Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Dartsos!!
Nem ér összehasonlítani egy aggregátoros és egy battériás pilácsot!! :) Persze, hogy ütõsebb a dinamó egy komoly lámpával. Ebben a konstellációban a súly viszont nem mellékes. Két stílusú kerékpárral nyomulok, egy trekkingen, amin az általad leírt setup még elmegy, de a másik egy outi, ott már fura lenne az agydinamó. Szóval ez is egy szempont volt a választásnál.

Ridley Noah Fast 

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Olyan világítást kellett keresnem ami kompromisszumokra épül, a legfontosabb persze a teljesítmény minél olcsóbban. Tavaly a Sigma beharangozta az EVO-t, de szinte sehol nem látom, a Lupin meg b@..ott drága. Egy unalmas napon a neten leltem rá a Trelock-ra, az olvasott információk alapján rögtön megkedveltem, amolyan szerelem elsõ látásra, és hozta az elvárásokat. Öt fokozatban állítható fényerõ, max 70Lux, 6-45 ÓRÁS ÜZEMIDÕ!! Mutass olyan lámpát ami ezt tudja 35 ezerért és nincs a lógó vezeték végén még egy akku is. Ugyanis beépített akkuja van, amit USB-n keresztül tudsz tölteni akár PC-n keresztül. Nagyon-nagyon világít, nemcsak téged látnak, de látsz is vele rendesen. Tavaly egyedül száguldoztam a Balcsi körül éjszaka és egy autós megállított, hogy mi a franccal világítok. Nem Õ volt az egyetlen az elmúlt közel egy éve. Egyetlen negatívuma van, nagyon gagyi a felfogatása. Remélem az idén is hû társam lesz és tovább növeli az ázsióját nálam. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

35-bõl bõven kijött az agydinamóm elsõ+hátsó világitással, átfûzéssel, mindennel....szóval nekem nem alternativa...és nekem is van 40 lux-om, bár baromira nem a számok számitanak...1m-20m-ig világit, 20 méteren kb 7 méter széles fénycsóvával, és szinte az egész területen egyenletes a fénye...és nemkell töltõ, végtelen az üzemideje :D
És a felfogatások is atombiztosak, csak a lelopástól féltem õket, nehogy valaki felismerje hogy milyen drága...bár az elsõ lámpa konzolját 5-ös acéllal azért hozzátekertem a villához :D

Ja, és járdán folyton azthiszik hogy robogóval közlekedem vagy valami olyasmivel, a bicikliseket megha hátulról közelitem, akkor már 20 méterrõl rebbennek széjjel, mert enmtudják hogy miatökömnek van ilyen világitása:D Lehet ufónak néznek :D

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

És ezzel ha bemész éjjel egy erdõbe, akkor is látsz vele tök jól, olyan jó erõs ? Az USB töltõrõl mennyi idõ alatt töltöd föl maxra ?
Az, hogy az autósok megállítanak - az nem lehet, hogy azért van, mert nagyon vakítod õket ? Lehet, hogy nagyon magasra van állítva.

Teljesen jól lehet vele látni, mehetsz vele nyugodtan erdõbe, meglepõ a fényereje. A beállításnál nem az volt a lényeg, hogy a holdat világítsam, a fénycsóva magam elõtt világít az aszfalton. Az ominózus Balaton-körön a kerékpárúton mentem és velem párhuzamosan ment el mellettem egy autó. Elmondása szerint a tükörbõl látta a fénycsóvát, majd visszafordult, és úgy állt meg. Szóval nem Kiolvasztottam az autójából.:-)
A töltés? Hát õszintén azt nem mértem még, de ha jól emlékszem egy óránál tovább tart.

10-70 lux és ezt hol és hogyan mérik arról nem szól a fáma szerintem nem volt túl jó vétel szvsz menj el az aldiba és vegyél egy Photon utánzatot 4000ft ért, próbáld ki és utána mond el megérte-e. Nekem még az eredeti van az li-ion aksival, töltõvel volt 12000ft azt már sokkaltam, de egy nagyon jól fókuszálható és más célokra is remekül használható lámpa a hozéval, mj 808-al és társaival már össze se mérem.

Valóban nem a leírt paraméterek számítanak, sokkal inkább a tapasztalat. Azt sem álltom, hogy pocsék dolgokat árulnak az ALDI-ban. (spec a joghurtjuk nagyon finom:-) ) Az mj lámpákról olvastam jót és rosszat egyaránt, de ott a külön akku mellette. No meg azért az sem mellékes, hogy max fényerõn 6 órát világít. Mutass még a piacon lévõk közül ilyen világítási idõvel rendelkezõt és természetesen ne legyen külsõ akkuja. Engem meggyõzött. Szívesen melléteszem az ALDIS-mellé, kíváncsi lennék az eredményre, de lehet, hogy más is. Érdemes lenne közzé tenni. Írd le kérlek annak a lámpának a típusát, jó lenne ha belinkelnél egy képet róla, biz Isten veszek egyet.

Ridley Noah Fast 

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Olyan világítást kellett keresnem ami kompromisszumokra épül, a legfontosabb persze a teljesítmény minél olcsóbban. Tavaly a Sigma beharangozta az EVO-t, de szinte sehol nem látom, a Lupin meg b@..ott drága. Egy unalmas napon a neten leltem rá a Trelock-ra, az olvasott információk alapján rögtön megkedveltem, amolyan szerelem elsõ látásra, és hozta az elvárásokat. Öt fokozatban állítható fényerõ, max 70Lux, 6-45 ÓRÁS ÜZEMIDÕ!! Mutass olyan lámpát ami ezt tudja 35 ezerért és nincs a lógó vezeték végén még egy akku is. Ugyanis beépített akkuja van, amit USB-n keresztül tudsz tölteni akár PC-n keresztül. Nagyon-nagyon világít, nemcsak téged látnak, de látsz is vele rendesen. Tavaly egyedül száguldoztam a Balcsi körül éjszaka és egy autós megállított, hogy mi a franccal világítok. Nem Õ volt az egyetlen az elmúlt közel egy éve. Egyetlen negatívuma van, nagyon gagyi a felfogatása. Remélem az idén is hû társam lesz és tovább növeli az ázsióját nálam. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

10-70 lux és ezt hol és hogyan mérik arról nem szól a fáma szerintem nem volt túl jó vétel szvsz menj el az aldiba és vegyél egy Photon utánzatot 4000ft ért, próbáld ki és utána mond el megérte-e. Nekem még az eredeti van az li-ion aksival, töltõvel volt 12000ft azt már sokkaltam, de egy nagyon jól fókuszálható és más célokra is remekül használható lámpa a hozéval, mj 808-al és társaival már össze se mérem.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.683 hozzászólás
És ezzel ha bemész éjjel egy erdõbe, akkor is látsz vele tök jól, olyan jó erõs ? Az USB töltõrõl mennyi idõ alatt töltöd föl maxra ?
Az, hogy az autósok megállítanak - az nem lehet, hogy azért van, mert nagyon vakítod õket ? Lehet, hogy nagyon magasra van állítva.
Marci

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Neked milyenek a tapasztalataid?

Ridley Noah Fast 

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Neked milyenek a tapasztalataid?

..én tavaly megvettem, csak érdekelt, hogy esetleg van-e másnak és mi a véleménye róla.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
..én tavaly megvettem, csak érdekelt, hogy esetleg van-e másnak és mi a véleménye róla.

Ridley Noah Fast 

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Ahoj!
Használ valaki Trelock LS-950-et??
Érdemes megnézni:
http://www.trelock.d..._LS_950_ION.php

Szeritem 125 jóféle eujóért kicsit sok XD
Annyiból már tényeg fel vásárolni az egész kinai piac összes lámpáját XD

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Ahoj!
Használ valaki Trelock LS-950-et??
Érdemes megnézni:
http://www.trelock.d..._LS_950_ION.php

Ridley Noah Fast 

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Igen van, az enyém is ilyen. Az álló fénye is erõsebb az olcsóbb itthon kapható elsõ lámpákénál.

B&M Busch + Müller Lumotec IQ Cyo N Plus 60 Lux 175QNDi | eBay

Az enyém R/T-s 40 luxos, állófénynél csak 2 led világit a 4-bõl, de énis azt néztem, hogy majdnem igyis erõsebb mint a régi Cateye lámpám :D

kozmax

kozmax

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Hátsó lámpában láttam sõt javítottam már ilyen állófényeset de tényleg már mondta valaki, hogy elsõben is van gyári ami ezt tudja.

Igen van, az enyém is ilyen. Az álló fénye is erõsebb az olcsóbb itthon kapható elsõ lámpákénál.

B&M Busch + Müller Lumotec IQ Cyo N Plus 60 Lux 175QNDi | eBay

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Én nem tudom.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

és ez?
Cree T6 Led Headlamp 1800 lumen Head light w/ Rubber Ring Bicycle Lamp | eBay

Nem vagyok nagy ledguru, de szerintem a T6-os led 1000 lumen környékén van.

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
MagicShine.eu/bikelight.eu MJ-808 CREE XML-T6 LED Fahrradlampe bike light 1000LM | eBay
ez is jó ár

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
és ez?
Cree T6 Led Headlamp 1800 lumen Head light w/ Rubber Ring Bicycle Lamp | eBay

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Ha jól tudom az 400-500 lumen, szerintem érdemesebb dxrõl ~10ezerért megvenned valamelyik klónt.

énis azon agyalok. találtam ebay-én is jó áron,
mindjárt meg is nézem

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Magicshine MJ-838B 15 990Ft
ienje van valakinek?
vagy inkább rendeljem meg az ebay-ról a MJ-808 koppintást?

Ha jól tudom az 400-500 lumen, szerintem érdemesebb dxrõl ~10ezerért megvenned valamelyik klónt.

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Magicshine MJ-838B 15 990Ft
ienje van valakinek?
vagy inkább rendeljem meg az ebay-ról a MJ-808 koppintást?

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
szerintem érdemesebb lesz az olcsobikat megvennem anyival nem tud többet a másik!