De elvileg szerintem nem szabad elõremenned, ha ugyan azt a sávot használod, mint a többi jármû (azaz nincs külön kerékpársáv az út szélén). Ha nem így teszel, nem számítod magad a közlekedés teljes értékû résztvevõjének, és ne is várd el, hogy úgy kezeljenek.
Eddig a 'hivatalos álláspont'. 8)
Egyébként én utálok kocsik közt tekerni, akkora parajokkal lehet találkozni
Hogy ne legyen annyira 'off' és még aktuális is (hosszú éccakák): ha van lámpásod, a tükörbõl sokkal könnyebben észrevesznek (vagyis másképp sehogy nem vesznek észre), ha hátra is teszel vijjogót, akkor még eltaposni se fognak olyan gyakran, mikor beérnek a start (zöld) után.
Hogy még beljebb menjek a témába ('on'):
nekem kb. 2 hónapja van elöl egy HL-EL200-as (ha jól emléxem a számára. ez az a 3LEDes Opticube).
Megvakulni nem lehet a fényénél (a kormány innensõ oldaláról legalábbis) viszont rettenetesen figyelemfelkeltõ!
Mivel nem szeretek autók közt menni (néha persze muszáj) ezért gyalogosokkal szemben több tapasztalatot gyûjtöttem vele: király! 10-20 méterekkel azelõtt, hogy elérném õket kedvesen félrehúzódnak az útból! Vagy a téli maszkom miatt? ;D
Szóval a lényeg, hogy ezzel a kis lámpával ne próbálj látni, mert azt úgy se lehet, de biztonsági szempontból mindenképp szereznék egyet, ha nem lenne, mert kegyetlen sokáig bírja egy adag elemmel, NAGYON figyelemfelkeltõ (fõleg villogva) és ha nem maradt más, szép lassan ennek a fényénél is haza lehet gurulni.
A brutális halogén fáklyák mellé kötelezõ darab, mert azok rettentõ hamar lemerülnek (szívtam már 1-2szer) és nem is mindig kell a fényerõ, inkább csak a 'helyzetjelzés'
Ezt a funkciót viszont jobban betölti, ha nem az utat próbálod világítani vele, hanem közel vízsintesre állítod be. Így sokkal messzebbrõl látni fognak és ha nincs másik lámpád, még te is jobban látsz majd a kivilágítatlan utcákon, mintha a látóteredbe esõ fénytócsától beszûkülne a pupillád (ha jól láttam már volt errõl vita itt).
Huhh, ennyit összesen nem írtam még a fórumba 8)
TROLL

Sign In
Create Account

Back to top