Igen, valszeg a sportos gép szúrt neki szemet, mivel mikor megálltam ez volt az elsõ megjegyzése, kicsit gúnyos hangnemben. Egyébként tény, nem volt nálam lámpa, az eset régebben történt, pont sötétedéskor értem volna haza. Úgy terveztem, hogy elõbb hazaérek és nem volt nálam lámpa, vasárnap este, ráadásul senki nem járt az utcán én meg nem a fõúton hajtottam, csak 10mre mentem le az úttestre, pont azért a járdán mentem, mert nem volt nálam lámpa. Tudom, hogy én voltam a hibás ... megkérdezte hol lakok (voltam a háztól vagy 50 méterre, mindig van nálam lámpa sötétben) elküldhetett volna haza. Nem is az volt a bajom, hogy megbüntetett, hanem a bunkó stílusa. Ment az utcán odébb egy érdekes fazon szintén lámpa nélkül valami ócska tanyabájkon, mégcsak oda sem szóltak, hogy tessék megállni. Amit pedig szintén nem értek én sem az az, hogy miért nem jó a fényvisszaverõs gumi, miért kell egyszerre kapcsolható lámpa ... vagy a csengõ. Akkor még csak gyenge lámpáim voltak, mint írtam, azóta beszereztem elsó+hátsó blackburn fleat. Amivel még egyetértek, az a láthatósági mellény városon kívül, továbbá a küllõprizma, bár szerintem a gumi ugyanolyan jó megoldás. A többi szerintem felesleges. Ideje lenne kicsit módosítani a törvényen.
A legjobb amit mondott a rendõr, az volt, hogy azért kell a küllõprizma, hogy ne vasaljon ki az oldalról jövõ és hogy megadják az elsõbbségem. Hát ezen majdnem nevettem. Igyekszem szabályosan közlekedni, bár szoktam járdázni, fõleg mióta majdnem szétlapított egy busz a kerékpársávon. Leszállok a járdán, mégsem kapom meg az elsõbbséget. Van, hogy nem szállok le, mert nem sietek, akkor meg elenged 1-2 rendesebb ember. Azt megértem, hogy ne száguldjak át a zebrán, de gyorsabban áthaladok bicóval, mint gyalog nem? Ha meg gyalog megyek, akkor sokan vágják a fejeket, meg dudálnak ... nem értem miért, sietni szoktam a zebrán is, nem tartom fel a forgalmat. Kicsit elkanyarodtam a témától.

Egyébként valakinek van valami ötlete fényvisszaverõs gumira? Schwalbe table topom van, nem szeretném lecserélni. Esetleg valami festék vagy matrica?
Aranyos az 1. oldalon látható kerékpár nem?
http://plasma.szfki....kerekpar kresz"