Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8729 replies to this topic

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 posts

Minden elismerésem annak akinek drága az olcsó és meg akarja váltani a világot,

de mindezek ellenére inkább egy ilyent tartok érdemesnek megvenni 4.000,-Ftért

Ennyiért csak a két ledet nem kapod meg (akkor is ha mérhetően "gyengébb néhány százalékkal") kit érdekel!

Na meg valami jó akkut kell még venni hozzá, az nincs benne az árban, még külön pénzbe kerül :

s-l1600.jpg

Itt lehet kapni: 

http://forum.bikemag...ly_post&f=8&t=9

A világot meg váltsa meg az akinek van rá kerete és hosszabb távon nem akar mást venni

mert az "olcsóbb", többe kerülő lámpára kell gyűjteni" és aki ragaszkodik a filozófiájához!

...szerintem. ...már bocs de ez egy szent őrültet már!

Ugyanilyent vettem az eBay-en kb. 5000 Ft-ért akkupakkal együtt. A leggyengébb akkucsomaggal is 3 órát bír a legkisebb és 1,5 órát a legnagyobb fokozaton, de akkor már nagyobb fénye van, mint a kocsimnak.

• Balu1 likes this

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

kicsit off, de pont passzol az elmúlt napok kérdésköréhez:

http://totalcar.hu/m...uznunk_a_rolot/

"Sajnos" nagyon jó a cikk. Ezt látja szerintem mindenki maga körül. Ma már a drága sem biztos, hogy garancia a jó minőségre és a vadi új cuccok is sokszor gagyik.

Kaptam kölcsön egy BOSE fülhallgatót, 300 Euro-s cuccról beszélünk. Kb undorító a hangja, semmi magas + a fülbe rakni is elég problémás.

A 4ezer Ft-os Sony fülhallgatóm minden tekintetben (hang, kényelem) fényévekkel jobb nála.

Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

A link nem jól került bele az előzőbe.

Itt a jó : http://www.ebay.com/itm/181917354693

Van itt akku is, bár erről nem lehet tudni mennyit bír.

Az akku inkább lehet kockázatos, hogy csak keveset bír.

http://www.ebay.com/...d=181917354693 

Edited by Balu1, 2017. January 09. - 00:47.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Minden elismerésem annak akinek drága az olcsó és meg akarja váltani a világot,

de mindezek ellenére inkább egy ilyent tartok érdemesnek megvenni 4.000,-Ftért

Ennyiért csak a két ledet nem kapod meg (akkor is ha mérhetően "gyengébb néhány százalékkal") kit érdekel!

Na meg valami jó akkut kell még venni hozzá, az nincs benne az árban, még külön pénzbe kerül :

s-l1600.jpg

Itt lehet kapni: 

http://forum.bikemag...ly_post&f=8&t=9

A világot meg váltsa meg az akinek van rá kerete és hosszabb távon nem akar mást venni

mert az "olcsóbb", többe kerülő lámpára kell gyűjteni" és aki ragaszkodik a filozófiájához!

...szerintem. ...már bocs de ez egy szent őrültet már!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

kicsit off, de pont passzol az elmúlt napok kérdésköréhez:

http://totalcar.hu/m...uznunk_a_rolot/

• marton likes this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Akartam említeni már, németeknél a tavalyi Lezyne Super Drive sorozatból hónapokig akcióztak -50%, -60%-kal lámpákat. Kettőt is vettem, egy Super Drive 900-ast és 1200-ast (alig 60-70 EUR voltak/db:)) és meglepően jó mindkettő. USB csatlakozóval tölthetőek, fel- és leszerelés gyerekjáték és nincs külső akksi sem.

Product-led-super-y10-zoom1.jpg

Rövid edzésekre egy régebbi, alig 90 grammos Micro Drive-ot használok, boost módban 300 Lument tud a gyártó szerint. Gyorsan merül 300-on, de 150-en elmegy 2 órát, ami városba bőven elég.

Szép lassan lecseréltem a picit körülményes, persze azért még mindig elég jó MagicShine lámpáimat ezekre.

Hátul továbbra is ilyet használok: http://www.lupinenor...t_taillight.asp

RotRotlicht2-red.jpg

Féklámpaként is üzemel (érzékeli a lassítást), fényérzékelő is van benne, zseniális!

Edited by zscs, 2017. January 08. - 11:04.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Hatalmas ország, nyilván nem mindenhol ugyanaz, ugyanúgy mint hogy Németországban, itthon is van tiszta hegyi levegő és szmog. De most a bringafelszerelés és onnan rendelt termékek eredeténél fogva az ipari/nagyvárosokról beszélünk.

A különböző szervezetek szerinti 2,5 ill. 10 µm vagy kissebb nagyságú részecskék (PM 2.5/10) veszélyes napi szintjei (µg/m3): WHO: 25/50 (20 éves szinten), EU: 25/50 (40 éves szinten), USA: 150/35, Kína: 150/75 (35 éves szinten).

Német szmog: 89 µg (PM 10) Stuttgart-ban, az autóipar központjában. A tavaly Januári cikk szerint: "Németországban először fordult elő hogy riadót rendeltek el".

Kínai szmog: 1400 µg (PM 2.5) Shenyang-ban (nehézipari központ). Náluk ez rendszeres, és egyre rosszabb.

Aki nézi az "új Top Gear"-t (The Grand Tour) az tudja mit viccelődtek a Stuttgart-i zöldeken. Kicsit nagyon elfogultak persze, nem jó példa, de arra igen hogy a Németeknél mennyire komolyan veszik a dolgot a Kínaiakhoz képest.

Micsoda magaslabdákat kapok itt ! :D

Pont a németeket hozod példának ? Akiknek az egész világon milliószámra rendelik vissza az autóját a meghamisított környezetszennyezési értékek miatt ! :P

Ahol a Rajnát már a 70es években halott folyónak nyilvánították a sok szennyezés miatt !

A Ruhr vidék régen a világ legszennyezettebb területei közé tartozott. Csak csődbe mentek a szénerőművek és a nehézipari válság miatt zártak be az üzemek.

És így tovább.....Ezekről nem olvastál a Reuters cikkekben ? ;)

http://www.ma.hu/vil...an_tele_a_Rajna

És Zsolti belinkelt cikke is elég kemény, hogy sok magyar városban rosszabb a helyzet, mint Pekingben.

És térjünk vissza a lámpákhoz !

Edited by marton, 2017. January 08. - 02:55.

Marci

T.Zoli

T.Zoli

vendég

• fórumtag
  • 23 posts

Ez mennyire igaz. Tekeregtél ilyenkor falvakon át? Messziről már érzed amikor faluhoz közeledsz.  Amikor beérsz alig kapsz levegőt. Nincs ezen magyarázni való. A bringás érzi meg leghamarabb a levegő szennyezettségét, nem kínában, itt nálunk ebben a téli időben!

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Mint minden, ez sem fekete vagy fehér. Kína nem egyenlő a szmoggal. Vagy bármi mással. Most tényleg egy nyomorult cikk alapján sorolsz be egy kontinensnyi országot ?

Hatalmas ország, nyilván nem mindenhol ugyanaz, ugyanúgy mint hogy Németországban, itthon is van tiszta hegyi levegő és szmog. De most a bringafelszerelés és onnan rendelt termékek eredeténél fogva az ipari/nagyvárosokról beszélünk.

Kis összehasonlítás:

A különböző szervezetek szerinti 2,5 ill. 10 µm vagy kissebb nagyságú részecskék (PM 2.5/10) veszélyes napi szintjei (µg/m3): WHO: 25/50 (20 éves szinten), EU: 25/50 (40 éves szinten), USA: 150/35, Kína: 150/75 (35 éves szinten).

Német szmog: 89 µg (PM 10) Stuttgart-ban, az autóipar központjában. A tavaly Januári cikk szerint: "Németországban először fordult elő hogy riadót rendeltek el".

Kínai szmog: 1400 µg (PM 2.5) Shenyang-ban (nehézipari központ). Náluk ez rendszeres, és egyre rosszabb.

Aki nézi az "új Top Gear"-t (The Grand Tour) az tudja mit viccelődtek a Stuttgart-i zöldeken. Kicsit nagyon elfogultak persze, nem jó példa, de arra igen hogy a Németeknél mennyire komolyan veszik a dolgot a Kínaiakhoz képest.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Offtopic félig-meddig: http://www.origo.hu/...budapesten.html

Nem kapcsolódik szorosan az eszmecseréhez sem, csak úgy leírom.

M1-esen Tatabánya mellett többször mentem el a hetekben, elviselhetetlen szúrós szagú szmog terjeng fel a pályáig. Még ma is, hogy viharos szél volt! Nekem kollégáim többen és többször jártak Kínában, nem csak Pekingben, hanem a "kisebb" városokban is. Tényleg nagyon durva a szmoghelyzet, különösen bizonyos időjárási körülmények között.

De itthon is az. Főleg vidéken, ahol nincs és soha nem is volt mérőállomás, miközben a szegényebb családok kénytelenek fával, vizes fával, az alacsony hatásfokú de borzasztóan szennyező lignittel fűteni - vagy háztartási hulladékkal és ronggyal, ahogy a linkelt cikk is említést tesz róla!

Így igazi struccpolitika a mienk. Itt is, mint sok másban. Ha nem mérjük, nem is létezik!?

Hogy egy klasszikust idézzek: "- Ez nem szmog, ez csak füst!" :)

• Vejne likes this

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Mint minden, ez sem fekete vagy fehér. Kína nem egyenlő a szmoggal. Vagy bármi mással. Most tényleg egy nyomorult cikk alapján sorolsz be egy kontinensnyi országot ?

Haverjaim meg naponta beszélgetnek kínai emberekkel, akik onnan jöttek ide és évente többször hazajárnak + napi szinten beszélgetnek az otthoni rokonokkal. Szerintem ez hitelesebb, mint egy kiragadott cikk.

Igen szmog van. De nálunk is van szmog ha figyeled a híreket. Csak tízezred akkor az iparunk, mint Kínának. Itt sem lenne jobb a helyzet, vagy Londonban, Bécsben, New Yorkban. Bárhol máshol sem. De ez kb pont semmit nem bizonyít. Ahol ipar van és gyártás, ott van füst is.

Marci

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

De azt is mondtam, sok bennfentes infóm van Kínáról, mivel haveromék kínai cégeknek könyvelnek. Ők sokat tudnak az ottani viszonyokról, kína ügyében neki jobban hiszek.

Kiváncsi lettem, áruld már el miben jobban hihetők a könyvelő haverjaid, vagyis mit mondtam ami nagyon nem stimmel Kínával kacsolatban? Bónuszpontok ha mondjuk egy hasonló kaliberű forrással alá tudod támasztani mint pl. a Reuters.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Tudod mit? Vedd meg a legdrágábbat, a 25X-ös árút ha neked jut rá és meg tudod tartóztatni magad más célok elérésével kapcsolatban.

Ha még mindig nem egyértelmű harmadszor is elmondom hogy nem veszek negyedmilliós lámpát, de ha meg akarnám venni akkor félreraknék amíg kell, nem (környezetvédelmi, szociális, pénzügyi) hitelből venném meg/el.

Szóval nem jön át hogy mit próbálok elmagyarázni. Talán így:

A bejárati ajtód csereérett, ronda, szelel, stb. Veszel egy ajtót, de mert kicsi a keret, veszel egy olcsót, vagy csináltatsz egyet, persze papirok/ÁFA nélkül mert így mindenki jól jár. Pár év után az ajtó elvetemedett, nehezen nyílik/záródik, a kulcsot alig lehet elforgatni, nyikorog stb. Megcsináltatod, ugyanúgy mert így még mindig olcsóbb. Egy éven belül megint nyikorog stb. A szakember nincs otthon, meg egyáltalán, ki vagy te? Már nem tudsz bemenni, muszály venni egy új ajtót, de olcsón, mert kicsi a keret..

vs.

Kell egy ajtó, de kicsi a keret. Nem veszel pár évig ajtót, röhögnek rajtad a szomszédok, megy a pletyka, de nem érdekel. Aztán veszel egy minőségi ajtót abból amit addig összespóroltál, garanciával. Ha lenne vele valami van rá garancia, de amúgy évtizedekig jó mert minőségi darab.

Akkor melyik volt olcsóbb?

Lehet, hogy Te vagy én még meg tudnánk venni de nagyon sokan örülnek ha kajára jut elég.

Bocsánat de ha választanod kell a kaja és a drága lámpa, mobil előfizetés mittudomén között akkor valami nem stimmel a megítélőképességeddel. Akinek arra is csak épp jut annak ez remélhetőleg nem dilemma.

Keret nélkül nem lehet gondolkodni, mert az határozza meg a lehetőségeket.

És pont akkor fontos hogy hogy osztod be a keretet. Elárulom hogy ha nem hitelből élsz akkor olcsóbb ha félreraksz a minőségre és megint hozzá kell adnom, hátha: hiába nem látod talán évekig, a hitelbel benne vannak azok a szociális és környezetvédelmi költségek, azoknak népvándorlási következményei stb. is ami az árcédulán nem szerepelnek.

Ki az a hülye aki egy dolgot megvesz sokszoros pénzből, ha az nem nyújt annyira sokszoros lehetőséget mint az ár mutatja, amikor még másra is kell neki a keretből jusson.

Ki az a hülye aki sokszor "olcsón" megveszi az egy dolgot és hosszú távon/externalitásokban ráfizet?

Ez amit itt eddig fejtegettél elméletileg lehet benne valami, de ha erre rámegy az embernek inge gatyája, akkor már nincs is miről beszélni!

De pont ez a lényeg, hogy nem megy rá, ha okosan csinálja és előre tervez, több marad!

Viszont ha ezt teljesen őszintén mondtad és magad is tényleg lemondtál sok mindenről és neked valami negyedmilliós lámpád van és nem valami olcsó kínai, ugye.

Az vicces hogy mindenféle sci-fi-vel meg hiteltelenséggel vádolsz amikor csak feltételezgetsz. Pl. nem tudom honnan szedted hogy negyedmilliós vagy 1000 Lumenes, vagy fejlámpám van.

Nincs kimondott fejlámpám. Az első nem csak-látnak lámpám a BBB BLS-62 volt (1,5 W Luxeon Rebel, 100-150 Lumenre saccolom) ha jól emlékszem 15e-ért vagy 5 éve, a mostani BBB BLS-72 Strike 500 (Cree XM-L U2, 500 Lumen), ez volt lassan 4 éve asszem 29e Ft. Ezek még megvannak és megelégedve használom őket. Egy 62-es önmagában kicsit gyenge terepezésre, de kiegészítőnek teljesen megfelel. Kormányra szerelhetőek, egy kis erőszakkal a BLS-62 rámegy a sisakra is ha olyanok a lyukak, de nem erre tervezték. Hosszú távon szakad a gumi, egyszer már lecseréltem. A BLS-72-hez lehet sisaklyuk köré erősíthető tépőzáras tartót kapni ami alkalmi használatra megfelel. Erre egyébként Novemberben jöttem rá, azelőtt azt is évekig csak kormányon használtam.

Időközben sokat fejlődött a LED technológia és dupla ilyen erősségű márkás lámpát lehet feleannyiért kapni, vagy négyszer olyan erőset ugyanannyiért. Érdekes módon ahol ezeket a BBB-ket még lehet kapni (itthon) ott csak 10-20%-al drágábbak lettek. Rákeresve külföldön látom a BBB BLS-72-t 26e körül. Úgy tudom a BBB valamilyen szinten egységes árpolitikát folytat, nem nagyon engedik a negykereket akciózni (vagy a nagyker a kiskert), de abban hogy itthon csak drágább lett benne van az itteni kereskedők készletgazdálkodása is. Persze lehet annak a jele is hogy ez nem selejt cucc hanem még mindig érdemes megvenni mert hosszú évekig jó lesz (gondolj pl. az akksira). Ha elromlik lehet hogy veszek még egyet, hiába van tömkeleg "olcsó" utánzat a Kínai piacon. Ha elromlik, de öt év kemény nyúzás után ki merem jelenteni hogy elég szolidak.

Azt se tudom miért lenne probléma Németből rendelni amikor eddig ecseteltem hogy az Európai szabályozás mennyit számít. Azzal egyetértek hogy a végtagomba egyes nyerészkedő kereskedőkkel, ha már Európa akkor alkalmazkodniuk kéne és észrevenni hogy nincs monopólhelyzetük, létezik az Internet, ha dupla áron adják ugyanazt EU-n belül akkor valami nem stimmel. Kissebb tételeknél, fogyasztói cikkeknél (pl. olaj, gélek stb.) nem bánom ha kicsit drágább mert ezzel szemben áll hogy itt van a sarkon.

Mert ha nem így volna, akkor hiteltelenné válna az mind amit itt elmondtál
és ez csak a bort iszik és vizet prédikál tipikus esete lenne!

Szóval milyen gyártmányú és milyen árban volt az 1000 lumen körüli terephez való fejlámpád?
Végül is vissza lehet itt keresni, mert írtál róla valahol. Csak, hogy az is a fejtegetésedet igazolja-e?
Vagy csak megpróbálsz új sience fiction íróvá válni aki olyan mint a jó pap, bort iszik és vizet prédikál?

Akkor most arra vagyok kíváncsi hogy elhiszed e amit mondtam és hogy bocsánatot kérsz e.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Akkor maradunk az értetlenségnél, ahol próbáltam elmagyarázni hogy a sok plusz amit ráraknak nem csak rablás, hanem szabályozás, helyi munkabér, (elvileg) rendes garancia stb. Mintha úgy emlékeznék bringaboltban vagy valamiféle hasonló értékesítési területen dolgozol, téged nem ebből fizetnek véletlen? Szerintem még a legelején elhangzott hogy egy nagyker és a szabályok aminek ennek meg kéne felelnie, illetve a törvényhozás ami ezt elvileg szorgalmazza felülről (akiket te választasz) több nyomást tudnak gyakorolni a Kínai piacra mint ha mindenki ügyeskedik és kikerüli az egészet, nagy ívben lesz*rva a saját jövőjét is.

Nem kereskedelemben dolgozom de sok nagykeres ismerősöm van/volt és láttam elég nagykeres árlistát. A "drágamárkás" ára súrolja az én kínaimét. A "nem akarom az új házát,kocsiját fizetni" meg konkrét példa, látom a csókán milyen brutálisan szép bevételt hoz a nagyker. (jóóóó, tudom, miért nem csinálok én is egy nagykert.....blabla..)

A garis ügyben sincs teljesen igazad, nagyon sok a rossz példa, hogy addig vagy jó ember, míg megveszed a cuccot de problémánál már nehezen akarnak szóba állni veled. (persze van sok pozitív eset is.

Egyébként milyen szabályt sértek a kínai vásárlásommal ? Semmi sem tiltja. Milyen ügyeskedésről beszélsz ???

Ha meg a kínai lámpám nem tetszik, akkor megsúgom, hogy tonnaszámra rendelünk Németországból cuccokat. Azt már szabad szerinted ? Vagy azzal is rossz ember vagyok ? Az az EU. Tudom, éhen hal a magyar kereskedő....de ugye te sem mindent itthon vásárolsz.

De azt is mondtam, sok bennfentes infóm van Kínáról, mivel haveromék kínai cégeknek könyvelnek. Ők sokat tudnak az ottani viszonyokról, kína ügyében neki jobban hiszek. A szmog egy dolog, hidd el, hogy meg fogják oldani. Az ár meg, ami neked hihetetlen tényleg annyi. A mi európai agyunknak kb felfoghatatlan összegből legyártanak neked egy terméket.

Ha tényleg őszintén aggódni akarsz valakiért, akkor kezd Afrikával ! (Ne a dollárban ezermilliárdos Kínával) Ha sajnálni való milliókat keresel magadnak, ott megtalálod.

Marci

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Tegnapi hírek (érdemes megnézni a második képet a felhőkarcolóval): Pekingben a részecskeszmog a WHO által meghatározott maximumnak a 24x-ét érte el. Több mint 100 repülőjáratot törölni kellett, Tianjin-ben 300-at és lezárták az autópályákat mert egyszerűen nem látni a légszennyezéstől. Gyakorlatilag vesztegzár van.

Nem lehet betűzni, ezért linkelem: ez a Reuters aktuális képe a szituációról

Nem tudom te hogy vagy ezzel de ha én tudom hogy valaki szenved akkor ha mást nem legalább ha lehet hagyom azt amitől még jobban szenvedne. Nem csak nekem kell megmentenem az emberiséget, mindannyiunknak együtt.

Akkor nézzük meg mi maradt ránk még 2010 előttről, amit 6 év alatt még nem lehetett rendbe tenni.

Legelőször nem azt kellne kína helyett nekünk rendbe tenni? Kínát majd hagyjuk akkora, amikor itthon már minden rendben van és utána majd Eu-ban is minden rendben legyen, aztán lehet távolábbra is tekinteni, mit tudunk még rendbe tenni.

Egy a gond, ahhoz, hogy itt élhetőbb legyen (nem 2010-hez mert ahhoz képest már élhetőbb) de a nyugati színvonalat megközelítse a legszegényebb ember is, de ez még évtizedek múlva várható a lassú hazai növekedést figyelembe véve is, mert a korábbi időszakok vezettek odáig, hogy alul maradjunk, mert úgy álltak hozzá korábban, hogy "merjünk kicsik lenni". 

Azóta már merünk nagyobbakká válni, de az épüléshez idő kell, főleg arról a szintről, amit ránk hagytak 2010-ben egy felszámolt és elszegényedett, eladósodott országban, ahol még én magam mindenféle hitel nélkül is majdnem utcára kerültem (2009 decemberében), ami soha máskor még csak gondolati szinten sem volt elképzelhető.   

A kínaiak szempontjait majd 200 év múlva talán figyelembe tudjuk venni, de addig még önmagunkat kell előtérbe helyezni és rendbe tenni. kínát meg tartsák rendben a kínaiak, hiszen nekünk se segítenek amikor szükség lett volna rá.

Edited by Balu1, 2017. January 04. - 12:26.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Tudod mit? Vedd meg a legdrágábbat, a 25X-ös árút ha neked jut rá és meg tudod tartóztatni magad más célok elérésével kapcsolatban. Aztán majd rajtad kívül mindenki azt veszi amire elég a lehetősége, hogy még sok más helyre is jusson a keretből neki, mert az összetett szükségletek anyagi kielégítése fontos, hogy másra is jusson. Senki nem akar éhen halni és kilakoltatásra kerülni, mert meg kell fizetnie egy értéken felül árazott lámpát. Lehet, hogy Te vagy én még meg tudnánk venni de nagyon sokan örülnek ha kajára jut elég. (Egy éve vettem szöges gumit, az se volt olcsó, kb 64e volt a kettő, de abból nem volt olcsóbb megoldás, csak a házi építésű csavaros, amit még előtte pár évvel kipróbáltam és jól bevált a jeges hóban is, de kopott mint a csuda és nehéz volt mint a dög és a falevelet is összeszedte a hosszú facsavar és azon már csúszott, szóval ott nem volt más lehetőség mint a drágát megvenni). 

Nagyon elszálltál a fizikai valóságtól és a lehetőségektől a "scifi gazdaság" felé, de maradjunk itt a földön.

Keret nélkül nem lehet gondolkodni, mert az határozza meg a lehetőségeket. Ki az a hülye aki egy dolgot megvesz sokszoros pénzből, ha az nem nyújt annyira sokszoros lehetőséget mint az ár mutatja, amikor még másra is kell neki a keretből jusson. 

Ez amit itt eddig fejtegettél elméletileg lehet benne valami, de ha erre rámegy az embernek inge gatyája, akkor már nincs is miről beszélni! 

Viszont ha ezt teljesen őszintén mondtad és magad is tényleg lemondtál sok mindenről és neked valami negyedmilliós lámpád van és nem valami olcsó kínai, ugye.

Mert ha nem így volna, akkor hiteltelenné válna az mind amit itt elmondtál

és ez csak a bort iszik és vizet prédikál tipikus esete lenne!

Szóval milyen gyártmányú és milyen árban volt az 1000 lumen körüli terephez való fejlámpád?

Végül is vissza lehet itt keresni, mert írtál róla valahol. Csak, hogy az is a fejtegetésedet igazolja-e?  

Vagy csak megpróbálsz új sience fiction íróvá válni aki olyan mint a jó pap, bort iszik és vizet prédikál? 

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Azért kell kínai szürkét venni, mert a 4x drágább, márkás is ugyan ott készül, lehet, hogy ugyanabban a gyárban !! Ezt meg TE nem akarod megérteni.

Akkor maradunk az értetlenségnél, ahol próbáltam elmagyarázni hogy a sok plusz amit ráraknak nem csak rablás, hanem szabályozás, helyi munkabér, (elvileg) rendes garancia stb. Mintha úgy emlékeznék bringaboltban vagy valamiféle hasonló értékesítési területen dolgozol, téged nem ebből fizetnek véletlen? Szerintem még a legelején elhangzott hogy egy nagyker és a szabályok aminek ennek meg kéne felelnie, illetve a törvényhozás ami ezt elvileg szorgalmazza felülről (akiket te választasz) több nyomást tudnak gyakorolni a Kínai piacra mint ha mindenki ügyeskedik és kikerüli az egészet, nagy ívben lesz*rva a saját jövőjét is.

Tegnapi hírek (érdemes megnézni a második képet a felhőkarcolóval): Pekingben a részecskeszmog a WHO által meghatározott maximumnak a 24x-ét érte el. Több mint 100 repülőjáratot törölni kellett, Tianjin-ben 300-at és lezárták az autópályákat mert egyszerűen nem látni a légszennyezéstől. Gyakorlatilag vesztegzár van.

Nem lehet betűzni, ezért linkelem: ez a Reuters aktuális képe a szituációról

Nem tudom te hogy vagy ezzel de ha én tudom hogy valaki szenved akkor ha mást nem legalább ha lehet hagyom azt amitől még jobban szenvedne. Nem csak nekem kell megmentenem az emberiséget, mindannyiunknak egyűtt.

Pont úgy gondolkozol, mint az nyugat, hogy demokráciát kell exportálni a nem "demokratikus" országokba. Most megnézheted a napi hírekben a végeredményt.

Na ne, ez már fájt.

Edited by Tekergek, 2017. January 04. - 01:31.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

És ezért kell Kínai lámpát venni? Azt nem itt forgatják meg és nem itt működteti a gazdaságot. Körülbelül bármi más jobb mint a Kínai szürke import olyan áraknál amiknál nyilvánvaló hogy semmilyen szinten nem foglalkoznak bármiféle szociális vagy környezetvédelmi kérdéskörrel.

Azért kell kínai szürkét venni, mert a 4x drágább, márkás is ugyan ott készül, lehet, hogy ugyanabban a gyárban !! Ezt meg TE nem akarod megérteni. Ha lenne magyar (Eu-s ?) gyártói alternatíva, megvennénk többen - de nincs.

Az itthon vásárolt lámpa meg azért megfizethetetlen, mert 2-3 nagyker és a kisker ráteszi az összes szállítási költségét, adóját, hasznát, új kocsiját, új házának árát....mindenét és köszönöm de ha nem muszáj, én ezt NEM akarom megfizetni, mikor kapok egy névtelen de sokak által kipróbált és tökéletesen működő lámpát. Ami sokszor pontosan tök ugyanaz, mint a márkásra fölmatricázott lámpa. (váz, stucni, nyeregcső, bármi...)

A kínai gyártói kultúrát meg nem nekem, neked kell megváltani. Pont úgy gondolkozol, mint az nyugat, hogy demokráciát kell exportálni a nem "demokratikus" országokba. Most megnézheted a napi hírekben a végeredményt. Csak fogadd el, hogy egy teljesen másik kultúra úgy működik és kész. Hidd el, ott is nagyon sokat fejlődtek ezen a téren, emelkednek ott is a munkakörülmények és bérek, már nem egy tál rizsért dolgoznak de hát egy milliárdos lélekszámú országot kicsit nehezebb kormányozni. Nézz körül a "fejlett" Európában, 7-10 milliós kis országocskákat is nehéz kormányozni, nemhogy egy akkorát.

Szóval ez egy nagyon nehéz kérdés ezer szállal, szemponttal.

Edited by marton, 2017. January 03. - 01:02.

• blash and Sandman like this
Marci

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Netán nekem kell megoldani a kínai problémát??

Ha még mindig felteszed ezt a kérdést akkor nincs értelme rá válaszolni. Szerintem elég értelmezhető: nem olcsó az "olcsó".

majd Te kiegészíted neki 240.000,-Ftal, mert le tudsz mondani arról az összegről, ahogy mondod.

Lemondok egy lámpáról, ezért másnak oda kell adnom az összeget amibe kerülne? Ez milyen logika? És ki mondta hogy mi a keretem? Szerintem legalább egyszer hangoztattam hogy keretfüggetlenül kell lemondani olyasmiről ami káros neked és a társadalomnak. Ettől függetlenül még mindig sokan cigiznek, de nehogy már engem nézz hülyének mert én eltanácsolok mindenkit tőle..

Szóval értelmetlen a vita, amíg magyarok pénzéből akarsz kínaiakat vagy a világ bármely táján élőket akár németeket, vagyis bárkit támogatni, amikor nekünk sincs sok.

Addig ételmetlen amíg nem érted hogy nem a pénzünkből akarok támogatni, hanem a pénzünk megvonásából, tudatosabb kiadásából, akármennyi legyen az. Ez azt jelenti hogy nem veszed meg a drága márkát ha nincs rá pénzed, de az "olcsó"-t se mert hosszú távon nem olcsó, sőt. Nem tudom szerinted hányszor mondtam olyat hogy mindenkinek Lupine-t kell venni, de röviden összefoglalom: sehányszor.

Amikor itthon megforgatják, az itt nekünk működteti a gazdaságot.

És ezért kell Kínai lámpát venni? Azt nem itt forgatják meg és nem itt működteti a gazdaságot. Körülbelül bármi más jobb mint a Kínai szürke import olyan áraknál amiknál nyilvánvaló hogy semmilyen szinten nem foglalkoznak bármiféle szociális vagy környezetvédelmi kérdéskörrel.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Vagy azért mert rászorulnak, a környezetszennyezés olyan formákat öltött hogy zavargások vannak és meg kell oldani mert különben felkel a nép és az ottani elit elveszti a hatalmát. Viszont ez még eltart egy ideig.

Netán nekem kell megoldani a kínai problémát?? Esetleg nekünk aprócska Magyarországnak kellene megmenteni a hatalmas Kínát?   :)  Na ne.. A mi amúgy se túl sok pénzünkből adjunk mindent a kínaiak vagy a németek jobb életéért, amikor úgy sem vagyunk gazdag ország és gazdag emberek.

Ezt komolyan gondolod?

A változásért folyó harc és a személyes döntéseid a saját kezedben vannak, kerettől függetlenül. Ha etikailag helyesen akarsz eljárni elkerülhetetlen dolgokról lemondani.        ...végülis a fogyasztó dönti el hogy mit vesz le a polcról, vagyis te meg én.

Vagyis ha kapok a kínaiból 25 db lámpát abból az árból amiért csak 1 db nyugati terméket tudok megvenni, ami valamivel jobb minőségű, akkor mondjak le a 24 db lámpa áráról és csak egyet vegyek meg és arra költsem rá a 25 árát ?

Akkor van egy ötletem, ha kell tudni lemondani, akkor majd hozzád irányítok mindenkit, aki lámpát akar venni, mert úgy látom tudsz lemondani, legalább is tanácsok terén könnyedén tudod osztogatni mások pénzét.  Majd oda küldöm akinek lámpa kell, hogy adjon bele amit rá szánt, azt a tízezer Forintot és majd Te kiegészíted neki 240.000,-Ftal, mert le tudsz mondani arról az összegről, ahogy mondod. 

Ugyanis bátran mondhatom nagyon sokunk nevében, mi nem tudunk lemondani 24 db lámpa áráról, hogy csak egyet kapjunk érte. 

Millió helye van annak a sok lámpa árának, ahova el lehet azt gazdaságosan és hasznosan költeni.

Aki viszont olyan jól áll, az csak szórja a pénzét drága márkás és 25-ször drágább holmikra, amíg nekünk az olcsó is megteszi helyette mert a célnak megfelel. Inkább takarékosan vásárolok egy kicsit gyengébbet sokkal sokkal olcsóbban és még marad sok másra is keret. 

Erre mondják, a "szegény ember vízzel főz!"

Szóval értelmetlen a vita, amíg magyarok pénzéből akarsz kínaiakat vagy a világ bármely táján élőket akár németeket, vagyis bárkit támogatni, amikor nekünk sincs sok.

Itt az utolsó néhány hozzászólás is erről szól:

http://forum.technok...997454#p997454 

...elsősorban azzal hogy választásnál azokra nem szavazunk akik a privatizáció és kiárusítás mellett állnak és azzal hogy nyomást gyakorlunk a mindenkori kormányra hogy ne engedje Brüsszelt Magyarországot továbbra is szolgáltató- és fogyasztó-gyarmatként használni...

Nem máról holnapra fog megváltozni a világ, de ha húsz évig tart, akkor húsz évig tart, attól még helytelen feladni.

Az ország kiárusítás a '90-es évek elejétől folyik. Felszámolták az ipart és azóta van így az amiről írtál (előtte az oroszok vittek el sok mindent).

Most viszont az se mindegy, hogy hazai működtetésre veszi valaki magánkézbe a közvagyont, hogy megfelelően mindannyiunk hasznára működtesse (mert valakinek működtetnie kell, különben nem gyarapodik) vagy a nyugatot támogatja a hasznával mint 2010 előtt? Akkor még a nyugati szolgáltatók és sok nyugati multi cég, kivitték az országból azt a hasznot, azt a pénzt ami az országot illette volna. Azt csak a hazai magánvállakozások tudják itthon tartani és itt forgatni működtetni, hogy az országnak is hasznot hozzon, itthon élénkítsen a hazai működő tőke. 

Amikor itthon megforgatják, az itt nekünk működteti a gazdaságot.

Amit kivittek, az kint jelentett működő tőkét nyugaton és ők fölözték le a hasznát.

Ennyi a különbség.

Edited by Balu1, 2016. December 31. - 23:11.