Legutóbb itt kaptam néhány db.-ot: Nem tudom hogy M2, vagy M2,5-ös volt?)[/I][/SIZE]
Szia!
Nagyon szépen köszönöm, eltekerek majd oda valamelyik nap
(Igazából ha anyát is tudnak adni akkor mindegy hogy 2 vagy 2.5)
Üdv
Legutóbb itt kaptam néhány db.-ot: Nem tudom hogy M2, vagy M2,5-ös volt?)[/I][/SIZE]
Legutóbb itt kaptam néhány db.-ot: Bp. XIV. Ilka u. barkácsboltOFF: hamár LED-csavarozás: nem tudja valaki hol lehet kapni Bp-en M2-es csavart? Mindenhol csak hármastól felfelé van
Valahogy így:
A lemez 1,5-2 mm vastag, hogy a led kivezetése alul is lehessen.
A széleit ki kell fúrni és azon keresztül mehet a csavar.
Azt a fém felületet amihez csavarozod, érdemes bekenni hõvezetõ krémmel
de valami sûrü hõálló zsír (v. akár szilvalekvár vékonyan) is több a semminél.
Valahogy így:..vékony rézlapra forrasztottam fel a LED hátulját úgy, hogy a réz az oldalsó érintkezõket szabadon hagyja,
és a réz lapnál fogva csavaroztam fel a hûtõbordára.)

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Viszont még mindig felmerül bennem egy kérdés: a led hátulján a középsõ fémlapka szolgálja a hõelvezetést. Ha azon a részen kilyukasztom a nyákot, az elég hûtés gyanánt?, vagy az mindenképpen fémhez kell érjen (pl.: burkolat)?
Sziasztok,
Olyan klassz lámpákat építettetek és elhitettétek velem, hogy mindezt nagyon egyszerûen, ezért nekem is megjött a kedvem, ehhez kérnék most egy kis segítséget
Mit javasoltok energiaforrásnak ehhez a lámpához? Világítani szeretnék vele, nem villogni, cél 3-5 óra üzemidõ.
Valószínûleg egy alu házba kerülne beépítésre, hûtéssel sztem nem lesz gond.
Köszönöm
pl. Metalservice... (általában 6méter hosszú szálat árulnak.......tudnál valami üzletet, vagy alkatrészt ajánlani, amibõl kinyerhetõ ez az ominózus 20 x 20-as zártszelvény?
? Optikáról, vagy a ledrõl van szó?:confused:Az optika felszerelését hogy képzelted el? Mert, ha jól láttam, ennek a típusnak nem lábai vannak, hanem a LED alján érintkezõlapok. Ha az aljára ráforrasztom a vezetékeket, akkor alapból "rücskös" lesz. Tehát hogy rögzítsem az alulapon úgy, hogy az az optikának is megfelelõ legyen (tehát hogy ne ferdén álljon?)
-Legegyszerûbb / kompaktabb megoldás: SSC Acriche sorozat közvetlenül 220VAC-ra köthetõ powerledek -nem túl olcsó, hatásfoka se egetverõ-. Chipcadnál is kapható: AW3231 4Wattos hidegfehér 215lumen 20mA szigetelt alunyákon 2625Ft+á. Semmilyen külsõ eletronikára nincs szükség a meghajtáshoz: Drótot ráforraszt, alulapot felcsavaroz (minimális + hûtés nem árt neki).melyik led megy halozati feszrol?

NE ÍGY! NE ÍGY!
Így csinálnám: Akár 20×20-as alu zártszelvény elejére is ráragasztható az optika
A ledet egy zártszelvénybe illeszkedõ passzentos alu darabra szerelném, azt az optikához passzoló mélységig nyomnám be a lukba (oldalról csavarral, vagy hõvezetõ ragaccsal is rögzíthetõ, ha nem sikerülne elég passzentosra)...
Így csinálnám: Akár 20×20-as alu zártszelvény elejére is ráragasztható az optika: Zártszelvény végét síkba, utána süllyesztés, hogy a holder nélküli optika bele illeszkedjen (lehet a 4 kis pozícionáló pöcköt is le kell kapni). Végül valami átlátszó mûgyantával odaragasztani, (arra figyelni, hogy a kúpos részre lehetõleg már ne menjen), az optika túllógó peremét lereszelni .Vettem egy XP-G LEDet, és hozzá való CXP-W optikát. Ezt szeretném egy házba beletenni, ami mellesleg nem árt, ha vízhatlan is (inkább fontos, hogy az legyen
.
A gond az, hogy az optika 21x21mm négyzet alakú, és nem sok ötletem van, hogy ezt mi módon tudom megoldani. Elsõre fém zártszelvényre gondoltam, hogy a hõelvezetés is megoldódjon, de ilyen méretben nem találtam.