Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Írta 2011. szeptember 21. - 15:07

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2011. szeptember 21. - 14:51

Az alábbi lámpák között vívódom, melyiket lenne érdemes választani?
:::::: Powered by: www.webtar.hu :::::: http://adyka.xxl.hu/...ceakkusnagy.jpg
SIGMA LIGHTSTER ELSÕ LÁMPA - Bringa Butik Webáruház
Mielõbbi válaszaitokat elõre is köszönöm.
Írta 2011. szeptember 20. - 20:55

Az a baj ezekkel, hogy pöttyszerû a fényük. Tekeréshez nem a legjobb. Ligshterben azt szeretem, hogy a fénye kb két téglalapból áll össze, melyek egymás alatt vannak. Felsõ kicsi messzebb, alsó nagy közelebb, de szélesben szór.
hmmm.... meglássuk, még nem jött meg, de majd próba után meglátom, csak városban kell a sötétebb részekre
mondjuk a sigma még azért is tetszik, mert 20 órát bír elvileg, ami télen azért nem hátrány, no meg van is itthon hozzá akkumulátorom, viszont kár, hogy a töltõkábel nem jár hozzá gyárilag
Írta 2011. szeptember 20. - 20:25

...halkan csak. Sigma Lighster lámpát érdemes kipróbálni. Nem drága, és Photon cree ledes pilács - szabi fent linkelte, az kb az - fényét adja, jobb szórással.
Nem reklám, szerintem tényleg jó.
(nekem Sigma Powerled Black Pro van. Kb ugyanaz a fény. Ami azért ciki, mert közel 50 rugeszes lámpa...)
Egy barátom most rendelte meg a Lightstert, a héten lesz már vélemény

Írta 2011. szeptember 20. - 20:23

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2011. szeptember 20. - 20:09

Írta 2011. szeptember 20. - 19:59

ezt én is néztem, de nem tudtam eldönteni, hogy jó-e, ha hamarabb mondod....
most rendeltem a deal extremrõl lámpát elég olcsón, de ha nem válik be, akkor benevezek egy ilyen sigmára
Mit rendeltél?
Írta 2011. szeptember 20. - 19:55

...halkan csak. Sigma Lighster lámpát érdemes kipróbálni. Nem drága, és Photon cree ledes pilács - szabi fent linkelte, az kb az - fényét adja, jobb szórással.
(nekem Sigma Powerled Black Pro van. Kb ugyanaz a fény. Ami azért ciki, mert közel 50 rugeszes lámpa...)
ezt én is néztem, de nem tudtam eldönteni, hogy jó-e, ha hamarabb mondod....
most rendeltem a deal extremrõl lámpát elég olcsón, de ha nem válik be, akkor benevezek egy ilyen sigmára
Írta 2011. szeptember 20. - 19:07

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2011. szeptember 20. - 19:04

Vélemény?
LED-es zoomos Cree P4-WC « elsõ lámpa « LÁMPA « Kategóriák tallózása
nekem van, szerintem nagyon jó a fénye, ezzel már látni is lehet
ami hátránya, az az, hogy 3 elemmel megy, nem kettõvel, vagy néggyel
viszont dealextremrõl szállítással együtt 12 dollár....
Írta 2011. szeptember 20. - 17:52

Írta 2011. szeptember 20. - 17:45

Vélemény?
LED-es zoomos Cree P4-WC « elsõ lámpa « LÁMPA « Kategóriák tallózása
Van egy hasonló lámpám. Meglepõen jó a fénye, arra bõven jó, hogy ha rád sötétedik hazajuss, de azért mégsem az igazi. A 3 db AAA akksival kb. 2 órát bír a max fényerõn.
Írta 2011. szeptember 20. - 16:33

Írta 2011. szeptember 19. - 14:07

Hasznos még ez: 5.4mm Male to Female Extension Cable for SKU 29489/30864 (100cm) - Free Shipping - DealExtreme
Írta 2011. szeptember 19. - 14:03

Rendelnék magicshine lámpát, de több is van. Az egyik P7, a másik CREE leddel:
MJ-808E HA-III CREE XM-LT60 3-Mode 1000-Lumen LED Bike Light Set (4x18650) - Free Shipping - DealExtreme
MJ-808 HA-III SSC P7-C (SXO)3-Mode 900-Lumen LED Bike Light Set - Free Shipping - DealExtreme
Van lényegi különbség a kettõ között, melyiket édemes választani?
Tényleg csak amerikai csatlakozót adnak hozzá?
Köszönöm,
Tibi
Írta 2011. szeptember 18. - 19:10

Nekem egy fogalmam sincs melyik magicshine lámpám van, még valami régebbi típus lehet, az akksija csak zsugorfóliába van csomagolva plussz hozzá egy kis vázra rögzíthetõ szövetszerû tok. Elvileg 900 lument tud a maximumon, ami ugyebár nem valós, de még a kisebb fokozat is teljesen elegendõ, ha nem száguld az ember. Amúgy meg nem olyan nagy buli az éjszakai bringázás a terepen, hiszen lámpa ide lámpa oda, akkor is csak egy szûk folyosót látsz magad elõtt, nincsenek tájékozódási pontok, nem tudsz elmélázni egy egyébként szép kilátással bíró helyen és csakis ott tudod bátran használni, ahol szinte minden bokrot és fát ismersz, egyébként eltévedsz. A BEACON hárman voltunk egy csapat, együtt mentünk, mindhármunknál magicshine és mégis egy keresztezõdésnél majdnem rossz irányba fordultunk.Illetve rá is mentünk a téves útra, egyikünk észrevette hogy nem jó jelzésen vagyunk, nekem meg az volt a furcsa, hogy mászás helyett lejt az út. Csakis a helyismeret mentet meg minket.Akkor szerinted elég egy MJ-808E éjjeli tekeréshez, vagy jobb lenne pl. 2 Assault Crown?
Írta 2011. szeptember 14. - 21:48

Ha rosszul közelítem meg, kérlek javítsatok ki! Szóval, nekem úgy tûnik (egészen pontosan, úgy vélem), hogy nem is annyira a fényerõ fontos nagyon, hanem a két különbözõ beesési szöggel világító fényforrás. Ha két, lehetõleg minél nagyobb bezárt szögben világító lámpával közelítünk meg egy tereptárgyat, annál inkább látunk "mögé". Ilyenformán lehet, hogy 2 db 300 valós lument biztosító lámpa többet jelent, mint egy darab akár ezres. 2 lámpa. Úgy ítélem meg, hogy plusz biztonságérzést adhat, hogy amerre a fejem fordítom, arra is esik elég fény, pálcikák ide, csapok oda. MJ-808-at tavaly használtam fejlámpaként és kormányon egyaránt, télen és tavasszal, mindenféle jörülmények közt. Az MJ-808 fényerejét én szintén elegendõnek találom. Mászáshoz még a felét is, bõven. Lefeléknél 20-25 km/h-ig tûnt elegendõnek 1 db MJ-808 és 100%-on, de sajnos a szemem már nem a régi és bátor sem vagyok eléggé, szóval ez nem mérvadó.
A kétlámpás tapasztalatokról bõvebben majd kb. 1 hónap múlva tudok írni. Take care
Akkor szerinted elég egy MJ-808E éjjeli tekeréshez, vagy jobb lenne pl. 2 Assault Crown?

Írta 2011. szeptember 13. - 23:53

Ezt a mondatot különösen kiemelném mert nagyon igaz, sõt többet ad a fejlámpa mint amit le lehet írni!Úgy ítélem meg, hogy plusz biztonságérzést adhat, hogy amerre a fejem fordítom, arra is esik elég fény..
A látvány vele önmagáért beszél. Olyan érzést ad az éjszakában, mintha amerre csak nézel, mindenütt nappal lenne, hiszen veled fordul a fény, a tekintetedet követi. Tudom, hiszen próbáltam már csak
kormány lámpával is és csak fejlámpával is menni.
Az is igaz, hogy amit éjszaka fejlámpaként szoktam használni, annak elég széles a fénycsóvája,
ez még plusz komfortot ad hozzá.
A több szemszögbõl történõ megvilágítás is igaz. Vízszintesen és függõlegesen eltolva
és ezeket kombinálva is lehet jó eredménye.
Szerintem a függõlegesen távolabb elhelyezett fényforrás a fontosabb a mély gödrök,
talajból kiálló tárgyak gyors megítélésében.
A kormányon, egymástól kicsit távolabb is el lehet helyezni egy-egy lámpát
amelyek a haladás sávjában részben fedik egymás fényét, de oldalra külön-külön kiszóródva
még szélesebb megvilágítást adhatnak. Így használom legtöbbször a saját fényemet is, habár
most egyetlen lámpa fejben van elhelyezve a három vízszintes zóna így ha mind felkapcsolom,
széles lehet mint egy autó fénye. Ezt nyilván a körülményektõl függõen használom.
A két oldalsó zónát többnyire kis fokozatra kapcsolom, amíg
a fõ fényt (középen) felnyomom nagy állásba ha szükséges.
A függõleges zónákat a lámpa fej mechanikus billentésével helyettesítem, hogy magasan távolra vetítsen,
vagy esetleg csak közvetlenül elém mert szembe is jöhet valaki.
Azt azért megjegyzem, hogy hivatalosan, a KRESZ szerint
egy kerékpáron középen egy bekapcsolt lámpa lehet a közúti forgalomban.
A fejlámpáról nincs külön kitétel (talán csak, hogy ne vakítsunk vele senkit de ez minden lámpára igaz).
Közúton kívül, pl. terepen, ahol a kresz szabályokat nem kérik számon, ott már nem lehet ezzel probléma.
Ehhez jöhet hozzá a függõlegesen eltolt fényforrás, a fejlámpa.
A függõlegesen kettõ különbözõ szögbõl induló fény különösen megkönnyíti a terep kiemelkedéseinek és a gödrök mélységének a megítélését.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2011. szeptember 13. - 21:56

Szerintem vita nem volt, a kolléga 2 lámpás közti különbségre volt kíváncsi...mellesleg erre még mindíg nem érkezett válasz, valami LEDguru reméljük erre tévedVegigolvastam a most osszegyult jo sok hozzaszolast es egy dolog megdobbentett. Komolyan azon megy a vita hogy 600, 900 vagy 1200 lumen?
...

Az mj808 egyébként kormányon volt, amikor próbáltad?
Írta 2011. szeptember 13. - 21:30

Tisztaban vagyok vele hogy nem vagyunk egyformak (mindenki maskepp maximalista
) nem is akarnek senkit megbantani, dehat kerem akinek nem eleg az mj808 annak valami problema lehet a szemevel
Ha rosszul közelítem meg, kérlek javítsatok ki! Szóval, nekem úgy tûnik (egészen pontosan, úgy vélem), hogy nem is annyira a fényerõ fontos nagyon, hanem a két különbözõ beesési szöggel világító fényforrás. Ha két, lehetõleg minél nagyobb bezárt szögben világító lámpával közelítünk meg egy tereptárgyat, annál inkább látunk "mögé". Ilyenformán lehet, hogy 2 db 300 valós lument biztosító lámpa többet jelent, mint egy darab akár ezres. 2 lámpa. Úgy ítélem meg, hogy plusz biztonságérzést adhat, hogy amerre a fejem fordítom, arra is esik elég fény, pálcikák ide, csapok oda. MJ-808-at tavaly használtam fejlámpaként és kormányon egyaránt, télen és tavasszal, mindenféle jörülmények közt. Az MJ-808 fényerejét én szintén elegendõnek találom. Mászáshoz még a felét is, bõven. Lefeléknél 20-25 km/h-ig tûnt elegendõnek 1 db MJ-808 és 100%-on, de sajnos a szemem már nem a régi és bátor sem vagyok eléggé, szóval ez nem mérvadó.
A kétlámpás tapasztalatokról bõvebben majd kb. 1 hónap múlva tudok írni. Take care