Igen. Probléma úgymond nincsen, mert működik, ahogy kell. Csak a "7135" chipek számát nem értem rajta. Gondoltam rákérdezek, hogy hogy is van az akkor .
Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Írta 2019. május 05. - 09:32

Írta 2019. május 05. - 04:32

Az így néz ki? https://www.google.c...iw=1152&bih=672
..vagyis nem értem a problémát pontosan.
Balu1 módosította - 2019. május 05. - 04:33
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2019. május 03. - 21:54

Hamarosan nekem is kész a lámpám. :-)
De valamit nem értek. Rendeltem egy KDLITKER 7135 V4 17mm 1-Cell 16-Groups Flashlight Driver Board drivert, 4db 7135-ös chippel. 4 x 350mA = 1400mA. De ezen 8 db van összesen. (oldalanként 4-4) o.O heh? És volt nekem már régebben is egy ilyenem egy lámpában és azon is 8db van! Mindkettő 1400mA-t tud, (1300-1400 között mozog) amúgy. Hogy is van ez? Direkt újra 1400mA-est rendeltem, nem kell több, csak fura nekem ez a sok chip rajta.
deviantRider módosította - 2019. május 03. - 21:55
Írta 2019. április 21. - 01:51

Nincs is sötét az erdőben..
- donciccio kedveli ezt
Írta 2019. április 15. - 14:27

Tudtommal a 20 mm az elterjedt "szabvány" a 16-os mellett.
Az SST-20 az Luminus, az SST-40 is érdekes led, de az asszem, csak hidegfehérben van, olyat meg nem akartam.
A C8+-omban XPH-HI van, az már tényleg nagyon szűk, bár XM-L2-vel még pont jónak találtam. Mindegyik rücsis reflektorral van nekem, mert az elkeni a tökéletlenségeket
Írta 2019. április 15. - 13:39

S2+-hoz jön bordázott lencsém, meg C8+-hoz rendeltem valami tök más lámpához tartozó bordázott lencsét. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a végeredmény. Ócó dinamós lámpa üvegével egész szépen szétkeni a fényt vízszintesen. C8+-nál ez elengedhetetlennek tűnik, olyan keskeny a fénye, S2+-nál ... majd ha melegebb lesz az idő, kipróbálom
SST-20: vagy nem ismerem a gyártót, vagy a Luxeon leszármazottja
Régen én is a 4000 kelvint matekoztam ki, mhogy az a jó, de most az 5700 tűnik megfelelőnek. A Cree-nél ha jól értem, akkor az 1A olyan 6500, a 2A 5700, a 3A meg 5000 kelvin, és mint írtam, az 1A és a 3A annyira nem jön be. Ezért is próbálnám a 2A-t, megéri-e a vesződést.
Ezek szerint a C8+-ban 20mm-es, és nem 21mm-es csillag van
Írta 2019. április 15. - 13:10

Nekem most a kedvencem a 95CRI-s SST-20. Picike LED, 3,5x3,5mm, tehát ha mondjuk 5x5-ös helyére rakod, akkor fókuszáltabb lesz, hangsúlyosabbá válik a hotspotja. Ja, és természetes fehér, nekem 4000 Kelvines van Simontól (Convoy). És ez már terhelhető, nem kell félteni, mint a Nichiát.
Sima S2+-ban van (de vettem 20mm-es csillaggal is, hogy majd kicserélem, csak a C8+ gyáriban is tetszik), és jobban bejön, mint ugyanolyan lámpa szűk lencsével. A lencsét is szerettem, de túl sok természetellenes gyűrűt csinál, és a peremen több fényt szór, mint a reflektor, szóval inkább SST-20 és refi. Különösen piros színű tárgyakkal tesztelve jön ki a magas CRI előnye, meg lehet nélküle lenni, de azért tök jó, hogy ilyen is van
Írta 2019. április 15. - 09:33

nem ellenőriztem, de kaidomain.com , led4power.com , ali Convoy shop ?
szerk.: vagy ezt az árnyalatot te desztilláltad ki, és nemi s létezik?
mi lenne a cél?
Convoynál nem láttam, a másik kettőt megnézem.
Szerintem kellene, hogy létezzen, legalábbis a Creenél van hozzá rendelési kód. Valami weboldalon csak emitterhez hozzá is lehetne jutni. A végén ez lesz, hogy emitter + mcpcb, aztán összeforrasztom vasalón .
A cél az lenne, hogy a fénye fehér legyen. Este teszek fel képet, hogy mire gondolok. A Busch & Müller lámpámhoz képest az 1A már kék, a 3A már sárga. Ez utóbbival mondjuk ki tudok békülni , míg a kettő együtt majdnem jó
Convoy lámpába menne, távfénynek.
RelakS módosította - 2019. április 15. - 09:34
Írta 2019. április 14. - 23:35

nem ellenőriztem, de kaidomain.com , led4power.com , ali Convoy shop ?
szerk.: vagy ezt az árnyalatot te desztilláltad ki, és nemi s létezik? mi lenne a cél?
Ledeket vajon honnan lehetne rendelni, ahonnan a DHL nem akarja még 6000 forintos vámolással megtoldani az árát?
XP-L HI kellene 2A-2B körüli színben, 16 és talán 21mm-es star-on.
Alapvető probléma a led, és a megjelölt árnyalat, mert ilyet nem nagyon látok
ZolkoW módosította - 2019. április 14. - 23:37
Írta 2019. április 14. - 21:46

Ledeket vajon honnan lehetne rendelni, ahonnan a DHL nem akarja még 6000 forintos vámolással megtoldani az árát?
XP-L HI kellene 2A-2B körüli színben, 16 és talán 21mm-es star-on.
Alapvető probléma a led, és a megjelölt árnyalat, mert ilyet nem nagyon látok
Írta 2019. április 09. - 14:23

Megint "játszottam" kicsit a lámpákkal és készült fotó is róla.
Szentendréről ahogy jövünk visszafelé a dunaparti kerékpárúton,
már a Szentendrei út kereszteződésének a fényeit lehet látni messziről, ott készült a két fotó.
Egyik lámpa nélkül, és a másik egy kb 5 Watton működő kormánylámpával (közelre)
és kettő db 1 Wattos sisaklámpával (távolabbra) megvilágítva.
A látvány kb. ilyen volt ott élőben is a keskeny "sarló" hold mellett.
Balu1 módosította - 2019. április 09. - 14:27
Írta 2019. február 23. - 01:41

Amivel gond lehet, ha nagyon koncentrált fényű lámpát próbálunk, az teljesen "kiégetheti" fehérre
a fotón a közelről megvilágított részeket, vagyis ott elvesznek a részletek.
Erre itt egy példa, amikor épp arra járt egy autó az erősebb fényével.
Írta 2019. február 20. - 03:30

Mivel RelakS múltkor felvetetted, hogy milyen körülmények között lehetne összehasonlítani lámpák fényeit fotókon, ezért is variálok mindig, próbálkozom különböző ötletelésekkel.
Szerintem legyen a háttér képen állandó azonos megvilágítású, gyenge alap világítás amihez lehet minden mást nézni, pl holdfény vagy más ismert, szórt alap fénnyel megvilágított rész. Azon minden, a vizsgálandó lámpa fény terülése, nyílásszöge, fény eloszlása jól látható.
Amivel gond lehet, ha nagyon koncentrált fényű lámpát próbálunk, az teljesen "kiégetheti" fehérre a fotón a közelről megvilágított részeket, vagyis ott elvesznek a részletek ilyen fotónál.
..hogy lámpa is legyen a képen, fentről a HHH kilátóból lefotóztam egy kézilámpával lefelé haladó pár fényét, a környező terület éjszakai teliholdas szórt megvilágítása mellett.
Azt próbálom, hogy lehet valami természetes háttér világításhoz hasonlítani majd tesztelni való lámpák fényét. Pl. itt a háttér megvilágítás adott.
Írta 2019. február 20. - 01:47

Most nem is lámpáról írok, hanem az éjszakai látási viszonyokról, telihold idején,
ami nem helyettesíti a kerékpáron a lámpákat, de mindenképp érdekes volt.
Lehet, hogy azelőtt azért nem tűnt ez fel nekem, mert mindig erősen túlvilágítottam a környezetemet?
Most vasárnap jártam (gyalog) a Hármashatár-hegyen és közben teljesen rám sötétedett.
Volt nálam jó fényű lámpa, de anélkül is meglepően erős fénnyel világította meg a tájat a Hold fénye.
Próbáltam lefotózni mobiltelefonnal hogy lehetett látni.
A képen a fák az árnyékaikat a Hold fényében vetették.
- Kisherceg kedveli ezt
Írta 2019. február 19. - 08:12

Nem kaptam még szét, csak ránézésre gondoltam. Sima XP-G R5-ös lámpám is van és más XM-L lámpám is és ebből következtettem.
Azért ha egyszer szétszeded, emlékezz meg a topikról
Mondjuk jobban megnézve ez tükrös, nem lencsés, úgy meg kissé nehezebb összekeverni a ledeket
RelakS módosította - 2019. február 19. - 08:13
Írta 2019. február 19. - 08:03

Szétkaptad megnézni? Az XP-G2 pont ugyanúgy néz ki, mint az XM-L2, csak kisebb
Nem kaptam még szét, csak ránézésre gondoltam. Sima XP-G R5-ös lámpám is van és más XM-L lámpám is és ebből következtettem.
Írta 2019. február 19. - 07:52

XP-G2-es leddel írták, de XM-L2 led van az enyémben. Ami amúgy fényesebb is valamivel.
Szétkaptad megnézni? Az XP-G2 pont ugyanúgy néz ki, mint az XM-L2, csak kisebb
Írta 2019. február 18. - 23:38

Ugye hogy ugye ? Mondtam én ! Nagyon jó kis lámpa az. Gyönyörű fénye van.
A decemberi rendelés valóban nem szerencsés. Én novemberben (már az sem szerencsés) rendeltem valamit, na az csak januárban jött meg.
Viszont január közepén rendeltem egy elemtöltőt - 2 hét alatt itt volt.
Írta 2019. február 18. - 22:52

Csak 171 gramm. Nem is nehéz. :-)))
(Ki vesz ilyen szörnyet ?)
Nekem van egy ilyenem: https://www.aliexpre....4b494c4dcH4T2G
Életem legjobb fejlámpája. (amit láttam és használtam is) Elképesztően szép nagy területet világít, 5 fokozat - a sátorban olvasástól a terepbringázásig használható, egy gombbal könnyedén kezelhető ...nagyon jó cucc.
Időközben nekem is megjött eme lámpám. Majdnem 2 hónap alatt. (a 7. héten). Igaz, december közepén rendeltem, szóval érthető a késés. Nekem is tetszik, hogy szórt a fénye és elegendő is. Méréseiim szerint 500-600 lumen a maximum fokozaton. (mármint a felvett áramerősségből lehet követketetni a LED adatai alpján.) XP-G2-es leddel írták, de XM-L2 led van az enyémben. Ami amúgy fényesebb is valamivel.
Egyelőre még nem hekkeltem szét, mert annyira megtetszett. Valószínü, hogy rendelek egy másikat és akkor már bátrabban szétbarmolom az előzőt. A másik meg jó lesz, ha nem sikerül a projektem az első lámpával.
Írta 2019. február 18. - 20:00

Meg kell mondjam, hiába szűk a Convoy C8+ fénye, pont jól kiegészíti az Ixon Space-t.
Ameddig az aszfaltot kell látni, addig világít az Ixon, meg a C8+-nak is van szép szórt fénye. A fák ágai eléggé látszottak benne, hogy ne akarjam lefejelni. Ahol meg véget ért az Ixon, ott már kezdődhetett is a C8+.
Google-maps-en mérve úgy sacc/köbláb 140m-re még egész jó fénye volt, de olyan 200m-re még elvitt annyira, hogy lássam az út végét (különösen, ha egy fehér szobor van ott

Ennek a kínai 3 ledes vacaknak ugyan valamivel több, mint kétszer szélesebb a fénye, cserébe a C8+ már 10%-on is túlvilágítja.
Szerintem ha valakit nem zavar, hogy kisüti a szemből jövők szemét, akkor még önmagában is használható fénye van: a szórt fény a közelben elég nagy területet megvilágít, ahol meg már elfogy, ott kezdődik az erős fény.
Képek majd akkor, ha nem borul rám a 4°C a sötéttel együtt

Kíváncsi leszek az S2+-ra, ha végre ideér, de már vagy ötször rakták zsákba, és küldték külföldre az utóbbi két hétben

RelakS módosította - 2019. február 18. - 20:02