Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Látni & látszani!

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
8741 replies to this topic

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

Ez tök jó lenne, csak nem találok Mo.-i forgalmazót. :(

A kis félkör alakú mûanyag egyik fele tört le, amit már próbáltam visszaragasztani, de mûanyag révén a ragasztás semmit sem ért. Kis erõfeszítéssel egybõl letört. Amúgy a feleségem törte le, mondtam neki hogy tartsa meg egy kicsi a biciklit, amíg bepakolok a táskába, de nem voltunk összhangban. :) Egy lámpaoszlop volt a ludas.

Nem is kell forgalmazó, a vételárban bennevan az ingyenes postázás is. Én már rendeltem tõlük, rendben volt minden, egyetlen hátránya hogy elég lassú, 3-4-5 hét mire ideér.

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
Ez tök jó lenne, csak nem találok Mo.-i forgalmazót. :(

A kis félkör alakú mûanyag egyik fele tört le, amit már próbáltam visszaragasztani, de mûanyag révén a ragasztás semmit sem ért. Kis erõfeszítéssel egybõl letört. Amúgy a feleségem törte le, mondtam neki hogy tartsa meg egy kicsi a biciklit, amíg bepakolok a táskába, de nem voltunk összhangban. :) Egy lámpaoszlop volt a ludas.

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

Sziasztok!

Van egy Bikefun Thunder elsõ lámpám:

Sajnos nem sokáig tartott a tartókonzolja, mert az egy szerencsétlen kitámasztásnál letört. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e venni hozzá tartókonzolt, mert ezért nem akarok ismét egy új lámpába beruházni.

Az alábbiakat néztem, de kifejezetten, ehhez a típushoz nem találtam:
ebike.hu tartókonzolok

Szia!

esetleg Dealextreme:

http://www.dealextre...ls.dx/sku.31871

http://www.dealextre...ls.dx/sku.15642

http://www.dealextre...ails.dx/sku.792

http://www.dealextre...ls.dx/sku.15342

Egyébként hol/hogyan törött el? Biztosan meg lehet ragasztani...

Üdv

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
megoldás: keress vkit aki cnc-vel dolgozik. Ha nem tört ripityává a régi akkor tudnak ról a méretet venni csináll neked egy újat vmi masszívabb mûanyagból.

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
Sajnos ez nem jó. Az eredeti tartókonzol felsõ része egy félkör alakú mûanyag. Ebbe tudom bele tudom helyezni a lámpát, ugyanis ez ilyen szerszám nélkül kipattintható, elemlámpaként is használható lámpa.

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e venni hozzá tartókonzolt, mert ezért nem akarok ismét egy új lámpába beruházni.

Ha esetleg ez a bilincs jó:Feltöltött kép:confused:
http://neuzer.webaruhaza.eu/ lapon: Kiegészítõk>Világítás>elemes világítás>alkatrészek... lap alján. :)

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
Sziasztok!

Van egy Bikefun Thunder elsõ lámpám: Feltöltött kép

Sajnos nem sokáig tartott a tartókonzolja, mert az egy szerencsétlen kitámasztásnál letört. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e venni hozzá tartókonzolt, mert ezért nem akarok ismét egy új lámpába beruházni.

Az alábbiakat néztem, de kifejezetten, ehhez a típushoz nem találtam:
ebike.hu tartókonzolok

trepps

trepps

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
jsipos007!
Szerintem ez sansztalan, de vki elhagyott egyet pár napja Szlovákiában, ha szerencséd van megtalálod:), valahol Beretke környékén kell keresni..

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
Sziasztok!

Most láttam: a www.chipcad.hu befejezi a CREE-LED-ek és tartozékaik forgalmazását, a maradékot pedig diszkontáron elpasszolják... nézze meg akit érdekel, én be fogok vásárolni :)

http://www2.chipcad....aspx?group=0117

Üdv

jsipos007

jsipos007

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Hozé-lámpát vásárolnék, akkuval vagy anélkül. Kérem, ha Neked van eladó, írd meg a telefonszámodat, hogy egyeztethessünk!

nyalkascompo

nyalkascompo

vendég

• fórumtag
  • 30 posts

Üdv mindenkinek!Ledes lámpát akarok építeni.Luxeon K2-es ledre gondoltam,tölthetõ AA vagy AAA elemekkel.Hogy lehetne a legegyszerûbben megépíteni,kell-e esetleg ledmeghajtó,ha igen,hol lehet beszerezni?Ledekbõl 350,700mA-esre gondoltam,3W-os.
Minimális elektronikai ismeretekkel rendelkezem:-)

szia!

én is k2 ledbõl csináltam az enyémet, de állítólag a cree ledek sokkal jobbak: olcsóbb és a hatásfoka is jobb mint a luxeonnak...
egy pár hozzászóással elõbb belinkeltem 2 vaterás ledmeghajtót, azokhoz tudna valaki valamit mondani?

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Üdv mindenkinek!Ledes lámpát akarok építeni.Luxeon K2-es ledre gondoltam,tölthetõ AA vagy AAA elemekkel.Hogy lehetne a legegyszerûbben megépíteni,kell-e esetleg ledmeghajtó,ha igen,hol lehet beszerezni?Ledekbõl 350,700mA-esre gondoltam,3W-os.
Minimális elektronikai ismeretekkel rendelkezem:-)

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
Én is csináltam egy kis lámpatesztet íme:
Egyik lámpa a méltán híres Deales MagicShine MJ-808 míg a másik egy épített r2-es!

http://www.tolna.net...eszt/index.html
Képek alatt ottvan hogy milyen állásban volt éppen a lámpa ill lámpák!

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts
http://logout.hu/cik...ese/teljes.html Elemlámpa építése. (csak mint érdekesség. Magyar cikk logout-ról)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Nemreg erkezett meg egy probakepp rendelt kulcstartos lampa a taktikailampa oldalrol. Gondoltam nehany szoban megosztanam a tapasztalataim.
HIHETETLEN :)
Ezek az uj ledes technologiak dobbenetesek.
A regi cateye el 400 -as bringalampamnal szerintem erosebb high fokozatban (80lumen) pedig csak 6cm-es es 1db AAA-val megy. Elkepzelem milyen lehet egy 220 lumenes vagy egy komolyabb 6-700-as pilacs. Igy pl a korabban emlitett magicshine is.
A kislampa minosegben koveti nagyobbakat mind kidolgozottsagban mind teljesitmenyben. Tomitett vizallo alu haz jo foncsor es persze a CREE vagy adott esetben MC-E led. Ha valakinek zseblampa kell erdemes toluk rendelni. Sztem a maglite-ot siman lenyomjak.

nyalkascompo

nyalkascompo

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
hello!
valaki tudna véleményt mondani ezekrõl az áramgenerátorokról:

http://www.vatera.hu..._161140725.html

http://www.vatera.hu..._161987587.html

Hol lehet kapni esetleg jobbat/olcsóbbat? Esetleg nem tudtok valakit aki csinál ilyeneket?sajna én nem értek hozzá...

köszi!

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Már nézegettem az xp-g ledet, elég jó. lehet, hogy majd csere lesz egyszer...
-Nem tudod, kompatibilis a luxeon lencsékkel? a tartó mélysége nem gáz lehet belõle csiszolni...az xp-g méretre kisebb, mint a luxeon led?
-Lehet használni azt is simán csak multifussal?

XP-G ugyanolyan sztáron van mint a luxeon, csak teljesen szigetelt, a hûtõlap nincs anód potenciálon. 30°-os Luxeon lencsével próbáltam (holder nélkül), szép egyenletesre lehetett fókuszálni vele a fényt. :)

XP-G teszt Jó hûtéssel bírja a túlhajtást is.
Szerintem bírnia kéne a multifusét is.
(mondjuk azt a réz házat én kicsit keveslem hûtésnek...)

Elég nagy a multifusék szórása is, próbáld esetleg kiegészíteni párhuzamosan kötött másik multifuséval az eredetit...

Egyébként legegyszerûbb, ha megméred a bejövõ táp, illetve led égésfeszültségét. Multifusén legalább 0,2...0,3V-nak kéne esnie ahhoz, hogy szabályozni kezdjen. Ha kevesebb jut rá, akkor nem elég a tápfesz, illetve túl nagy az adott led nyitófesze.

nyalkascompo

nyalkascompo

vendég

• fórumtag
  • 30 posts

Feltöltött kép
Ha eszerint csináltad a bekötést, és feltöltött / félig lemerült akksinál sincs meg az áram, akkor a multifusét cseréld másik példányra. Ha tele akkunál megvan az áram, és csak merülés közben kezd el túl korán leesni az áram: akkor azt vagy az adott LED példány nagyobb égésfeszültsége okozza (=ledcsere), vagy az áramkörben megnövekedett ellenállás. -Túl hosszú, ill. vékony drót, kapcsoló kontaktus ellenállása (=kapcsolócsere), rossz csatlakozó, vagy akku csatlakozás...

Chipcadéknál lehet kapni Star-ra szerelt Cree XP-G ledet (R4 bin) 950+á. Ennek több tized volttal alacsonyabb az égésfesze, mint a Luxeon K2-TFFC-nek, ráadásul a hatásfok még jobb: ~340lum/1A!
Egyedül az lehet gond, hogy ez a led laposabb felépítésû, az eredeti holder nem jó, kb. 1,5mm-el mélyebben kell belengedni az optikába a ledet.

Szia! Igen, ez alapján csináltam, de mind a két állásban kisebb az áram, úgyhogy valószínûleg vezeték vagy led lesz a hibás? (csak nem rossz mind a 2 multifuse) egyébként a teljes mûködési tartományban kisebb az áram.

Már nézegettem az xp-g ledet, elég jó. lehet, hogy majd csere lesz egyszer...
-Nem tudod, kompatibilis a luxeon lencsékkel? a tartó mélysége nem gáz lehet belõle csiszolni...az xp-g méretre kisebb, mint a luxeon led?
-Lehet használni azt is simán csak multifussal?
-Mivel csinálni nem tudok, gondoltam veszek majd kapcs üzemû tápot. Honnan érdemes venni? vaterán láttam 800-ért 0,7 meg 0,3ampereset... az árban jónak számít?

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Az ötletet és az alapokat a dola.hu-n található leírás adta.(áramkorlátozásra csak 1-1 0,3 illetve 0,7 multifuse) egyik lencse 10, másik 30 fokos. Az akksipakkban 3db tönkrement laptopakksiból kiszedett, ismeretlen kapacitású 18650 adja...

Egy kérdés a szakikhoz: az egyik led a mostani szerelésben "nem akar" több áramot felvenni fél ampernél (pedig ennek kétszeresét kellene)..Már nézegettem hol lehet a hiba, de fogalmam sincs... Tippet tudnátok adni?
Jelenthet ennyit a vezeték ellenállása?

Feltöltött kép
Ha eszerint csináltad a bekötést, és feltöltött / félig lemerült akksinál sincs meg az áram, akkor a multifusét cseréld másik példányra. Ha tele akkunál megvan az áram, és csak merülés közben kezd el túl korán leesni az áram: akkor azt vagy az adott LED példány nagyobb égésfeszültsége okozza (=ledcsere), vagy az áramkörben megnövekedett ellenállás. -Túl hosszú, ill. vékony drót, kapcsoló kontaktus ellenállása (=kapcsolócsere), rossz csatlakozó, vagy akku csatlakozás...

Chipcadéknál lehet kapni Star-ra szerelt Cree XP-G ledet (R4 bin) 950+á. Ennek több tized volttal alacsonyabb az égésfesze, mint a Luxeon K2-TFFC-nek, ráadásul a hatásfok még jobb: ~340lum/1A!
Egyedül az lehet gond, hogy ez a led laposabb felépítésû, az eredeti holder nem jó, kb. 1,5mm-el mélyebben kell belengedni az optikába a ledet.

nyalkascompo

nyalkascompo

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Sziasztok!
Végre elkészült a fejlámpám.Gondoltam felteszem, instrukciókat, véleményeket várok, meg esetleg hátha valakinek megtetszik és megcsinálja.
Elöljáróban annyit, hogy kb 0 elektronikai alaptudással indultam, úgyhogy ha valami hülyeség van annak ez az oka.A cél nem a hiperszupermegafényerõ volt így elsõ körben, hanem az occsóság.

Az ötletet és az alapokat a dola.hu-n található leírás adta.
2 db luxeon powerled van benne, 1amperen 200lument tudnak. (ahogy utánaolvastam ezek nem a legjobb teljesítményûek ugye?). 2 rész, mindegyikben 400ma-kikapcs-1a fokozatok (áramkorlátozásra csak 1-1 0,3 illetve 0,7 multifuse) egyik lencse 10, másik 30 fokos. Az akksipakkban 3db tönkrement laptopakksiból kiszedett, ismeretlen kapacitású 18650 adja védelmi elektronika nélkül, kétszeres gumibelsõ csomagolásban (egy hosszában, egy keresztben:). A töltõt a vateráról szedtem, mint látjátok meg lett gányolva.Nagyon szépen tölt, 4,2 volt alatt megáll és csepptöltésre vált.
Szóval alapfokozaton elvileg kb 250, maxon 400 lument tud. A használt akkupakkal 10 óráig nagyjából állandó a fényerõ alapjáraton.

Ami jó benne hogy a lámpa kijön 5-6ezer forintból, a töltõ pedig 2-3e (attól függ, honnan veszed). 7-8000 forintból lett egy jó kis lámpám, ami összehasonlíthatatlanul jobb (fényerõben kb 15x), mint a hasonló árú boltiak...ja és kidobott laptopakksit ingyen dobálják a szervizekben, annyi akkupakkot csinálsz, amennyit akarsz:)
Kép:

http://tajekozodas.uw.hu/lampa/a.mht

Egy kérdés a szakikhoz: az egyik led a mostani szerelésben "nem akar" több áramot felvenni fél ampernél (pedig ennek kétszeresét kellene)..Már nézegettem hol lehet a hiba, de fogalmam sincs... Tippet tudnátok adni?
Jelenthet ennyit a vezeték ellenállása?