Amúgy nincs gondom a koncepcióddal, a lámpáddal Balu, csak rá akartam világítani, hogy közel sem alkalmas minden felhasználási területre.
Egyelõre ennyi

Igaz, Chriss is írta de ez kimaradt végül a következõ véleményembõl, hogy mennyire igaz.Dehogynem lesz könnyû és kompakt, ha jól csinálod... :-) A Hozé-lámpa is errõl szól, és én is hasonló lámpákat építettem már jópárat. A fizikát nem lehet átverni, ha kell az a megadott/kimért tömegû fém a hûtéshez, akkor kell, és nem lehet megspórolni büntetlenül. Ha a gyári könnyebb, akkor azt a LED kisebb élettartamával "halálja meg".
Na, csak nem olvastam írás elõtt! :-D
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Én is épitem magamnak a lámpáimat,tudok nagyobb fényerejüt,meg olcsobbat csinálni mint egy gyári,de sose lesz olyan könnyü,kompakt.És az erdõben,versenyen már csak ez számit.
Azért annyit hozzátennék, hogy ezekbe a jól megtervezett gyári termékekbe legtöbbször beleterveznek olyan dolgokat is ami a felhasználónak nem kifejezetten az érdeke, pl alulméretezett, "idõzitett elromlású" alkatrészek stb. pl. nem hiszem, hogy a betty hûtõfelülete ideálisan alacsony hõmérsékleten tartaná a ledeket egy nyári este, mondjuk felfele tekerve vagy csak nem versenytempóban. Ez is egy fajta kompromisszum, a kis méretért és súlyért cserébe!
..egy jó kis merevfarú váz, túrázósabb geometriával...
Há..hát kösszebay
a multkor láttam egy 98 körüli specialzed vázat bagóért..
..felsõcsövû cromo váz-az télleg meg lehet 5bõl-ballonos hátsó gummával?
nehogy kitörd a nyakad ezzel, kinek a lámpás fejlesztéseit várnánk?!
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
OFF
Nem szeretnék én itt beszólni senkinek. De.
Elénzve Balu1 meg Chris8 kerékpárját, lámpáit, meg elolvasva a fenti vitát, azt gondolom,
hogy el sem tudjátok képzelni, hogy Rémhöri, hogyan közlekedik egy erdei úton lefelé.
És ebben nem volt semmi sértõ szándék, csak biztos vagyok benne, hogy a "kerékpározás" alatt, nem ugyanazt értitek.
Na ez az amitõl tartok egy kicsit, igaz a puding próbája az evés...össze tudom rakni a lámpám végre a végleges verzióban akkor, szívesen összevetném nem csak fényerõ szempontjából a Bettykével, meg a Balu sorával is.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Ha megfizethetõt akar, arra meg itt vagyunk mi..Akinek meg nincs meg a kellõ szakértelme,ideje,energiája, hogy épitsen egy jó lámpát,az nem tehet mást,mint megveszez egy gyári lámpát...
..mert nincs más lehetõségük.
és mindenkinek mások a lehetõségei anyagi téren. Ez igaz lehet.Mindenkinek más fontos!
Mindenkinek más fontos!..,hogy lássunk oldalra is.
Mennyibe kerül ennyi gyári lámpa, akár egyenként vagy netán összesen. Egymilla, fél..?
Hát..
A legtöbb sportolónak elég szokott lenni 1 lámpa is ezekbõl, de szerintem ez nagyon ember függõ akinek nem elég az bátran csináljon magának nagyobb lámpákat is!
kb. akcióban 130 ezerért el lehet vinni egy darab Wilma 4 -et!!
Van akinek az is elég, de van akinek ebbõl több kell!
..és az ár, amibõl ezt össze lehet hozni anyagból.. és amenyibe a gyári kerül.
Szerintem az nagyon jó ha valakinek van rá ideje mert akkor 1-2 db-ig mindig olcsóbb lehet a gyárinál nem mintha megközelítené minõségben, súlyban, esztétikában, vízállóságban.... és van aki nem a forrasztó mellett szeret gubbasztani, inkább teker!
Nagyon sok termék tûnik elsõre olcsóbbnak házilagosan készítve, de kevesen csinálnak otthon meg mindent amire szükségük van pl.: autó, micro, laptop.... mind drága én nem építek magamnak eggyiket sem mert a cipész dolgozzon a cipõn aki lámpát gyárt, gyártson azt egyszerûbb ha mindenki a saját munkáját csinálja jól és utánna a többiek munkáját megveszi!-embere válogatja-?
Aki nem nyugdíjas az számolja bele a munkaóráját is az árba legyen szíves mert ez munka, ha magasabban képzett és iskolázott mint egy lámpa gyáros mérnök akkor többe kerül amikor nem a munkáját csinálja vagy a barátaival foglalkozik!?
Ez már nagyon más téma kinek milyen hatásfoka van?Mennyibe kerül a szabad ideje?
Mennyi is most a Lupine Betty? Múltkor még 200e fölött volt az ára egyetlen szûk fényü lámpának.
Szûk fényû?Ez furcsa nekem mert egy méter sincsen a kerékpár kormányom szélessége, ekkora ûrméreten át szoktam férni!
A ~240.. az nettó ár lehetett?
Bõven!
Nem rossz az a lámpa, de ha összehasonlítom a fényét a két évvel ezelõtt már látatlanban leócsárolt hasonló fogyasztásu ledjeimmel, és megnézzük a fotót valamint a széttartásokat az már mond valamit. Az árkülönbség még csak ezután jön.
Írd le mennyi a súly!-Ugye mindjárt jön kinek mi a fontos?
Betty 6 = 485 g!
Esztétika félre téve, mert neked lehet nem az a legfontosabb akkor hány Lupine lámpát kell súly alapján felszereljek az összehasonlításhoz a te lámpádhoz viszonyítva?
Ócsárolásról szó sincsen!Körte is szép, dinnye is meg barack is!Aki megteheti, hogy játszik azt csak elismerni és irigyelni tudom érte!
Kinek a pap kinek a neje?
Valjuk be a te lámpádhoz nem kevés idõ és tudás kellett!- van akinek nincsen! -
Persze, ha nem világít akkor nem is fogyaszt.
Maximálisan egyet tudok érteni!!!
Akár csak nálam, 4 kapcsolóval "programozható" három fõ fokozat és a negyedik a "látszani" fény.
Bármit be és ki tudok kapcsolni "program" szerint.
Négy kapcsolóval "binárisan" programozható![]()
Négy igen v. nem szint az 4 bit és egy ujjal a kormányt markolva kapcsolható.
Mennyi is a Betty ára amennyiért el lehet hozni?
Az ár nem az egyetlen szempont! Szerintem sem olcsó kategória a Lupine!
Egyszer majd abszolút elfogulatlanul objektíven és objektívvel
fotót kellene készíteni a két lámpáról, illetve a fényükrõl.
Igen!Bár nem tudom mit veszünk az összehasonlításhoz fontosnak?Súlyt?Méretet?Esztétikát?Fényt?Akksi teljesítményt?Rögzítést?...Stb?
Talán egy teliholdason, amikor már nem fagy le a kezünk kamera kezelés közben.