jah, ez lesz az
arra vigyázz, hogy a bringa konzol nem biztos, hogy mindegyikhez jár
Ehhez nagyon hasonlót szoktam látni boltokban. Vajon ugyanaz?
A lámpa, vagy a konzol? Mi a pontos típusa?
Szereztem a cree ledes fokuszálható DX-es lámpámhoz hozzávaló bringás tartókonzolt. Egész estés túrákat ugyan nem bír a 3 db AAA elemmel, de a normál villogó mellé nagyon frankó lesz rosszul vagy sehogy nem világított részekhez. A fényereje elég brutál, erdõben is simán lehet használni tekeréshez. És kb. 2500-3000 Ft postaköltséggel együtt.
Az az agydinamó a klasszikus kerékpároknál szokásos teljesítményt adja le.
Paraméterei a neten talált adatok szerint: 6V Teljesítmény: 3W Hatásfok: 48% Súly: 870g
A régi izzós változatot jobb ha nem használod, mert annál 4-6-szorosan jobb fényt tudsz elérni leddel.
Ebben is van két változat. A gyári ami azt mondják elég borsos árban van, és a házilag átalakított. Annál viszont kell az elektrotechnikai barkácsoláshoz érzék. Ezek elég kényes dolgok. Ha úgy érzed, kicsit necces megépíteni akkor olcsóbb lehet a gyári. Közben elszállhat kezdetekkor párezer forintnyi led, de akár még gyakorlottabb építõ kezében is.
Ezzel már lehet "valamit" kezdeni!Érdekesség. Ismét egy új verzió a Magicshine-ból:
$78.80 - MJ-808E HA-III CREE XM-LT60 3-Mode 1000-Lumen LED Bike Light Set (4x18650) - Bike Lights
Cree XM-LT60 ledet kapott régi korábbi SSC P7-es helyett.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Az az agydinamó a klasszikus kerékpároknál szokásos teljesítményt adja le.Elég kezdõ vagyok agydinamók terén,de mostanában tervezem,hogy veszek.
..shimano DH-3N30?
meg milyen lámpákat kell hozzá venni,vagy elég a régi égõs verzió kapcsolóval?
Ennek az árából már 8-9 ledet kapna vagy egy komplett mûködõ lámpát és nem kellene építeni.Ki beszélt ilyenrõl? Olvass is, ne csak írj.
...Mo-n ezeknél komolyabb, de a tieidnél jóval olcsóbb:
Forrasztóállomás ST081 eladó a Conrad webáruházban
Ki beszélt ilyenrõl? Olvass is, ne csak írj. Egyszerûbb, US$10 meg 20 € alattit említettem, olyanok vannak is, ld. melléklet. Az általad idézett pákát nem javaslom bloke-nak - miért is kellett egyáltalán idetenned -, az alantiakat igen, hacsak nem forrasztja meg neki valami jótét szakértõ tetszõleges pákával és cinnel.[...] gren_tamas: A 200,-Ft inkább csak jelképes összeg akart lenni annak érzékeltetésére, hogy ide nem nagyon férne be egy ilyen árban lévõ homi: Forrasztlloms - ELG Electronic Kft. - Forrasztstechnika - Unas Shop - Weller JBC Cookson
Ezért az árért egy nagyon tuti lámpát vagy egy jobb bringát de akár egy használt autót lehet venni !
Igazad van cipõt a cipõboltból... ha rendszeresen használ, akkor vegyen egy jó pákát!A jó szándékkal egyetértek, ám egy nullát nyilván lehagytál: amit javasoltok, sem olcsó, sem gyors, hisz kellene:
1.
2.
3.
azaz esetleg több különbözõ boltba is elmenni, min. 2000 Ft (?) költség, azaz fölküzdötted egy egyszerûbb Weller páka árának nagyságrendjébe...
A hõvezetõ lemez milyen vastag? Van legalább 1,5-2 mm? Az alumínium ház gondolom egy kínai lámpa háza lehet.A hõelvezetést egy darab aluminiummal próbáltam megoldani, amit méretre vágtam és behajlítgattam a (szintén aluminium) házba és amennyire lehetett, nekinyomtam a led fenekének.
A jó szándékkal egyetértek, ám egy nullát nyilván lehagytál: amit javasoltok, sem olcsó, sem gyors, hisz kellene:[...] Adott egy régi ruszki páka amivel meg kell forrasztani max. 200,-Ft átalakítási költséggel, hogy ledet lehessen vele forrasztani. [...]
2.[...] (1N4007) soros dióda [...]
3.[...] egy + kapcsolóval összezárható [...]
azaz esetleg több különbözõ boltba is elmenni, min. 2000 Ft (?) költség, azaz fölküzdötted egy egyszerûbb Weller páka árának nagyságrendjébe (10 dollár alatt is van már, igaz, USA-ban). No meg fúró, egyéb szerszám is. A lényeg persze az, hogy sikerüljön bloke kísérlete (sajnos messze vagyok a tetthelytõl a pákámmal), kíváncsian várom a megoldást.[...] hosszúéletû (Ersa, Weller...) pákahegyet -persze olyan típust kell beszerezni [...]
Nem világít ? Ez gondolom a régi led ami már sérülhetett. Próbáltad már fordítva bekötni? Három AAA elem nem tudja fordítva sem tönkretenni, esetleg elkötötted.. Esetleg nézd meg egy kis izzóval a ledhez futó vezetékek végén, van-e ott feszültség.Akkor még azt mondjátok meg, hogy azt jól csináltam-e, hogy a lámpa nem áll másból, mint a ledbõl és a 3 darab AAA elembõl. A boltban azt mondták, hogy mûködnie kell. Miután nem történt semmi, megpróbáltam úgy is, hogy közvetlenül a ledhez kötöttem az elemeket, de úgy sem volt jó. Ettõl függetlenül még lehetséges, hogy nincs baja a lednek? Azért minden egyes kísérletre nem akarok kidobni 1600 forintot az ablakon.
Viszont itt más a gond.Na épp azért találták ki, legalább fél évszázada, a Weller (s nyilván sok más cég is?) pákákat, hogy ez az egyszerû vezérlési feladat automatikusan történjen. A fizikai elv a..