Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

zeezoltano said

Ilyen? Photon llthat fkuszos lmpa ( Kerkpros lmpa ) - Hugo-Sport kerkprbolt, szakzlet s Mert ehhez lehet venni toldalékot vagy akár esztergálhatsz is és akkor jó bele a 18650-es akksi azzal sokáig brutál fénye van

igen, ilyen (bár már tuti nem vízálló, mert a lencse lötyög benne kicsit, kimozdult a rázkódástól)

ez az 18650 aksi, ez olyasmi mint egy hosszú baby elem? spéci töltõ is kell hozzá gondolom

tényleg, a 3 db aaa aksi helyett baby elem nem használható? vagy ennyire nem szabvány a dolog?

van még itthon egy ultra fire c3 lámpa is, toldalékkal, így 3 db aa aksi is belemyeg, de ahhoz nincs konzolom

nem tudod, esetleg kapni ilyesmit hozzá?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ilyen? Photon llthat fkuszos lmpa ( Kerkpros lmpa ) - Hugo-Sport kerkprbolt, szakzlet s Mert ehhez lehet venni toldalékot vagy akár esztergálhatsz is és akkor jó bele a 18650-es akksi azzal sokáig brutál fénye van
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Van itthon egy fókuszálható, dx-es, cree ledes zseblámpám.

Na ehhez pont jó tartónak a decathlonos mini mumpa tartója, így ezt felcsavaroztam az elsõ sárvádõre, és gyorskötözõvel kicsit kimerevítettem. Mivel fókuszálható, így nagyon jó a terítése és nagyon frankon használható este. És rendesen kivehetõ a konzolból, mint akármelyik bringalámpa.

3 db aaa aksival megy, szóval egész estés használatra nem az iagazi, meg gyakran kell tölteni, de ha csak ott használom, ahol nem jó a közvilágítás, vagy amikor néha erdõn keresztül vezet az út, akkor nagyon frankón használható. És nem egy drága lámpa, kb. 10-15 dollár körül lehet az ára.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Basszus 100w-os halogénnel szerelt zseblámpa is van rajta.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ez tényleg eddig a leglátványosabb amit láttam! :)

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Az alábbi oldalt még jó egy éve találtam, és piszkosul jól szemléltetve teszteltek nagyon nagy számú ledes és egyéb lámpákat. Mióta nem néztem, nem kicsit fejlõdött az oldal, szerintem kötelezõ darab! ;->
Fonarevka: All about flashlights. Flashlight tests. LED flashlights comparasion and reviews. Flashlights in beamshot comparasion.
Használat: 1) válaszd ki a Scene-bõl a kívánt tesztelési "terepet" (vagy akár az Exp.time-ot) 2) Válassz a listában a lámpák közül (a fotó automatikusan frissül). Ha valami szemléletes és JÓ összehasonlítási módszer, akkor szerintem ez az. Nincs lumen, Lux meg anyámkinnya, a fotók magukért beszélnek.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás

Ronin said

Nekem egészen pontosan ez a lámpa van és eddig az égvilágon semmi bajom vele. Az igaz, hogy melegszik a lámpatest, de nem gondolom, hogy az hiba lenne. Kapcsoló is mûködik rendesen, bár azt azért hozzá fûzném , hogy nem használom mindennap, városban meg egyáltalán nem nyúzom. Lemeríteni az akksit még egyszer sem tudtam, a vasárnapi túrán legalább 2 órán keresztül a maximumon ment a világítás a -8 - -4 fokban ami meg sem kottyant neki. A leírás szerint 3 órát kellene bírnia a maximumon, de ennyit egyfolytában még nem használtam. Ha merül az akksi akkor az egyébként zölden világító bekapcsoló gomb lassan átvált pirosba, de attól még messze lehetett, mert otthon is telibe világított a zöld.

Nagyon meggyõzõ volt nekem a teljesítménye vasárnap, egy árva kérdõjel sem maradt bennem, hogy vegyem-e vagy sem. Végignéztem a dealextreme-t, van-e más verzió is, és az alább linkelt verziót találtam amellett, mint amit rendeltél anno, ahol összesen csak +2 USD a különbség és az, hogy a másik jelzi a töltöttségi szintet; gondoltam egye fene, akkor már a kijelzõset rendelem. Szerintem totál ugyanaz a kettõ ettõl eltekintve, így fotók alapján (csak az akksik foglalata más egy kissé). Melegedés nem gond, kicsit sem aggaszt, én sem fogom sokat használni nyáron, csak õsztõl tavaszig és hûvös idõben, ott meg forrósodhat, ami még jól is jön. Ilyen Dobogókõ -8 mellett még jól is jön, hogy melegszik. Megállóknál lehet kezet melegíteni vele. :->
Köszi mégegyszer is!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

zscs said

Végül nekem is ez lesz, mégsem a drágább. Hétvégén láttam Ronin lámpáját (nagyon köszi a bemutatót!), láttam mûködni sötétben; hát, minden kérdõjelem elszállt ezzel kapcsolatban. Elég brutális, pláne ennyiért.

(Már nem tudom, ki kérdezte itt, hogy milyen problémák voltak vele korábban, én ezt találtam csak eddig. Remélhetõleg kijavították, ez a probláma már egy éve kiderült.)

Nekem egészen pontosan ez a lámpa van és eddig az égvilágon semmi bajom vele. Az igaz, hogy melegszik a lámpatest, de nem gondolom, hogy az hiba lenne. Kapcsoló is mûködik rendesen, bár azt azért hozzá fûzném , hogy nem használom mindennap, városban meg egyáltalán nem nyúzom. Lemeríteni az akksit még egyszer sem tudtam, a vasárnapi túrán legalább 2 órán keresztül a maximumon ment a világítás a -8 - -4 fokban ami meg sem kottyant neki. A leírás szerint 3 órát kellene bírnia a maximumon, de ennyit egyfolytában még nem használtam. Ha merül az akksi akkor az egyébként zölden világító bekapcsoló gomb lassan átvált pirosba, de attól még messze lehetett, mert otthon is telibe világított a zöld.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Bocs,egybe kellett volna.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
DealExtreme: $119.05 SSC-P7 + 2*XP-E 16W 3-Mode 1400-Lumen LED Bike Light Set (4*18650 included)

Ez is van.
Ugyanazt csinálja.
Meg kell barátkozni vele,ha már egyszer csak ennyi az ára.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Melegszik a lámpatest.Teszteltem,fél óra lakásban folyamatos menet maxon és éget,annyira felmelegszik(Mondjuk talán a menetszél hût annyit rajta,hogy ez ne fájjon nagyon.).
Másik.Néha behülyûl a bekapcsológomb és nem reagál semmire.
Amit linkeltél az a jobb akksis.Szerintem.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás

marton said

Haveréknak a 77 Dolcsis van, az más digi-kijelzõs aksis. Atom fénye van. Többen is rendeltek ilyet haverok, 3,5 hét alatt ért ide mindegyik.

Végül nekem is ez lesz, mégsem a drágább. Hétvégén láttam Ronin lámpáját (nagyon köszi a bemutatót!), láttam mûködni sötétben; hát, minden kérdõjelem elszállt ezzel kapcsolatban. Elég brutális, pláne ennyiért.

(Már nem tudom, ki kérdezte itt, hogy milyen problémák voltak vele korábban, én ezt találtam csak eddig. Remélhetõleg kijavították, ez a probláma már egy éve kiderült.)

uzi

uzi

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás

lowracer said

A tesztben szereplõ B&M Ixon IQ tényleg tesztgyõztes a maga kategóriájában

Jól látom, hogy a fõ reflektor megegyezik a LUMOTEC IQ Fly RT -vel? (csak persze az enyém dinamóra van)

P.S: A 12V-os akkus lámpám csatlakozójáról egy ponton lespóroltam a szigetelést, persze sikerült az erdõben rövidre zárnom egy kósza fémdarabbal a kábelt, 5 cm vezeték olvadt szét, füstölt el :)
Gyorsan lehúztam a kábelt, nem történt semmi extra.
Kérdés: tartalmaznak a zselés akkuk (9-10Ah nagyságúak) valami biztonsági szelepet vagy hasonlót túlmelegedés/felrobbanás ellen? Kellene biztosítékot is beépítenem az áramkörbe?

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Igen, valszeg a sportos gép szúrt neki szemet, mivel mikor megálltam ez volt az elsõ megjegyzése, kicsit gúnyos hangnemben. Egyébként tény, nem volt nálam lámpa, az eset régebben történt, pont sötétedéskor értem volna haza. Úgy terveztem, hogy elõbb hazaérek és nem volt nálam lámpa, vasárnap este, ráadásul senki nem járt az utcán én meg nem a fõúton hajtottam, csak 10mre mentem le az úttestre, pont azért a járdán mentem, mert nem volt nálam lámpa. Tudom, hogy én voltam a hibás ... megkérdezte hol lakok (voltam a háztól vagy 50 méterre, mindig van nálam lámpa sötétben) elküldhetett volna haza. Nem is az volt a bajom, hogy megbüntetett, hanem a bunkó stílusa. Ment az utcán odébb egy érdekes fazon szintén lámpa nélkül valami ócska tanyabájkon, mégcsak oda sem szóltak, hogy tessék megállni. Amit pedig szintén nem értek én sem az az, hogy miért nem jó a fényvisszaverõs gumi, miért kell egyszerre kapcsolható lámpa ... vagy a csengõ. Akkor még csak gyenge lámpáim voltak, mint írtam, azóta beszereztem elsó+hátsó blackburn fleat. Amivel még egyetértek, az a láthatósági mellény városon kívül, továbbá a küllõprizma, bár szerintem a gumi ugyanolyan jó megoldás. A többi szerintem felesleges. Ideje lenne kicsit módosítani a törvényen.
A legjobb amit mondott a rendõr, az volt, hogy azért kell a küllõprizma, hogy ne vasaljon ki az oldalról jövõ és hogy megadják az elsõbbségem. Hát ezen majdnem nevettem. Igyekszem szabályosan közlekedni, bár szoktam járdázni, fõleg mióta majdnem szétlapított egy busz a kerékpársávon. Leszállok a járdán, mégsem kapom meg az elsõbbséget. Van, hogy nem szállok le, mert nem sietek, akkor meg elenged 1-2 rendesebb ember. Azt megértem, hogy ne száguldjak át a zebrán, de gyorsabban áthaladok bicóval, mint gyalog nem? Ha meg gyalog megyek, akkor sokan vágják a fejeket, meg dudálnak ... nem értem miért, sietni szoktam a zebrán is, nem tartom fel a forgalmat. Kicsit elkanyarodtam a témától. :)

Egyébként valakinek van valami ötlete fényvisszaverõs gumira? Schwalbe table topom van, nem szeretném lecserélni. Esetleg valami festék vagy matrica?

Aranyos az 1. oldalon látható kerékpár nem?:)
http://plasma.szfki....kerekpar kresz"

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
féloff

bandyta said

Hmm, hát ezekkel én is így vagyok, csak az a baj, hogy a rendõrt nem érdekli, ha épp olyan kedve van. Megbüntethet, mert nincs csengõm, vagy épp prizmám és teljesen szabályosan jár el ...

Azt kellett volna mondanod, hogy a csengõ, õõõ akarom mondani a kereplõ a hátsó agyba van gyárilag beépítve. Oszt mikor rákérdez, hogy mûködteted? Válasz: nem tekerek. Szerintem be is hidalt volna a s*n. Még mindig statisztikai alapon mûködik a Rendõrség és ha nincs meg a kvóta akkor büntetni kell. Ennyi. Hiába nyilatkozza le a belügyminiszter, hogy ez nem igaz, ez így mûködik. Azért kérdezném, hogy egy országúti karbon kerékre (spinergy revx és társai) milyen prizmát tenne fel a jogalkotó és az azt betûre pontosan betartandó szerv. A gumi oldalára gyárilag felrakott fényvisszaverõ csík nem helyettesíti a prizmát, szóval ez se járható út, pedig szerintem megfelelõen mûködik. Szóval amíg a többség sem mellényt (vagy fényvisszaverõ ruházatot, kiegészítõt) sem pedig világítást nem használ, addig mért a csengõ nemléte szúrja a szemét a biztos úrnak. Egyébként, ha valakire ráordítasz, szerintem hatásosabb mint a csengõ. Sajnos volt már rá példa, hogy a csengõre semmi, majd ment az ordítás, na arra már moccantak. Egyébként többnyire én is lassítok és kultúrált hangnemben szólok a kerékpárúton gyaloglónak, hogy ez nem a Baross út, ha nem akar donor lenni jobban jár, ha a gyalogos részt használja. Múltkor is kétirányú kerékpárúton ellépett elõlem a tag, szembõl meg a csajszi majdnem elmeszelte. Mondom neki: „tiszta õrült vagy”. Ilyenkor arra gondolok, hogy hol a mákban vannak (mondjuk az elektromos kerékpárral felszerelt) rendõrök, akiknek nem csak a bírságolás, hanem a nevelés és a közlekedési kultúra fejlesztése valamint ezáltal a „rend” biztosítása lenne a feladatuk, valamint ezeket a kerékpárral kapcsolatos elavult szabályokat is ideje lenne újragondolni. Hú ez hosszú lett sorry.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Lehet, túl sportos a géped, azért szúrt neki szemet.
Úgy értem üres a kormány és a gép fara.

Szerintem mindenképp szerelj fel elsõ-hátsó lámpát.
Ilyen szettet már ezer forint alatt lehet kapni kínai v. szombati kipakolós piacokon és hasonló olcsó boltokban.
Ha itt is ott is világít valamennyire akkor nem szólhat senki, hogy nincs fényed.

Valami olcsóbb, esetleg használt csengõt bringa boltban biztosan tudnak adni olcsón.
Prizmát szintén nem sokért kaphatsz.

Tehát elõre fehér villogót v. folyamatos fényü lámpát tegyél.
Hátulra vörös villogót v. folyamatos fényü lámpát.
Valami kicsi csengõt bárhova ahol eléred menet közben.
Talán ezek a fontosabbak.

Ami szintén nem árt ha van az a fény visszaverõ prizma.
Egy fehéret tegyél a kormány elejére kormány csõ környékére bárhova ahol fel tudod rögzíteni.
Egy vöröset tegyél hátra bárhova ahol látszik hátulról.
Egy kétoldalas narancssárgát tegyél az elõ kerék küllõi közé bárhova.

..aztán ebbe kössön bele ha tud.
Egyéni gépnek egyéniek a méretbeli adottságai.

Ha minden ilyen feltételnek nagy vonalakban megfelel a géped, akkor
legfeljebb ránéz a közeg de nem is fog szólni mert látja, ebbe nem érdemes belekötni mert mindene megvan.
Sõt, ha a lámpák és a csengõ rendben van, a prizmákat már nem valószinü, hogy keresni fogja.
Habár a fényvisszaverõk sokat javítanak éjszaka a láthatóságon, ha közben lemerül az elem.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Hmm, hát ezekkel én is így vagyok, csak az a baj, hogy a rendõrt nem érdekli, ha épp olyan kedve van. Megbüntethet, mert nincs csengõm, vagy épp prizmám és teljesen szabályosan jár el ... viszont mivel csak egy bicóm van (ez fér el az albérletben, ennyire van pénz) és ez nem épp utcai bicó, nem szeretném teleprizmázmi mindenhol; az érdekelt, hogy van-e valakinek valami tippje, ami elfogadható (kinézetre) és szabályos is. Az a baj, hogy nekem az az 5000 Ft is sok. :(

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
A láthatóság tényleg fontos de a csengõ helyett én is inkább lassítok és odaszólok, bocsánat, hadd menjek elõre.
Régebben nem volt csengõm de amióta hallottam, hogy ellenõriztek a batyin egy gyülekezõ bringás társaságot felszerelés ügyben, azóta fent van de most is alig használom. Inkább szólok helyette.

Sötétben meg oda szúrok fejlámpával ahol el akarok menni, az mindennél hatásosabb.

Amikor meg csak kormány lámpám van fent azt csengetés helyett fullra kapcsolom és megbillegtetem függõlegesen, (a markolattól billenthetõ). Attól is szinte spriccelnek szét az emberek sötétben. Mindíg valami nagyobb jármûre számítanak.

Egyik este a Jánoshegy-normafa felé: Apa autó.. nem kisfiam, motor. ..bringa. :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
pár idióta megoldáson kívül a legegyszerûbb ha beletörõdsz, hogy nem lehet megcsinálni.
nekem pl. a dh gépen 108 cm magasan van az elsõ lámpa, a markolat mellett mert ott egyenletes a kormány vastagsága. igazából nem túl életszerû, hogy valaha is ebbe kötnének bele, de esélyes, hogy akkor inkább képen röhögöm...

hátsó prizmát meg még ánnó a gyári sárvédõre képzelték el... bár nem tudom. ír olyat, hogy látszania kell? :D feldobod nyeregvázcsõre a gumi elé ha van hely azt kész.

(8) A kerékpár lámpák elektromos kapcsolásának olyannak kell lenni, hogy a lámpák együtt legyenek be- és kikapcsolhatók.

emiatt meg úgyis szopóág az egész... sokat nem is érdemes foglalkozni ezekkel az elavult hülyeségekkel.

csengõre nincs megkötés, akár a támvillára is felrakhatod, ott úgyse zavaró.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
OK, ezt ismerem én is. DE! Van egy dirt bicóm, ezzel járok suliba is, meg mindenhova. Vettem egy BB flea elsõ hátsó lámpaszettet. És hova rakjak rá prizmát? Nem tudom, hogy hova helyezzem el a prizmákat 35 és 60 cm közé! Ez a gondom. :) Továbbá nem értem, hogy miért szükséges csengõ? Jön a kamion és csengessek rá, hogy éló nekem volt elsõbbségem? Ugye járdán ahol gyalogossal találkozhatok elviekben nem lehet tekerni, a gyalog és kerákpár úton meg elõbb hallják meg vagy a nyikorgó tárcsafékem vagy a hátsó agy reteszelését, mint a csengõt. Sose volt rá szükségem, de megbüntettek érte.