Szabii said
Egészen minimális, szinte nincs is. Az egyik egy kicsit fókuszáltabb fényû de ott is alig van eltérés.És egyébként mekkora különbség van fényerõben egy mj808e és egy olyan klón lámpa között?
Szabii said
Egészen minimális, szinte nincs is. Az egyik egy kicsit fókuszáltabb fényû de ott is alig van eltérés.És egyébként mekkora különbség van fényerõben egy mj808e és egy olyan klón lámpa között?
Szabii said
SSC P7-es 4 chipes led kicsit régebbi fejlesztés, picivel rosszabb a hatásfoka (egyébként drágább is). CREE XM-L 1 chipes ledek a jelenleg legnagyobb hatásfokúak, kicsit jobban fókuszálható, mint a 4 chipesek (és olcsó is).És egyébként mekkora különbség van fényerõben egy mj808e és egy olyan klón lámpa között?
marton said
Mindkettõ van a haveri körben. Bármelyiket veszed, jó választás.
marton said
És melyik fényforrás mellett döntöttél ?
bedia01 said
És melyik fényforrás mellett döntöttél ?Na ugydöntöttem nem kisérletezek tovább !
Inkább veszek egy jó lámpát!
Igazad volt BALU 1 :-)
dartsos said
Agydinamós lámpát senki nem használ?
Nekem egy B&M Cyo Cyo-m van, 1m-20méterig tökéletesen látok vele mindent, pedig asszem csak egy kis 1.25W-os 5mm-es optikás led van benne.
És a legjobb, hogy a fényelosztása a tükörrendszere miatt majdnem teljesen egyenletes, és 2 sávot simán bevilágit.
Már nemegyszer néztek rám furán az emberek, hogy nem-e valami robogó mászkál a járdán vagy bicikliúton XD
Hátul meg egy B&M Toplight Flat s plus van. Iszonyú nagy fénye van.
Állófényes az elsõ-hátsó is, és kb 10km/h-tól max fényerõn világit az elsõ is.
Másnak van ilyesmilye?
Mert itt mindig csak az akkus meg az elemes lámpákról van szó.
stellaz said
köszi
igen, pont azt a 20 (már 23)+5 ezret találtam nagyon elszált árnaknekem most elég nagy a lámpám fényereje, és azt télen is csak 1, mésflk hetente kell tölteni, és fele az elsõ lámpának, még eneloopokkal is, a hátsónáé még kevesebb, plusz az agydinamó, fûzés..... ki se jön 35-bõl, fõleg ha könnyített modellt választok
ha a lámpa nagyjából annyiba fájna, mint az elemes testvérei, akkor talán megérné, mert amúgy én és a kedvesem is ki tudnánk használni az agydinamó elõnyeit
menet közben mennyit fog amúgy? észre lehet venni egyáltalán?
dartsos said
Itt a linkje:
Busch&Müller Lumotec IQ Cyo RT senso plus LED-es fényszóró T-vel - BikeStore24.hu Magyarország legnagyobb választékú Onlineshopja
Én még tavaly 20-ért vettem, de hát új év, új árak...
A hátsó lámpa volt 5 ezer, plusz az agydinamó 9 ezer, plusz küllõk, igy 35-bõl megúsztam az átalakitást.
Igen, ennyiért bõven kijött volna egy magicshine is, de mivel fõleg télen van hamar sötét és elég hideg, jobb megoldásnak láttam egy agydinamós rendszert.
A lámpa fénycsóvája trapáz alakú, az enyémbe van közeli terület megvilágitás is, tehát 1 méter sötét csak a elõttem, onnantól trapézosan egyre nagyobb felületet világit meg.
Az állófényét a lámpa alján található 4 ledbõl 2 adja, a másik kettõ csak menet közben világit, de kb annyit világit igyis álló helyben mint egy rosszabb többledes elemes biciklilámpa.
Elõtte egy Police "50"W-os lámpám volt, azthiszem az 3 wattot tud, de egyrészt zabálta az elemet, fõleg nagy fényerõn, és a szórása elég kicsi, inkább pontban világit, ettõl most ez a megoldás sokkal jobb, mert ugyanaz a fényerõm van, de többször nagyobb területen.
dartsos said
stellaz said
én is gondolkoztam már agydinamós megoldás, de értelmesb áron nem találtam hozzá rendes elsõ, ledes világítást, állófénnyel
a fentebb említett B&M milyen árban volt?
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
marton said
Agydinamót túrázók vagy városi bringások használnak. Országútisok és montisok elemes, aksis lámpákkal járnak. Talán ezért esik kevesebb szó az agydinamóról.