Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

Nem magicshine-t mondtál?

A koppintott lámpa lekoppintóiról írtam!

:-D

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Nem magicshine-t mondtál?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

Próba.
Beszéltem velük.
Egyet nem adnak.:)
Asszem ki is van írva.

Van olyan gyártó is, ahol a minimális rendelés 1!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Az tuti, hogy jó, csak 110 dodó alatt nem láttam még.

Egyébként nézegetem az alibaba.com-ot, ott meg közvetlenül a gyártóktól lehet rendelni!

Próba.
Beszéltem velük.
Egyet nem adnak.:)
Asszem ki is van írva.

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

Ára biztos.
Egyébként ilyenem van,mint pilács ,jó.

Az tuti, hogy jó, csak 110 dodó alatt nem láttam még.

Egyébként nézegetem az alibaba.com-ot, ott meg közvetlenül a gyártóktól lehet rendelni!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

A Magyar Királyi Posta honlapján van egy nyomkövetés menüpont itt a kísérõokirat számához beírod a dx-tõl kapott számot, és ha már Magyarországon van akkor látható.

Más!!!

Ehhez mit szóltok? Kamu?

Ára biztos.
Egyébként ilyenem van,mint pilács ,jó.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
off-
nem mûködik a dolog.

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
A Magyar Királyi Posta honlapján van egy nyomkövetés menüpont itt a kísérõokirat számához beírod a dx-tõl kapott számot, és ha már Magyarországon van akkor látható.

Más!!!

Ehhez mit szóltok? Kamu?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

November 25-én rendeltem, 27-én adták elvileg postára (CP, nem HKP!) és tegnap jött meg, de mondom a vámon csücsült szombat óta.

Köszi az infót!
OFF, de kapcsolódik ide tulajdonképpen: hogy Mo.-on épp hol jár/várakozik a csomag, azt hogy lehet kideríteni?
On.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
zscs nézel egy privit?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Magicshine 808 tulajokhoz: ha fejlámpaként szeretném használni, akkor 2 kiegészítõ is létezik hozzá. Jól sejtem, hogy ha kerékpáros sisakkal és anélkül (például futás) egyaránt használnám, mindkettõt meg kell vennem?
DealExtreme: $3.45 Head Strap for SKU 29489/30864 (25cm)
DealExtreme: $3.25 Velcro Binding Band for SKU 29489/30864 (35CM)
Közben már a HongKong postán a csomag, "The item (RT********HK) is being processed for departure from Hong Kong as of 22-Dec-2010". :-> Végül "csak" a lámpát vettem meg, egy US-EU 220-as átalakítót és a lámpához egy hosszabbítót.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Mivel lassan elkezdett emelkedni a feszültség, ez azt jelzi, hogy jó úton jársz.
Ha gyorsan felment volna magasabb értékre az jelentette volna, hogy az akku a tároló képességét elvesztette.
Amikor jó az akku és nagyon kicsi áramu a tötés akkor nagyon lassan emelkedhet a feszültség benne, de az nem áll meg amíg folyik áram a körben. Kb fél Amperrel nyugadtan lehet tölteni egy ilyent, persze így nem lesz nagyon egyszerû ha nincs ármforrásod hozzá.

Viszont ha cellánként felment 2,8V-ra akkor már 4,2V és fél Amperrel nyugodtan töltheted a cellát.
Természetesen kettõ sorosan kötött cellát v. cella csoportot 8,4V-ról lehet tölteni.
Az adapter vékony vezetékén úgy sem tud nagy áram folyni ilyen feszültség mellett,
de azért azt is érdemes lenne megmérni, mennyi megy rajta töltéskor.
Az lényeges, hogy a feszültség ne menjen cellánként 4,2V fölé.

Egyszer én is bontottam szét ilyen "hibás" akku pakkokat és véletlenül hozzá ért az olló egy pillanatra az ellentétes pólushoz.
Majd' akkorát szikrázott mintha ívhegesztést csinálnék. :) Szóval vigyázni kell vele mert jókora energia van egy-egy ilyen cellában. Azért írom le ezt többször is mert ha nem megfelelõen szereled akkor akár tüzet is okozhat.

Mielõtt én a kapott akkukat feldolgoztam volna, éjszakára bele pakoltam néhány mûanyag dobozba ami egymásba illett és
az egészet becsuktam egy zárt fém kazettába, ha netán bármi elõadódik a frissen bontott celáknál, a fém dobozban nem okozhat tüzet. Azért voltak benne egészen teli töltött cellák is.

Aztán 2 cellás soros csoportba kötöttem õket de még elõtte a + kivezetésnél rámelegítettem egy rövid zsugorcsõ darabot,
ami ráhajlott és csak a közepét hagyta szabadon, amit a másik akku aljához kötöttem, ezzel megerõsítettem a cella szélének a szigetelését. Végül az egész rudat (a két összekötött akkut) egy külsõ zsugorcsõbe zártam. Ja és középen is elláttam kivezetéssel, hogy minden cellát külön lehessen tölteni.
Ezen kívül beépítettem egy 1,85 Amperes "multifuse" öngyógyuló biztosítékot, zárlat esetén azonnal visszaveszi az áramot..
Sõt, a középsõ leágazáshoz is beépítettem zárlatvédelmet. Így a fullra töltött egységet bárhogyan rövidre zárhatom, csak az elsõ pillanatban szikrázik kicsivel nagyobat, aztán már legfeljebb nagyon kicsi áram folyik rajta, amíg meg nem szûnik a rövidzár. Vagyis hülyeség ellen is védve van, legalábbis kisütés (használat) irányban.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Úgy néz ki, hogy csak szét kell szednem a cellákat és egyessével beindítani, ugyanis cellacsoportonként nem megy fel 2,8 V fölé a feszültségük.

Csak az a baj, hogy nincs 3 Voltos adapterem.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
..akkor veszi a töltést!
Azért mérj rá mindkét cellára, hogy mennyire húzódik féloldalra a feszültség.
Ha kb azonos mindkettõ oldalon akkor mégjobb. Abból még akku lesz..!
Azt nem nézted milyen árammal töltõdik?

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Megfelelõ adapter hiányában egy Nokia töltõvel próbálkozom. Gyakorlatilag 6 voltot ad ki, és agy sorosan kötött (tehát elvileg 8,4 voltig jó) cellacsoportot kezdtem tölteni vele. Érdekes magasfrekvenciás zaj jön ki belõle, és a feszültség 2,6 volton állt meg és úgy nézem szép lassan megyeget felfelé.

Ebbõl tudsz valami következtetést levonni?

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ez attól függ...
Ha szakadtak a cellák, vagyis ha felszalad a rákapcsolt feszültség és utána megint nullára esik vissza, akkor kuka (recycled). Viszont ha lassan de veszi a töltést egy 3 V-os adapterrõl, a feszültsége lassan emelkedik, akkor feléleszthetõ. Már találkoztam ilyennel is olyannal is.

Azért kell kisebb feszültségrõl (kisebb árammal) kezdeni a töltést, különben tönkre mehet a cella, ha netán még menthetõ is lenne. Közben figyelni kell mennyire forrósodik a cella. Lehet, hogy az elején még a 3V is sok neki. Habár a mezei adapterek vékony kábelén esik annyi feszültség, hogy nem lesz azzal gond valszínüleg, ha egyáltan veszi a töltést az akku.

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Közben szétbontottam a másik akkupakkot is, ott mind a 8 cella 0,0 voltos.

Akkor ott mind halott, vagy az akkupakk elektronikája halt meg és szép lassan lemerültek a cellák?

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Húú ez igazán kimerítõ válasz volt, köszönöm szépen. Egyelõre még csak elvi szinten mozgok, a gyakorlati megvalósításhoz még szükség van néhány szerszámra illetve alkatrészre.

Annyi kérdésem van még, hogy a szétbontott akksipakkból a cellák jellemzõen 3,74 illetve 3,76 volton állnak most, de van egy 2-es cellacsoport, amibõl az egyik 2,05 V, illetve a másik az 0,0 V. Ha jól értelmezem, akkor 8 cellából a 0,0 voltos az halott?

PS: 8,42 Volt a töltõ üresjárata. Az még jó?

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

7,4-7,6 Volt körül van az eredeti, az ugye két sorosan kötött 18650-esbõl kijön,
ha a többi duplát párhuzamosan kötöm, akkor gondolom eloszlik köztük a terhelés amit a lámpa felvesz.
A töltésrõl annyi kérdésem lenne, hogy ezt az akksipakkot az eredeti töltõje is tudná tölteni, nem?

-Elõször rá kéne mérni egyenként a cellákra: ha néhán 10-ed voltnál nagyobb a különbség, akkor ~ohmos ellenállással összekötve õket, elõször ki kéne egyenlíteni a feszültségüket (ha direktben zárod össze, akkor túl nagy kiegyenlítõ áramok folyhatnak)...
Mérj rá a töltõ kimenetére is!
-Ha 8,4V-nál nagyobb feszültséget mérsz, akkor nem kötheted rá simán a 2 cellányi packot, mert a töltés határoló az akkupackban van! Ekkor vagy ki kell bontani az eredeti akkupackodat, és közvetlenöl a régi cellákra kötni az új cellákat is (mint Balu írja), vagy építeni/venni kell egy töltõ (vagy védõ) áramkört. :(
-Ha üresjáratban 8,4V-ot mérsz, akkor feszültség korlátos a töltõ, óvatosan rákötheted a két sorbakötött akksicsoportot, :) de töltéskor ellenõrizd, hogy nem mászik -e el a középfeszültség, ha igen akkor meg kéne keresni azt a cella párosítást, amivel a legkissebb a két csoport feszültségkülönbsége. LiIon cellák hivatalos végfeszültsége 4,2V+/-50mV! Ha nem tudod úgy összeválogatni, hogy 4,3V-nál ne jusson több fesz egyik cellára se, akkor ne építsd be õket védelem nélkül, mert károsodni fognak! ;)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

7,4-7,6 Volt körül van az eredeti, az ugye két sorosan kötött 18650-esbõl kijön,
ha a többi duplát párhuzamosan kötöm, akkor gondolom eloszlik köztük a terhelés amit a lámpa felvesz.
A töltésrõl annyi kérdésem lenne, hogy ezt az akksipakkot az eredeti töltõje is tudná tölteni, nem?
Mondjuk jóval több idõ kellene neki a teljes feltöltéshez. Ha nem jól tudom akkor légyszíves javíts ki!

Két sorosan kötött cella csoportról mûködhetne.
Párhuzamosan kötöd az eredeti akkuval annak az elektronikáján keresztül töltenéd?
Mivel a normálisnál nagyobb áramok nem folyhatnak használat közben ezért a használathoz jó lehet a gyári elektronikán keresztül is.

Töltéskor itt azt hiszem a töltõ határozza meg a töltõáramot és nem az akkuk száma, tehát lassabban töltõdik fel.
Egyébként szerintem így jó lehet.