Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
7,4-7,6 Volt körül van az eredeti, az ugye két sorosan kötött 18650-esbõl kijön, ha at öbbi duplát párhuzamosan kötöm, akkor gondolom eloszlik köztük a terhelés amit a lámpa felvesz. A töltésrõl annyi kérdésem lenne, hogy ezt az akksipakkot az eredeti töltõjei is tudná tölteni, nem? Mondjuk jóval több idõ kellene neki a teljes feltöltéshez. Ha nem jól tudom akkor légyszíves javíts ki!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Nyilván lehet, de azokban az akkukban óriási energia szunnyad, ami csak arra vár, hogy valami véletlenül egy nem biztos kötésnél összezárja a kivezetéseket.. Egyébként ha tudod, hogy hány Voltos az eredeti pakk, akkor lehet. Viszont a töltése is külön problémát vet fel. Szóval ha értesz hozzá akkor megoldható.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Sikerült szert tennem 16 darab 18650-es Samsung akksira (laptop akksiból bontott) azt szeretném megkérdezni, a hozzáértõktõl, hogy ezekbõl lehet a Magicshine-hoz gyártani egy pót, vagy rásegítõ akksipakkot, hogy az üzemidõt kitoljuk?

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

bandyta said

Szeged, Heavy Pedál.
150Ft/db

Köszi szépen.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Köszi a linket. Majd nézek valamit, ami tetszik és szívesen teszem a bicómra!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
"bandyta": Igen, és ráadásul 20km/h felett már olyan, mintha körben lenne. :) Állítólag.

Az nem is baj ha a haladás mozgásán kívül látszik, hogy ott mozog forog valami mert figyelemfelkeltõbb.

..az átlag dinamós lámpának jóval kisebb a fényereje, emiatt kell gondolom elsõ hátsó prizma.

Az inkább arra az esetre való, ha véletlenül nem veszed észre, hogy nem világít valamelyik lámpád, ami abban a környezetben neked nem feltünõ.

A fényvisszaverõ anyag egy passzív lámpa! Az "tudja" mikor kell látszania, amikor éppen közeledik hozzá egy kivilágított jármû.
Ezért fontos, hogy elöl és hátul is (és oldalt) legyen fényvisszaverõ eszköz. Régebben csak a klasszikus egyfajta prizma volt erre alkalmas de ma már jobb hatásuak a fényt visszaverõ fóliák ami végülis egy prizma elvén mûködik. Itt látszik a mûködése: http://www.fenyvissz...fenyv_retro.jpg
Fényvisszaverõ termékek

Szerintem elég lenne annyi, hogy x méterrõl látszódjon, ha jól tudom most is ez a követelmény prizmáknál és lámpáknál szintén.

Arra megfelelne akár a fényvisszaverõ anyag is önmagában, viszont aktív fényforrással is kell rendelkezni és arra is igaz kell legyen az X távolságból észlelhetõség.

Küllõprizmával egyetértek, de tényleg ha épp olyan a szitu, akkor nem fogadják el azt sem, ami nekem van, mert szigorú értelemben véve nem küllõprizma. ..szerintem ugyanúgy jó a fényvisszaverõs gumi, mint ez a pálca.

Majd nézd meg a linket, ahol a fény visszaverõ anyag mûködését mutatják, az mind mikroprizma elv az üveg gyöngyökben! Ezt jólteszik ha elfogadják a rend õrei is mert az is prizma ha nem is a régi formája (mint a lámpa sem, mert fejlõdik a világ) de a régi prizma és az új mikroprizma mûködése és az általa elért eredmény azonos. Legfeljebb a színébe lehet belekötni.

..szerintem küllõprizma, megfelelõ fényerejû elsõ és hátsó lámpa bõven elég lenne városon belül.

Küllõprizma és elsõ-hátsó prizma + elsõ-hátsó lámpa, mert mi van ha lemerül az elem vagy elromlik a lámpa menet közben.

A gond nem csak azzal van, hogy sokan nincsenek kivilágítva. Sok embernek csak villogója van, ami tényleg semmit nem ér, továbbá olyan lámpája, hogy 10 méterrõl nem látom, hogy világít-e.
Ha már van valami ami bármilyen halványan de világít, az már több a semminél.
A "passzív lámpa", a visszaverõ anyagok használata elöl hátul oldalt pluszban, még ennél is hatásosabb lehet.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Csucsu said

mennyiért vesztegetik ezt a küllõre való fényvisszaverõ bigyót, és Szegeden hol?

Szeged, Heavy Pedál.
150Ft/db

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Balu1 said

Azért nem veszett el minden lehetõség még idén. Próbáld megrendelni pl. a webshopban.
BLACKBURN FLEA ELSÕ VILLOGÓ - FEKETE - Bringa Butik Webáruház

Már túl vagyok rajta, bikemarketrõl rendeltem egyet, csak 4800 ft miatt sok kedvem nem volt rendelgetni, de találtam náluk 11900ért egy rd-m771 xt hátsó váltót, és így már sokkal jobban tetszik a dolog, a régi úgyis betöltötte a 8 évet, és erõsen csereérett már. :) Meg kemény 1200ft ért elhozzák kecskemétre, az sem egy veszélyes összeg. :)

bandyta said

Nem tudom ismeritek-e azt a fajta pálcikát, amit küllõre lehet tenni és elég szépen visszaveri a fényt. Vettem pár darabot itt Szegeden az egyik boltban. Szerintem esztétikusabb mint egy prizma. Ha valakit érdekel, akkor itt egy kép.

mennyiért vesztegetik ezt a küllõre való fényvisszaverõ bigyót, és Szegeden hol?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Plusz súly! Feltöltött kép

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Igen, és ráadásul 20km/h felett már olyan, mintha körben lenne. :) Állítólag. ^^ Még nem tudtam kipróbálni, de ha nem, akkor max veszek még 1-2 darabot. Szerintem az elõírt 1 prizma helyett tökéletes. Ebikeon kapható, van is pár kép róla. http://ebike.hu/term...ő küllőre 36db/ A kérdéses törvényen szerintem nem ártana már módosítani. Ha jól tudom nem mai darab. Ez az együtt kapcsolható lámpa gondolom dinamóst jelent. Nem vagyok otthon lámpák terén, de az átlag dinamós lámpának jóval kisebb a fényereje, emiatt kell gondolom elsõ hátsó prizma. Szerintem elég lenne annyi, hogy x méterrõl látszódjon, ha jól tudom most is ez a követelmény prizmáknál és lámpáknál szintén. Küllõprizmával egyetértek, de tényleg ha épp olyan a szitu, akkor nem fogadják el azt sem, ami nekem van, mert szigorú értelemben véve nem küllõprizma. Ezen is lehetne változtatni, szerintem ugyanúgy jó a fényvisszaverõs gumi, mint ez a pálca. Csengõ helyett ott az ember szája. Azt hiszem a kormány meg a fék nem kérdéses továbbra sem. Persze ez csak az én meglátásom, de szerintem küllõprizma, megfelelõ fényerejû elsõ és hátsó lámpa bõven elég lenne városon belül. Azzal persze egyetértek, hogy városon kívül legyen mellény. A gond nem csak azzal van, hogy sokan nincsenek kivilágítva. Sok embernek csak villogója van, ami tényleg semmit nem ér, továbbá olyan lámpája, hogy 10 méterrõl nem látom, hogy világít-e. A másik kategória persze, aki megveszi a 88 ledes lámpát, beletolja a másik arcába és még villogóra is kapcsolja.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ez a küllõ "prizma" jó látványos. Igaz, nem sárga színü mint azt a KRESZ-ben elõírják de ha betü szerint ragaszkodnánk mindenhez akkor a mai jó lámpák többsége sem lenne szabályos mert nem együtt kapcsolódik az elsõ és hátsó fény, de ezeket már a rendõr sem veszi figyelembe, legfeljebb ha valaki beszól neki és nagyon kötekedni akar.

Egyébként egyszer sötétben megálltam egy benzinkútnál kereket fújni egy autó mellett.
A sofõr éppen szintén a kerekét fújta és látta milyen erõs a fényem.
Erre megjegyezte, hogy kerékpárosként azt nem is gondolom, hogy autós szempontból
mennyire nehezen lehet meglátni egy kerékpárt oldalról sötétben.
Hiába van elöl jó fény ha oldalról láthatatlan, mondta.

Erre a célra ez a küllõre szerelhetõ fényvisszaverõ tényleg jó lehet.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Én az ebike.hun vettem komplett szettben. Szerintem is elég ügyes kis darab. Sajnos az általad írt problémát már mástól is hallottam. De legalább élettatam garis. Nem tudom ismeritek-e azt a fajta pálcikát, amit küllõre lehet tenni és elég szépen visszaveri a fényt. Vettem pár darabot itt Szegeden az egyik boltban. Szerintem esztétikusabb mint egy prizma. Ha valakit érdekel, akkor itt egy kép.
Feltöltött kép

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Huhh ez most nagyon összejött akkor. Egyszer volt a kezemben ilyen és alig hittem a szememnek, egy könnyû kis pillangónak tûnt az egész. Ahhoz képest még világított is láthatóan.
Úgy értem, a méretéhez és súlyához képest elég jól.

Azért nem veszett el minden lehetõség még idén. Próbáld megrendelni pl. a webshopban.
BLACKBURN FLEA ELSÕ VILLOGÓ - FEKETE - Bringa Butik Webáruház

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Balu1 said

Ezzel kapcsolatban végül mi lett a megoldás?

Röviden és tömören kabaré. A boltban egy darab volt az amit megvettem, visszavittem, kipróbálták a boltba is, és mivel nem hívtak vissza, nyilván náluk sem mûködött. Pénzt visszaadták, idén már nem mennek Pestre, hacsak nem rendel valaki egy komplett bringát, úgyhogy kis szerencsével január közepén lesz belõle lámpám, ha meg nem rendelem valahonnan neten. Másik boltban viszont még nem is hallottak errõl a márkáról. :D Igaz ott nem bringások dolgoznak. A maradék bolt olyan, hogy meg sem fordul a fejemben, hogy esetleg lehet, már ezt is csodának tartottam, hogy itt volt a polcon egy nekik.

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

zscs said

Mennyi idõt kellett várnod, mikor rendelted?
Off. Én múlt csütörtökön egy ugyanilyet és EMS postával (+tizenvalahány USD), és tegnapelõtt fel kellett vennem velük a kapcsolatot, mivel extra +10USD-t kértek, mivel Mo. nincs az EMS által lefedett országok közt (ami nem igaz, mert ott van!)... De megoldották, hogy letörjék a lelkesedésem, hogy így is küldjék ki és azzal, hogy nagyobb a csomag, mint amit ennyiért postázni tudnak, ezért kell extrán fizetni... :-/ Végül visszamondtam az EMS-t (visszafizetik a PayPal-ra az összeget), cserébe újból végigment/-megy a waiting for supplier, packing és egyéb státuszokon, szóval csúszik az egész egy hetet. Lehet, hogy én voltam figyelmetlen persze és nem olvastam el az apróbetûs részt elég figyelmesen, de ad ez némi keserû szájízt a DX kapcsán. Na mind1...
On.

November 25-én rendeltem, 27-én adták elvileg postára (CP, nem HKP!) és tegnap jött meg, de mondom a vámon csücsült szombat óta. Ugyanazon rendelésen belül egy másik dolog már nem fért bele, ezért azt külön kis levélbe küldték, az már hétfõn megjött.

Nagy gyorsaságra most ne számíts, mert van olyan rendelésem, amit már 7-én postára adtak és még mindig ott csücsül, még útnak se indították Shenzenbe!

Ja pénteken vettem az e-bay-en egy laptop akksit, Angliából és ma megkaptam. (Ez egy kicsit gyorsabb)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Csucsu said

Balu1 köszi, de sajna nyomkodhatom én a gombot még csak fel sem villan gombnyomásra egyetlen led sem, csak töltés közben villog. :(

Ezzel kapcsolatban végül mi lett a megoldás?

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

tboy72 said

PS: Pozitívan csalódtam a DX-ben, mert karácsony elõtt megjött a cucc!

Én mondtam, hogy várj még pár napot :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

tboy72 said

Mennyi idõt kellett várnod, mikor rendelted?
Off. Én múlt csütörtökön egy ugyanilyet és EMS postával (+tizenvalahány USD), és tegnapelõtt fel kellett vennem velük a kapcsolatot, mivel extra +10USD-t kértek, mivel Mo. nincs az EMS által lefedett országok közt (ami nem igaz, mert ott van!)... De megoldották, hogy letörjék a lelkesedésem, hogy így is küldjék ki és azzal, hogy nagyobb a csomag, mint amit ennyiért postázni tudnak, ezért kell extrán fizetni... :-/ Végül visszamondtam az EMS-t (visszafizetik a PayPal-ra az összeget), cserébe újból végigment/-megy a waiting for supplier, packing és egyéb státuszokon, szóval csúszik az egész egy hetet. Lehet, hogy én voltam figyelmetlen persze és nem olvastam el az apróbetûs részt elég figyelmesen, de ad ez némi keserû szájízt a DX kapcsán. Na mind1...
On.

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Mint aktív gépjármûvezetõ ezzel természetesen tisztában vagyok, csak jó érzés volt, hogy most BIZTOS LÁTNAK!

Szerintem ha lesz még pénzem, én is beújítok egy háromfejes 818-ra, ez meg majd megy a sisakra.
Na az lesz majd az ULTRAKÉJMÁMOR!

Üdv: tboy

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

bandyta said

Érdekes máskor az a baj, hogy nincs kivilágítva a kerékpáros. ^^

Noigen, legtöbbször a szélsõségekkel van a baj.
A töksötétben elcsaphatnak, ha meg elvakítod akkor nem látja az utat és nekimegy valaminek.
Dehát ezt kell magyarázni?