:zly: :mybad: :klnie: :hair: :icon_evil
Most újból jártam Chipcadéknál, épp van nekik CREE XR-E... Q5 binû fehér LED (107-114LM), nettó 1100-Ft, akinek kell, most vegyen!
Hát igen, egy jó fejlámpa
Külföldrõl olyat mint a Hozé-féle, 40-60ezer körül néztem, annyit nem szeretnék rá áldozni, max 20-at, de annyiért meg nincs normális, ilyen petzl meg ienek vannak, dehát az... Szóval most várom a tartaléklámpákat vagy az 1.1 projectet
..lor: gigalumende figy!
ha vilagithat eled meg a mokusokra 50gigawatt..
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
NE ÍGY! NE ÍGY!
Az durván másfél-kettõ Watt ledbõl...Petzlben van 5W-os modell, halogénnel, 1 db zsebteleppel hajtva. kb. 6-7 ezer.
NE ÍGY! NE ÍGY!
Azt észre vettem, hogy elég ha kint vagyok a szabadban, a természetes légmozgás is sokat hût a szobához képest, akár nyáron is.A Betty is, a Wilma is rendelkezik hõfokszabályozóval!Nem lehet túlmelegedéssel azonnal kiírtani a ledeket természetesen!Mivel most tél van én gyalogosan, ( ami ugye nem nagy hûtés legalábbis nem a sebességembõl adódó ) próbáltam maxin a lámpát de télen nem lehet elérni azt a hõfokot , hogy autómatán vissza vegyen a fénybõl!
..bár jutna rávaló bármelyikünknek is könnyedén.Félreértés ne essék, nincs rá lehetõségem hogy Betty-t vegyek, sõt, még vágyam sincs nagyon rá.
Sz'tem csak kellene neked valami jobb fejlámpa amivel oda nézel és világítasz ahova szükséges...egy cateye hl-520-am van, ez számomra elég arra hogy lássam, merre kell rántani a kormányt. Egyedüli gondom akkor van ha kanyarodok oldalra..
A látószög (ha a két szemet vesszük), mindenkinél közel 180fokos (lehet az 170-160 körüli). Ezt tesztelheted is.Egyedüli gondom akkor van ha kanyarodok oldalra
..persze nem azért, mert 180 fokos látószögem van, mint itt egyeseknek, de sajna a "macskaszem" nem világít oldalra.
Ez csak azon múlik, hogy milyen célra tervezem.Amúgy nincs gondom a koncepcióddal, a lámpáddal Balu, csak rá akartam világítani, hogy közel sem alkalmas minden felhasználási területre.
Az teljesen jó, ott valaminek mûködnie kell ami nem engedi nagyobb áramon hajtani.A Lupine .. Wilman - valóban van ilyen hõmérséklet ellenõrzõ elektronika, ami a ledek "kritikus" túlmelegedését hivatott megakadályozni. (A Wilma-ban 4 led dolgozik.) ..így kipróbáltam a lakásban - max. 20 fokos környezeti hõmérsékletben - kb. 40 percet üzemeltettem max. fényerõn, de a lámpatest (39-40 fok között volt a max felületi hõm.)
Igaz, Chriss is írta de ez kimaradt végül a következõ véleményembõl, hogy mennyire igaz.Dehogynem lesz könnyû és kompakt, ha jól csinálod... :-) A Hozé-lámpa is errõl szól, és én is hasonló lámpákat építettem már jópárat. A fizikát nem lehet átverni, ha kell az a megadott/kimért tömegû fém a hûtéshez, akkor kell, és nem lehet megspórolni büntetlenül. Ha a gyári könnyebb, akkor azt a LED kisebb élettartamával "halálja meg".
Na, csak nem olvastam írás elõtt! :-D
Én is épitem magamnak a lámpáimat,tudok nagyobb fényerejüt,meg olcsobbat csinálni mint egy gyári,de sose lesz olyan könnyü,kompakt.És az erdõben,versenyen már csak ez számit.
Azért annyit hozzátennék, hogy ezekbe a jól megtervezett gyári termékekbe legtöbbször beleterveznek olyan dolgokat is ami a felhasználónak nem kifejezetten az érdeke, pl alulméretezett, "idõzitett elromlású" alkatrészek stb. pl. nem hiszem, hogy a betty hûtõfelülete ideálisan alacsony hõmérsékleten tartaná a ledeket egy nyári este, mondjuk felfele tekerve vagy csak nem versenytempóban. Ez is egy fajta kompromisszum, a kis méretért és súlyért cserébe!