Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8736 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Milyen aksid van ? Mert én úgy tapasztaltam, hogy a NiMh akkuk pont nem bírják a hideget.

sima tölthetõ aksi

kevesebbet bír, de nem tudok vele mit csinálni, ezért is lenne jó nekem olyan lámpa amibe 4 darab AA aksi megy az AAA helyett

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Nálunk a lámpáknál fõleg a Lítium-ion terjedt el és abban gondolkodtam.
Igaz, végig írhattam volna a nevét a pontos azonosítás miatt.
A lifepo tudom, hogy többet bír, illetve kevésbé kényes a hidegre.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
líthium ion, líthium polimer vagy líthium nano foszfát? nagyon nem mindegy.
airsoftozom, amikor télen a ni-mh már halott, akkor a lifepo4 még vigan pörgeti a motort....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..úgy tapasztaltam, hogy a NiMh akkuk pont nem bírják a hideget.

A Nimh akku még egészen jól bírja a hideget, viszont a lítium akkuknál hidegben, mínusz fokban jelentõs kapacitás csökkenést tapasztaltam minden esetben különféle alkalmazásoknál.

Egyébként ki tudod próbálni mélyhûtõben bármikor mindkét akku típussal, hogy mennyire bírja hidegben.

Pl. a Lítiumos kesztyû fûtés akkumat elõször a kézfejemen, a kesztyû külsõ oldalán elhelyezett kis táskába tettem mindenféle hõszigetelés nélkül és alig bírt ki egy órát. Azután a bõ síkesztyû belsõ oldalán sikerült helyet csinálni neki a csuklótól a kézfej irányában éppen elfért, ahol fel tudott feküdni a kezemre a hõszigetelés nélküli oldala, hogy egymást melegítsék. :) Ott már jóval hosszabb ideig mûködött. Elláttam a Lítium akku szabadon lévõ oldalát zárt cellás hab hõszigeteléssel, így mégjobban bírja.

kíváncsiságból itthon a mélyhûtõben is végeztem vele kísértetet. Hidegben gyorsan lecsökken a Lítium akku teljesítõ képessége, viszont miután felmelegszik már le tudja adni annak egy részét, amit hidegben már képtelen volt.

Még az akkuk hideg tûrésével kapcsolatban olvastam régebben egy fotós cikkben, ha valaki síeléshez készül kamerát vinni, akkor lehetõleg ne lítium akkuval mûködõt vigyen ha választhat.

Erre most is megpróbáltam rákeresni, hogy linkeljem de a mostanában talált cikkekben akkora marhaságokat írnak, pl memória effektusról írnak a Lítium akkuknál és jó hidegtûrést említenek, holott ennek éppen az ellenkezõje igaz, amint bebizonyosodott az összes téli lítium akkus próbálkozásomnál. Télen még a világításom is szokatlanul gyorsan megadta magát hidegben mert Lítium akkut használok. A nyári 6-8 óra üzem helyett 2 óra alatt lemerült.

Már kamerában is tapasztaltam és sok más helyzetben is jelentkezett a lítium akku rossz hideg tûrése sajnos, pedig nyáron tényleg felülmúlhatatlan a könnyû súlya miatt.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás

mondjuk a sigma még azért is tetszik, mert 20 órát bír elvileg, ami télen azért nem hátrány, no meg van is itthon hozzá akkumulátorom, viszont kár, hogy a töltõkábel nem jár hozzá gyárilag

Milyen aksid van ? Mert én úgy tapasztaltam, hogy a NiMh akkuk pont nem bírják a hideget.
Marci

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Lighster jó.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Sziasztok!

Az alábbi lámpák között vívódom, melyiket lenne érdemes választani?

:::::: Powered by: www.webtar.hu :::::: http://adyka.xxl.hu/...ceakkusnagy.jpg

SIGMA LIGHTSTER ELSÕ LÁMPA - Bringa Butik Webáruház

Mielõbbi válaszaitokat elõre is köszönöm.

Lighsterrõl pénteken szerintem tudok neked írni :)

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
az elsõ link nem jó
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

dnipower

dnipower

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

Az alábbi lámpák között vívódom, melyiket lenne érdemes választani?

:::::: Powered by: www.webtar.hu :::::: http://adyka.xxl.hu/...ceakkusnagy.jpg

SIGMA LIGHTSTER ELSÕ LÁMPA - Bringa Butik Webáruház

Mielõbbi válaszaitokat elõre is köszönöm.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Az a baj ezekkel, hogy pöttyszerû a fényük. Tekeréshez nem a legjobb. Ligshterben azt szeretem, hogy a fénye kb két téglalapból áll össze, melyek egymás alatt vannak. Felsõ kicsi messzebb, alsó nagy közelebb, de szélesben szór.

hmmm.... meglássuk, még nem jött meg, de majd próba után meglátom, csak városban kell a sötétebb részekre

mondjuk a sigma még azért is tetszik, mert 20 órát bír elvileg, ami télen azért nem hátrány, no meg van is itthon hozzá akkumulátorom, viszont kár, hogy a töltõkábel nem jár hozzá gyárilag

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

...halkan csak. Sigma Lighster lámpát érdemes kipróbálni. Nem drága, és Photon cree ledes pilács - szabi fent linkelte, az kb az - fényét adja, jobb szórással.
Nem reklám, szerintem tényleg jó.
(nekem Sigma Powerled Black Pro van. Kb ugyanaz a fény. Ami azért ciki, mert közel 50 rugeszes lámpa...)

Egy barátom most rendelte meg a Lightstert, a héten lesz már vélemény :)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Az a baj ezekkel, hogy pöttyszerû a fényük. Tekeréshez nem a legjobb. Ligshterben azt szeretem, hogy a fénye kb két téglalapból áll össze, melyek egymás alatt vannak. Felsõ kicsi messzebb, alsó nagy közelebb, de szélesben szór.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Mit rendeltél?

1W 2-Mode 50-Lumen LED Bike Light with Mount (4*AAA) - Free Shipping - DealExtreme

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

ezt én is néztem, de nem tudtam eldönteni, hogy jó-e, ha hamarabb mondod....

most rendeltem a deal extremrõl lámpát elég olcsón, de ha nem válik be, akkor benevezek egy ilyen sigmára

Mit rendeltél?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

...halkan csak. Sigma Lighster lámpát érdemes kipróbálni. Nem drága, és Photon cree ledes pilács - szabi fent linkelte, az kb az - fényét adja, jobb szórással.
(nekem Sigma Powerled Black Pro van. Kb ugyanaz a fény. Ami azért ciki, mert közel 50 rugeszes lámpa...)

ezt én is néztem, de nem tudtam eldönteni, hogy jó-e, ha hamarabb mondod....

most rendeltem a deal extremrõl lámpát elég olcsón, de ha nem válik be, akkor benevezek egy ilyen sigmára

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Vélemény?:)
LED-es zoomos Cree P4-WC « elsõ lámpa « LÁMPA « Kategóriák tallózása

nekem van, szerintem nagyon jó a fénye, ezzel már látni is lehet

ami hátránya, az az, hogy 3 elemmel megy, nem kettõvel, vagy néggyel

viszont dealextremrõl szállítással együtt 12 dollár....

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Képek alapján nekem nagyon bejön a fénye.
Meglátjuk..:)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Van egy hasonló lámpám. Meglepõen jó a fénye, arra bõven jó, hogy ha rád sötétedik hazajuss, de azért mégsem az igazi. A 3 db AAA akksival kb. 2 órát bír a max fényerõn.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás