Igazából saját célból mérünk. Megpróbálok olyan lámpákat összeszedni, amiket mindenki ismer, és mindet lefotózni a valós fényével. Mondjuk van sok saját is (Cateye modellek, Longus,B&M), de van Hozé is mondjuk etalonnak.
Hát így.
Igazából saját célból mérünk. Megpróbálok olyan lámpákat összeszedni, amiket mindenki ismer, és mindet lefotózni a valós fényével. Mondjuk van sok saját is (Cateye modellek, Longus,B&M), de van Hozé is mondjuk etalonnak.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Ellenben, ha a valós képet próbálod létrehozni, akkor menni fog. Csak nem egy-két lövés kell hozzá, és rohadt macerás.
Mi célból méricskéltek amúgy? Csak kíváncsiságból vagy csináltatok valami táblázatfélét?Persze. Ezért próbáljuk minden lámpánkat ugyanott mérni, mert így a szórást is látjuk. A www.bumm.de oldalon van egy tök jó szemléltetési mód. Ha erre lenne egy szabvány, akkor mindenki tisztán látna. Hoztak be hozzánk LedLenser lámpát, ami ugyanúgy tudta az 50LUX-ot, mint a Speed, csak éppen egy 1m-es körben. Ha már szélesre fókuszáltad, akkor alig maradt a fényerõbõl.
Pl a Bikemag lámpateszt fotói sem érnek szart sem. Valószínûleg valamelyik fényágyúhoz állították be a fotógépet, így a 30-50LUX-os lámpák már csak fényport hagynak. Ami persze nem így van. Másképpen kellett volna fotózni, de az meg sok idõ.
Kössz, ezt a boltot még nem ismertem pedig itt van békástól nem messze..
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Pl a Bikemag lámpateszt fotói sem érnek szart sem. Valószínûleg valamelyik fényágyúhoz állították be a fotógépet, így a 30-50LUX-os lámpák már csak fényport hagynak. Ami persze nem így van. Másképpen kellett volna fotózni, de az meg sok idõ.
www.ambringa.huHol van az a bolt? Bocs de nem ismerem hol is dolgozol.
A próba lehetõségét fel tudom ajánlani. Nem egy Hozé lámpa szintje, de mivel én sem tudtam venni már, kellett valami. Ezzel nekem betonon 50-el lefelé sötétben nincsen bajom. Persze lehet valakinek ez kevés. Az látszik, hogy háziban lehet olcsóbban is durvát csinálni, de nekem ehhez nincsen türelmem.Épp azon vacilálok, hogy vegyek-e Ixon IQ-t itthon, vagy rendeljem meg amcsiktól ezt a bizonyos, itt is sokszor belinkelt HA-III SSC P7-C-t. Árban lehet, hogy utóbbival is ugyanott lennék, a szállítási ktg.-gel (még nem jártam utána).
Na mindegy; maximum addig gondolkodom itt, amíg újra tavasz nem lesz és már nem lesz rá szükségem.
Azért ez nem így van, hiába van lux mérõd, azzal szerintem csak a központi fényerõt méred (adott távolságból). Trágya led + jól fókuszálva ("power hyper opticube" stb...)= nagy lux érték. A szórásképrõl és a lámpa által kibocsájtott össz fényrõl semmit nem mond.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Ez igaz, a széttartás, a szélesebb fény a perifériás látás is fontos de egy "távoli fény" vagyis szúrófény mindenképp kell még bele.Igen, igen, plusz mindehhez hozzájön a "humán" tényezõ, vagyis hogy kinek mi a "jó".
Engem például zavar ha túlzottan erõs a közeli fény mert pl. murván nagyon visszavakít, és úgy alig látok tõle pár méterre; van aki meg azt élvezi hogy tündököl elõtte minden (minden, ami már reakció-idõn belül van, vagyis már nem kikerülhetõ) :-)
Erre bizony oda kell figyelni de fejlámpával ez nem is gond, csak lebólintunk amíg szembe jönnek.Amúgy a powerled-es lámpák elterjedésével lassan fel kéne venni a bringás etikett íratlan szabályai közé a "ne világítsunk a szembejövõ pofájába" címû paragrafust. Ez fõleg lakott területen kívûl tud zavaró lenni (keskeny bringaúton). Én igyekszem mindig lekapcsolni "lopakodó fokozatra" ha szembejön valaki, de ezt egyre kevesebben teszik meg.
Azért ez nem így van, hiába van lux mérõd, azzal szerintem csak a központi fényerõt méred (adott távolságból). Trágya led + jól fókuszálva ("power hyper opticube" stb...)= nagy lux érték. A szórásképrõl és a lámpa által kibocsájtott össz fényrõl semmit nem mond.
Azért ez nem így van, hiába van lux mérõd, azzal szerintem csak a központi fényerõt méred (adott távolságból). Trágya led + jól fókuszálva ("power hyper opticube" stb...)= nagy lux érték. A szórásképrõl és a lámpa által kibocsájtott össz fényrõl semmit nem mond.Engem mindig zavarnak ezek a mindenféle fényerõk: Lux,Watt,Candela,stb.
Ha van kedve a gyártó embernek kijönni hozzám a boltba, akkor van komoly LUX mérõ mûszerem, és azzal le tudjuk mérni, és akkor itt is mindenki képben lesz, hogy mennyi az annyi.
Jelenleg egy dupla akksis sigma-t cseréltem le egy B&M Ixon IQ-ra, és ugyanazt a fényerõt (40 LUX) tudja 4 cerka akksi elemmel. Sõt a Speed aksijával, mert az 6V-os, az 50LUX-ot is.
De azért a barkácsolásnak is megvan a maga értelme és elõnye: http://picasaweb.goo...edesMotorlampa#
Épp azon vacilálok, hogy vegyek-e Ixon IQ-t itthon, vagy rendeljem meg amcsiktól ezt a bizonyos, itt is sokszor belinkelt HA-III SSC P7-C-t. Árban lehet, hogy utóbbival is ugyanott lennék, a szállítási ktg.-gel (még nem jártam utána).
Na mindegy; maximum addig gondolkodom itt, amíg újra tavasz nem lesz és már nem lesz rá szükségem.
"Jelenleg egy dupla akksis sigma-t cseréltem le egy B&M Ixon IQ-ra..."
A kis Cateyed 2 akksis/ ledes, ami azt jelenti, hogy van benne egy kis teljesítményû feszültség konverter, hogy elég legyen a feszej a lednek. Nem szedtem még szét a zt a lámpát, de ha teljesítményt akarsz növelni, akkorMost már teljesen összezavartok.
Azt szögezzük le, hogy én nagyon nem vagyok képben, csak most, hogy visszaolvasgattam a topikban, kedvet kaptam egy kis tuningoláshoz. Tehát, akkor mikre volna szükségem? Hova menjek vásárolni? Forrasztani stb. kell?
Hol van az a bolt? Bocs de nem ismerem hol is dolgozol.Ha van kedve a gyártó embernek kijönni hozzám a boltba, akkor van komoly LUX mérõ mûszerem, és azzal le tudjuk mérni, és akkor itt is mindenki képben lesz, hogy mennyi az annyi.