Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Tetszik a lámpád és az éles lehatárolás is. Vetted vagy építetted? Milyen pontosan? Kb. mekkora lehet a kimenete lumenben?

1.Balu csak épit
2.Több
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Jártam fent múltkoriban Prédikálószéknél naplemente környékén, de nem is ez a lényeg.

Tetszik a lámpád és az éles lehatárolás is. Vetted vagy építetted? Milyen pontosan? Kb. mekkora lehet a kimenete lumenben?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Nahát, csak nem van egy saját Trollunk...

ne etessétek! mert akkor hízik, szaporodik :)

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Hát a fórum ki is írja, hogy renso has not made any friends yet :D

Szegény Hozé, ha tudta volna, hogy teljesen feleslegesen gyártott annyi lámpát...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts
Nahát, csak nem van egy saját Trollunk...

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Hát én bevallom kurvára szarul éreztem magam, amikor 2004 októberében hajnali 2-3 között a Mecsekben valahol Vágotpuszta és Mánfa között toltam, húztam, vonszoltam a bringámat az agyagos sárban, mivel tekerni már esélytelen volt, és akkor a halogénes lámpám a utolsó elektronokat szopogatta kifelé az ólomakksiból ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Renso úgy látszik te lettél a megmondó ember.
Mindenre tudod az okot és a pontos választ.

renso

renso

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

Azért nem felesleges, mert másra használható a kormány lámpa és teljesen másra ami a fejen van. Fejre jön a keresõ fény, amivel akár oldalra is nézhetünk az erdõben, lassú felfelé kapaszkodásnál, ha valami csörtet mellettünk.
...

A hozzászólásod pont azt bizonyítja, hogy nem fontos a fejlámpa.
Egyébként a hozzászólásod arra is utal, hogy félsz a sötétben (és ez magyarázat arra is, hogy miért kell neked sok lámpa). Az ember általában nem szokott összevissza forgolódni (hacsak nem fél). :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Tök egyformák, vedd az olcsóbbat. Csatit meg cseréld le azt jó napot.

Nekem ilyen van: http://www.ebay.com/...17d4a77&vxp=mtr

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Köszönöm. Neked pont ez a típus van? A turnigy akucell 8 nem jobb?

Az akku csatlakozója elég érdekes, ilyen csatlakozónak az ellenpárját hol kapok? Képek: 1 2 Ha más nem, szétbontom a hosszabbító kábelt, amit adtak hozzá, de nem szívesen.

IMAX B6
IMAX B6AC Professional Intelligent Battery Balance Charger Discharger US Plug S9 | eBay

- Krokodil végére mágnes, rácsapod a 18650-re és láss csodát.
- Tölt mindent amit csak lehet: NiCD, NiMh, LiPo, LiIon, stb...
- Minden paramétert beállíthatsz a töltéshez.
- Ha valami nem jól van rádugva el se indul. Ha közbe gáz van leáll. Szop, nyal, gombot varr. Tapasztalat nem ígéret. ;)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Jártam fent múltkoriban Prédikálószéknél naplemente környékén, de nem is ez a lényeg.
Azután másik irányban kerestem egy levezetõ utat, miközben rájöttem, hogy arra nem lenne célszerû bringával, mert ott a Vadálló-kövek vannak.

Sokaknak ismerõs lehet a képen látható környék.

https://lh4.googleus...4Q=w958-h639-no

Innen még vissza mentem Prédikálószékre és utána indultam onnan lefelé.

Késõbb a rövid meredek le majd felvezetõ rész között két nagyon gyenge, imbolygó fényt véltem látni fentrõl.
A sajátom lejjebb vettem és jobban figyeltem, hogy ott bringások jönnének? ..és igen!
Végül kiderült, hogy egy lány és egy srác jöttek lefelé gyertyafény erõsségûnek tûnõ gyenge lámpákkal.
Mondtam is nekik, hogy ide azért érdemes lett volna hozni valami jó erõs lámpát.
Mire a lány: "van nálunk erõs lámpa, de így izgalmasabb". -mondta mosolyogva-
Õk tudják. :)

Akkor volt nálam egy kis "kicsit erõsebb" zseblámpa is (a kormány lámpán kívül, ami mindig ott van a helyén).
Azt még a sisakra rögzítettem tépõzárral és fél maroknyi irodai gyurmával, amivel papír cetliket szoktak falra, ide-oda tapasztani.
Így valamennyi fejlámpa élményem is volt közben, habár nagyon kevés, mert elég gyenge volt a fénye.

Arról készítettem egy videót hogy látszik a fényem, miközben jövök lefelé.
A kékesebb gyenge imbolygó kör a fejlámpa és a természetesebb, enyhén zöldes árnyalatú fény a kormány lámpa fénye.

Persze ezt is jobb teljes képernyõn nézni.
http://www.youtube.com/watch?list=UUssTTBV2snsYGuSRS4Gc3MQ&v=gt1jwzqxgZc&feature=player_detailpage

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Igen, egy lámpa a kormányon és a sisakon együtt valóban jobb fényt jelent. Viszont nem jelent sokkal jobb fényt, mintha csak a kormányon lenne (ezért felesleges).

Azért nem felesleges, mert másra használható a kormány lámpa és teljesen másra ami a fejen van. Fejre jön a keresõ fény, amivel akár oldalra is nézhetünk az erdõben, lassú felfelé kapaszkodásnál, ha valami csörtet mellettünk.

Nemrég rám sötétedett Pilismarótnál, amikor mentem át a hegyen a királykúti-nyereg és Sikáros felé.
Akkor nem készültem fejlámpával és nagyon hiányzott, pedig széles a fényem a kormányon. A zoomot direkt szélesre állítottam, hogy többet lássak oldalra.
Út közben, ahogy kapaszkodtam felfelé, vaddisznók vagy valami szarvas vagy ki tudja milyen vad mehetett oldalt mellettem a fák között és hiába forgolódtam, a fény nem fordult velem fejlámpa hiányában. Ilyenkor nagyon-nagyon tud hiányozni egy olyan fény, ami arra fordul amerre a fejem.

Ez a videó máshol készült, de az a fény széttartása látszik. Nekem ez az útra ugyan elég, de az erdõbe kevés.
Az úton szinte elég is, de nem látok be vele oldalt a fák közé. Oda fejlámpa kell, és akkor tényleg mindenhol úgy látok, mint nappal.

A videón az elején egy hagyományos bringa lámpa fénye jön szembe (összehasonlításnak), aztán
utána fordulok és kapcsolom és emelem a saját fényem, majd a végén lekapcsolom megint kicsire.
Érdemes teljes képernyõs módban nézni.
http://www.youtube.com/watch?v=8ZbbzxnsEHg

Mindig ha bármilyen széles fényû kormány lámpával is indultam, rettenetes hiányérzetem volt fejlámpa nélkül, ami oda világít ahova nézek.
Akkor mindig megfogalmazódik bennem, hogy a fejlámpa az ami feltétlenül kell, mert azzal ott látok ahova éppen nézek és ahova fordítom a fejem.

Más..
A lítium akku töltõben én sem tudok jobbat, mint amiket itt korábban linkeltek.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Kormányon, sisakon v. kormányon+sisakon - ezeken kár elmélkedni, mert ízlés dolgában nem lehet vita. Kinek ez jött be, kinek az.
Pl. nekem soha nem lesz 600mm-nél szélesebb kormányom, mert nekem nem jó érzés a széles kormány, ki nem állhatom. Haverok meg folyamatosan veszik az egyre szélesebb kormányokat, már 700 fölött járnak. Hát, így színes a világ.
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

marton-nak nagyon igaza van. Egy jó, szórt fény a kormányon, és a sisakra már nem is kell lámpa, mert már jól meg van világítva az út, minden kanyar stb. .

aha

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Igen, egy lámpa a kormányon és a sisakon együtt valóban jobb fényt jelent. Viszont nem jelent sokkal jobb fényt, mintha csak a kormányon lenne (ezért felesleges).

Ja a kormányon...

renso

renso

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

Megnéztem a tesztvideót. Ha a lámpa valóban ezt tudja, nem rossz, de én azt gondolom ezek az akksik nem bírnak ennyit, fõleg mert eleve rossz minõségû vagy használt cellákat raknak bele. A töltõ pedig valószínûleg akku gyilkos (olvass vissza 4-6 oldalt itt a fórumon, valakinél kiderült, hogy a töltõ legyikolta az akksijait).

Gyûjtök még egy kicsit és két Dinotte lesz a vége. A bikerayt meg eladom..

De olvasd el a feltöltõ hozzászólásait is! Leírta az üzemidõket is.

Valamint pont tegnap töltött fel egy tesztvideót, amiben több lámpát is összehasonlított üzemidõ alapján. Jól teljesítettek az olcsó lámpák is.

Bike Light Testing Time Lapse - YouTube

Egyébként lehet kapni akkumulátorokat és töltõket külön is, és még mindig sokkal olcsóbban megússza az ember.

renso

renso

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

...

Egyébként erdõben a fejlámpa sokkal többet jelent, mint csak a kormány lámpa önmagában. Mindkettõ együtt a legjobb.
A kormány lámpa folyamatosan az utat világítja elõtted, a fejlámpa meg azt ahova láni akarsz ezen kívül.

Az az érzés valami fantasztikus, amikor ott van "nappal" ahova nézel és nem csak elõtted.
Fejlámpa nélkül hiába forgolódsz a fejeddel, csak a sötétet látod más irányokban.

renso

renso

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
marton-nak nagyon igaza van. Egy jó, szórt fény a kormányon, és a sisakra már nem is kell lámpa, mert már jól meg van világítva az út, minden kanyar stb. .

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

nekem turnigy accucell 8 van, kb ugyanez mint az imax, és tényleg mindenre jó. (ugye-ugye az airsoftos tapasztalatok igaz DannyL? :) ...)

Úgy van! Régi szép idõk, mikor még minden hétvégén rám lõttek. :D

De jó is hogy mondod a Turnigy-t, mert eszembe jutott még egy jó bolt a kollégának:
http://www.hobbyking...atSortOrder=asc

Itt is szép választék van.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nekem turnigy accucell 8 van, kb ugyanez mint az imax, és tényleg mindenre jó. (ugye-ugye az airsoftos tapasztalatok igaz DannyL? :) ...)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.