Jelentkezz be Regisztrálj

Látni & látszani!
Írta 2012. február 16. - 22:07

viszont mikor nálam ez az egész akku dolog kérdéses volt akkor olvasgattam a prohardver akkutöltõs fórumát és ott ezekre esküszik mindenki
Voltcraft IPC-1L akkutöltõ eladó a Conrad webáruházban
vagy az egyszerûbb verzója
Voltcraft BC-500 akkutöltõ eladó a Conrad webáruházban
Írta 2012. február 16. - 21:55

nem kell megsértõdni, de az egy nagyon alap töltõ, 2300 Ft-ért ilyet adnak, mûködik, de hosszútávon az aksi látja kárát
Van egy 30'-es gyorstöltõm, mely csatornánként tölt, s a végén csepegtet.. ventilátoros zárófedõvel, sajna most nem tudom linkelni a típust, mert fejbõl nem vágom.. ezek alapján tudsz véleményt mondani róla?? Gyorstöltõ mennyire egészséges??
Írta 2012. február 16. - 21:06

nem süti ki, így memória effektus léphet fel
nem csatornánként tölt, így az egyik aksit esetleg túltölti vagy éppen nem tölti fel
nincs benne hõvédelem
nem kell megsértõdni, de az egy nagyon alap töltõ, 2300 Ft-ért ilyet adnak, mûködik, de hosszútávon az aksi látja kárát
Milyen akkor a jó töltõ? Márka? Típus?

Írta 2012. február 16. - 21:02

És mi a hátrányuk.. az, hogy nem süti ki teljesen elõtte az aksikat?? :confused:
nem süti ki, így memória effektus léphet fel
nem csatornánként tölt, így az egyik aksit esetleg túltölti vagy éppen nem tölti fel
nincs benne hõvédelem
Írta 2012. február 16. - 20:55

ez butaság, amúgy a gyári töltõje pont annyira nem jó, mint a nem gyári egyszerûbb töltõk
És mi a hátrányuk.. az, hogy nem süti ki teljesen elõtte az aksikat?? :confused:
Írta 2012. február 16. - 19:50

Azt olvastam valahol, hogy az eneloop nem bírja a csepegtetõs töltõket.. Vettem hozzá gyári Sanyo töltõt. 2300HUF.. AA és AAA kompatibilis..
ez butaság, amúgy a gyári töltõje pont annyira nem jó, mint a nem gyári egyszerûbb töltõk
Írta 2012. február 16. - 19:49

Értem. Akármilyen töltõvel lehet tölteni õket? Gondolok itt az én varta töltõmre.
lehet, persze, de ha sokat használod, akkor érdemes beruházni egy csatornánként tölteni és kisütni tudó készülékbe
Írta 2012. február 16. - 18:31

Értem. Akármilyen töltõvel lehet tölteni õket? Gondolok itt az én varta töltõmre.
Azt olvastam valahol, hogy az eneloop nem bírja a csepegtetõs töltõket.. Vettem hozzá gyári Sanyo töltõt. 2300HUF.. AA és AAA kompatibilis..
Írta 2012. február 16. - 17:06

Írta 2012. február 16. - 17:01

Írta 2012. február 16. - 16:55

Írta 2012. február 16. - 16:53

(bár a LIDL féle 900Ft/4db Tronic gúnynevû aksim sem merül le hónapokig. Nagyon ajánlom mindenkinek õket)
Írta 2012. február 16. - 16:35

jah, lighster + eneloop elég jó kombó, de mondjuk egy jó töltõ sem árt bármelyik aksihoz
Közben találtam egy varta töltõt itthon. Bele fér 4 db AA-s. Miért olyan jók ezek az eneloop akkuk?
Írta 2012. február 16. - 16:13

Köszi. A sigma lightster-t és pava-t nézegettem én is.
Pava nem jobb annyival mint amennyivel drágább.
Írta 2012. február 16. - 15:59

jah, lighster + eneloop elég jó kombó, de mondjuk egy jó töltõ sem árt bármelyik aksihoz
Írta 2012. február 16. - 14:12

Írtad, hogy konkrét típust is írhatnánk. Nekem a tízezer alatti kategóriából a Sigma lighster jött be leginkább. Én mindenképp azt javasolnám, hogy kerékpár lámpát vegyél, ne pedig kerékpárra is szerelhetõt. Mert az utóbbi esetben nem biztos, hogy a terítési szöged elég nagy lesz. (mondjuk az elõbbi esetben sem 100% ). Ha földes úton mész és az aksik a lámpában vannak, nem pedig külön tartóban, elmozdulhat/lekonyulhat a nagy súly, és az egyenetlen útviszony miatt.
Én most rendeltem be jó pár eneloop aksit. Tavaly próbaképp vásároltam 4 darabot. Pár hete észrevettem, hogy kint maradt az elsõ és hátsó lámpám a garázsba. Na mondom akkor "hidegindítás". Csak az mûködött amelyikben az eneloop volt. Bevittem a másikat is a lakásba, és a másnapi próba során, a már jól felmelegedett aksikkal rendben mûködött.
Szóval én Sigma lighster + eneloop kombót javasolnék a 10ezres kategóriában.
Írta 2012. február 16. - 11:56

Szia!
Köszi a segítséget... max egy óra az út hazáig, kb 25-30 km/h-s tempó, dinamó nincs, elem töltõ nincsen, külföldi rendelés webshopból, e-bay-rõl szóba jöhet. Köszi
Írtad, hogy konkrét típust is írhatnánk. Nekem a tízezer alatti kategóriából a Sigma lighster jött be leginkább. Én mindenképp azt javasolnám, hogy kerékpár lámpát vegyél, ne pedig kerékpárra is szerelhetõt. Mert az utóbbi esetben nem biztos, hogy a terítési szöged elég nagy lesz. (mondjuk az elõbbi esetben sem 100% ). Ha földes úton mész és az aksik a lámpában vannak, nem pedig külön tartóban, elmozdulhat/lekonyulhat a nagy súly, és az egyenetlen útviszony miatt.
Én most rendeltem be jó pár eneloop aksit. Tavaly próbaképp vásároltam 4 darabot. Pár hete észrevettem, hogy kint maradt az elsõ és hátsó lámpám a garázsba. Na mondom akkor "hidegindítás". Csak az mûködött amelyikben az eneloop volt. Bevittem a másikat is a lakásba, és a másnapi próba során, a már jól felmelegedett aksikkal rendben mûködött.
Szóval én Sigma lighster + eneloop kombót javasolnék a 10ezres kategóriában.
Írta 2012. február 15. - 23:15

-Milyen tempóval kívánod használni, amikor világítasz vele (>>>teljesítmény)
-Alkalmanként átlag mennyi ideig kéne világítson (látszani/látni idõk)... illetve mekkora max üzemidõ kell. (>>>akku kapacitás)
-Milyen rendszertesen használnád (elem>akku>dinamó)
-Van-e súlykorlát
-Kb. max mennyi rá a keret
-külfödrõl rendelõs is szóba jöhet, vagy csak itthoni beszerezhetõség
...
Véleményem szerint ~1-2 Wattnál kissebb max teljesítményûvel nem szabad foglalkozni, 3-5 Wattal már egész jól elboldogulni, de igazán jól 10-20...W-tól látni...
Pl. ilyesmiknél vacakabbakkal nem szabad foglalkozni...
Elemeset csak nagyon ritka használatra, gyakorihoz:
a) Ha még nincsenek cerkaakkuid/ töltõd, akkor egybõl LiIon akkusatt/töltõt érdemes beszerezni (rendszer szinten nem sokkal drágább, megbízhatóbb, könnyebb, kissebb...)Ha már van, NiMh cerkaakkud/töltõd akkor azt használni (a kis önkisülésû cellák jobbak -pl Eneloop, readyUse...)
c) Generátoros ledekkel= örök élet... (min/max power korlátok, + tekerni kell; agydinamó esetén + új kerék...)
Szia!
Köszi a segítséget... max egy óra az út hazáig, kb 25-30 km/h-s tempó, dinamó nincs, elem töltõ nincsen, külföldi rendelés webshopból, e-bay-rõl szóba jöhet. Köszi

Írta 2012. február 15. - 22:56

-Alkalmanként átlag mennyi ideig kéne világítson (látszani/látni idõk)... illetve mekkora max üzemidõ kell. (>>>akku kapacitás)
-Milyen rendszertesen használnád (elem>akku>dinamó)
-Van-e súlykorlát
-Kb. max mennyi rá a keret
-külfödrõl rendelõs is szóba jöhet, vagy csak itthoni beszerezhetõség
...
Véleményem szerint ~1-2 Wattnál kissebb max teljesítményûvel nem szabad foglalkozni, 3-5 Wattal már egész jól elboldogulni, de igazán jól 10-20...W-tól látni...
Pl. ilyesmiknél vacakabbakkal nem szabad foglalkozni...
Elemeset csak nagyon ritka használatra, gyakorihoz:
a) Ha még nincsenek cerkaakkuid/ töltõd, akkor egybõl LiIon akkusatt/töltõt érdemes beszerezni (rendszer szinten nem sokkal drágább, megbízhatóbb, könnyebb, kissebb...)

c) Generátoros ledekkel= örök élet... (min/max power korlátok, + tekerni kell; agydinamó esetén + új kerék...)
Írta 2012. február 15. - 20:21

A többi részletrõl nagyon sokat lehetne beszélni, arra most nem vállalkozom.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..