Sziasztok!
Végre elkészült a fejlámpám.Gondoltam felteszem, instrukciókat, véleményeket várok, meg esetleg hátha valakinek megtetszik és megcsinálja.
Elöljáróban annyit, hogy kb 0 elektronikai alaptudással indultam, úgyhogy ha valami hülyeség van annak ez az oka.A cél nem a hiperszupermegafényerõ volt így elsõ körben, hanem az occsóság.
Az ötletet és az alapokat a dola.hu-n található leírás adta.
2 db luxeon powerled van benne, 1amperen 200lument tudnak. (ahogy utánaolvastam ezek nem a legjobb teljesítményûek ugye?). 2 rész, mindegyikben 400ma-kikapcs-1a fokozatok (áramkorlátozásra csak 1-1 0,3 illetve 0,7 multifuse) egyik lencse 10, másik 30 fokos. Az akksipakkban 3db tönkrement laptopakksiból kiszedett, ismeretlen kapacitású 18650 adja védelmi elektronika nélkül, kétszeres gumibelsõ csomagolásban (egy hosszában, egy keresztben:). A töltõt a vateráról szedtem, mint látjátok meg lett gányolva.Nagyon szépen tölt, 4,2 volt alatt megáll és csepptöltésre vált.
Szóval alapfokozaton elvileg kb 250, maxon 400 lument tud. A használt akkupakkal 10 óráig nagyjából állandó a fényerõ alapjáraton.
Ami jó benne hogy a lámpa kijön 5-6ezer forintból, a töltõ pedig 2-3e (attól függ, honnan veszed). 7-8000 forintból lett egy jó kis lámpám, ami összehasonlíthatatlanul jobb (fényerõben kb 15x), mint a hasonló árú boltiak...ja és kidobott laptopakksit ingyen dobálják a szervizekben, annyi akkupakkot csinálsz, amennyit akarsz:)
Kép:
http://tajekozodas.uw.hu/lampa/a.mhtEgy kérdés a szakikhoz: az egyik led a mostani szerelésben "nem akar" több áramot felvenni fél ampernél (pedig ennek kétszeresét kellene)..Már nézegettem hol lehet a hiba, de fogalmam sincs... Tippet tudnátok adni?
Jelenthet ennyit a vezeték ellenállása?