Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts

Szervusztok!

Csak egy kis vesézni való cucc! http://www.monkeylight.hu/pro.htm

Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Azért ne húzzuk rá a telefonra a sablont, vannak már jók, hozzáértő kezében nincs vele semmi gond. Hozzá nem értők százezrekbe kerülő DSRL géppel is szar képeket csinálnak.

Nem kell több százezres gépbe gondolkodni.Én egy Panasonic FZ-50-es gépet használok amit 70 000 ft-ért vettem újonnan. De mivel a tetlóknál is a teló okosabb mint a gazdája ott is legtöbben csak a gombnyomkodásig jutnak el. Ez sajnos igaz a fényképező gépeknél is. ha manuálban is tudná használni akkor tudna sok mindent állítani csakhogy ahhoz meg kellene tanulnia valamit a leírásából.na azt meg senki sem szeret olvasni.Amit telón visszanézel és jónak tűnik az messze nem biztos , hogy jó is. Tedd ki 19"-os monitorra vagy tv-re.Azt rögtön látod a sok elmosódást. Objektív nélkül csak parasztvakítás a pixelszám sok gépnél.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Nagy igazság ! A haverom a dslr gépét csakis automatában használja. Akkor már használhatna compakt gépet is....

A kompaktokat hozzá nem értőknek fejlesztették, akik csak a gombot tudják lenyomni. (Vakuzik, amikor az óceánt fotózza vagy a hegyről a várost.) A DSLR meg lehet rosszabb képet csinál automatában mint egy kompakt. 9 éves a Canon kompakt gépem és tud manual módot. Automata módban maximum akkor volt amikor véletlenül oda tekertem. Kategóriájában nem csinál rossz képeket. A maiakhoz persze már nem lehet hasonlítani, de ha van fény, akkor kiváló. Csak lassú, nehézkes a kezelése és kevés fénynél állvány kell.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Nagy igazság ! A haverom a dslr gépét csakis automatában használja. Akkor már használhatna compakt gépet is....

Marci

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Azért ne húzzuk rá a telefonra a sablont, vannak már jók, hozzáértő kezében nincs vele semmi gond. Hozzá nem értők százezrekbe kerülő DSRL géppel is szar képeket csinálnak.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Meg ugye nagyjából mindenkinek kéznél van, míg ez egy fényképezőgépnél nem nagyon fordul elő gyakran, arra készülni kell.

nyomkodják is fojton.ne tudd meg mennyi szar képet csinálnak.de kéznél van.mikor a nagyszülő nyavajog hogy hogyan lehet lementeni a sok-sok családi képet a tizenezer forintos 2 megapixeles nokiáról. brrrrr de ne hidd sok sokkal jobbak az  5 megás képek amiket a szobában, meg árnyékos helyen csináltak.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Akinek a fényképezésről egyből a mobiltelefon jut eszébe - az legyen az ő dolga. Bár elismerem, hogy a mostani mobilok egyre jobb képeket csinálnak. (nappal)

Meg ugye nagyjából mindenkinek kéznél van, míg ez egy fényképezőgépnél nem nagyon fordul elő gyakran, arra készülni kell.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Akinek a fényképezésről egyből a mobiltelefon jut eszébe - az legyen az ő dolga. Bár elismerem, hogy a mostani mobilok egyre jobb képeket csinálnak. (nappal)

Marci

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Milyen nehéz az élet....A bringát egy fának támasztod a gépet meg a nyeregre rakod, önkioldóval indítasz. Így csináltam egyszerû kompakt géppel 15 és 30 mp-es hosszú záridõs éjszakai képeket, olyanok lettek, mint az álom.
Vagy erdei padnak támasztod a bringát és a padra rakod a fényképezõt. Vagy mi sokszor a bukóra raktuk a fényképezõt. Vagy szemetesnek a szélére is rakhatod, azok olyan fa keretûek szoktak lenni az erdõben. De olyan is volt, hogy a hátizsák volt az állvány. Nem kell ezt túlbonyolítani.
De még 47ezer más variáció lehet. Csak ki tudsz valamit találni, nem a hidegfúziót kell megoldanod.

ma már sokan a fényképezőt a mobilban lévő "camera"-ra értik. Nem akárnám a megapixel huszároknak elmagyarázni hogy nem ez az egyetlen érték egy fényképezőgép specifikációjának. Úgyhogy nekik kilőve a 47ezer más variáció :)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

A Bikeray mentségére szóljon, hogy visszatérítették az X-FI lámpa teljes vételárát. Ezért rossz szavam nincs, végülis 3 hónapig nálam volt, használtam. Csak kár, hogy nem tudtam az újakkal fej-fej mellett összehasonlítani.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Minden egyes led tipusnak minimum 6-7 féle színhőmérsékletű változata van. A "kékesek" a nagyobb teljesítményűek, adott áramra kicsivel több fényt adnak.

Mostanra már jó sokszor mentem a lámpákkal nagyon változatos terepeken száraz időben, sárban, ködben, esőben. Még esetleg tudok egy rövid összefoglalást írni mi tetszik és mi nem. Ma fogalmazódott meg bennem, hogy a színe nem igazán a kedvencem. Sárgás-kékes a fénye. A visszaverődő fény (pl. poros útról, sárga falevelekről, kiszáradt fűről, vizes talajról, enyhe ködben) bántóan erős-fényes. A színe azokhoz a terepviszonyokhoz, amik most vannak jelen az útjaimon (pl. lehullott sárga falevelek között) nem a legideálisabb, összeolvadó hatást kelt és nehéz azonosítani a tárgyakat, annak ellenére, hogy "fényárt csinál" sokszor elnézem a köveket, vastag faágakat és belevágtatok mint az őrült. Ma már úgy mentem vele downhillben, hogy a kormányon nem kapcsoltam max-ra csak a sisakon, így javult a helyzet.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Kékes a fénye, a Bikeray fehérebb-sárgásabb volt. Mitõl lehet ez, más LED-ek vannak benne?

Minden egyes led tipusnak minimum 6-7 féle színhőmérsékletű változata van. A "kékesek" a nagyobb teljesítményűek, adott áramra kicsivel több fényt adnak.

Marci

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Egy rövid Bikeray X-Fi, Lumicycle Explorer összehasonlítás. Sajnos a Bikeray már nincs nálam, ezért nem teljesen korrekt az összehasonlítás, csak emlékbõl élek. A Lumi a szobában elsõ bekapcsoláskor halványabbnak tûnt (bár lehet csak a minta más). Kimentem vele, csak kézbõl világítottam. Kékes a fénye, a Bikeray fehérebb-sárgásabb volt. Mitõl lehet ez, más LED-ek vannak benne? A Bikeray-nek a 19°-os Lumi-tól szélesebb optikája volt, egy egyenletes fényfoltot vetített ki a mintán belül, így közelre és távolra is jól lehetett látni. A Lumi 19°-os lencsével középen erõsebb fényfoltot vetít, ami kifelé egyenletesen halványodik. A folt, amit kivetít keskenyebb mint a Bikeray-é, viszont azt sem érzem, hogy távolabbra világítana. A Lumi 25°-os lencsével már sokkal egyenletesebb, szélesebb fényt csinál közelre, viszont ezzel nem látok el jól távolra. Tehát a kormányon, a kanyarok kivételével a Bikeray jól teljesített, egyenletes fényt vetített közelre és távolra is, a fény színe tetszett. (Mint írtam, minõségi problémák miatt muszáj volt szabadulnom tõle). A Lumi 25°-os lencsével a kormányon nem váltja ki a Bikeray-t, közelre nagyon jó fényt vetít ugyan, de rövid a táv, amit bevilágít, gyors haladáshoz nem megfelelõ. A 19°-os lencsét a kormányon nem próbáltam, csak sisakon, de ez önmagában is sokkal markánsabbnak tûnik keskeny ösvényen. Lehet, hogy a megoldás 19°-os lencse lesz a kormányra is, ebbõl van két tartalék. Viszont a kettõ együtt már alacsony fokozaton (2*900 lumen) is kiváló fényt csinál, mind közelre , mind távolra és teljes szélességben-hosszában bevilágítják az utat. A kettõnek együtt sztereó hatása van, sokkal jobb mint csak eggyel világítani.

Mégegy dolog, a Bikeray-nél arra emlékszem, hogy forgatásra is egyenletes volt a fényfolt (a lencséjében távolabb vannak a LED-ek). A Lumi forgatására viszont a fényfolt is fordul, látszik, hogy nem kerek. Nem tudom, hogy ez igénytelen-e, de érdekes.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Milyen nehéz az élet....A bringát egy fának támasztod a gépet meg a nyeregre rakod, önkioldóval indítasz. Így csináltam egyszerû kompakt géppel 15 és 30 mp-es hosszú záridõs éjszakai képeket, olyanok lettek, mint az álom.
Vagy erdei padnak támasztod a bringát és a padra rakod a fényképezõt. Vagy mi sokszor a bukóra raktuk a fényképezõt. Vagy szemetesnek a szélére is rakhatod, azok olyan fa keretûek szoktak lenni az erdõben. De olyan is volt, hogy a hátizsák volt az állvány. Nem kell ezt túlbonyolítani.
De még 47ezer más variáció lehet. Csak ki tudsz valamit találni, nem a hidegfúziót kell megoldanod.
Marci

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Jó tipp, de pár beamshot képért nem rendelnék ilyet. Még nem tudom hogy oldjam meg, bringát is ki kell támasztani nyílt terepen.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Tényleg, de már mindegy, túl vagyok rajta.
Viszont aki lámpát akar tesztelni meg egyebeket kamerával menet közben, annak még jól jöhet.
Bike Mount Holder for Digital Camera - Free Shipping - DX

Ugyanaz a felsõ része.
Feltöltött kép

Viszont ahogy nézegetem a képen, a DX-es magasabban áll a kormány fölött, nem simul bele annyira.
Esetleges esésnél az ilyeneket érdemes a kormány végére erõsített, kissé elõre döntött szarv felszerelésével védeni.
Az védi a kritikus zónát Ha gond van, az ér le a két szélén és a kamera lámpa egyéb megússza.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts
dx.com-on lehet bringára szerelhetõ fotó állványt venni ;)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
16mm-est tudok adni, talán használhatóbb, mint a 25mm-es. Ha kell, írj a marton80@hotmail.com -ra.
Marci

zsero

zsero

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Sziasztok, abban tudnátok segíteni, hogy szûk méretû, kb. 10 mm átmérõjû mûanyag bilincset hol lehet szerezni? Most egy normál kb. 25 mm-eset próbáltam annyi gumival kiegészíteni, hogy megszoruljon egy 10 mm-es csövön, de elég bénán néz ki és nem is tart jól. Bp-n, kb. bárhova elmennék érte. Nem kell rá lámparögzítõ rész, egy sima mûanyag bilincs is tök jó.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
A teszt fotókhoz és menet közbeni videóhoz régebben átalakítottam egy mini asztali kamera állványt kormányra rögzíthetõ bilincsesre.
Alul a bilincset rögzítõ csavart elfordulás ellen, palmatexszerû kemény gumivá szilárduló ragasztóval rögzítettem, hogy ki ne lazuljon.
A bilincs belsõ oldalát is bekentem vele. látszik is kicsi belõle a széleinél :
Feltöltött kép
Egy bringa belsõt tettem duplán a bilincs alá, hogy ne lötyögjön és nem is csúszkál el.
Erre rögzített kamerával lehet felvételeket és fotókat készíteni, akár hosszú záridõvel, ha neki támasztom a bringát valaminek,
esetleg kitámasztóra állítom, hogy stabilan álljon, de akár menet közben is használható, ha nem kell hosszú expó idõ, pl. nappal.
Hogy a lámpa tesztfotóhoz a hosszú expó idõknél se mozduljon be, a pár másodperces idõzítõt lehet használni az indításhoz.

Az állvány így nézett ki eredetileg:
Feltöltött kép

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..