkor hosszabb ideig kell, hogy bírja mint elõtte megszoktad.Ma este a jónak gondolt akksik egy részét bepakolam a lámpákba és holnap estig merítem õket.
Ez kimondottan jó megoldás és nem csak a töltõ miatt.Még egy olyan trükköt szoktam alkalmazni, hogy a frissen vásárolt akksikat megszámozom és az egymás melletti párokat egymással szoktam tölteni, hogy lehetõleg hasonló állapotban kerüljenek töltésre.
A lux nem a fényforrás jellemzésére való hanem egy adott felület megvilágítottságának mértékére jellemzõ adat,Velo magazinban található lámpa tesztnél rosszabbat még nem nagyon láttam
..a lámpáknál megadott lux értékek..
Cateye oldaláról:3. kiragadott példa Cateye 135 ill 320 nagyjából a 320-as dupla áron kapható a cikk szerint viszont fényerõben 10x annyit tud 2.6 ill 27 lux röhejes
Az 1800 mA töltõ áram fõleg az AA-s akkunál nagyobb cellákhoz való. Egyébként lehet kapni máshol is jó töltõt. Annál magad választhatod meg a töltõ áramot. Ennek akkor van értelme ha nagyjából tudod menyi idõ van a feltöltésre. Amikor van idõd akkor nem érdemes nagyon nagy áramon tölteni. Ha már 17ezer és nem töltesz vele gyakran AA-nál nagyobb akkukat akkor ez is jó, talán jobb a választható áram miatt: BC-900 akkutlt 4db 2700mAh akkuval
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Nincs. Október 15 körül rendelt cuccom még nincs az országban...
Azért az én tapasztalatom szerint nem ez az átlag. Egy idõben nagyon sokat rendeltem külföldrõl, és egészen széles skálán mozogtak a kiszállítási idõk. A rekord 3 hónap volt Angliából, a reptérsztrájk alatt (talán miatt).Nincs. Október 15 körül rendelt cuccom még nincs az országban...
Na elvileg feladta a cuccot a DX!
A tapasztaltaktól kérdezném, hogy van esélye annak hogy karácsony elõtt ideérjen?
Üdv: tboy
Azt gondolom ismered, hogy a Nimh akkuknál néhány rátöltés után érdemes teljesen 0,9-1V-ra kimeríteni az akku cellát, különben nem tud megfelelõ teljesítményt leadni. Ennek oka a memória effektus.Bicajlámpáknál régi BBB, Cateye és egyéb modellekkel kínlódok, elõl és hátul és szinte minden nap megy a töltõ, mivel szeretek friss akksikkal menni, a GPS-ben is AA-s akksi van (és idehaza minden távirányítõban, +hõmérõben és egyebekben tölthetõ NiMh-k vannak.