Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Ha megbízhatót szeretnél, akkor mondjuk egy CatEye HL-EL220. A fényereje nem annyira nagy szám, de városi használatra bõven elég, illetve viszonylag sokáig bírja szuflával, hála a 4 db AA-s akksinak. Esetleg rendelj a DealExtreme-rõl bicajos elsõ lámpát, állítólag az olcsóbbak közt is van pár egész használható (kommenteket érdemes elolvasgatni). Ha igazán jó fényerõ kell viszonylag olcsón terepezéshez is (erre a legtöbb nem LiIon akksis olcsó cucc alkalmatlan), akkor MJ-808 updated version.

Az a gond, hogy ennél kompaktabb dolgot nem hiszem, hogy találok, így a cateye se jöhet szóba. Bár ez nem gond, mert sokat eladtam már belõle, és eddig csak pozitív visszajelzés volt, de jobb kérdezõsködni, hátha ezt is árulják olcsóbban, csak nem blackburn néven... :D

Testbike-os ötletet is köszönöm, de az ottani "véleményekkel" óvatosan kell bánni. :) Mondjuk úgy, hogy a jó része nem túl hiteles, bár egy lámpa esetében ez nem hiszem, hogy ígyvan.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Sziasztok.

Keveset mászkálok sötétben, ezt is Budapesten teszem, de azért látni és látszódni érdemes ugyebár. Az elsõ lámpámat akarnám lecserélni, valami kompakt, jól világító cuccra. A blackburn flea-nek szerintetek van konkurenciája? Lehet akár ici picit nagyobb is, de a méret és a nichia led elég meggyõzõ dolog.

Ha megbízhatót szeretnél, akkor mondjuk egy CatEye HL-EL220. A fényereje nem annyira nagy szám, de városi használatra bõven elég, illetve viszonylag sokáig bírja szuflával, hála a 4 db AA-s akksinak. Esetleg rendelj a DealExtreme-rõl bicajos elsõ lámpát, állítólag az olcsóbbak közt is van pár egész használható (kommenteket érdemes elolvasgatni). Ha igazán jó fényerõ kell viszonylag olcsón terepezéshez is (erre a legtöbb nem LiIon akksis olcsó cucc alkalmatlan), akkor MJ-808 updated version.

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Nekem vásárláskor nem kapcsolt be, de szó nélkül cserélték. (Rendeltem) Testbike-on elég sok vélemény van róla amúgy.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Az már kevésbé meggyõzõ, hogy 1 hónap után nem tudod bekapcsolni. Bár örökéletgaris.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Sziasztok.

Keveset mászkálok sötétben, ezt is Budapesten teszem, de azért látni és látszódni érdemes ugyebár. Az elsõ lámpámat akarnám lecserélni, valami kompakt, jól világító cuccra. A blackburn flea-nek szerintetek van konkurenciája? Lehet akár ici picit nagyobb is, de a méret és a nichia led elég meggyõzõ dolog.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Megkovetem a Magyar Postat, tenyleg nem lehet rajuk panasz. Most hogy beallt a tracking statusz, lattam megreptettek kicsit a dolgot :) Nalunk max 1-2 napot allhatott.
A sisakrogzitessel kapcsolatban meg annyit (Magicshine808-rol van szo meg mindig akinek nem tiszta) hogy attol fugg milyen sisak. Fullface bukora jo lehet a sima gyari fejpant . A lyukacsos sisakoknal viszont jo esetben hasznalhato a gumigyuru :) Teljesen stabil vele.

Akit esetleg meg erdekel lampa, vagy mas eszkoz bringara, sisakra rogzitesenek oldhato modszere, annak leirom hogy van egy ilyen szupereros ontapados tepozar jellegu cucca a 3M-nek. Erdemes lehet beszerezni, mert eros, egyszeru es gyors rogzitest/oldast tesz lehetove. Persze sajna nem olcso cserebe.
3M Dual-Lock Fastening System

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
A Pantonnnál lehet kapni ilyesmit.
Panton : Papíripari és Dekorációs Üzletlánc Budapest
Ha kell akkor akár 10 centis csíkot is levágnak belõle, úgy nem is drága.

Annyira nyújtható, hogy felvegye a gömbfelület formáját ha melegben próbálod felhelyezni.
Jobb híján valami hõsugárzó közrelében próbáld feltenni.
Arra vigyázni kell, hogy ne ráncosodjon be mert azt már nem lehet visszaszedni, inkább szakad.
A végén ahol fogod, ott érdemes fennhagyni az öntapadós részen a védõ fóliát és
csak a legvégén levenni amikor már nem kell feszesen tartani a nyújtáshoz.
(mert ugye magasabb hõfokon való nyújtáskor fekszik fel a gömbre. 30 fok fölött már sz'tem jól alakítható, nyújtható)

Amikor az egyik szélét feltetted, azután lassan folyamatosan kicsi részenként lehet felsimítani, (közben feszesen tartva),
hogy egyenletes és gyûrõdéstõl és buboréktól mentes legyen. Kicsit macerás de ha van kézügyességed akkor összejön!

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Sziasztok!
Légy szíves segítsetek. Szeretnék a bringámra, és a motoros sisakomra ragasztani fényvisszaverõ fóliát.
Elõször egyáltalán lehet kapni ilyet a magyar zászló színeiben? (zöldet még nem találtam sehol, valahol lehet szerezni?) Ha igen hol?
Illetve az olyan anyagok amelyek idõjárásállóak (tudtommal a méhsejtesek többsége ilyen) mennyire lehet nyújtani? A motoros sisakomat be lehetne vele fedni?
Köszönöm a válaszokat!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
Nekem a postára egy szavam sem lehet, talán ha 2 napot volt náluk. December 9-én indítottam a rendelést EMS postával, majd mivel azért még plusz extra pénzt kértek volna (a 13-14 USD-s feláron túl), visszamondtam azt. Így 18-áig állt a rendelés... Végül 21-én postára adták és 27-én szállt fel a repülõ a csomaggal. Nos, 31-én reggel munkahelyi címemre kikézbesítették, postának tõlem pirospont jár! :->
(Tegnap mentem be érte és hoztam haza, tapasztalataim még nincsenek, éppen csak próbálgattam tegnap este az erkélyrõl. Nagyon komoly fénye van, az már biztos.)
Adatok. Lámpatest maga 106g, két gumigyûrû együtt 6g, hosszabbító kábel 45g, akku pack 352g - összesen 509g a teljes szett (a 220-as töltõ nélkül).
Azt én is kiemelném, hogy a hosszabbító kábelt és egy US-EU 220-as dugó átalakítót érdemes megvásárolni a szetthez, szerencsére ezeket én is megrendeltem hozzá. Amit nem rendeltem meg és már most tudom, hogy jó lett volna, az a két fejpánt. Egy a sisakra szerelhetõséghez, másik a futáshoz.
Ami érdekesség még, hogy hálózati töltõbõl nem az volt a csomagban, ami kint van a termék oldalán. Ennél egy keskenyebb verziót kaptam, de teljes mértékben minõségi benyomást kelt, nincs vele gond. Töltésnél egy kis led pirosra vált rajta, ha kész a töltés, zöldre vált a led. Ha már a minõség: egy német fogyasztóvédelmistõl láttam, hogy mennyire fondos, milyen szagok jönnek ki a csomagból, mert az sokat elárul arról, mennyire ártalmas esetleg az egészségre egy mûanyag. Ha irritáló és/vagy erõs szaga van valaminek, akkor ott gond lehet a felhasznált anyagokkal. Nos, itt minden olyan volt, mint amikor kibontottam anno az erõsen legalább középkategóriás Sony miniHiFi-met a csomagolásából. Nagyon rendben van!

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ez az amcsi Gemini cucc ugyanannak tunik mint a korabban linkelt olcsobb kinai kicsit felturbozva a koritest (jobb minosegu fejpant stb)

Mellesleg en is megkaptam mar a cuccot (volt delay rendesen) . Tapasztalataim meg nincsenek vele. A szerelhetosege (bringara, sisakra) tetszik.
Egy igazan jelentektelen kellemetlenseg talan hogy a kimeneti vezetek irto benan van megcsinalva. Elorefele hagyja el a lampatestet es a rogzito gumigyuru nem helyezheto ra vagy veheto le rola a vezetek miatt, csak ha kicsavarozzuk az egesz tartokonzolt a lampatestbol. Mondjuk elvileg egyszer szerel ilyet az ember, hacsak nem valtogatja hogy hol hasznalja eppen, mert akkor kell egy csillagcsavarhuzo is melle ;)
Ettol fuggetlen szuperjo. Hosszabbito kabel, es US-EU konverter rendelese hozza ajanlott!

A rendelessel kapcs. annyit, hogy szerintem a magyar postan tobbet allt a csomag mint Mo-ig az egesz ut tobbszorose.

murga

murga

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Annak aki esetleg tart a kínából való vásárlástól, és a garanciaás problémáktól, érdekes lehet ez a lámpa is.
YouTube - Murgalamp - ML800 - Bike ledlamp Murga módra
Igaz, hogy drágább mint kínából de legalább magyar, és olcsóbb mint a 80.000.- -os Lupine Tesla... :) és van rá garancia.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás

Igen Pesten van a fõpostán! Ott van a vámkezelés is. Az elég érdekes, mert van amikor napokat ülnek úgy rajta, hogy nem is nyitják ki, de tegnap például olyan küldeményt kaptam, ami elvileg csak egy délelõttöt volt a vámon a nyomkövetés szerint és megkaptam már délután (Szentendrén) úgy hogy közben még fel is bontották!
Szóval nem tudom, hogy milyen szisztémával dolgoznak!

tboy

Ha lenne a postán ismerõsöm, biztos rákérdeznék, mert érdekelne. Közben ezt látom már: "2010.12.30 07:30 Budapest 1005 Küldemény vám elé állítva / Item presented to cust"

De hogy ne offoljam szét a topikot, Kanadában elkezdõdött egy Magicshine-klón forgalmazása, ami nem vészesen sokkal kerül többe, mint a magicshine a DX-tõl, és garanciát is adnak rá, ha jól értem.
Bemutató írás: Gemini Titan, A Night Light For The Big Kids - Pinkbike.com
Teszt és összehasonlítás az MS-808-cal: Gemini Titan Light review - Mountain Bike Forums
Battery pack infó: Gemini Industries | Gemini Battery Pack

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

:->
Közben már kis hazánkba érkezett az én MJ-808-asom is: "2010.12.29 10:41 Budapest 1005 Célországba megérkezett / Item received from abroa"
Nem tudom, ez mit jelent, meg hol van ez a Budapest 1005 (vámkezelés talán? google.com szerint az lehet), de remélem, csak napok kérdése és végre megkaparinthatom. :->

Igen Pesten van a fõpostán! Ott van a vámkezelés is. Az elég érdekes, mert van amikor napokat ülnek úgy rajta, hogy nem is nyitják ki, de tegnap például olyan küldeményt kaptam, ami elvileg csak egy délelõttöt volt a vámon a nyomkövetés szerint és megkaptam már délután (Szentendrén) úgy hogy közben még fel is bontották!
Szóval nem tudom, hogy milyen szisztémával dolgoznak!

tboy

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás

Közben az Amazon.com-on észrevette az árus, hogy lefelejtett egy 1-est az ár elõl. hi-hi

MJ-816

:D

:->
Közben már kis hazánkba érkezett az én MJ-808-asom is: "2010.12.29 10:41 Budapest 1005 Célországba megérkezett / Item received from abroa"
Nem tudom, ez mit jelent, meg hol van ez a Budapest 1005 (vámkezelés talán? google.com szerint az lehet), de remélem, csak napok kérdése és végre megkaparinthatom. :->

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
értõs. akkor elrakom a szekrénybe...gyalogolni még jó lesz...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
A zselés akkut pár hónapig nem használod és közben lemerül akkor az már többnyire kuka (recycle).
Azután a tároló kapacitása az eredeti töredékére csökken mert szulfátosodnak az ólom lemezek, ezért nem használható tovább nagyobb fényerõn és hosszú ideig vele a lámpa.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
hozélámpa 1.0-hoz ez az akksi jó lenne?
12V DC Rechargeable Li-ion Battery for CCTV Cam 4800mAh on eBay (end time 08-Jan-11 01:59:26 GMT)

az lehet, hogy ha sokáig nem használok egy zselés akksit, akkor nem lehet már maxra feltölteni?
kb. a tekerõ 1/3-ig változik a fényerõ, utána hiába tekerem feljebb, nem lesz fényesebb a pilács.
meg a töltõn a LED sem alszik ki, ha rádugom az akkut.

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Közben az Amazon.com-on észrevette az árus, hogy lefelejtett egy 1-est az ár elõl. hi-hi

MJ-816

:D

tboy72

tboy72

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Örömmel jelentem, hogy túléltem bejglimérgezés nélkül a karácsonyt, és mivel nekem ilyenkor is járnom kell dolgozni, ezért alkalmam volt letesztelni a Magicshine fényét a szûz hóban is. (Nincs hideg ugye, csak rosszul öltözött biciklista! :-))

Nagyon jól világít, szinte minden útegyenetlenséget észre lehet venni a fényénél. Felváltva használom a teljes és a fél fényerõt, szerintem a fél fényerõ is bõven elég ha teljes sötétség van.

Üdv:

tboy

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
Találtam már olyan lámpát, ami mintha a Lupine Tesla lámpáról koppintott Magicshine 808 koppintása lenne. :-> (Persze nem biztos, de piszkosul olcsó ez is a nagyokhoz képest és olcsóbb a MS808-nál is.)
Buy LED flashlights, LED bicycle light, LED bicycle light, Ultra bright LED bicycle light/LED flashlights(RAY II) at Aliexpress.com
...plusz találtam egy árban "húzós" darabot, ami ha olcsóbb lenne kissé, szintén sokak fantáziáját mozgatná meg:
Buy led bike light, led light, led bicycle light, 1300 lumens Cree XPG LED bicycle light/bike light at Aliexpress.com
Google-lel kísérleteztem, hátha találok olcsóbban. Találtam végül, de a minimális rendelés 6 db volt (asszem alibaba.com-on is fent volt és ott).