Igen a LOMEX-ben www.lomex.huEgyébként én is gondolkodom most villogó-tunningon, építeni nem szeretnék, csak a gyári LED-eket tökösebbre cserélni. A villogó kialakításából fakadóan sajnos az 5mm-es LED-eknél kell maradnom (TL-LD170), ezekbõl a Chipcadnél láttam 12.000mCd-sat, létezik ennél tökösebb?
Ott ha jól emlékszem 30 fokosban volt 30.000 mcd-s.
..jut eszembe, jöttem haza éjszaka Dunabogdány környékén a parti panoráma úton.A villogó módját rendõrautóval lehet összetéveszteni...
Rendõr autó piros-kék villogó... hátulról beelõz, lehúz elõttem pár méterrel az út szélére.
Na megnézzük mit akar..
Országúti fényem le, tompított széles fény le a fejlámpán,
el ne kápráztassam ha be nézek az ablakán (mégis, õ az erõsebb), és mellé húzok.
Jó estét kívánok, miben segíthetek? - kezdem én -
Elõször semmi válasz, majd meg próbálok be kémlelni az ablakon,
- egyáltalán engem néz vagy mi a szösz miatt állhatott meg - ..?
Közben nem látok mást csak a tetejérõl villanó baromira vakító kék-vörös villogás visszfényét az
ablak üvegében, ami megvilágítja az arcom. A saját villódzó tükörképemen kívül
semmit nem látok a kocsi üvegén keresztül.
Nagy nehezen lehúzza az ablakot és a résen ki szól, miért nem a bringa úton megy?!
Sem azt nem kifogásolta, hogy nincs rajtam éjszaka, lakott területen kívül láthatósági mellény,
sem azt, hogy milyen országutat végig világító fényem van, mindössze arra
a bringa útra kellett felmásznom a töltésen (megvárta!) ami
néhány száz méter után megszûnik és onnan ismét vissza kényszerül a bringás a fõútra.
Ez a kis szösszenet arról jutott eszembe, hogy a rendõr autó villogónak
azért bármilyen hátsó lámpánál jóval erõsebb fénye van így élõben.
Még közel olyant sem szeretnék hátra, mert lenne mögöttem hatalmas csörömpölés folyamatosan elvakított autóktól.

Sign In
Create Account

Back to top