Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ebben benne van minden. bár én nem láttam még pontról, pontra megfelelõ bringát :D

A kerékpárra vonatkozó üzemeltetési mûszaki feltételek
116. §
(1) A kerékpárt fel kell szerelni
a) könnyen kezelhetõ, megbízható kormányberendezéssel,
B) két, egymástól függetlenül mûködtethetõ fékszerkezettel, melyek közül az egyik az elsõ, a másik a hátsó kerékre hat,
c) hangjelzõ berendezéssel, amely csak csengõ lehet,
d) egy elõre fehér, vagy kadmiumsárga fényt adó lámpával,
e) egy hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta idõben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelzõ lámpával,
f) hátul egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színû fényvisszaverõvel,
g) legalább az elsõ keréken legalább 1 db borostyánsárga színû, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverõvel (küllõprizmával).
A g) pontban elõírt fényvisszaverõt a kerékpárokra 1991. évi december hó 31. napjáig kell felszerelni.
(2) A kerékpárt fel szabad szerelni
- elöl fehér,
- oldalán borostyánsárga,
- mindkét oldali lábpedálon elöl és hátul borostyánsárga fényvisszaverõvel, továbbá a kerékpár bal oldalán elhelyezett szélességjelzõvel, amely elõre fehér, hátra piros színû fényvisszaverõt tartalmaz.
(3) A kerékpárra felszerelt fényvisszaverõknek sötétben, tiszta idõben - olyan jármûbõl, amelynek távolsági fényszórója azt megvilágítja - 150 méterrõl észlelhetõnek kell lenniük.
(4) A kettõnél több kerekû és 0,80 méternél szélesebb kerékpárt mindkét oldalon fel kell szerelni az (1) bekezdés d)-f) pontjában említett világító, illetõleg fényjelzõ berendezésekkel. Ezek a berendezések a jármû legszélsõ pontjától 0,15 méternél távolabb, egymáshoz pedig 0,60 méternél közelebb nem lehetnek.
(5) A kerékpárra gyermekülés oly módon szerelhetõ fel, hogy az ülés és a rajta ülõ gyermek a vezetõt a kilátásban és a vezetésben ne akadályozza, a kerékpár világító- és jelzõberendezéseit ne takarja. Az üléshez kapaszkodót és lábtartót is fel kell szerelni. Az ülés, a kapaszkodó és a lábtartó nem lehet összefüggésben a kormányzott kerékkel, illetoleg az azzal együtt elforduló szerkezettel.
(6) A kerékpárhoz kapcsolható legfeljebb 0,70 méter széles és legfeljebb 70 kilogramm össztömegû, egytengelyû, két nyomon futó vontatmány (kerékpár utánfutó).
(7) A kerékpár utánfutót fel kell szerelni
a) hátul egy, az utánfutó középsíkjában, vagy attól balra, az úttest szintje felett legalább 0,35 méter és legfeljebb 0,60 méter magasságban elhelyezett piros színû, háromszög alakú - a pótkocsira elõírt - fényvisszaverõvel,
B) a kerékpárra elõírt hátsó helyzetjelzõ lámpával. A kerékpár utánfutó hátsó helyzetjelzõ lámpája elektromos kapcsolásának olyannak kell lenni, hogy bekapcsolása a kerékpár hátsó helyzetjelzõ lámpáját kikapcsolja.
(8) A kerékpár lámpák elektromos kapcsolásának olyannak kell lenni, hogy a lámpák együtt legyenek be- és kikapcsolhatók.
(9) A kerékpár világító és fényjelzõ berendezéseit a következõképpen kell elhelyezni:
a) Az (1) bekezdés
- d) pontjában említett lámpát,
- e) pontjában említett hátsó (piros színû) helyzetjelzõ lámpát és
- f) pontjában említett hátsó (piros színû) fényvisszaverõ(ke)t,
valamint a (2) bekezdésben említett elsõ (fehér) fényvisszaverõt a kerékpár hosszirányú függõleges felezõsíkjában úgy, hogy
- az úttesthez 0,35 méternél közelebb,
- a lámpák az úttesttõl 0,90 méternél távolabb,
- a fényvisszaverõk az úttesttõl 0,60 méternél távolabb ne legyenek.
B) Az (1) bekezdés g) pontjában említett, kerékre oldalsó (borostyánsárga színû) fényvisszaverõt (küllõprizmát) úgy, hogy annak távolsága a kerékabroncstól 0,10 -0,15 méter legyen.
c) A (2) bekezdésben említett szélességjelzot úgy, hogy az a kerékpár hosszirányú függõleges felezõsíkjától balra 0,30-0,40 méterre és az úttest szintjétõl 0,35-0,60 méterre legyen.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Valaki tudna linkelni egy helyesen kivilágított bicót? (prizmák érdekelnének fõleg- elhelyezés?)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.685 hozzászólás
Haveréknak a 77 Dolcsis van, az más digi-kijelzõs aksis. Atom fénye van. Többen is rendeltek ilyet haverok, 3,5 hét alatt ért ide mindegyik.
Marci

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Azt vedd,amelyikhez az az akksipakk van,ami digitális kijelzõs.

Rendicsek, köszi! A 98 dolcsiba kerülõ lesz, amit rendelek, bõven sok is!

@Gorgo: jaja, olvastam és megnéztem/meghallgattam a videót, ezért is vártam egy jó évet, hátha kijavítják a problémákat. De lassan eljön az idõ és csak kiforr ez a cucc! :-> Vagy csõdöt jelent a Lupine. ;-> (Meg ugye, a Magicshine it's a bargain, ahogy a vidijóban is utalnak rá, s ez nem egy utolsó szempont.)

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
magicshine problémák az usaban
2011 Bike Lights Shootout | Mountain Bike News and Reviews

mtbr.com lámpateszt:
2011 Bike Lights Shootout | Mountain Bike News and Reviews
fanatiX mtbc

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Azt vedd,amelyikhez az az akksipakk van,ami digitális kijelzõs.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
Lehet, hogy van átalakítóm akkor. Vettem anno egy angliai út elõtt úgy 6 éve egy univerzális átalakítót kemény 4e HUF-ért, majd megnézem, de valószínûleg van rajta USA formátum. Találtam viszont ilyet, ami "csak" egy ezres:
Conrad - Csatlakozó dugó átalakító, USA - EU

Ez a Magicshine igen csak birizgálja a fantáziám... Érdekes, hogy látszólag ugyanaz több termékkód alatt is elérhetõ és van különbség köztük. Például az akksi pack és a kiegészítõk terén. Vajon melyik lehet jobb? (Már ha értelmezhetõ a jelzõ, hogy "jobb".) Nézzétek el nekem, hogy belinkelem ezeket, de tanácstalan vagyok, vajon melyiket érdemes rendelni?
DealExtreme: $77.04 HA-III SSC P7-C (SXO) 3-Mode 900-Lumen LED Bike Light Set
DealExtreme: $77.96 HA-III Cree SSC P7-C (SXO) 5-Mode 900-Lumen LED Bike Light Set (4*18650 included)
DealExtreme: $79.62 MJ-808 HA-III SSC P7-C (SXO)3-Mode 900-Lumen LED Bike Light Set
DealExtreme: $98.40 MJ-836 HA-III SSC-P7 2-Mode 900-Lumen LED Bike Light Set (4*18650)
Mindegyik más egy kicsit (az utolsónál maga a lámpa rész is), de a világító rész az elsõ három esetén szinte minden azonos. Nem bírok kiigazodni ezen...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Igen csak ne mediamarc és társaiban nézd mert ott "többet tudó lesz 2-4000ft ért
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

karfi

karfi

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
átalakító nem jár hozzá, de kb. 300ft-ért "bárhol" kapható. valahogy így néz ki:
http://www.dirfone.c...r-converter.jpg

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
Pusztán kíváncsiságból teszem fel a kérdést a Dealextreme-es MagicShine lámpát használóknak; jól látom a termékfotókon, hogy valami fura villájú töltõ jár hozzá? Tudjátok ezt használni a mi magyar konnektorainkban, mert adnak hozzá valami adaptert, vagy vásárolnotok kellett hozzá 220-as átalakítót? Csak kérdés, tényleg. :->

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Itt folytassuk inkább: http://forum.bikemag...t-keresek-1489/

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

Nana! A HongKong Post trackingje nagyon is jól mûködik! Feltéve, ha ugyanarra gondolunk: Hongkong Post - Mail Tracking Jó pár csomagom érkezett már meg tõlük hibátlanul és simán megy a track. Egy mostani csomagomé pl.: "Destination - Hungary
The item (RB1111222223333HK - az eredeti számot átszerkesztettem) was posted on 2-Dec-2010 and is being processed for delivery to the addressee." Ez most kisebb csomag, egy borítékban elfér és levélként fel lett adva gondolom, de a nagyobbat lépésrõl-lépésre le lehetett követni, úgy mint feladás, elhagyta Hongkongot, megérkezett hazánkba és postázzák a címemre a hazai kollégák.

Egyébiránt ha 27-én feladták a cuccot és csomagként, akkor a kézbesítési idõ 6-14 munkanap. Szóval lehet várnod kell még kicsit. Sõt, ha nagy értékû a cumó, akkor lehet csücsül keveset a vámon is. Jönnek az ünnepek, ilyenkor a sok a csomag.

Egyébiránt más topikban folytathatjuk a dolgot, mert ez itt OFF :)

Melyik topikra gondolsz?

Egyébként 150 dollár összesen, és két követési számot adtak meg, de egyik sem mûködik.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Nana! A HongKong Post trackingje nagyon is jól mûködik! Feltéve, ha ugyanarra gondolunk: Hongkong Post - Mail Tracking Jó pár csomagom érkezett már meg tõlük hibátlanul és simán megy a track. Egy mostani csomagomé pl.: "Destination - Hungary
The item (RB1111222223333HK - az eredeti számot átszerkesztettem) was posted on 2-Dec-2010 and is being processed for delivery to the addressee." Ez most kisebb csomag, egy borítékban elfér és levélként fel lett adva gondolom, de a nagyobbat lépésrõl-lépésre le lehetett követni, úgy mint feladás, elhagyta Hongkongot, megérkezett hazánkba és postázzák a címemre a hazai kollégák.

Egyébiránt ha 27-én feladták a cuccot és csomagként, akkor a kézbesítési idõ 6-14 munkanap. Szóval lehet várnod kell még kicsit. Sõt, ha nagy értékû a cumó, akkor lehet csücsül keveset a vámon is. Jönnek az ünnepek, ilyenkor a sok a csomag.

Egyébiránt más topikban folytathatjuk a dolgot, mert ez itt OFF :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Segítsetek légyszíves!

Most rendeltem elõször a Dealextreme-rõl, és sehogy sem sikerül trackingolni a feladott cuccost.

Ami a követésnél van link, ott egy kínai nyelvû lap jön be, ha átváltom angolra, és beírom a tracking numbert, akkor azt írja, hogy:
Cannot find a suitable item.

Ilyenkor mi van? Vagy ez normális?
A dealextreme 27-én feladta a cuccot.

Üdv: tboy

Hívd fel a magyar postát, és olvasd be a számot, õk meg tudják majd mondani, hogy mi van.
Hong Kongból ne várj sok infót....

"Dear Customer,

Thank you for your enquiry regarding the above mentioned item.

May we take this opportunity to explain to you that, in accordance with Universal Postal Regulation, the sender has the prior right to make enquiry. All postal administrations require full details of both sender and addressee for further tracing. We are sorry that we cannot start any investigation without sender’s cooperation. Thus, if you have any queries about the disposal of the item, please inform the sender to lodge an enquiry to our office directly.

In the meantime, please do not hesitate to contact us at 2921 2211 if you wish to know more about the enquiry process.

Yours sincerely,

Mail Tracing Office, Hong Kong Post
"

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Kis érdekesség, olcsó megoldásra vágyóknak. Adott egy aldis fejlámpa 1w 3500.-, nemrégiben beszerzett fejlámpa 5w 1700.- (eredeti ár is csak 2500.-). Gondolom látszik a különbség. Nekem eddig tetszik fõleg ennyiért, 24h után eldöntöttem veszek egy normálisat 20-30e környékén, aztán megláttam ezt a kínai csodát, adtam neki egy esélyt, állítható zoom-os amúgy.

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Srácok!
Elõször is köszönöm, hogy olvassátok a Velo magazint, és megírtátok a Bikemag-on a véleményeteket. Ennek már csak azért is örülök:))
Minden lámpa 8m távolságon lett mérve, mert nagyjából ez felel meg egy 30km/h-s tempóhoz annak a távolságnak, ahová be kell állítani a lámpát.
Természetesen minden lámpa ugyanazon körülmények között lett lemérve.
Természetesen sokkal pontosabb lenne egy minimum 6nm felületû érzékelõt fektetni az aszfaltra, mely kiadná azt az átlagos fénymennyiséget, amit valóban látunk.
Éppen ezért lettek a képek mellékelve a leírásokhoz, hogy látható legyen az, hogy pl az 1W-os LED-del szerelt XLC lámpával a valós körülmények között jobban lehet látni, mint a 3W-ossal, hiába mértünk rá esetleg nagyobb LUX-ot.
Természetesen nem voltunk részrehajlóak, nem csak az etikusság miatt, hanem már csak azért sem, mert minden forgalmazóval kapcsolatban állunk. Õk szerencsére nem így látják a dolgot, és ez a lényeg.
Természetesen bárkinek megadom a lehetõséget, hogy eljöjjön hozzánk a saját lámpájával, ha kételkedik a teszt hitelességében. Aki viszont nem él ezzel, azt kérem, hogy megalapozatlanul ne vádaskodjon, mert az nem úriemberhez méltó.
A tesztben szereplõ B&M Ixon IQ tényleg tesztgyõztes a maga kategóriájában, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a Bikefun Kft. nem tudott Sigma Powerled lámpákat adni, mert a 2011-es modellek még nem érkeztek meg, amiken sokat fejlesztettek a 2010-es évhez képest. Természetesen, ha megérkeznek bemutatjuk azokat is.
Amennyiben valaki tovább szeretné folytatni az eszmecserét, állok elébe, akár személyesen is, mert úgy sokkal könnyebb megérteni az álláspontokat. Tudjátok hol dolgozom, az emailcímem is. Itt nem szeretném tovább folytatni a vitát, nem feszegetem a határokat.
Üdv:Thommey
Még egy jótanács. A Magicshine brutál 3 fejes lámpáját megtalálhatjátok a Dealextreme oldalon, azonban nem azzal az akkupakkal árusítják, amivel valójában kapható. Nem is véletlen az árkülönbözet, ellenben csak 1 évet bír ki. Ezt érdemes szem elõtt tartani:)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Zee ,Balu után megkövetlek.
Világlik a dolog.:)
...
ellenben Thommeyt ,ennél technoratábbnak ismerem.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Segítsetek légyszíves!

Most rendeltem elõször a Dealextreme-rõl, és sehogy sem sikerül trackingolni a feladott cuccost.

Ami a követésnél van link, ott egy kínai nyelvû lap jön be, ha átváltom angolra, és beírom a tracking numbert, akkor azt írja, hogy:
Cannot find a suitable item.

Ilyenkor mi van? Vagy ez normális?
A dealextreme 27-én feladta a cuccot.

Üdv: tboy

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ez az, csak ezért írtam le, hogy a lux mérés semmiképp nem jó módszer a lámpa fényességének a megállapítására.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
engem nem erdekel hany lux, az erdekel, hogy világít :)