Vegyél kínai alu tokosat 1000,-Ft-ért.Köszi. Led cserén már gondolkodtam korábban is csak nem szívesen nyúlnék hozzá egy ilyen drága lámpához.
Az nem drága átépíteni és egybõl megvan a hûtése oldva a burkolattal.
Vegyél kínai alu tokosat 1000,-Ft-ért.Köszi. Led cserén már gondolkodtam korábban is csak nem szívesen nyúlnék hozzá egy ilyen drága lámpához.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Én 510-est szedtem szét/ alakítottam át. A gyári elektronikában 1db (5 ohmos) soros ellenállás van, ami az áramot korlátozza. Ha azt kicsit kissebbre cseréled, akkor kissebb feszültséggel is beéri a LED.Van egy Cateye hl-el530 as lámpám amibe 4db AA elem kell. Ha jól tudom akkor 1W-os powerled van benne. Jól gondolom hogy ha eneloop (2000mAh) aksikkal használom akkor kisebb fénnyel (a kisebb feszültség miatt) de tovább fog világítani mert ha így van akkor maradok az elemeknél.
Továbbra is nagy érdeklõdéssel figyelem a hozzászolásokat ezen témával kapcsolatban, és bár láthatóan többnyire mindenki valami egyedi megoldáson dolgozik, én mégis az üzletekben kapható lámpák közötti választáshoz kérnék tanácsot (ismét).
Pontosabban a candela, lux és lumenes értékek közötti kölönbözõségekre lennék kiváncsi néhány lámpán keresztül.
Jó lenne tudni hogy a fenti mértékegységek milyen különbségeket jelenthetnek(!) a valóságban.
a) Nemrég fedeztem fel a Cateye HL-EL450 es lámpát ami a korábbi modell (400,410) 180-as candela-ban megadott fényerejérõl 400-as értékre nõtt.
http://webshop.pedal...Cateye_HL-EL450
http://www.bikefix.n...eye-el-450.html
10-13ESIGMA_SPORT - POWERLED lámpa ahol viszont Lux-ban van megadva az érték:
http://www.neuzer.hu...ryID=199#prod_3
27E
c) Az fórumon említett taktikailampa.hu oldalon talált lámpák közül valamelyik 250-500 lumenes tartományban lévõt lehetne alapul venni. (bár ezek más területre lettek kitalálva) Többnyire valamilyen CREE ledes lámpák.
pl : http://taktikailampa...emium-led-lámpa
~26E
Mire lehet számítani fényerõben , szórásban a fentebbi esetekben körülbelül?
Szóval felmerül ismét a kérdés lumen? lux? candela? Hogyan lehetne legalább közelítõleg összehasonlítani az értékeket anélkül hogy kipróbálnánk minden lámpát? Mondjuk pl. logikus gondolkodással nem érthetõ, hogy egy powerledes 90lux-ot (elméletileg) leadni képes lámpa mitõl 27E miközben egy 400 candela-s csak 13E? Valamint gondolom az üzemidõbõl is lehet következtetni, vagy a felhasznált LED-ekbõl pl Powerled<>CREE. A taktikailámpás oldalon található termékek többsége erõsnek tûnik, de maguk az értékek számszerûleg nem. Ugyanakkor pedig CREE ledesek. Tudatlanságom mellett valószínûleg segit a gerillamarketing is a megtévesztésemben.
Itt egy nemtudom mennyire reális konvertáló oldal
http://www.unitconve...lumination.html
(A dealerextreme-s dolgot most direkt kihagytam, valószínûleg ár/teljesítményben az a legjobb ha a gyíkságait leszámítjuk)
:no: Nem lehet hülye aki a chipcad-be igyekszik.Na, ha ezek után nem találom meg, akkor már nagyon hülyének kell lennem.
A portán mondjad, hogy "A chipcadba megyek". Liftben a III. em-et válasszad ki, az az õ szintjük. Liftbõl kilépve szembe a (nyitott) ajtó.:jogging:Ez a sarki épület a tûzoltó u. 31.-ben.
Ez a sarki épület a tûzoltó u. 31.-ben.Áruljátok már el, hogy merre van a Chipcad, mert már nem tudom hányszor végigmentem a Tûzoltó utcán, de egyszerûen nem találom.

Áruljátok már el, hogy merre van a Chipcad, mert már nem tudom hányszor végigmentem a Tûzoltó utcán, de egyszerûen nem találom.
Az elég kell legyen szabadban. Ott annyira mindíg áramlik a levegõ.A hûtésre pedig szereztem egy régi procihûtõt. A hûtõ 50×50×19mm-es, a procival érintkezõ része kb 30×50mm. Ez már jó lenne?
Helyett? ..mellett! Fõleg akkor ha már megvan az agydinamód.
Nem lenne sokkal jobb ha csak egy kisebb akku kellene és
azzal csak a lassabb felfeléket és a megállásokat kellene áthidalni?
Az agy generátor menet közben folyamatosan vissza töltené a lítium akkut.
A 32mm-es hûtõ borda kicsi lenne oda.
Helyett? ..mellett! Fõleg akkor ha már megvan az agydinamód.Közbe tervezgettem, aztán arra lyukadtam ki hogy a meglévõ akkumulátorokat építem inkább be az agydinamó helyett.
1.) Elsõdlegesen a Teljesítmény a döntõ, ezt a lumen érték egyértelmûen mutatja.Pontosabban a candela, lux és lumenes értékek közötti kölönbözõségekre lennék kiváncsi néhány lámpán keresztül.
Jó lenne tudni hogy a fenti mértékegységek milyen különbségeket jelenthetnek(!) a valóságban.
Mire lehet számítani fényerõben , szórásban a fentebbi esetekben körülbelül?
Szóval felmerül ismét a kérdés lumen? lux? candela? Hogyan lehetne legalább közelítõleg összehasonlítani az értékeket anélkül hogy kipróbálnánk minden lámpát?
Tudatlanságom mellett valószínûleg segit a gerillamarketing is a megtévesztésemben.
(A dealerextreme-s dolgot most direkt kihagytam, valószínûleg ár/teljesítményben az a legjobb ha a gyíkságait leszámítjuk)