Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8736 hozzászólás a témában

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Az elsõt, azaz MJ-808E-t venném. Átalakítót pedig ezt vedd, ilyet rendeltem hozzá én is: Flat to Round Power Plug Convertor - Free Shipping - DealExtreme
Hasznos még ez: 5.4mm Male to Female Extension Cable for SKU 29489/30864 (100cm) - Free Shipping - DealExtreme

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
Sziasztok,

Rendelnék magicshine lámpát, de több is van. Az egyik P7, a másik CREE leddel:
MJ-808E HA-III CREE XM-LT60 3-Mode 1000-Lumen LED Bike Light Set (4x18650) - Free Shipping - DealExtreme
MJ-808 HA-III SSC P7-C (SXO)3-Mode 900-Lumen LED Bike Light Set - Free Shipping - DealExtreme

Van lényegi különbség a kettõ között, melyiket édemes választani?
Tényleg csak amerikai csatlakozót adnak hozzá?

Köszönöm,
Tibi

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Akkor szerinted elég egy MJ-808E éjjeli tekeréshez, vagy jobb lenne pl. 2 Assault Crown? :)

Nekem egy fogalmam sincs melyik magicshine lámpám van, még valami régebbi típus lehet, az akksija csak zsugorfóliába van csomagolva plussz hozzá egy kis vázra rögzíthetõ szövetszerû tok. Elvileg 900 lument tud a maximumon, ami ugyebár nem valós, de még a kisebb fokozat is teljesen elegendõ, ha nem száguld az ember. Amúgy meg nem olyan nagy buli az éjszakai bringázás a terepen, hiszen lámpa ide lámpa oda, akkor is csak egy szûk folyosót látsz magad elõtt, nincsenek tájékozódási pontok, nem tudsz elmélázni egy egyébként szép kilátással bíró helyen és csakis ott tudod bátran használni, ahol szinte minden bokrot és fát ismersz, egyébként eltévedsz. A BEACON hárman voltunk egy csapat, együtt mentünk, mindhármunknál magicshine és mégis egy keresztezõdésnél majdnem rossz irányba fordultunk.Illetve rá is mentünk a téves útra, egyikünk észrevette hogy nem jó jelzésen vagyunk, nekem meg az volt a furcsa, hogy mászás helyett lejt az út. Csakis a helyismeret mentet meg minket.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Ha rosszul közelítem meg, kérlek javítsatok ki! Szóval, nekem úgy tûnik (egészen pontosan, úgy vélem), hogy nem is annyira a fényerõ fontos nagyon, hanem a két különbözõ beesési szöggel világító fényforrás. Ha két, lehetõleg minél nagyobb bezárt szögben világító lámpával közelítünk meg egy tereptárgyat, annál inkább látunk "mögé". Ilyenformán lehet, hogy 2 db 300 valós lument biztosító lámpa többet jelent, mint egy darab akár ezres. 2 lámpa. Úgy ítélem meg, hogy plusz biztonságérzést adhat, hogy amerre a fejem fordítom, arra is esik elég fény, pálcikák ide, csapok oda. MJ-808-at tavaly használtam fejlámpaként és kormányon egyaránt, télen és tavasszal, mindenféle jörülmények közt. Az MJ-808 fényerejét én szintén elegendõnek találom. Mászáshoz még a felét is, bõven. Lefeléknél 20-25 km/h-ig tûnt elegendõnek 1 db MJ-808 és 100%-on, de sajnos a szemem már nem a régi és bátor sem vagyok eléggé, szóval ez nem mérvadó.
A kétlámpás tapasztalatokról bõvebben majd kb. 1 hónap múlva tudok írni. Take care

Akkor szerinted elég egy MJ-808E éjjeli tekeréshez, vagy jobb lenne pl. 2 Assault Crown? :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Úgy ítélem meg, hogy plusz biztonságérzést adhat, hogy amerre a fejem fordítom, arra is esik elég fény..

Ezt a mondatot különösen kiemelném mert nagyon igaz, sõt többet ad a fejlámpa mint amit le lehet írni!
A látvány vele önmagáért beszél. Olyan érzést ad az éjszakában, mintha amerre csak nézel, mindenütt nappal lenne, hiszen veled fordul a fény, a tekintetedet követi. Tudom, hiszen próbáltam már csak
kormány lámpával is és csak fejlámpával is menni.
Az is igaz, hogy amit éjszaka fejlámpaként szoktam használni, annak elég széles a fénycsóvája,
ez még plusz komfortot ad hozzá.

A több szemszögbõl történõ megvilágítás is igaz. Vízszintesen és függõlegesen eltolva
és ezeket kombinálva is lehet jó eredménye.

Szerintem a függõlegesen távolabb elhelyezett fényforrás a fontosabb a mély gödrök,
talajból kiálló tárgyak gyors megítélésében.

A kormányon, egymástól kicsit távolabb is el lehet helyezni egy-egy lámpát
amelyek a haladás sávjában részben fedik egymás fényét, de oldalra külön-külön kiszóródva
még szélesebb megvilágítást adhatnak. Így használom legtöbbször a saját fényemet is, habár
most egyetlen lámpa fejben van elhelyezve a három vízszintes zóna így ha mind felkapcsolom,
széles lehet mint egy autó fénye. Ezt nyilván a körülményektõl függõen használom.
A két oldalsó zónát többnyire kis fokozatra kapcsolom, amíg
a fõ fényt (középen) felnyomom nagy állásba ha szükséges.

A függõleges zónákat a lámpa fej mechanikus billentésével helyettesítem, hogy magasan távolra vetítsen,
vagy esetleg csak közvetlenül elém mert szembe is jöhet valaki.

Azt azért megjegyzem, hogy hivatalosan, a KRESZ szerint
egy kerékpáron középen egy bekapcsolt lámpa lehet a közúti forgalomban.
A fejlámpáról nincs külön kitétel (talán csak, hogy ne vakítsunk vele senkit de ez minden lámpára igaz).
Közúton kívül, pl. terepen, ahol a kresz szabályokat nem kérik számon, ott már nem lehet ezzel probléma.

Ehhez jöhet hozzá a függõlegesen eltolt fényforrás, a fejlámpa.
A függõlegesen kettõ különbözõ szögbõl induló fény különösen megkönnyíti a terep kiemelkedéseinek és a gödrök mélységének a megítélését.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Vegigolvastam a most osszegyult jo sok hozzaszolast es egy dolog megdobbentett. Komolyan azon megy a vita hogy 600, 900 vagy 1200 lumen?
...

Szerintem vita nem volt, a kolléga 2 lámpás közti különbségre volt kíváncsi...mellesleg erre még mindíg nem érkezett válasz, valami LEDguru reméljük erre téved :)

Az mj808 egyébként kormányon volt, amikor próbáltad?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás

Tisztaban vagyok vele hogy nem vagyunk egyformak (mindenki maskepp maximalista :) ) nem is akarnek senkit megbantani, dehat kerem akinek nem eleg az mj808 annak valami problema lehet a szemevel

Ha rosszul közelítem meg, kérlek javítsatok ki! Szóval, nekem úgy tûnik (egészen pontosan, úgy vélem), hogy nem is annyira a fényerõ fontos nagyon, hanem a két különbözõ beesési szöggel világító fényforrás. Ha két, lehetõleg minél nagyobb bezárt szögben világító lámpával közelítünk meg egy tereptárgyat, annál inkább látunk "mögé". Ilyenformán lehet, hogy 2 db 300 valós lument biztosító lámpa többet jelent, mint egy darab akár ezres. 2 lámpa. Úgy ítélem meg, hogy plusz biztonságérzést adhat, hogy amerre a fejem fordítom, arra is esik elég fény, pálcikák ide, csapok oda. MJ-808-at tavaly használtam fejlámpaként és kormányon egyaránt, télen és tavasszal, mindenféle jörülmények közt. Az MJ-808 fényerejét én szintén elegendõnek találom. Mászáshoz még a felét is, bõven. Lefeléknél 20-25 km/h-ig tûnt elegendõnek 1 db MJ-808 és 100%-on, de sajnos a szemem már nem a régi és bátor sem vagyok eléggé, szóval ez nem mérvadó.
A kétlámpás tapasztalatokról bõvebben majd kb. 1 hónap múlva tudok írni. Take care

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Vegigolvastam a most osszegyult jo sok hozzaszolast es egy dolog megdobbentett. Komolyan azon megy a vita hogy 600, 900 vagy 1200 lumen?
Tisztaban vagyok vele hogy nem vagyunk egyformak (mindenki maskepp maximalista :) ) nem is akarnek senkit megbantani, dehat kerem akinek nem eleg az mj808 annak valami problema lehet a szemevel. Nem vagyok ellene semmi technikai ujitasnak, akinek van penze vegye meg az erosebbet nincs azzal baj (en is gondolkoztam rajta :) ) meg azt is elismerem hogy valoszinuleg jobban terit -bar a mj808 meg kifejezetten szuk osvenyeknel elonyos az eros tavoli spotjaval (ott mire teritsen, a levelekre?)-.
Az mj808 kozeli szortja egyebkent szerintem siman partiban van a legtobb kaphato lampaeval. A periferikus latashoz kulonben kevesebb feny is elegendo a szem felepitesebol adodoan (csapok es palcikak ugye). De ha nagyon nem hiheto inkabb leirok egy valos szituaciot. Volt alkalmam kiprobalni egy egesz jo kornyezetben az mj808-at. Ez konkretan dobkorol a parkolobol le a K+ full sotetben. Teljes fenyeron mindent latsz, de kozepesen is boven eleg saccra 15-40km/h+-ig az adott utszakasz nehezsegetol fuggoen. Persze a sziklakat, agakat igy se latni az avar alatt, de azt nappal se :)

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Errõl van valakinek tapasztalata? Érdekelne hogy maxon meddig bírja illetve hogy éjszakai túrázáshoz szerintetek ezt lenne érdemes venni vagy a 808E-t.
SSC-P7 + 2*XP-E 16W 3-Mode 1400-Lumen LED Bike Light Set (4*18650 included) - Free Shipping - DealExtreme

"- command button (clicky type) is used for switching between 4 modes- short light ON, far light ON, both short and far lights ON, all lights OFF- and stepless brightness control (engaged by command button pressed for more than 1,5 seconds in either lighting mode but OFF mode) - easy and pretty straightforward feature"

Magyar bolt, leírás
mikiegér lámpa képek, teszt, fórom...
Ha jól értem, fényerõ 5-100% közt folyamatosan állítható (üzemidõ arányos 2-3h...250h). Spot-széles-együtt üzemmódok (fõleg terepen valószínûleg kellemesebb, mint egy csak spot fényû lámpa -fejlámpa nélkül is-). SSC P7; CREE XP-E ledek elég jók, bár nem a leges-legmodernebb (sacc 20%-al rosszabb hatásfok a létezõ legújabb, legjobb binû XM-L; XP-G ledekhez képest...)

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

MJ-870 kb. ugyanennyiért, vagy MJ-872. Az általad linkelt darab nehézkes, nem túl jó a rögzíthetõsége, kissé elavultabb az új XP-G ledes lámpáknál, és nem dícsérik agyon egyik fórumon sem. Fórumtársnak is volt itt valakinek, már nem elmékszem, ki írt róla.

Én is néztem a 870-et és a 872-t, csak az nem tetszik hogy 3-4 led van bennük és ugyanolyan akksit adnak hozzájuk mint a 808e-hez. Szóval ha bír 2 órát az nekem kevés lenne..
Egyébként köszi! :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás

Errõl van valakinek tapasztalata? Érdekelne hogy maxon meddig bírja illetve hogy éjszakai túrázáshoz szerintetek ezt lenne érdemes venni vagy a 808E-t.
SSC-P7 + 2*XP-E 16W 3-Mode 1400-Lumen LED Bike Light Set (4*18650 included) - Free Shipping - DealExtreme

MJ-870 kb. ugyanennyiért, vagy MJ-872. Az általad linkelt darab nehézkes, nem túl jó a rögzíthetõsége, kissé elavultabb az új XP-G ledes lámpáknál, és nem dícsérik agyon egyik fórumon sem. Fórumtársnak is volt itt valakinek, már nem elmékszem, ki írt róla.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

mod: vagy ezt rendelném, vagy a 808E-t és mellé egy Assault Crown-t. Csak nem tudom melyik verzióval járnék jobban.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Szerintem az Assault crown újabb és XM-LT6 LED van benne, ami úgy tûnik hogy max 885 lument ad le.

A másikban XM-LT60 van, amit 1000 lumenre tartanak.

Viszont az assault crown-t 1200 lumenre tartják, ami még a kínai szokásokat ismerve is elég erõs blöff 885 lumenre. De $45-ért ez még így is ajándék. Én is nézegetem, tesztet nem találtam róla, de egy fórumon meg voltak vele elégedve.

mod: ja még annyi, hogy a rohamkorona akksitartója nem vízálló, és állítólag elég hanyagul vannak beledobálva a cellák, lehet ezért olcsóbb ennyivel.

Gondolkozom az MJ-808E-n, de megláttam ezt $45-ért, ennyiért itthon 3 ledes Cateye-t lehet venni amivel erdõbe sz*rt se érek, viszont ez lehet hogy jól kiegészítené a másikat. Bukóra meg van egy Sigma Mirage Evo X, így már lehetne éjjel is tekeregni :)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Szerintem az Assault crown újabb és XM-LT6 LED van benne, ami úgy tûnik hogy max 885 lument ad le.

A másikban XM-LT60 van, amit 1000 lumenre tartanak.

Viszont az assault crown-t 1200 lumenre tartják, ami még a kínai szokásokat ismerve is elég erõs blöff 885 lumenre. De $45-ért ez még így is ajándék. Én is nézegetem, tesztet nem találtam róla, de egy fórumon meg voltak vele elégedve.

mod: ja még annyi, hogy a rohamkorona akksitartója nem vízálló, és állítólag elég hanyagul vannak beledobálva a cellák, lehet ezért olcsóbb ennyivel.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Nézegetem én is a Magicshineokat, szerintetek melyik a jobb?
T6 Assault Crown Water Resistant XML-T6 3-Mode 1200-Lumen White LED Bike Light with Battery Pack Set - Free Shipping - DealExtreme
MJ-808E HA-III CREE XM-LT60 3-Mode 1000-Lumen LED Bike Light Set (4x18650) - Free Shipping - DealExtreme
Köszi

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Szerintem számolgassál egy kicsit ! MJ-808E HA-III CREE XM-LT60 3-Mode 1000-Lumen LED Bike Light Set (4x18650) - Free Shipping - DealExtreme Minden havernak ez van, olyan, mintha felkapcsolnád a napot.
Ingyenes a szállítás, 3-4 hét múlva ér ide. Egyre korábban sötétedik, azonnal rendeld meg ! Nincs reális alternatívája.
Amit te láttál 28ezerért, az a 3 ledes. De ezzel az 1 ledessel is tökéletesen látsz.
Halogént felejtsd el ! Az már az õskor. Lehet, hogy jó fényük van de egy teherautó aksival sem bír annyit világítani, mint a ledes lámpák.

köszi! elég jónak tûnik, bár a kanyarokat tényleg nem világítja meg, a fejlámpa lehet jobb megoldás. még gondolkodom.

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Egy kis fényvisszaverõ fóliás dekoráció: Feltöltött kép
By nagylaci32 at 2011-09-11
Eurolux fóliából készítve (némelyik közlekedési táblán is ilyen van), de pl. fényvisszaverõ mellény csíkjaihoz hasonlítva elég rosszul veri vissza fényt sajnos:confused: (jobbra számítottam).

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
én csak este teszem fel, egyébként nem macerás a felrakása tompított állásban elvileg bírnia kéne 2-3órát
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ilyet használok városba, van tompított állása az bõven elég, a nagy fényt csak városon kívül használom.

inkább arra gondoltam, hogy levrenni, feltenni kicsit macerásabbnak néz ki, és én elég sokat megállok boltnál, stb., Igaz, a töltése meg elég egyszerûnek látszik az adapterrel.

Amúgy mennyit megy el tomított állásban?

Hunorpapa

Hunorpapa

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

egy ilyen lámpára én is beneveznék szívem szerint, de városba nem lenne praktikus, szóval jobb ha lebeszélem magamat róla :D

Ilyet használok városba, van tompított állása az bõven elég, a nagy fényt csak városon kívül használom.