Mekkora teljesítményû, talán túl nagy? A helyedben vennék (v. kölcsönkérnék) egy 15 v. 25 wattos Weller pákát, sokkal könnyebb vele forrasztani.
Igen, szerintem túl nagy, és/vagy én nem használom elég finoman.
Mekkora teljesítményû, talán túl nagy? A helyedben vennék (v. kölcsönkérnék) egy 15 v. 25 wattos Weller pákát, sokkal könnyebb vele forrasztani.
Mekkora teljesítményû, talán túl nagy? A helyedben vennék (v. kölcsönkérnék) egy 15 v. 25 wattos Weller pákát, sokkal könnyebb vele forrasztani.Hát ez valami ezeréves szovjet romboló, amit nem lehet szabályozni.
Ügyes!!Forrasztáshoz: fenyõerdõben mindig találni sérült fákon gyantalefolyást (többnyire meg is vannak szilárdulva). Vittem haza belõle egy kicsit, tiszta (100%-os) alkoholban feloldottam és a tisztáját átöntöttem egy tisztára mosott körömlakkos üvegcsébe. Én ezzel szoktam lekenni a forrasztandó vezetékeket, felületeket.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Forrasztrás elõtt meg kell tisztítani a páka csúcsát és azonnal be kell fuittatni friss cinnel.
A pákát tartsd közel a forrasztandó felülethez és amikor ráfut a cin, akkor azonnal rá kell tenni, folyatni a befuttatandó felületre.
Amikor felveszed a cint a pákára és nem használod azonnal akkor megég benne a gyanta és oxidálódik a cin felülete.
Akkor már nem használható. Azt a cint le kell törölni nedves ruhával, szivaccsal, de régi orosz réz csúcsos pákánál akár a reszelõ is jó tisztításhoz.
..aztán ahogy a többit is írtam.
Netán egyszerre akartad becinezni mindegyiket egymáshoz érintve? Lehet, az volt a baj.
Jajj, viszont ha elõször csinálod akkor inkább mindjárt leírom hogyan.Sajnos elsõ lámpakészítõ kísérletem kudarcba fulladt, de van egy olyan érzésem, hogy a led rossz. Elképzelhetõ, hogy "megfõztem" a hosszadalmas forrasztási kísérleteimmel (ezt is most csináltam elõszõr)?
Igen a kettõ közül bármelyik + és bármely - pólust, mindegy melyiket.A két + és kettõ - közül mindegy, hogy melyiket választom?
Szevasztok!
Nagyon kedvesek vagytok,hogy segíteni próbáltok! Köszönöm a lámpa teszteket is,ez a Lupine Tesla
ez valami nagyon durva!! Ezzel tutira látnék!De erre nem lenne egyáltalán keretem.
Sajnos külföldrõl nem rendeltem még,így igazán itthon keresnék valamit! A helyzet az,hogy van egy régi cateye HL-EL100 ezüst színû lámpám,3 ledes verzió,de valami nagyon gyenge ahogy világít,még fullra feltöltött aksikkal is. Ha esik az esõ,akkor meg aztán a látás egyenlõ a nullával vele.
Ezzel próbálok most közlekedni,de valami nagyon nem jó,pláne úgy hogy még eléggé karcos is a "búrája".
Amúgy a cateye lámpáit (pl. 520 vagy 530 stb.) inkább hanyagoljam?
MJ-808 A fórumon talász róla infót, ha visszaolvasol... A Lupine Tesla Kínai koppintása, kb. 5-600 valós lumen max, még kissebb fokozaton is bõven jól látni vele, elég sok a szórt fény is. ár/értékben ~verhetetlen, elég sokaknak van ilyesmi...
Több féle szettben kapni.
DX-en ingyenes a szállítás, rendszerint néhány hét, amíg ideér. (2×+ áron itthon is kapni)
Magicshine MJ-808 Bike Light Pro Review | Mountain Bike News and Reviews
MJ-808 A fórumon talász róla infót, ha visszaolvasol... A Lupine Tesla Kínai koppintása, kb. 5-600 valós lumen max, még kissebb fokozaton is bõven jól látni vele, elég sok a szórt fény is. ár/értékben ~verhetetlen, elég sokaknak van ilyesmi...
Több féle szettben kapni.
DX-en ingyenes a szállítás, rendszerint néhány hét, amíg ideér. (2×+ áron itthon is kapni)
Magicshine MJ-808 Bike Light Pro Review | Mountain Bike News and Reviews
Szevasztok!
Sajnos állandó éjszakára járok dolgozni,s eddig autóval jártam/jártunk. Viszont lassan jön a jóidõ,így az autót letesszük,ezért elkerülhetetlen egy jó minõségû,de viszonylag olcsóbb lámpa beszerzése,olyan amivel rendesen látok is,mert amerre megyek melózni,ott teljes a sötétség,ugyanis a város szélén kell közlekednem,ahol még közúti világítás is alig van!
Mit ajánlotok max 10-11e Ft.ig,amivel kb elõttem 5-10méterig legalább JÓL ellátok,és eléggé szórt (remélem hogy jól írom) de egyben erõs fénye is van?! (Nem szeretem az egy pontba világító,ellenben még akár 100-200méterrõl is látható lámpákat!)
Még az lenne a kérésem,hogy olyat ajánljatok,amihez nem kell hozzányúlnom,azaz ne az legyen,hogy megveszem a lámpát,és vegyek mellé még egy erõs ledet,amit cseréljek ki benne hogy jó legyen,már ha ezt kérhetném!
Köszönöm minden segítõ kolléga hozzászólását!
MJ-808 A fórumon talász róla infót, ha visszaolvasol... A Lupine Tesla Kínai koppintása, kb. 5-600 valós lumen max, még kissebb fokozaton is bõven jól látni vele, elég sok a szórt fény is. ár/értékben ~verhetetlen, elég sokaknak van ilyesmi...egy jó minõségû,de viszonylag olcsóbb lámpa beszerzése,olyan amivel rendesen látok is,mert amerre megyek melózni,ott teljes a sötétség,ugyanis a város szélén kell közlekednem,ahol még közúti világítás is alig van!
Mit ajánlotok max 10-11e Ft.ig,amivel kb elõttem 5-10méterig legalább JÓL ellátok,és eléggé szórt (remélem hogy jól írom) de egyben erõs fénye is van?! (Nem szeretem az egy pontba világító,ellenben még akár 100-200méterrõl is látható lámpákat!)
Még az lenne a kérésem,hogy olyat ajánljatok,amihez nem kell hozzányúlnom