Pontosabban a candela, lux és lumenes értékek közötti kölönbözõségekre lennék kiváncsi néhány lámpán keresztül.
Jó lenne tudni hogy a fenti mértékegységek milyen különbségeket jelenthetnek(!) a valóságban.
Az imént találtam ezt az oldalt: LINK
Az elég kell legyen szabadban. Ott annyira mindíg áramlik a levegõ.A hûtésre pedig szereztem egy régi procihûtõt. A hûtõ 50×50×19mm-es, a procival érintkezõ része kb 30×50mm. Ez már jó lenne?
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Helyett? ..mellett! Fõleg akkor ha már megvan az agydinamód.
Nem lenne sokkal jobb ha csak egy kisebb akku kellene és
azzal csak a lassabb felfeléket és a megállásokat kellene áthidalni?
Az agy generátor menet közben folyamatosan vissza töltené a lítium akkut.
A 32mm-es hûtõ borda kicsi lenne oda.
Helyett? ..mellett! Fõleg akkor ha már megvan az agydinamód.Közbe tervezgettem, aztán arra lyukadtam ki hogy a meglévõ akkumulátorokat építem inkább be az agydinamó helyett.
1.) Elsõdlegesen a Teljesítmény a döntõ, ezt a lumen érték egyértelmûen mutatja.Pontosabban a candela, lux és lumenes értékek közötti kölönbözõségekre lennék kiváncsi néhány lámpán keresztül.
Jó lenne tudni hogy a fenti mértékegységek milyen különbségeket jelenthetnek(!) a valóságban.
Mire lehet számítani fényerõben , szórásban a fentebbi esetekben körülbelül?
Szóval felmerül ismét a kérdés lumen? lux? candela? Hogyan lehetne legalább közelítõleg összehasonlítani az értékeket anélkül hogy kipróbálnánk minden lámpát?
Tudatlanságom mellett valószínûleg segit a gerillamarketing is a megtévesztésemben.
(A dealerextreme-s dolgot most direkt kihagytam, valószínûleg ár/teljesítményben az a legjobb ha a gyíkságait leszámítjuk)
Lehet különbözõ típusokat beszerezni újat és használtat is, de még nem teszteltem. Ez a kérdés kicsit olyan minta egy pékségben megkérdezném hogy a pultban lévõ kenyér ugyanolyan-e mint amit múlt héten ettem. Nyilván azt mondják, hogy igen.
Szia!
én még nagyon amatõr vagyok a lámpaprojektekben, de szerintem az a 11e sok, ennyiért itthon is szerezhetsz:
1 ennél erõsebb cella 2000 körül van (láttam a vaterán már 3ah-t is), abból 4 az 8ezer, töltõt pedig nagyon jót találtam a vaterán, és nagyon pontos is: 4,17voltnál szépen beáll csepptöltésre, ráadásul egyszerre 2 pakkot lehet vele tölteni némi átalakítással (3000ft)
http://www.vatera.hu..._160482268.html nekem bejött és csak minimálisan kell átalakítani akupakk töltésére
JA ha pedig mindezt a dealextreme-rõl rendeled, kijöhetsz 8000 körül...
Magam részérõl úgy csinálom, hogy 7,4V-os akkut használok.Írtátok, hogy li-ion akksival ne is rakjak a led elé soros ellenállást, csak megfelelõ multifuse-t.kérdésem: azalatt a néhány másodperc alatt, amíg a multifuse bemelegedik, nem ég le a led a túláramtól?
Üdv! BUÉK!
Végre összeraktam a sk. lámpámat, de ahogy tesztelgetem, hasonlítgatom az az érzésem, hogy a ledeknél megadott lm értékekkel valami nem stimmel.
4db CREE XPG led van benne. Erõsen világít, tök jó, de az asztali halogén lámpához képest gyengébb. 660lm-es az 50W-os izzó, a 4 led 1A-en meg 1380lm.
Jobb mintha készen vettem volna egyet 100.000-ért, de kicsit csalódás így. Jó a hûtése, túl lehet hajtani, 8 ledre bõvíthetõ, van benne még lehetõség, úgyhogy fejlesztem még egy kicsit.
Viszont sikerült olcsón szereznem Li-ion aksit. Ha érdekel valakit Február vége felé tudok még hozatni: http://www.batterysp...femaleplug.aspx
Kb. 11000 Ft töltõvel együtt.
Uf.
Szia!
...
Mennyire életképes ez az akku? Ténylegesen le tudja adni a ráírt kapacitást? Meg tudnád írni hogy mennyibe került a szállítás?
Köszi & üdv
Üdv! BUÉK!
Viszont sikerült olcsón szereznem Li-ion aksit. Ha érdekel valakit Február vége felé tudok még hozatni: http://www.batterysp...femaleplug.aspx
Kb. 11000 Ft töltõvel együtt.
Uf.
Az autós halogéneknél 23 lm/W-ot szoktak megadni.halogén lámpához képest gyengébb. 660lm-es az 50W-os izzó...
Jó a hûtése, túl lehet hajtani...