Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Írta 2008. január 14. - 22:11
Írta 2008. január 14. - 22:06
Közben utána gondoltam kicsit, autóban a HID mûködik úgy is, ha álló motornál bekapcsold, majd ezt követõen indítunk. Nem kapcsol le, bár nem tudom ezt a feszültségesést meddig bírná.
A hõvel ne aggódj, mert szerintem nem termel annyit, mint egy hagyományos halogén, de ezt itt mindjárt megtudjuk, én nem mértem, csak "tapogattam".
A táp annyiból érdekes, ha már az ember dolgozik vele, akkor bírja pár órácskát.
A szigetelésre viszont nagyon ügyelj!!! Mind az elektromos, mind a lámpa/tükör/foglalat kombóban, mert a víz kinyírja a kis pilácsot!
Jó munkát!!
Rendben.
Kösz mindent!
Igyekszem összehozni valamit.
Ha van eredmény jelentkezem.
Írta 2008. január 14. - 21:59
A hõvel ne aggódj, mert szerintem nem termel annyit, mint egy hagyományos halogén, de ezt itt mindjárt megtudjuk, én nem mértem, csak "tapogattam".
A táp annyiból érdekes, ha már az ember dolgozik vele, akkor bírja pár órácskát.
A szigetelésre viszont nagyon ügyelj!!! Mind az elektromos, mind a lámpa/tükör/foglalat kombóban, mert a víz kinyírja a kis pilácsot!
Jó munkát!!
Írta 2008. január 14. - 21:35
Apa, én ugyan nem vagyok egy Balu - bocsi - de anno elagyaltunk haverral ezen a gondolaton. Majd lenyomtunk két-három sört és elhesegettük!
Nem tudom, remélem ez nem autós szettbõl szalasztott cucc, mert akkor ejtsd a dolgot.
Az okok:
1. a gyútrafó és társai; - súly, ne is kevés
2. a táp fogós kérdés, a gyújtóval szerelt elektronika bizony igen kényes a stabil tápfeszre, ehhez meg combos aksi kell, egyébként volt fény, nincs fény
3. ahogy az már elhengzott, a tükör. sztem még megfelelõ lencse nélkül is tutkón virít, de jó - értsd, profi - tükör nélkül sz.rt sem ér
4. golyóálló ház, tok, tartó; bár ez megoldható, de nem olcsón, mivel ez a holmi nem szereti ha piszkálják, ütögetik, stb. Ahhoz meg drága, hogy az elsõ perec után hajítsd a kukába
Véleményem szerint a ledekkel könnyebb bánni, ráadásul olcsóbb is, a táp kérdés meg nem kérdés, de te tudod!
Sok sikert hozzá!
Kösz az infokat.
Nézzük akkor sorban.
1. Gyújtó nem nagy dolog kb 5x5x3 cm-es kis dobozka, amibe tökéletesen passzol az izzó. Elõtétbõl természetesen elektronikus kell, nem szivesen cipelnék egy nagy vasmagot
2. Igen ez a fogós kérdés. Alapvetõen a dolog még csak elméleti síkon mozog, azért is érdeklõdök itt, hátha vki. csinált már ilyet.
3. Elsõre szvsz jo lenne tükör nélkül is. 3000lm az 3000lm.
4. Ezt aluból gondoltam. (eszterga és társai), vagy bele egy ködfényszóróba. Elméletileg ez a hõt is viseli, fõleg hogy van olyan melyikbe H7 kerül, az meg aztán nem sok energiát hasznosít fény kibocsátására. Hameg letöri, hát letörik
A LED-ekhez abszolut nem értek semmit, de lehet beleásom magam a témába.
Most látom hogy irtál közben.
Az utóbbirõl lenne szó, nem autóbol kiépített, és nem is ilyen bolti utolag beépíthetõ kszenon hiperszettrõl.
Írta 2008. január 14. - 21:30
Kérdés, autóba való lámpáról beszélsz, vagy vmi spéci cucc, amihez van elektronika - trafó, feszstab, stb. - és ez kis helyet foglal?
Írta 2008. január 14. - 21:28
Azért én 23 000 V-tal esõben nem szívesen ülnék közös bringára.:scared:
Nem is használnám esõben, de mind1.
Írta 2008. január 14. - 21:27
Szerencsére azért ez nem egy villamosszék, de stimuláni azt tud!Eredeti szerzõ:RedSaw
Azért én 23 000 V-tal esõben nem szívesen ülnék közös bringára.
/elektromos ösz-töke/
Írta 2008. január 14. - 21:22
Nem tudom, remélem ez nem autós szettbõl szalasztott cucc, mert akkor ejtsd a dolgot.
Az okok:
1. a gyútrafó és társai; - súly, ne is kevés
2. a táp fogós kérdés, a gyújtóval szerelt elektronika bizony igen kényes a stabil tápfeszre, ehhez meg combos aksi kell, egyébként volt fény, nincs fény
3. ahogy az már elhengzott, a tükör. sztem még megfelelõ lencse nélkül is tutkón virít, de jó - értsd, profi - tükör nélkül sz.rt sem ér
4. golyóálló ház, tok, tartó; bár ez megoldható, de nem olcsón, mivel ez a holmi nem szereti ha piszkálják, ütögetik, stb. Ahhoz meg drága, hogy az elsõ perec után hajítsd a kukába
Véleményem szerint a ledekkel könnyebb bánni, ráadásul olcsóbb is, a táp kérdés meg nem kérdés, de te tudod!
Sok sikert hozzá!
Írta 2008. január 14. - 21:21
Azért én 23 000 V-tal esõben nem szívesen ülnék közös bringára.:scared:Igen végül is HID.
Olyan mint egy mini CMH.
Csak maga lámpa van.
Az izzó maga kb olyan hosszú mint egy 9005-6 vagy hb3-4, átmérõre meh nincs akkora mint a h7. Szoval nem nagy.
Azért érdekelne hogy csinált-e már ilyet valaki, hogy hogyan oldotta meg a vetítést, illetve milyen aksival lehetne ezt praktikusan üzemeltetni.
Írta 2008. január 14. - 21:18
40W 12V mellett nem keves.
egy 7-8Ah minimum kell, hogy ki tudja szolgani vmi alap ideig.
ez igy kb 2 ora ha jo akksid van
tukrot talalni izzohoz khm.
csinalni meg khm-abb
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2008. január 14. - 20:53
Olyan mint egy mini CMH.
Csak maga lámpa van.
Az izzó maga kb olyan hosszú mint egy 9005-6 vagy hb3-4, átmérõre meh nincs akkora mint a h7. Szoval nem nagy.
Azért érdekelne hogy csinált-e már ilyet valaki, hogy hogyan oldotta meg a vetítést, illetve milyen aksival lehetne ezt praktikusan üzemeltetni.
Írta 2008. január 14. - 20:49
a lencsevel fogsz szivni szerintem
fenye olyan lesz, hogy olvad elotted a ho
de nem kicsi es nem konnyu.
amit lattam kiszerelve eleg tekintelyes meretu volt a lencsenek koszonhetoen
ha csak lampa ahhoz meg tukrot nem talalsz
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2008. január 14. - 20:45
Autóba szerelik. Ugy lehet rémlik hogy Xenon lámpa. Ez a közkeletû megnevezése. Esetleg fotot linkeljek?
A D1 meg abban különbözik hogy egybe van építve a gyújtóval.
Éértem?
Írta 2008. január 14. - 19:00
hid lampa?
gondolom ha ertenem a D kettes kifejezest akkor egyszerubb lenne
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2008. január 14. - 16:31
Érdeklõdnék, illetve segítség, tanács kellene.
D kettes lámpát szeretnék felhasználni kerékpárlámpának.
Ami leginkább kérdéses, hogy milyen aksiról érdemes üzemeltetni.
A felvett össztejesítmény gyújtóstól, ballasztostól ~40W lenne.
Nem fontos hogy fél napig világítson, elég 1-2 óra is.
Ha valaki készített már ilyet, annak szívesen fogadom a tapasztalatait.
Elõre is kösz.
Írta 2008. január 13. - 01:57
A szúrófényü lámpát nagy széttartásra állítottam és úgy készült a fotó.
Korábban a P4-el is készült egy fotó, ugyanezzel a kamera állással.
A felsõ képen (P4-el) a közeli részeken hiteles a színe, távolabb már túl kék.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . P4

. . . . . . . . . . . . . . . . . . Q5

Közben erre is ráleltem, a led színének betükód táblázata:
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2008. január 12. - 18:42
Lehet, hogy keverni kellene a kettõt..
Kicsivel több vörös volna benne akkor természetesebbnek tûnne.
Lehet, hogy terepen a zölben jó lesz majd. Ki kell próbálni ezzel is azzal is.
Esetleg hetes csokorban a középsõ lehetne vörös, állítható fényerõvel.
Nálam bejöttek a színkiegészítõ ledek, igaz azok közelebb vannak egymáshoz.
Írta 2008. január 12. - 18:14
Ma mentem és vettem én is.
A P4 kékesebb, a Q5 kissé libafof-zöldes árnyalatu. Fényerõben is látszik a különbség.
Készült egy-egy (szándékosan kicsit alulexponált) fotó mindkét leddel megvilágított
területrõl, majd holnap feltöltöm.
A P4-nek szebb a színe, a Q5 erõsebben világít de mintha kevesebb volna benne a vörös .
Szerintem inkább természetesebb a Q5 színe, lehet hogy terepen jobb hasznát veszi az ember.
Írta 2008. január 12. - 13:02
. . . . . . . . . . . . . . . . . WC...P4 600mA

. . . . . . . . . . . . . . . . . WG...Q5 600mA
Írta 2008. január 11. - 23:42
Ma mentem és vettem én is.Nemsokára letesztelem a Q5-öket, mert úgy véltem, hogy nem túl olcsó :-) WG színkód, tehát elvileg melegebb, mint a WC, emiatt lehet halványabb szubjektív fényérzetre..
A P4 kékesebb, a Q5 kissé libafof-zöldes árnyalatu. Fényerõben is látszik a különbség.
Készült egy-egy (szándékosan kicsit alulexponált) fotó mindkét leddel megvilágított
területrõl, majd holnap feltöltöm.
A P4-nek szebb a színe, a Q5 erõsebben világít de mintha kevesebb volna benne a vörös .

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére