Praktikusan külön tompítottat a kormányra + egy fényszórót (a sisakra) raknék fel minimum.
Mind 2 fajta másképpen optimális, eggyikkel sem igazán lehet kiváltani a másikat
(még billentve se az igazi)...
Balu ez így biztos nem fog vakítani! :cool2: Én nem kifejezetten a te lámpádra írtam amit írtam.Közben két lépésben kiegészítettem a lámpám vakítás ellen...
Felül látszik egy határozott éles vonal, ami fölött nincs fény,
illetve a vonal fölött annyi látszik mint a forgalomban az autók tompított lámpáinál
a világos de nem vakító lámpa üveg, de kisebben.
Késõbb, valamelyik nap készítek róla fotókat.
Nagyon kíváncsi leszek DöG úr eddig is korrekt véleményére a vakításával kapcsolatban, ha majd össze futunk.
Arra gondolok, hogy minden lámpának van egy ideális beállítása.
-Ha van egy "ideális" tompított fényed -ami pont jó egyenletes fényeloszlással teríti az elötted levõ aszfaltot-, akkor azt a fényt megemelve eltolódik a megvilágítás egyensúlya: elötted gyérül a fény, távol vakítja a szembejövõket, de felül még mindig nem lessz elég szórt fény a fejmagasságba belógó ágak észrevételéhez.
-Ha meg egy jó eloszlású reflektorod van, akkor azt lebillentve -hogy ne vakítson szembõl-, túlvilágítja a közeli részt, szemed kiég, távolabbra nem fogsz látni, ellenben a fölsõ szórt fény még mindig vakítja a szembejövõket.
Szóval szerintem továbbra is szerencsésebb az, ha külön 2(vagy több) különbözõ fénykéve van, és azokat lehet kapcsolgatni (arányukat szabályozni) forgalomtól, tereptõl, kanyartól, tempótól függõen... De persze az se hátrány, hogy te a kormányon világító lámpáddal is tudsz magassági célkövetést csinálni, nem csak a sisaklámpával!
Egyébként Bagoly mondja...

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére