Tegnap jártam a Lidlben és most két fajta bicikli lámpa készlet is kapható náluk.
A beállított fény magasság fölött egyik sem vakít.
A tükre (vetítési képe) kb hasonló kialakítású. Annyi a különbség, hogy az egyik kb. 4.000,-Ftba kerül. Abban Li-ion akku van beépítve és menet közben is tölthető powerbankról (ilyen volt az elődje) gondolom ez is tölthető közben, mert azonosnak tűnik a korábbival. Ha egy egész éjszakás túrára megyünk, akkor ne merüljön ki 4 óra után.
Ennek a tükre is a három zónás. Közeli gyengébb, középtávoli erősebb és távoli, legerősebb fényű vetítése van mindkettőnek. Messzire visznek!
Az olcsóbb annyiban különbözik, hogy kb. 2.400 .-Ft körüli az ára és abban elemek vannak.
Mindkettőhöz tartozik hátsó vörös fényű lámpa is ami mindegyiknél elemmel működik és folyamatos fénye van.
A képen az akkus még a régi, múlt éves szériából van nekem, de szerintem ugyanezt lehet most is venni.
A másik az elemes az új tükörrel azt tegnap vettem. Ennek kicsit nagyobb a tükre és távolra valamivel jobban, erősebben vetít.
Mindegyik nagyon kicsi finom lépésekben állítható, kicsit balra és jobbra, több lépésben, ha a kormány cső görbülete miatt nem pontosan előre vinne, azt utólag be lehet állítani egy csavar meglazítása után. Racsniszerű fogak rögzítik abban az állapotban elmozdulás ellen.
Edited by Balu1, 2017. April 11. - 13:01.