Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8746 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
boltokban keresd, itteniben is van pár...

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Úgy rémlik, nemrég láttam ilyen LONGUS hátsó pilácsot. Egész jónak tûnt, bár közelebbrõl nem vizsgáltam...
Posted Image

Sajnos nincs már a Shimano-nál. Más meg nem tudom forgalmazza e.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Longus-ra értettem, abból van ilyen Smart Lunar replika.....

Én Smart Polaris-t vettem most crc-rõl, valami 7 font volt 17 helyett...

ilyen: http://www.leisurela...t-polaris-R.jpg

vakít rendesen....

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

1000ft

Viszot a Smart Lunar-tól nagyon elmarad.

Én most vettem akciósabn crc-rõl Smart Polaris-t ebben is ez a retinaégetõ lencse meg optika van....elég jó

Az author villogójára mondod, hogy nem világít olyan intenzitással?
Flashing light A-RedSpot :: Author.cz - kola, bike pøíslu¹enství - Erre gondoltam. Sajna a magyar honlap nem elérhetõ most. Ez jó lenne akár, de elgondolkodtam a bikefun 7 ledes, olcsó konstrukcióján is. Gondolom az nem ér annyit, csak valahogy most próbálok valami olcsó megoldást találni.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
1000ft

Viszot a Smart Lunar-tól nagyon elmarad.

Én most vettem akciósabn crc-rõl Smart Polaris-t ebben is ez a retinaégetõ lencse meg optika van....elég jó

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Úgy rémlik, nemrég láttam ilyen LONGUS hátsó pilácsot. Egész jónak tûnt, bár közelebbrõl nem vizsgáltam...
Posted Image

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Autor is árul ilyet 2000ft ért
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Melux-tól hoztuk még anno, superflash néven futott, de jelenleg még a scwinn is árul nagyon hasonlót. Ez jó alternatíva, de azért felteszem a kérdést: olcsóbban nincs valami jó?

mtr-0040.Sztem ua. a led van benne, de ha nem, akkor is jó fénye van.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Melux-tól hoztuk még anno, superflash néven futott, de jelenleg még a scwinn is árul nagyon hasonlót. Ez jó alternatíva, de azért felteszem a kérdést: olcsóbban nincs valami jó?

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Sziasztok. Nos, ugyan eddig volt volt egy superflash hátsó lámpám, gondolom mindenki tudja milyen az. A hangsúly sajnos az eddig-en van. :D Elhagytam, lenyúlták, stb. Szóval nincs meg. Ötlet kellene, hogy mit vegyek helyette, ami hasonló méretû maximum, és hasonlóan jól világít. Van valami kellemes alternatíva, vagy vegyek megint ezt?

Sigma Hiro vagy Sigma Diode

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Sziasztok. Nos, ugyan eddig volt volt egy superflash hátsó lámpám, gondolom mindenki tudja milyen az. A hangsúly sajnos az eddig-en van. :D Elhagytam, lenyúlták, stb. Szóval nincs meg. Ötlet kellene, hogy mit vegyek helyette, ami hasonló méretû maximum, és hasonlóan jól világít. Van valami kellemes alternatíva, vagy vegyek megint ezt?

Sztem ami ár/érték arányban nagyon jó az az mtr-0040.Ebben két led van még a superflash-en kívûl, de ami nagyon brutál az az mtr-0073.Neked az mtr0025 típusú volt?Több cég is árulja más-más néven.
www.melux.hu

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Cseke:
CsekeRt webáruház | Fényvisszaverõ táskatakaró
Olcsóbb és magyar.

Kösz a tippekért (+ZZ-nek is), a Decathlont azért írtam, mert Mo-n is van. A lényeg, hogy a hátizsák ezentúl nem rejt, hanem kiemel. (S persze magyar akácmézet veszek a francos boltokban is.)
Ha egy moderátor lenne szíves a valahogy megkettõzõdött elõzõ üzenetem ritkítani...

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Nagyszerû termékkel rukkolt elõ a Decathlon: egy „hátizsák-esõkabáttal”, ez egy sárga és fényvisszaverõ huzat, nagyban javítja a láthatóságot. Már régóta vadásztam ilyesmire, tkp. esõvédõt kerestem, de így még jobb. Saját zsebében elfér, 15-22 literes (szokásos) hátizsákokra jó, az oldala gumis, ezenkívül egy pánt is rögzíti.
Jele: SGN B'twin 600 AH 1291002
SGN B'twin 600 Decathlon France

Cseke:
CsekeRt webáruház | Fényvisszaverõ táskatakaró
Olcsóbb és magyar.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
itthon is kapni
Decathlon - védőfelszerelés - jelzések frissítő B'TWIN - Fényvisszaverő hátizsákhuzat B'TWIN - hátizsákra a láthatóság javítására éjjel és nappal.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
Nagyszerû termékkel rukkolt elõ a Decathlon: egy „hátizsák-esõkabáttal”, ez egy sárga és fényvisszaverõ huzat, nagyban javítja a láthatóságot. Már régóta vadásztam ilyesmire, tkp. esõvédõt kerestem, de így még jobb. Saját zsebében elfér, 15-22 literes (szokásos) hátizsákokra jó, az oldala gumis, ezenkívül egy pánt is rögzíti.
Jele: SGN B'twin 600 AH 1291002

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
Jele: SGN B'Twin 600 AH 1291002

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

És valami kapcsolási rajzot tudnál küldeni vagy linkelni,vagy mutassam meg neki a Skori-nak a honlapját és elolvasván(? :) )kitalálja melyik a legjobb megoldás? Köszönettel!

Fordulj Benjamihoz, vagy Levihez a rekumbens fórumon. Õk eléggé otthon vannak a témában. Benjami most csinált magának lámpát de csak nappal mutogatta így nem tudtam eldönteni, hogy jó vagy nem. Szerinte jó.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
És valami kapcsolási rajzot tudnál küldeni vagy linkelni,vagy mutassam meg neki a Skori-nak a honlapját és elolvasván(? :) )kitalálja melyik a legjobb megoldás? Köszönettel!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Egyik nagyon egyszerû megoldásként egy Gretz egyenirányító híd jöhetne a dinamóra.
Erre az egyenirányítóra jön a led, aminek a teljesítménye nem lehet kisebb a generátor legnagyobb leadott teljesítményénél.

Ez így már optimálisan világít de lehet másként is variálni.

Legfeljebb lassú sebességnél csökkenthetõ a villogás, szerintem nem zavaró, annyira lassan úgysem megy senki.
Esetleg a ledek illesztése lehet pontosabb, de akkor kisebb sebességnél nem világít annyira, nagyobbnál
viszont jobb lehet az össz fényerõ (a korábbi kapcsolás két soros leddel).

Vagy greatz nélkül de antipallarel kapcsolt 2-2 soros led csoporttal, (elmarad az egyenirányítási veszteség) még hatékonyabb lehetne a dinamó által megtermelt energia hasznosítása. Igaz, így nincsenek maximálisan kihasználva a ledek, de ami szerintem az alap egy dinamós meghajtásnál, a "nehezen" megtermelt energiát minél jobban fénnyé alakítsuk, szinte bármi áron.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..