Sok múlik a töltő minőségén is.
Jogos, mivel USB-s az első is, hátsó is én a sima mobil töltőmmel töltöm őket. Egyszer megmértem Watt méterrel és variálja a teljesítményt, tehát legalább valamiféle biztonsági határt/csepptöltést tud, de persze nem rendelkezik Lupine szintű (re)kondicionáló intelligenciával. Ettől a kombitól elvárom hogy azt az 5-6 évet kibírja, a Knog addig úgyis fizikailag elhasználódik, a másikba meg lehet másik akkut venni.
A kínai lámpák hajlamosak arra, amit leírtál (sajnos ilyen volt a BikeRay is, ami nem kínai), hogy hirtelen kikapcsol.
Nem azt írtam hogy hirtelen kikapcsol, hanem hogy nem kapcsol be miután én kikapcsoltam, lásd lejjebb. Az előző BBB-m viszont igen de az AAA elemekkel működik, abból 3 db tartalék simán elfér mezben (és az alacsony üzemmódban kapcsol be, tehát ha a nagyban használtam amikor kikapcsolt akkor rögtön vissza lehetett kapcsolni menet közben, nagyon finom nagy gombja van).
A Lumicycle akksijaimra 5-7 év átlagos élettartamot írnak, a legjobb minőségű panasonic vagy sanyo cellákból vannak összeállítva,
Nincs tökéletes termék
A Panasonicról annyit hogy a Sony Vaio Fit 11A laptopban használt (nem cserélhető) akkujuk tűzveszélyes, a Sony pénteken hívta fel a felhasználókat hogy hagyják abba a használatát.
Szerintem aki sportszerűen kerékpározik éjszaka, mindig két lámpával menjen
Ha tudom hogy komolyabb lejtőzés is lesz benne akkor viszek másodlagos lámpát (kormány 500 lumen, sisak ~150). Másképp pótaksi elég. Attól nem félek hogy spontán tönkremegy, és ha nem veszem észre hogy lemerül akkor pár másodperc alatt visszakapcsol egy gyenge pislákoló üzemmódba, így meg lehet állni és helyzetjelzőnek/hazajutáshoz még jó.
A baj ott volt hogy nem logikus a programozása, van rajta kijelző ami kék ha minden OK, pirosan villog ha merül (még x ideig működik annál az erősségnél), akkor több fokozatban tovább lehet kapcsolni alacsonyabb erőre (megint kék lesz), csak ha kikapcsolod akkor nem lehet már újra bekapcsolni mert a legerősebb fokozaton indul, amihez a szükséges minimális áram magasabb mint a még akku károsodás nélkül biztonságosan szolgáltatható áram. Ha szerencséd van akkor még gyorsan tovább lehet kapcsolni mielött rájön hogy már nem tudja az aksi az első lépcsőt, de minél jobban lemerült annál rövidebb ez az idő. Azt még meg lehet ilyenkor próbálni hogy ha hideg van melegíted egy picit. Végülis ez sikerült, a mobillal sikerült kijutnom az erdőböl, addig nem használtam és zsebben eléggé magához tért hogy tovább tudjam kapcsolni és hazajussak alacsonyabb üzemmódban.
A 100%-os pihentetést miért nem szereti? Erről még nem hallottam.
A pontos kémiát ne tőlem kérdezd, de a jelenség közismert; én azt csinálom hogy teljesen töltve tárolom ha épp kellene, de időnként teljesen kisütöm/újratöltöm. A Knog Blinder hátsólámpában pl. van egy olyan üzemmód hogy kisüti önmagát 40% töltésig ha hosszabb időre akarod tárolni.