Na épp azért találták ki, legalább fél évszázada, a Weller (s nyilván sok más cég is?) pákákat, hogy ez az egyszerû vezérlési feladat automatikusan történjen. A fizikai elv a mágneses Curie pont: amikor azt eléri a hõmérséklet, kikapcsol egy ilyen kapcsoló (a pákán belül), majd ha lehûl, vissza. Azaz itt - szerintem - eszközbarkácsolás helyett érdemes befektetni egy egyszerû - és az itt javasolt barkácsoltnál célszerûbb, emellett eleve jobb minõségû - eszközbe. Ilyet 20 € alatt vettem (a legegyszerûbbet, trafó nélkülit). Az azóta eltelt évek alatt - bár ritkán forrasztok - bõven megérte.[...] A fél fûtés (diódás félhullámu táplálás) arra lehet jó, hogy kapcsolóval a diódát rövidre zárod felfûtéshez,
majd amikor olvad a cin a végén, akkor lekapcsolhatod fél teljesítményre és nem melegszik túl. [...]
Mindezt az itteni gyakorlott bütykölõk nyilván tudják, így nem is értem, hogy miért keresnek elektronikus (diódás) megoldást egy régen és jobban megoldott problémára (páka optimális hõstabilitása).

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére