Egyszer, talán múlt évben fent a HHH-n hozzánk csatlakozott valaki, a lámpa építõ (forum.terminál -os) tárasaságunkhoz. Akkor a kezembe került tõle egy kicsi flea.
Hihetetlen kicsi és könnyû és ahhoz képest hihetetlen fénye van mint amit elvárnánk tõle. Még látni is lehet mellette egész jól.
Igaz, akkor mondta a tulaj, hogy abban az üzemmódban nagyon hamar lemerül. De mindenképp egy kicsi csinos pillangóra inkább emlékeztet mint arra a használható fényû lámpára amit rövidebb idõtartamig biztosít valójában.
Ott fent jónéhányan azon csodálkoztunk, hogy tényleg, akár egész jól látni is lehetne mellette de mi van ha valaki nem jól számolja ki az utat és közben az akku kimerül és sötétben marad a bringa..?
Még kezdtem volna ötletelni, hogy egy másik lítium cellával szükség esetén még át lehetne hidalni néhány óra pluszt a nagy fényü állásában is. Akkor derült, ki, hogy a csatlakozó olyan helyre van beépítve ami bringára szerelés után már elérhetetlenné válik. Különben tényleg, egész jó lenne.
Sõt, töksötétben végül jó is lehet arra az útra amit egy óra alatt meg lehet tenni, ha nem számoljuk el magunkat, vagy városban több óráig arra is elég, hogy lássanak minket villogó üzemmódban.
Annyit még hozzá teszek, hogy én nem merném arra az egy óra erõs fényü üzemmódra bízni magam, mert mi van ha addig erõs fénnyel mentem és valami közbe jön. Akkor sötétben maradok az éjszaka közepén. Na persze, kell még tartaléknak valami kicsi kormány csõre gumizható szilikon tokos biztonsági tartalék fény. Az is kis helyet foglal és ha végszükségben kell valami a láthatóság érdekében, arra az is elég lehet.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..