Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Látni & látszani!

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
8729 hozzászólás a témában

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Ezek kb az elmúlt három év "Aldis" lámpák fényét hozzák. ha ennél jobb kell, akkor mást kell venni, de a távolsági fényük az kiváló és közelre is szépen de nem túl erősen világítanak, amennyire kell egy nem terep úton, pl. aszfalton a minimális tájékozódáshoz, annyi fényt garantáltan ad.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

hat 4-5x aron lehet jobbak :D monitnal maradnek a napfenynel, csak a cx bringara menne (aszfalt + sotter), hogy tudjak egyet edzeni munka utan.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Az Aldiban vagy az Auchanban (inkább ott) láthattam belső akkus kerékpár lámpát 3-4ezer Ft-ért, ami mindössze 1 Wattos, de a fény eloszlása használhatóvá teszi kerékpár úton.

Nem tudom, hogy a mostani Aldis Auchanos lámpáknak milyen a fénye, de az enyémek a B+M premium lámpáihoz képest kis vacak fényfoltot világítanak meg.

arn

Igen, B+M-éknél már tuti van jobb IQ-X SPEED illetve elvileg kisebb méretben az IXON Space ugyanazt tudja. (ha nem lennék így is tele lámpával, tuti megpróbálnám :D)
Igaz, ez külső akkus, de ha a marketingesek keze nincs benne, akkor tényleg sokkal jobban látni vele, mint az IQ Speed/IXON IQ Premiumokkal.
 Azt még hozzátenném, hogy ezek szigorúan útra való lámpák, erdőben tekeréshez egy kínai sokledes lóxarpörkölő jobb, mert azokkal azt is látod, mit fogsz lefejelni, nem csak azt, hogy mibe fogsz beletekerni. Cserébe kiégeti a szemből jövők szemét.

Más gyártókat nem néztem, de lehet, hogy azoknál is van már erősebb/jobban terítő lámpa.

RelakS módosította - 2017. november 02. - 15:27

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Az Aldiban vagy az Auchanban (inkább ott) láthattam belső akkus kerékpár lámpát 3-4ezer Ft-ért, ami mindössze 1 Wattos, de a fény eloszlása használhatóvá teszi kerékpár úton. Az kb 4 óra üzemidőre készült a nyári melegben, viszont télen hamarabb merül minden litium ion akku, ezért érdmes egy  legalább 10Ah-s akku pakkot (powerbaNKOT IS FELCSATOLNI AZ ELSŐ VÁZHÁROMSZÖGBE MINDEN BRINGÁN KÖNNYEN FELCSATOLHATÓ KIS TATYÓBA ÉS EGY MIKRO usb KÁBELLEL ÖSSZE LEHET KÖTNI A LÁMPA ELEJÉN AZ ALUL LÉVŐ CSATLAKOZÓ-n keresztül. aKKOR EGY ÉJSZAKÁT ÁTTEKERHETSZ VELE NYUGODTAN, DE AKÁR TÖBBET IS.)

Most nézem, hogy benyomódott a caps/lock, de hadd nem írjam újra.

Balu1 módosította - 2017. november 02. - 15:14

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

csak az elsolampa 45 eur.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

korabban dicsertetek a bumm ixon iq premiumot. meg mindig jo, vagy meghaladta a vilag? :)

most kb 75 euroert lehet kapni elso-hatso szettben toltovel mindennel... par eve volt vmi akkor meno lampam, kulso akkuval, de sose hasznaltam, csak teszteltem. itt becsben viszont rengeteg elkulonitett kerekparut van, vilagitas nelkul. autok nem veszelyeztetnek, de tenyleg csak a lampan mulik, hogy mit latok. most vagy csak hetvegen tekerek, vagy megint eloszedem a temat.

van ennek jobb alternativaja? olyat keresek, amit egyszeru a bringak kozott valtogatni (egyszeru le es felrakni), nincs kulso akkuja. meg nem art, ha elemes lehetoseg is van, hatha elfelejtem tolteni.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Convoy S2+-ból a melegebb és legerősebb fényű: 7135 x 8 XM - L2 T6 4C (4300 - 4500 K)

www.gearbest.com/led-flashlights/pp_232308.html?lkid=10940207

még 10 napig 13 dollár, sauce: budgetlightforum.com/comment/1201164#comment-1201164

Csak most latom, hogy van az S2+-ból XPL-HI változat, 20 dollárért barna vagy ezüst színben: elemlampablog.hu/convoy-s2-xpl-hi-ujabb-plussz/

Tetszik, ahogy világít:

S2XPL_014.gif

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

1505354955156734845.jpg

Convoy S2+-ból a melegebb és legerősebb fényű: 7135 x 8 XM - L2 T6 4C (4300 - 4500 K)

www.gearbest.com/led-flashlights/pp_232308.html?lkid=10940207

Még 10 napig 13 dollár, sauce: budgetlightforum.com/comment/1201164#comment-1201164

blash módosította - 2017. október 11. - 00:33

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Én a magamét szétszedtem. Összerakásnál volt némi probléma, de csak azért mert balfék voltam. Miután megtaláltam a hibát, sitty-sutty ment. Amúgy elég lefényképezni a ledet. A baj ott kezdődik, hogy a nyüves még akkor is nagyon apró, ha XM-L-ről van szó, így alig látni a részleteket.

Najóvammá :D

Kicseréltem a ledeket, erre megsült az elektronika, és most már az eredeti ledekkel sem megy <_<

Szóval van egy lámpabúrám, amibe lehet tervezni elektronikát 3 ledre :D

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Melóhelyről nem látom a képeidet, de ugye régen voltak a krypton izzós dinamós lámpák. Volt valami apró fényfolt előtted, meg egy rakás függőleges csík, téma lezárva.

Pár éve vettem pár alkatrészt, köztük Cree XP-G ledeket. Belesuvasztottam egy dobozba lencsékkel, elindultam, és örült a fejem, hogy végre látok. Pedig az a fény sem nagy durranás :)

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Fenébe ! Én már szétszedtem a lámpám optika részét, mivel az egyik oldalra vettem egy szóró lencsét. De ennyiből nem megállapítható róla semmi - gondolom még a led-szakértőknek sem.

Egy a lényeg, a "hamis" (?) leddel is jól elbringázgatok a sötét erdőben. Az eredeti Cree fényét meg hozzágondolom. :)

Ha meg eszembe jut, milyen "fényekkel" elindultunk az erdőbe ezelőtt vagy 12 éve....édes Istenem ! Hol voltak akkor még a ezek a led-ágyúk.

Amúgy meg minden viszonylagos. Sok éve Erdélyben ránk sötétedett a fennsíkon, a szállás meg lent volt az Aranyos völgyben. A bringán fentmaradt Cateye villogóm átállítottam folyamatos "fényre", úgy jöttünk le a hegyről. Ott még az is jó volt valamire, lassan de hazaértünk.

https://kephost.com/...7/10/09/led.jpg

https://kephost.com/.../10/09/led2.jpg

https://kephost.com/.../10/09/led3.jpg

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás

Én a magamét szétszedtem. Összerakásnál volt némi probléma, de csak azért mert balfék voltam. Miután megtaláltam a hibát, sitty-sutty ment. Amúgy elég lefényképezni a ledet. A baj ott kezdődik, hogy a nyüves még akkor is nagyon apró, ha XM-L-ről van szó, így alig látni a részleteket. Én is most nem csak makró módot, de még kézi nagyítót is használtam, hogy kipróbáljam, hogy tudom lefényképezni. Más a telefonjára vett egy 6 dolláros mikroszkópot XD

Mindenesetre remélem, még sokáig fog működni a lámpád, és mutatja az utat rendesen. Ha megérkeznek a ledjeim, és lesz erőm az átépítéshez, akkor majd nyomok képek. Most épp a vámon ülnek :S

Most így közelről megnézve - egyszerűen nem tudok a makróval sem értékelhető képet csinálni róla - a Lattice Bright tűnik hozzá hasonlónak.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Nem merném szétszedni, biztosan soha többé nem lehetne összerakni úgy min Shenzen-ben. Ránézésre meg nem ismerem fel és amíg jó a fénye nem is különösebben érdekel, hogy eredeti vagy hamisítvány (ennyi pénzért meg nem is nagyon vannak illúzióim).

Az elfüstölésről meg annyit, hogy ha a Samsung Galaxy Note meg az iPhone akksi is megtette, akkor amúgy sincs senki biztonságban.

Én a magamét szétszedtem. Összerakásnál volt némi probléma, de csak azért mert balfék voltam. Miután megtaláltam a hibát, sitty-sutty ment. Amúgy elég lefényképezni a ledet. A baj ott kezdődik, hogy a nyüves még akkor is nagyon apró, ha XM-L-ről van szó, így alig látni a részleteket. Én is most nem csak makró módot, de még kézi nagyítót is használtam, hogy kipróbáljam, hogy tudom lefényképezni. Más a telefonjára vett egy 6 dolláros mikroszkópot XD

Mindenesetre remélem, még sokáig fog működni a lámpád, és mutatja az utat rendesen. Ha megérkeznek a ledjeim, és lesz erőm az átépítéshez, akkor majd nyomok képek. Most épp a vámon ülnek :S

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás

Solarstorm akkupackja.

Szerencsére az enyém még nem füstölt el :D

Az amúgy nem lehet, hogy a ti lámpáitokban még nem Cree utánzat volt? :)

Nem merném szétszedni, biztosan soha többé nem lehetne összerakni úgy min Shenzen-ben. Ránézésre meg nem ismerem fel és amíg jó a fénye nem is különösebben érdekel, hogy eredeti vagy hamisítvány (ennyi pénzért meg nem is nagyon vannak illúzióim).

Az elfüstölésről meg annyit, hogy ha a Samsung Galaxy Note meg az iPhone akksi is megtette, akkor amúgy sincs senki biztonságban.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Egyetértek. 10-15 dolláros Solarstorm kínai 2 ledes lámpával tolom a 2. éve, még bírja. Kapott hideget-meleget, vizet, olyan fénye van, hogy felszárítja az aszfaltot előttem. Ha elromlik, rendelek Kínából másikat. Most van úton a nagyobb kapacitású akksi, ha a felét tudja annak, mint amit vállal a gyártó, már akkor is jó.

Solarstorm akkupackja.

Szerencsére az enyém még nem füstölt el :D

Az amúgy nem lehet, hogy a ti lámpáitokban még nem Cree utánzat volt? :)

RelakS módosította - 2017. október 09. - 10:37

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás

Szerintem simán meg szabad venni a 30 dodó körüli lámpákat. Az enyém 4 év után döglött meg. A fényerő atomvillanás volt, de valami egyenletes, de kici péz kici foci.

Egyetértek. 10-15 dolláros Solarstorm kínai 2 ledes lámpával tolom a 2. éve, még bírja. Kapott hideget-meleget, vizet, olyan fénye van, hogy felszárítja az aszfaltot előttem. Ha elromlik, rendelek Kínából másikat. Most van úton a nagyobb kapacitású akksi, ha a felét tudja annak, mint amit vállal a gyártó, már akkor is jó.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Szerintem simán meg szabad venni a 30 dodó körüli lámpákat. Az enyém 4 év után döglött meg. A fényerő atomvillanás volt, de valami egyenletes, de kici péz kici foci.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

A lényeg, hogy látsz-e vele rendesen vagy nem látsz,

Nem feltétlenül. MOST a gagyi lámpáimmal is látok. De fél év múlva, ha folyamatosan használnám, látnék-e még vele? Számottevően csökkenne a fényereje, vagy csak simán elpukkanna annyi idő alatt, amit az eredeti led amúgy vigyorogva bírna?

Amúgy igen, nem véletlenül csinálják hasonlóan csíkosra az utánzatokat ;)

Mindenesetre rendeltem CREE ledeket, ha átbukdácsolnak a vámon, és megkapom, akkor jöhet a fényerő teszt, forrasztás, aztán meglátjuk :)

Amúgy DX-ről van 7 ledes elemlámpám. Egy bilincscsel felraktam a bringára, aztán hajrá. Igen, azzal is gyakorlatilag felkelt a nap :D Az eddig szapult 3 ledes lámpa csoda kb a kanyarban nincs hozzá, pedig közel fele fényerőt kellene produkálnia, igaz?

RelakS módosította - 2017. október 08. - 11:58

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Nem tudom, nem vagyok led szakértő. Én csak a ledben futó csíkokat nézem, az hasonlít. Amúgy szerintem kb tökmindegy a led neve.

A lényeg, hogy látsz-e vele rendesen vagy nem látsz, gagyi-e az aksi vagy nem és mennyit akarsz rá elkölteni. Haver 40ezer Ft-os Sigma lámpáját minden tekintetben felülmúlja az occó kínai. Vett ő is egy olyat. Punkt ! Aki akar, vegyen drágán lámpát, az ő dolga.

u.i: Egyszer kaptam kölcsön egy 5 ledes kínait. Biztosan nem drága ledek voltak. Na az már drága lámpa volt, kb 50€. Annyit mondok, annak a fénye mellett sírva szaggatnád le a kormányodról a B&M-t. Terepen olyan volt, mintha felkapcsolnám a Napot !! És az aksija is brutál jól bírta az 5 ledet. Odáig számomra a MagicShine 4 ledese volt az etalon fényre de ez jobb volt. 4ed áron !! És a Magic-ben annyi pénzért még gyenge az aksi is.

Ilyen lámpa volt formára de a pontos típust sajnos nem tudom: http://www.dx.com/p/...35#.WdkiNzJx2kY

xclajos módosította - 2017. október 07. - 21:03

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Nem védem én a szaromat, csak szerintem egy jó tipp ha valaki olcsó de jó lámpát akar venni. Megpróbáltam lefotózni a led-em, szerintem ez kb 100%-ig eredeti XM-L.

https://kephost.com/...7/10/07/XML.jpg

XM-L2 -t nem tudom hol láttál, hogy írták volna a DX oldalon. Én nem lelem.

A B&M lámpáid lehet hogy jobbak de egy 25€-s cuccot nehéz összehasonlítani a 100€ v 200€ lámpával.

A leírásban vannak képek. Az egyiken egy bagoly, mellette a lámpa. A lámpában egyértelműen XM-L2.
A tiéd  is inkább tűnik hamisítványnak, mint eredetinek. Amit most kaptam lámpát, abban is kb így néznek ki a ledek.

Szerintem a Lattice Bright márkát üdvözölhetjük a személyében. Érdekes, hogy a másik ugyanilyen lámpámban kisebbek a ledek, de erősebb a fénye <_<

Nem tudom, hogy láttál-e már eredeti XM-L-t, de irtózatosan nagy az a led élőben. Már persze az 5x5mm-es alaphoz képest.

Ilyen egy gagyi zseblámpám XM-L-je, illetve az előzőleg vett 3 ledes lámpám ledje. Mondjuk lehet, hogy a zseblámpában is hamisítvány van, mert az egész úgy akar szétesni, hogy ihaj, de akkor nagyon jó minőségű hamisítvány.

RelakS módosította - 2017. október 07. - 18:19