Helyett? ..mellett! Fõleg akkor ha már megvan az agydinamód.
Nem lenne sokkal jobb ha csak egy kisebb akku kellene és
azzal csak a lassabb felfeléket és a megállásokat kellene áthidalni?
Az agy generátor menet közben folyamatosan vissza töltené a lítium akkut.
A 32mm-es hûtõ borda kicsi lenne oda.
Pontosítok.
Elõször egy agy generátort szerettem volna, mert az mindig ott van, aztán utánanéztem, hogy hogy is lehetne megoldani. Amit találtam megoldást, abba a kondenzátorok sok helyet foglalnak, meg a beszerzés is nehézkes. Ezért átértékeltem a dolgot.
Itthon volt a régi bringás elemlámpának egy elemtartója, meg 4 db 2100mAh-s NiMH akku. Szóval már csak némi elektronika kell bele pluszba és meg is van. A LED mindkét megoldáshoz kell, de az áramforrás így olcsóbb. Most amit szeretnék megoldani, hogy akksival is és elemmel is üzemeljen.
Erre megoldást jelenthet elméletileg valamiféle IC vagy áramgenerátor amivel elméletileg ha változna a feszültség, akkor is meglenne a megfelelõ áramerõsség. Elméletileg. Ennek még utána kell járni...
De természetes fehér fényû MC-E ledet nem találok sehol. Chipcad-be láttam meleg- és hideg fehér változatban. Esetleg valaki tud egy helyet ahonnan tudnék venni ledet?
A hûtésre pedig szereztem egy régi procihûtõt. A hûtõ 50×50×19mm-es, a procival érintkezõ része kb 30×50mm. Ez már jó lenne?

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére