Jelentkezz be Regisztrálj
Látni & látszani!
Írta 2010. május 25. - 08:28
Írta 2010. május 05. - 14:22
"A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverõ mellényt (ruházatot) kell viselnie."
Engem is megpróbált két éve megbüntetni egy rendõr, mondtam neki jelentsen fel, persze aztán semmi nem történt... Úgyhogy ha ilyen van akkor nem szabad engedni, el kell kérni a jelvényszámát és megmondani hogy jelentsen fel. Az a legjobb ha nem egyedül vagy, mert akkor van tanú hogy mi történt. Ha a rendõr egyedül van (mint az én esetemben is) az eleve gyanús, hacsak nem a helyi sheriff állít meg.
Írta 2010. május 05. - 13:48
Lehet egy h*lye és egyértelmû kérdésem lesz, de nem találtam rá választ.
Kerékpáron láthatósági mellény a kresz szerint csak lakott területen kívül, rossz látási viszonyoknál/éjszaka kötelezõ?
Mert ismerõsöktõl olyat hallottam, hogy lakott területen kívül mindig kötelezõ vagyis a rendõrök büntetnek ha nincs az emberen. És nem saját káromon (büntetés) szeretném megtudni a választ.
Írta 2010. április 14. - 23:39
Ha PERSONAL ACCOUNTOT-t csinálsz aminél vannak összeg limitek a havi éves stb. pénzforgalomra akkor nem kell semmilyen kártya.
Kártya ahhoz kell hogy "Verified user" legyél és ezeket a limitált összegeket emelni tudd.
ITT elmagyarázza am mi merre hány méter.
Köszi szépen, igazán hasznos!
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???
Írta 2010. április 13. - 09:56
Nekem a alap kártyám van és simán tudtam vele úgy fizetni, hogy csak a PP-hez csatoltam a kártyámat.azt hiszem a ha-iii ssc p7-c lesz a befutó
már csak a beszerzésének módját kell megoldani valahogy okosan, mer nincs pay palom, otp-ben meg az mondták, hogy olyat nem tudnak nekem csinálni, ami pay pal-osítható lenne:(
Az lehet, hogy annyi a max, de 600 lumen néven nem fogja megtalálniOlxan 600 lumen közötti az max. ha jobban utánna olvas az ember de a tesztek alapján még így nagyon jó ebben az árkategóriában.
Írta 2010. április 12. - 23:42
OTP-nél van olyan,hogy NET számlacsomag,ahoz kapsz egy webkártyát amivel tudsz paypal-t használni.azt hiszem a ha-iii ssc p7-c lesz a befutó
már csak a beszerzésének módját kell megoldani valahogy okosan, mer nincs pay palom, otp-ben meg az mondták, hogy olyat nem tudnak nekem csinálni, ami pay pal-osítható lenne:(
Írta 2010. április 12. - 22:32
sima banki átutalással is fel lehet tölteni a paypal számlád.
. ...Az említett magicshine p7 mj-808 900 lumen néven keresd, rengeteg teszt van róla...
Olxan 600 lumen közötti az max. ha jobban utánna olvas az ember de a tesztek alapján még így nagyon jó ebben az árkategóriában.
Írta 2010. április 12. - 19:37
Írta 2010. április 12. - 17:59
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???
Írta 2010. április 11. - 10:44
Sziasztok!
25 ezer forintos értékhatárig keresek olyan akkumulátoros lámpa megoldást a kerékpáromra, amivel este, közvilágítás nélkül is látok és üzemideje a 3órát bírja, tudnátok tippeket adni? Az apróban találtam 2 db hirdetést, de nem találtam a termékekkel kapcsolatos teszteket, bár lehet csak én voltam ügyetlen. Az egyik: HA-III SSC P7-C a másik Fenix LD20+ , ezekrõl kinek milyen tapasztalatai vannak? Már, ha vannak egyáltalán:) A segítségeteket elõre is köszönöm szépen!
Mind a két lámpát használtam/om. A Fenixet fejlámpának használtam 2 hónapig erdõben is használtam és simán jól lehet vele látni. Ugyan akkor a fénye nagyon fókuszált ezért nem árt mellé egy segéd lámpa, hogy nagyobb teret is lássál, de ez csak terepre igaz. Az említett magicshine p7 mj-808 900 lumen néven keresd, rengeteg teszt van róla. Ez szórt fénnyel rendelkezik és nekem terepen is bõven megfelel, mert nagy szögben látom át vele. Mellesleg a P7 es is kijön 20e alatt és a Fenix is, igaz külföldi rendeléssel.
Írta 2010. április 10. - 19:32
Írta 2010. április 10. - 17:07
25 ezer forintos értékhatárig keresek olyan akkumulátoros lámpa megoldást a kerékpáromra, amivel este, közvilágítás nélkül is látok és üzemideje a 3órát bírja, tudnátok tippeket adni? Az apróban találtam 2 db hirdetést, de nem találtam a termékekkel kapcsolatos teszteket, bár lehet csak én voltam ügyetlen. Az egyik: HA-III SSC P7-C a másik Fenix LD20+ , ezekrõl kinek milyen tapasztalatai vannak? Már, ha vannak egyáltalán:) A segítségeteket elõre is köszönöm szépen!
Írta 2010. április 08. - 13:14
KCLP20CR tükröt keresek, a Chipcad-ben sajnos már elfogyott, nincs véletlenûl valamelyikõtöknél elfekvõben egy? Vagy milyet ajánalnátok helyette ami még van a CC-ben készleten, 6 fok körüli és jó hatásfokú?
Köszi
Írta 2010. április 06. - 19:55
Blackburn Flea hátsó villogóról bárkinek tapasztalata? Most vettem (kilométerórával együtt - Cateye), a fénye brutális... Kérdés, hogy mennyire megbízható, mennyire bírja az akksija?
A demo módot mire kikapcsoltam, majd' megõszültem
Elõre is köszi a tapasztalatokat!
Írta 2010. április 05. - 18:22
Írta 2010. április 04. - 08:45
Elsõ lámpára/villogóra és hátsó villogóra van szükségem. Az elsõt az esetek 95%-ában villogóként használom majd, lámpaként igen ritkán van rá szükségem. Fontos, hogy õsszel igen rossz látási viszonyok között is tekerek (szürkületben, ködben), szóval valami erõs fényû eszközre lenne szükségem, ami ráadásul viszonylag hosszan használható (nem szükséges 3 óránként elemet cserélni). "Ceruza" elemes megoldás lenne számomra a legjobb, ilyen akkumulátoraim vannak. Mit javasolnátok, ha szeretném ezt cca 12000ft-ból (kicsi + - ) kihozni?
Válaszokat elõre is köszönöm!
Írta 2010. április 03. - 19:32
DealExtreme: $2.50 Universal Adjustable Bicycle Mount for Flashlights (2cm~4cm Diameter)
DealExtreme: $2.81 Universal Bicycle Mount for Flashlights and Gadgets (2cm~3cm Diameter Adjustable)
DealExtreme: $1.97 Flashlight Mount
DealExtreme: $3.92 Universal Bicycle Mount (22mm~32.8mm)
Írta 2010. március 30. - 13:20
Még csak nem is azt mondom, hogy nem adná át annyira a hõt mint kell, mert
valaki tesztelgette, hogy a szilvalekvár is vezeti annyira a hõt vékony rétegben,
mint erre a célra használt a hõvezetõ anyagok. Sõt még csak nem is lenne rosszabb annál!
Egyébként lehet kapni speciális kerámia v. ezüst alapu ragasztót ami direkt ilyen célra való.
Abban mûgyantába kevert hõvezetõ szemcsék vannak elkeverve.
Nézz körül a Pixel Rendszerház lapján a "kiegészítõk" címü oldalon, ott árulnak ilyesmit.
Most nézegettem, csak hõvezetõ pasztát látok de ragasztójuk is szokott lenni.
Telefonon meg kell kérdezni õket. Lehet, hogy postán elküldik ha van.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2010. március 30. - 13:08
A ledet a hûtõfelületre milyen anyaggal kell ráapplikálni? nagyon vékony réteg pillanatragasztó jó vagy az hülyeség?
köszi!

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére