Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8736 hozzászólás a témában

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

a kukás mellény nem rossz dolog csak szarul érzem magam benne ojan mintha meglennék béjegezve..

Igen egészen pontosan ezt az iszonytató érzést adja, hogy meg vagyunk bélyegezve.
..csak ezt tudja meg az ombudsman, hogy megkülönböztetnek minket!

Közben rájöttem hol lehet kapni fényvisszaverõ textilre varrható/ragasztható fényvisszaverõ szalagot.
Olyan néven kell rákeresni: "3M fényvisszaverõ szalag"

Találtam retroreflexiós (fényvisszaverõ) anyagokkal foglalkozó kereskedést:
http://www.fenyvisszavero.com/hu/ele_hu.htm
Aki Alsózsolca környékén lakik az személyesen is beugorhat hozzájuk a Jókai út 1.-be.
Miskolciak elõnyben!

Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép

Fényvisszaverõdés próba: Próba sötétben, fényforrást a szem közelébe helyezve:

Feltöltött kép

Éjszaka:
1. Fényszóró visszavert fénye (retroreflexió) - éjszaka a domináns
Feltöltött kép

Végül amirõl tegnap írtam, a fényvisszaverõvel tele ragasztott kismotorról készült fotók.

Az egyik képen csak a saját világítása van bekapcsolva.
A másikon megvilágítom egy fókuszolt Cree-e leddel a hetedik emeletrõl.
A következõn meg is világítom és a saját fénye is látszik.

Feltöltött kép

A képeken szépen látszik a két beépített Cree-e P4 szórt fénye
a moci íves lámpája alatt kétoldalt, 3-3 Watton.
Az szinte elenyészõnek tûnik a passzív fényvisszaverõ felülethez képest,
pedig az is csak egyetlen Cree-vel volt megvilágítva messzirõl..

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás

Kanadában az az autós, aki elüt egy kerékpárost, alapból hendikeppel indul a rendõrségen. Ha meg tárgyalás lesz belõle...
Nos, itthon érném meg azt, hogy egy autós kerékpáros gázolása esetén...
A többit gondoljátok hozzá.
Amúgy, az tény, nekünk kell elébe menni a dolognak, és ha ez egy kukás mellény - tetszik, nem tetszik - én felveszem. A jó lámpa meg alap, azon nem múlhat!

Barátomnak már több,mint 4 éve tart a pere...
lehet játszadozni,de az nagyon hosszú idõ,és sok pénz,ezért inkább megéri elõvigyázatosnak lenni, és felvenni azokat a csíkos ruhákat

Egyses bringáskabátokon van rendes fényvisszaverõs csíkozás,az is megoldás lehet.
fanatiX mtbc

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én már láttam olyat, hogy valaki egy két év körüli gyereket vitt este, zéró világítással, se mellény, se fényvisszaverõ, semmi.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
a kukás mellény nem rossz dolog csak szarul érzem magam benne ojan mintha meglennék béjegezve ezért inkább a szélkabátomra fogok fény viszaveröket varatni mielöt kapok egy 5ks csekket mert már egy figyelmeztetésen tul vagyok ráadásul miközben engem csesztettek a rendörurak a tuloldalon elhuzot egy srác totál kivilágitatlanul:( amugy örült a fickó mert mindig találkozom vele ha megyek melóba és még egy rohat villogot sem használ a marha
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Kanadában az az autós, aki elüt egy kerékpárost, alapból hendikeppel indul a rendõrségen. Ha meg tárgyalás lesz belõle...
Nos, itthon érném meg azt, hogy egy autós kerékpáros gázolása esetén...
A többit gondoljátok hozzá.
Amúgy, az tény, nekünk kell elébe menni a dolognak, és ha ez egy kukás mellény - tetszik, nem tetszik - én felveszem. A jó lámpa meg alap, azon nem múlhat!

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás

Hiába volt lámpám, az autós arra figyel, hogy jön-e két nagy lámpa, mást nem vesz észre. Ezért kell a mellény, az nagyobb felület, az már jobban felkelti a figyelmet.

Hát igen, az ilyenek miatt vallom azt, hogy hiába van elsõbbségem, az autó az erõsebb, ezért kétszer annyit kell figyelni az ilyen gyökerek miatt.

A nagyobb felület több fényt ver vissza, mindegy milyen színû, jobban érzékelhetõ.
"Nice boys don't play rock and roll"

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
De a kukásmellény csak felegyenesedett üléshelyzetben látszik!
Ha nincs elöl összetépõzárazva, akkor se elölrõl, se oldalról nem látszik.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Egy ismerõsöm vett egy robogót és tele ragasztotta fényvisszaverõ fóliával,
amibõl a közúti jelzõtáblák fényvisszaverõ alapja is készül.
(mellesleg ilyent korábban bárkinak adtak, ami a kör kivágása után leesett mint hulladék).
Ezek mellett velem felszereltetett két Cree-e P4-es ledet, csak úgy optika nélkül a jobb láthatóság kedvéért.

Az egész járgányt fentrõl a hetedikrõl lefotóztam, miközben megvilágítottam egy jól fókuszolt cree-e -vel.
A rajta világító ledeket nem is láttam, csak a fényvisszaverõ fólia nagy felülete világított, mint a nap!
Mellette a 2-szer ~3= 6Watt körül járó led nem is tûnt fel külön.

Most munkahelyrõl írok, a kép sajna nincs nálam, de majd otthonról fel tudom tenni.

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Kb 1 éve vettem felvarrható 3M fényvisszaverõ csíkot, van legalább 5 féle szélességben, nagy gurigákban lehet kapni, annyit veszel amennyit akarsz. Ára pedig...2-300 Ft/m volt ha jól emlékszek. Lehet kapni itt Cordura-tól kezdve mindent, csak meg kell találni h hol...:)

Kukásmellényt én sem vennék fel. Ha már nagyon fényvisszaverni akarunk, akkor szerintem elég 1-1 gatyaszár összefogó fényvisszaverõs izé:D

Elõre meg ha nem elég 3 db P4-es Cree....annak aki nem veszi észre, elvenném a jogsiját.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

egy aktiv fenykibocsato eszkoz jobban latszik mint egy passiv
az, hogy szar az elem benne megint mas kerdes.

Az igaz, hogy az ezervalahányszáz lumenemet elõl nem szokták figyelmen kívül hagyni, ha valaki magas fénnyel jön és lekérem vele. :D
Ezzel együtt egy fehér fényvisszaverõ az sokkal többet számíthat mint egy pontszerü bringalámpa,
hiszen az autóreflektor saját fényét nyomja vissza abba a szögbe ahonnan érkezett!
legfeljebb egy kivilágítatlan autónál nem ér semmit, olyanok meg nem nagyon szaladgálnak az úton.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
egy aktiv fenykibocsato eszkoz jobban latszik mint egy passiv
az, hogy szar az elem benne megint mas kerdes.

azert nem adta meg az elsobbseget mert nem szokasuk
ha lat se adja meg
elso lampa is van tobbfele
/autok is elore vilagitanak oldalra nem igy melleny buko/

lehet megsem olyan jo a szemed mert varosi vilagitas mellett kurvara lathato a bringas.

-lor aki csak ejszaka vezet autot, nem szabalyoknak megfeleloen de vezeti-

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Szerintem a lényeg, hogy autós szemmel gondold át, hogy mi látszik jól és mi nem. Én erre akkor jöttem rá, amikor egyszer egy körforgalomban nem adták meg az elsõbbséget. Hiába volt lámpám, az autós arra figyel, hogy jön-e két nagy lámpa, mást nem vesz észre. Ezért kell a mellény, az nagyobb felület, az már jobban felkelti a figyelmet.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Na ja! Azért a fényvisszaverõ cuccok nagyon hatásosak. Sokszor vezetek gk-t éjjel, és biz nagyon hálás tudok lenni, mikor vki ilyet aggat magára, mert kb. 2-300 méterrõl kiszúrja az ember, még esõben is.
(Amúgy a Dicsaklonos mellény is az undortkeltõ zöldessárga színben pompázik, de azt este nem nagyon látni, mert az az anyag nem veri vissza a fényt, csak a csíkok.)

A villogók némellike meg mint a döglött szentjános bogár kihúnyó fénye. A paraszt meg azt hiszi, hogy õt mindenki látja! Ja, a lökhárító elején.

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás

ellenben mindig van villogom
azt hamarabb meglatjak, mint a fostos mellenyt

Minden nagyzolás nélkül, nekem kurva jó szemem van és valahogy az ócska villogókat mindig közelebbrõl veszem észre, mint egy uvzöld mellényt, amikor vezetek. Kizártnak tartom, hogy a villogót tényleg hamarabb észre lehet venni egy olyan környezetben, ahol erõs fényû állandóan világító autó lámpák jönnek szembe, esetleg bevilágít az utcai lámpa sárgás fénye.
"Nice boys don't play rock and roll"

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
..méteráruban... ez jó ötlet!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
rajtam soha nem lesz lathatosagi barmi
ellenben mindig van villogom
azt hamarabb meglatjak, mint a fostos mellenyt

meteraruban lehet kapni fenyvisszaveros szalagot ha esetleg vki

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Egyébként én a Dicsaklonban vettem olyan "láthatósági" mellényt, aminek az anyaga hálós, relatíve kicsi, de a csíkozás rajta igen tutkó.

Ez nem zöld, sárga vagy kukás-narancs hanem csak fehér? Most lehet vajon kapni csak fehéret?
Engem a kukás szinek zavarnak nagyon.
Eleinte láttam valakin, mindíg az jutott eszembe, ott egy utcaseprõ.
Aztán láttam, mégsem az de ezzel együtt most is viszolyogva nézem ha valakin látom.

Korábban (amikor még nem volt kötelezõ a kukadizájn fényvisszaverõ), egy
társasággal mentünk a Sikáros felé. Kezdett sötétedni és megállt a csoport rövid idõre.
A fejlámpa világított a sisakon, ami elõtte még nem sokszor volt rajtam.
Egyszer csak hunyorogva nézem, mi az a vakító fehéren világító pókháló formáju valami az egyik ruha elején-hátán.
Néztem, vagy egy percig nem tudtam eldönteni, hogy mi az ami ilyen széles és vakítóan világít.

Aztán jöttem, rá, hogy a bekapcsolt fejlámpám fénye vakított a
fehér fényvisszaverõ csíkokkal televarrt mezrõl visszaverõdve.
Az nagyon tetszett mert csak fehér volt minden más szín nélkül.
Ilyent kellene valahol venni! ..ennek nem volt "kukás" filingje.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Eddig mindig észrevettek.

ha egyszer mégsem, azt már nem fogod ide beírni...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Egyébként én a Dicsaklonban vettem olyan "láthatósági" mellényt, aminek az anyaga hálós, relatíve kicsi, de a csíkozás rajta igen tutkó.
Használom is esténkénti tekerésekhez.
Na és lámpa, lámpa, lámpa...
Egyébiránt rendõr mondotta, hogy nem ba..tatják a bringást, ha azon van rendesen fényvisszaverõ felület, de az nem a szigorúan vett láthatósági cucc. Persze a rendelet sem azt írja elõ, hogy csak és kizárólag az ocsmány sárgászöld rettenetet lehet viselni, viszont az egyéb alternatívák elfogadottsága, már igencsak a szubjektív kategóriájába esnek.

Sebaj, ha a tyúkszaros testi épségem ezen múlik, lapát-kasza, én felveszem!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Az engem tényleg nagyon meglepett, mikor elsõ éjszakai tekerés alkalmával kiderült, hogy mennyi fényvisszaverõ van a ruháinkon :) És bõven jól láthatóak. Addig nem is tudtam :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.